Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי רכב מסוג טויוטה קורולה לפני כשבוע...

כמובן שלקחתי אותו לבדיקה ובין הממצאים הבודדים שנתגלו נאמר לי שיש נזילה קלה מכיוון הגיר והסיבה היא מחזיר שמן פגום.

אצתי רצתי לתקן את הבעיה... והיום המכונאי שבדק לי את הרכב אמר לי שמאחורי זה מסתתרת בעיה יותר חמורה:

הוא אמר לי שקיים חופש במוט שנכנס לגיר מכיוון הגלגל (המוט הזה כמובן מתחבר למחזיר שמן...) הוא אמר לי שמכיוון שיש חופש המחזיר שמן הלך... הוא אמר לי שתוך 2-3 חודשים המיסבים של גיר ילכו וכתוצאה אני אצטרך להחליף גיר או לשפץ את הקיים...

מה שהכי מפליא אותי - במידה וזה נכון זה - שלא עלו על זה בבדיקה... הרי חופש כזה לא יכול להווצר תוך שבוע, מכיוון שמדובר על שחיקה ולא על התעללות או משהו דומה שנעשה לגיר...

שאלתי היא כזו: האם הוא צדק, וזה מה שצריך לעשות? ודבר נוסף, האם הבדיקה (שאגב, נערכה ברלקס אשדוד) שלא עלתה על נושא זה... יכולה להוות בשבילי עילה לתביעה\בקשה מהם לפיצוי?

אני די מודאג... כי הרכב הזה נבדק ע"י מכונאי, בעל טויוטה דומה, ומכון בדיקה... וכולם אישרו לי שמדובר ברכב מצויין...

אוסיף, שהבדיקה גילתה נזילה ממחזיר השמן, בעית בולם אחורי חלש, תושבת מנוע (שתוקנה כבר...) וזהו!

הרכב הוא קורולה שנת 94 עם 170 אלף קילומטר... עם בעלים שהחזיקו אותו בצורה מוחלטת ואמינה... הסטורית הטיפולים נמצאת אצלי... (טיפל אך ורק במוסך טויוטה)

ד"א, ההשערה של הנזק הצפוי במידה וזה נכון - 2500 - 3000 ש"ח (וזה המון!!! בשבילי)

תודה לכל העונים

שיהיה בכיף!

פורסם

שלום.

תחליף מכונאי ולמה? מותר שיהיה מעט חופש בחיבור הצריה לגיר...

תחליף מחזיר שמן וסע לשלום. (המפתחות בפנים).

אם היה חופש מוגזם כל האוטו היה נכנס לויברציות (רעידות) בזמן נסיעה

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום לכולם,

מה שהכי מפליא אותי - במידה וזה נכון זה - שלא עלו על זה בבדיקה... הרי חופש כזה לא יכול להווצר תוך שבוע, מכיוון שמדובר על שחיקה ולא על התעללות או משהו דומה שנעשה לגיר...

שאלתי היא כזו: האם הוא צדק, וזה מה שצריך לעשות? ודבר נוסף, האם הבדיקה (שאגב, נערכה ברלקס אשדוד) שלא עלתה על נושא זה... יכולה להוות בשבילי עילה לתביעה\בקשה מהם לפיצוי?

תמיד יש עילה לתביעה על חלק תקול אשר בד' הרכב התעלמה/לא אבחנה אותו.

אך לפני שאתה רץ לתבוע, בדוק היטב את הטופס, בדר"כ למען הכסת"ח הרגיל המכונים מוסיפים סעיף שנקרא:"רעשים וחופשים המערכת ההנעה".

סעיף זה מכסה בכלליות את הגיר, הדיפרנציאל, גלי ההנע/ציריות ומיסבי הגלגלים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

נראה לי שזה קיים - כתוב שם כך: "נזילת שמן תיבת הילוכים, שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה"

כאשר שאלתי את הבוחן הוא ענה לי שזה שם הסעיף שמציין את הנזילה מכיוון מחזירי השמן...

לצערי אני חושש שפה קבור הכלב... או יותר נכון - הכסת"ח...

מה דעתך?

שיהיה בכיף!

פורסם
שלום לכולם,

תמיד יש עילה לתביעה על חלק תקול אשר בד' הרכב התעלמה/לא אבחנה אותו.

אך לפני שאתה רץ לתבוע, בדוק היטב את הטופס, בדר"כ למען הכסת"ח הרגיל המכונים מוסיפים סעיף שנקרא:"רעשים וחופשים המערכת ההנעה".

סעיף זה מכסה בכלליות את הגיר, הדיפרנציאל, גלי ההנע/ציריות ומיסבי הגלגלים.

עמית

שלום.

עמית, מנסים להאכיל את הבן אדם, ולמה? לא יתכן בטויוטה קורלה חופש

בכניסת הציריה לגיר, ולמה? יש מוביל לציריה בגיר ובפנים יש מיסב רגיל

בנוסף לזה. אם כן היה חופש כל הרכב היה נכנס לויברציות במהירות גבוה.

(כמו שכאשר מתעקמת צריה). הויברציות היו נובעות בגלל שהפעמון הפנימי

היה מתחיל להיזרק לצדדים. :idea:

פורסם

ביום שישי הקרוב ממוסך טויוטה... שם (בעזרתו של חבר גם) אוכל לראות אם המכונאי צדק, או שהוא ניסה להאכיל אותי... או שהוא פשוט טעה... הוא בינתיים חף מפשע... עד אשר יוחלט אחרת...

בכל אופן... החופש שיש לי שם נראה לי טבעי... למה? כי בנסיעה במהירות של 100 קמ"ש אני לא שומע רעשים מוזרים... רק מין רעש מעומעם של הרוח שנגרם כתוצאה מהצמיגים האחוריים... הדי שחוקים שלי... (מחליף אותם בימים הקרובים).

בנוסף, בדקתי את החלק בצד השני... והוא חופשי באותה מידה כמו החלק מצד שמאל שמתחבר לציריה (החלק המדובר...)

השאלה היא כזו - האם מה שנכתב לי בבדיקה יכול להוות ככסת"ח על בעיה במידה ותהיה...?

תודה לעונים.

שיהיה בכיף!

פורסם

היום לקחתי את הרכב לבדיקה במוסך טויוטה - לאחר הבדיקה המכונאי סיכם את מה שבני אמר... להחליף מכונאי!

הטיפול במוסך המורשה להחלפת מחזיר שמן שמאלי (בין ציריה לגיר) יצא לי 162 ש"ח במזומן, במוסך הרשמי, עם קבלות ואחריות....

לקח לעתיד - לא לסמוך על מכונאים חאפרים! ותמיד לבקש חוו"ד נוספת!

התגובה הזו נכתבה על מנת לומר תודה לבני על העזרה ועל הורדת לחץ הדם שלי לרמה תקינה :) וגם על מנת שאנשים שיחפשו בפורום ימצאו גם פיתרון לבעיה ולא רק שאלה.

תודה!

שיהיה בכיף!

פורסם

אם כבר בגיר עסקינן,יש לי שאלה בקשר לנזילת שמן גיר די חזקה,מוסכניק אמר לי שאם הנזילה מהמחזיר שמן אפשר להחליף פשוט מחזיר שמן,אבל אם הנזילה מהתיבה עצמה אז אין לו תקנה וחייבים להחליף את כל הגיר,עכשיו השאלה שלי האם מה שהוא אומר יתכן בכלל שיהיה נזילה מהתיבה עצמה?? ואם הנזילה מהתיבה עצמה האם זה נכון שזה נזק בלתי הפיך לגיר וחייבים להחליף את כל הגיר?? :?

פורסם
אם כבר בגיר עסקינן,יש לי שאלה בקשר לנזילת שמן גיר די חזקה,מוסכניק אמר לי שאם הנזילה מהמחזיר שמן אפשר להחליף פשוט מחזיר שמן,אבל אם הנזילה מהתיבה עצמה אז אין לו תקנה וחייבים להחליף את כל הגיר,עכשיו השאלה שלי האם מה שהוא אומר יתכן בכלל שיהיה נזילה מהתיבה עצמה?? ואם הנזילה מהתיבה עצמה האם זה נכון שזה נזק בלתי הפיך לגיר וחייבים להחליף את כל הגיר?? :?

שלום.

תמיד אותה בעיה כרונית!

איזה אוטו,איזה גיר (רגיל אוטומטי) ופרטים על הנזילה.

תן פרטים תקבל הסבר :roll:

פורסם

רנו 5 וגיר רגיל הנזילה די חזקה מאיזור הקדמי שמאלי של הרכב ראיתי שהאיזור של המוט והמעביר וכל ה"חבילה" של הגיר התלכלכה בשמן.

פורסם
רנו 5 וגיר רגיל הנזילה די חזקה מאיזור הקדמי שמאלי של הרכב ראיתי שהאיזור של המוט והמעביר וכל ה"חבילה" של הגיר התלכלכה בשמן.

שלום.

נכון שביקשתי פרטים מלאים?

רנו 5 יופי :lol: איזה שנה , מנוע אורכי , מנוע רוחבי

העם הנזלה ממנגנון ההילוכים?

פורסם

מודל 86 מנוע אופקי אני משער :? (פעם ראשונה שאני שומע את המושג הזה רוחבי/אופקי)

ואני בטוח שזה מהגיר כי היה חסר לי שמן גיר והוספתי ואני רואה שזה נוזל.

פורסם
מודל 86 מנוע אופקי אני משער :? (פעם ראשונה שאני שומע את המושג הזה רוחבי/אופקי)

ואני בטוח שזה מהגיר כי היה חסר לי שמן גיר והוספתי ואני רואה שזה נוזל.

שלום.

אין ויכוך שנוזל שמן גיר.

הבעיה שלי איתך שאני חושב שאתה טועה לגבי סוג הרכב ולמה?

אני אשאל אותך שאלה ותענה לי לפי זה אני יחליט איזה מנוע יש לך.

האם הרצועות של משאבת מים והאלטרנטור נמצעים בצד ימין (צד נוסע)

או במרכז כלפי הנסיעה. כמו כן הגיר בולט מתחת לראדיאטור או הוא נימצע בצד

שמאל (צד נהג)

• תוכן חדש...