Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם קיים פילטר מים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום פרקנו רדיאטור טרנספורטר קרור מים מודל 91 ,הורדנו אמבטיה אחת,היו שם המון שאריות אלומיניום,וחומר שקוף שהוא גם תוצר של אבקות אלומיניום ,גם חומר צהבהב,בקיצור רדיאטור סתום לחלוטין,הוזמן חדש מחול כי המחיר בארץ מאוד גבוה.

שאלתי :

על קו המים לרדיאטור,שקוטרו שני צול בערך ,ניתן להרכיב פילטר ? מי מייצר בעולם פילטרים כאלו,פילטר מים של צנרת כמו בבית בעל קוטר שני צול, יתאים ?

מה עם מפלי הלחץ ?

כאמור פילטר כזה ידרוש טיפול תקופתי.

תודה למשיבים ויהיה נכון לקבל קישורים או איורים לתשובה.

פורסם
אין שום צורך בפילטר מים.

בצע שטיפה לכל מערכת הקירור ותמלא נוזל קירור איכותי וכך לא יהיו משקעים.

תודה ושאלה:

היה לך פעם רכב כזה ?

פתחת פעם רדיאטור כזה ?

יצא לך לראות פסולת אלומיניום תקועה בתעלות ההכניסה לרדיאטור ?

לסבר את אוזנך,מנועים אלו משחררים כמות גדולה של פסולת אלומיניום מבלוק המנוע והם נקווים בתעלות הכניסה לרדיאטור.

האם הוספת תוסף למים תמנע את תהליך התפוררות הבלוק והראשים ?,שכן השתמשו במי קרור איכותיים כל השנים.

פורסם

מסנן מים רק יסתם מהר יותר מאשר נסתם רדיאטור , זה יגרום להתחממות ונזק מנוע.

במצב תקין לא אמורים להתפתח משקעים במערכת הקירור באופן כה מהיר ולכן פעל כפי שהוצע לך:

בצע ניקוי יסודי למערכת הקירור, תן למנוע לעבוד עם מים וללא תרמוסטט מספר מחזורי התחממות ורוקן את המים. חזור על התהליך עד שכל הלכלוך יצא, שם נוזל קירור מקורי וסע לשלום.

פורסם

אני רוצה להוסיך ולשאול:

האם הוא יכול לקחת קופסא עגולה, שגדולה קצת יותר מפילטר אוויר מכותנה(הבנתי שניתן לשטוף אותם).

ויצור מצב בוא המים זורמים דרך הקופסא הזאת?

כלומר המים עוברים מכניסה/ביציאה מהמנוע בקופסא הנ"ל והאלומיניום נאגר בתוך הפילטר, אחת לתקופה הוא ישטוף את הפילטר/יחליפו.

האם זה אפשרי או דמיוני מידי?

קובי

פורסם
לא מציאותי, מסנן מים גם עלול לגרום לבעיות ספיקה והתחממות בעומס.

מסנן בעל קוטר מתאים ופרוק לשם שטיפה בזמן יכול להיות בהחלט מציאותי.

לנושא התפרקות שבבי אלומיניום...ברכב הזה זה דבר שכיח,גם עם מים מתאימים.

לדעתי פילטר מתאים יעצור בלי לפגוע בספיקה.

פורסם
אני רוצה להוסיך ולשאול:

האם הוא יכול לקחת קופסא עגולה, שגדולה קצת יותר מפילטר אוויר מכותנה(הבנתי שניתן לשטוף אותם).

ויצור מצב בוא המים זורמים דרך הקופסא הזאת?

כלומר המים עוברים מכניסה/ביציאה מהמנוע בקופסא הנ"ל והאלומיניום נאגר בתוך הפילטר, אחת לתקופה הוא ישטוף את הפילטר/יחליפו.

האם זה אפשרי או דמיוני מידי?

לא דמיוני,אפשרי לדעתי בתנאי שיבחרו קוטרים מתאימים וטיפול בזמן.

יש המון מקום היכן למקם ,גם אם רוצים לעשות ביי פאס לשם אפשרות נסיעה בזמן שהפילטר יוצא לחופשת ניקוי.

זה לא יורוואן,אלא ואנאגון,מנוע אחורי.

פורסם

לדעתי אתה מבזבז את זמנך בנושא מסנן למערכת קירור וגם שוגה בקשר להתפרקות שבבים של אלומיניום, זה קורה רק עם יש בעיה עם הנוזל קירור, תחזוקת מערכת לקויה או הארקה רופפת למנוע.

פורסם
לדעתי אתה מבזבז את זמנך בנושא מסנן למערכת קירור וגם שוגה בקשר להתפרקות שבבים של אלומיניום, זה קורה רק עם יש בעיה עם הנוזל קירור, תחזוקת מערכת לקויה או הארקה רופפת למנוע.

ייתכן,אבל שווה לבזבזקצת זמן ולא לשלם על רדיאטור חדש שמחירו שערורייה.

מחיר בארץ:

לצרכן כמעט 3000

לצרכן אצל ספקי משנה 1600

למוסך 50 אחוז הנחה

ולהביא מחול נגמר 450 שקל.

אז לקראת החדש שיורכב שווה להשקיע בפילטר,משהו מאוד פשוט וקל לפרוק ויש המון מקום למקם פילטר עם עוקף לשם פרוק.

פורסם

אותי לא מטריד הזמן או כמה עולה מסנן, אלא פשוט האפשרות שמערכת הקירור שלך רקובה והמסנן יסתם הרבה לפני שבכלל תגיע לטפל בו ותגמור עם מנוע מבושל.

מסננים למערכות קירור זה כלל לא עניין מקובל, כמו בתיבות הילוכים או מערכות מיזוג למשל, ששם שבבים או זיהום במערכת יכול לגרום לנזק ממשי ועדיין יש סיכון מסויים בסתימת מסנן פתאומית והרעבת שמן ועל הטכנאי לשקול טוב אם יש צורך בהתקנת המסנן.

הצעתי היא כזו, נקה את הרדיאטור הישן והשתמש בו כמסנן, בצע שטיפות למערכת קירור כפי שהצעתי למעלה, בדוק את ההארקה של המנוע, סע 5000 ק"מ והחלף רדיאטור. בשביל הספורט בדוק את הרדיאטור הישן אם כבר החל להסתם שוב.

המחירים שצינת לא הגיוניים מבחינת פערים בין צרכן לספק משנה, אז גלה לנו מי זה הספק הזה שנותן 50% הנחה למוסך על חלקי חילוף?

פורסם
אותי לא מטריד הזמן או כמה עולה מסנן, אלא פשוט האפשרות שמערכת הקירור שלך רקובה והמסנן יסתם הרבה לפני שבכלל תגיע בו ותגמור עם מנוע מבושל.

מסננים למערכות קירור זה כלל לא עניין מקובל, כמו בתיבות הילוכים או מערכות מיזוג למשל, ששם שבבים או זיהום במערכת יכול לגרום לנזק ממשי ועדיין יש סיכון מסויים בסתימת מסנן פתאומית והרעבת שמן ועל הטכנאי לשקול טוב אם יש צורך בהתקנת המסנן.

הצעתי היא כזו, נקה את הרדיאטור הישן והשתמש בו כמסנן, בצע שטיפות למערכת קירור כפי שהצעתי למעלה, בדוק את ההארקה של המנוע, סע 5000 ק"מ והחלף רדיאטור. בשביל הספורט בדוק את הרדיאטור הישן אם כבר החל להסתם שוב.

המחירים שצינת לא הגיוניים מבחינת פערים בין צרכן לספק משנה, אז גלה לנו מי זה הספק הזה שנותן 50% הנחה למוסך על חלקי חילוף?

הצעתך טובה אבל לא במקרה שלי.

השיניים של האמבטיה שלי חלקן כבר שבורות ויש ריקבון בקנטים של הרשת,לא חבל על המאמץ ? אני אנסה לתקן ואחרי שעה יפרצו המים במקומות החלשים עקב לחץ המערכת.

הרדיאטור שלנו כבר לא רלוונטי,דרוש חדש בכדי להציל את המנוע המאוד יקר.

בקשר למחירי ברוטו נטו למוסך,אתה שואל ברצינות ? דרוש לך הגילוי שלי ? אתה לא בענף ?

פורסם
ברצינות לגמרי, מישהו מסבן אותך כי הנחות כאלו על חלקים זה רק אם יש קומבינה.

הכל ייתכן,אולי הצדק איתך,אבל רק אולי.

• תוכן חדש...