Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חבר מבוגר שזקוק למכונית עם תא מטען מרווח במיוחד, ביקש שאעזור לו להחליט ואז לאתר מכונית משומשת "טריה" (2009, ק"מ נמוך).

אין בעיה למצוא מכוניות כאלה. אני אשמח לשמוע:

1. האם נכונה ההתרשמות שלי שברנו התגברו על רוב התקלות האופייניות של המגאן, והדגמים האחרונים יותר אמינים, כך שהמכונית היא קניה לא רעה בלל.

2. בקורולה, למעט הנדנודים בהחלפת הילוכים (החבר רגיל לגיר ידני ויסתדר יופי עם הגיר) - יש בעיות אופייניות?

3.לגבי ה"ג'טה" - (לא מעודכן איך נקראת כיום הגולף עם תא המטען, אם יש בכלל כזו) - איך היא?

תודה וחקשמיח,

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

יש לי ניסיון אישי עם מגאן סדאן 2006 שנתקבלה עם כ-30 א' ק"מ ועם אחת מ-2009 שנתקבלה חדשה וכן עם טיוטה קורולה 2008 מליסינג שנתקבלה עם 45 א' ק"מ.

המגאן מהדור הראשון היתה מכונית מאוד נוחה, יציבה על הכביש אך די כבדה. צריכת דלק ממוצעת של 1/10 (ק"מ לליטר דלק). היו לה תקלות רבות באופן יחסי.

המגאן מדור 2 (2008 ואילך) טומנת בחובה שיפורים מכניים משמעותיים והיא גם יפה יותר חצונית.

לא נתקלתי בתקלות משמעויות. המושבים של הנהג פחות מרווחים מבעבר, אך עדיין תומכים היטב ואף נוחים יותר לדעתי. אך לאדם בעל גב רחב מאור לא יהיו נוחים - צריך לשבת בפנים ולהתרשם. צריכת הדלק השתפרה ועומדת על כ-1/11.

לגביי טיוטה קורולה, הרכב חזק מאוד עם 125 כ"ס שמורגשים היטב בכל שלב בנסיעה. היכולת לשחק עם המנופים של הגיר הרובוטי תורמת רבות להנאה מהנהיגה ואם מסירים את הרגל מהגז כאשר מחליפים הילוכים אין "נדנודים" בכלל.

יחד עם זאת, גם שימוש במצב ה"אוטומטי" של הגיר הרובוטי טוב מאוד עם נדנוד קל רק בתחילת הנסיעה.

אציין שהיו בחודשים הראשונים תקלות בגיר הרובוטי שהיבואן תיקן.

המושבים הקדמיים פחות נוחים מאלה של המגאן - התמיכה בגב התחתון לוקה בחסר. שיכוך המהמורות על הכביש פחות טוב משל המגאן, אך הרכב זריז ומהיר יותר.

מראה חיצוני הוא העדפה אישית, ולדעתי שתיהן יפות מאוד, כאשר הקורולה יותר סולידית והמגאן מציגה מראה יותר קרבי.

תאי המטען של שני הדגמים גדולים ומרווחים.

פורסם

תודה,

לא ברור לי למה אתה מתכוון ב"מגאן דור ראשון" - מבחינתי זו המגאן שהחליפה את הרנו 19 (1997 עד 2002 בערך)?

אני מתפלא ששמת לב לצריכת הדלק של המגאן השונות, ולא הזכרת את החיסכון הרב שנותנת הקורולה הרובוטית - 12.5 ק"מ/ל' ממוצע, עם מזגן, נהגים שונים...

זה היה מאוד בולט, כי המזדה 3 של אותה תקופה עשתה 10.5 ק"מ/ל'.

במגאן לדעתי אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר עם עובדים בעדינות עם הגאז ולא עוברים 100 קמ"ש.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הג'טה מציעה את תא הנוסעים הכי נעים לשהייה, אמנם קצת מרובע אבל מורכב היטב ולא מקרקש. מה שאי אפשר להגיד על הקורולה והמגאן הפלסטיקיות. המגאן הכי מרווחת, הקורולה מעט פחות ממנה אך בהחלט מרווחת בפני עצמה והג'טה היא הכי צפופה אבל שוב בפני עצמה היא בסדר גמור.

הביצועים של הקורולה הם הכי טובים אבל הגיר פוגם. הג'טה והמגאן עצלניות יותר. המגאן מוסיפה את ה-AL4 המציק ורק 4 הילוכים. לג'טה יש 6 והתאוצות שלה מאוד חלקות.

הייתי מוסיף לרשימת הבדיקה גם את פורד פוקוס סדאן שמציעה תא מטען מאוד מרווח, תא נוסעים מרווח ונעים גם כן וביצועים פושרים יחסית, בדומה לג'טה ולמגאן.

בהצלחה וחג שמח.

פורסם
תודה,

לא ברור לי למה אתה מתכוון ב"מגאן דור ראשון" - מבחינתי זו המגאן שהחליפה את הרנו 19 (1997 עד 2002 בערך)?

אני מתפלא ששמת לב לצריכת הדלק של המגאן השונות, ולא הזכרת את החיסכון הרב שנותנת הקורולה הרובוטית - 12.5 ק"מ/ל' ממוצע, עם מזגן, נהגים שונים...

זה היה מאוד בולט, כי המזדה 3 של אותה תקופה עשתה 10.5 ק"מ/ל'.

במגאן לדעתי אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר עם עובדים בעדינות עם הגאז ולא עוברים 100 קמ"ש.

אתה צודק הדורות של הרנו, התכוונתי לדור 2 ו-3 (מאז שעברו לעיצוב בקווים החדים).

לגביי צריכת הדלק של הקורולה, היא אכן טובה יותר כפי שציינת.

לגביי האפשרות של פורד פוקוס, חבר שלי נסע עליה מעל ל-200 א' ק"מ עם תקלות מעטות בלבד והיה מאוד מרוצה.

גיהוץ המהמורות טוב מאוד, מרחב גדול, אך אכן עצלה יחסית לקורולה.

פורסם

פוקוס 2 ליטר, אם תמצאו (פחות נפוצה מה-1.6 העגלתית) תיתן מענה מצוין. גם הג'טה - גרסת ה"מנג'ר" שהגיעה לליסינג מעט אפרורית אך בהחלט איכותית ועונה לדרישות, הגרסאות המאובזרות מעט יותר יקרות ולדעתי שוות את זה.

המגאן - מאוד נוחה אבל לצערי מניסיוני האיכות עדיין לא מושלמת, איכות ההרכבה נמוכה משאר האופציות שצוינו והאמינות אינה ברמה של הפוקוס ושל הג'טה (אין לי ניסיון עם הקורולה). הגיר האוטומטי לא חסין תקלות (קרתה לנו תקלה גם ברכב בן חודש, וגם ברכב לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ). נכון יש גם מגאנים מוצלחות ללא תקלות, עניין של מזל - אני לא מוצא שהנוחות שלה עד כדי כך מצדיקה את זה (ואם כבר הייתי מעדיף C5 2008 על מגאן 2009, נראה לי שאם ירידת הערך של C5 ההפרש במחיר לא יהיה משמעותי והסיטרואן מניסיוני יותר אמינות וגם יותר נוחות).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אשמח לשמוע עוד עדויות על אמינות ה C5. הראשונות היו בעייתיות וזה מה שנשאר לי בראש.

עדויות, אני מתכוון מיד ראשונה, נגיד אפילו אלה מ 2006 וצפונה, איך הן מזדקנות?

והגיר, לא אותו גיר כמו במגאן?

(לא יאומן, איך כולם שונאים את הגיר הזה - ההתנהגות שלו, האמינות שלו... ובצדק, ובכל זאת הוא כל כך נפוץ!)

מישהו יכול להצביע על גיר אוטומאטי מהמודרניים שהוא נטול תקלות באופן בולט?

פורסם

גיר אוטמטי מודרני ונטול תקלות - 5 הילוכים של הונדה סיויק, אמנם בלי טיפטרוניק בדגמים הפשוטים אבל בהחלט גיר מצויין.

הבעיה היא שהסיויק יקרה כחדשה מהפשחתיות הרגילות ומתומחרת כמו הגירסאות החזקות והמפוארות שלהן וכנ"ל גם כמשומשת. מדובר ברכב מאוד מרווח אבל דווקא תא המטען שלו לא מצטיין במרווח רב במיוחד.

פורסם

כרגיל כולם מתפזרים ולא עונים לך.... מנסיון עם גטה 2.0 הרכב מציע תאוצות מעולות,איכות מצוינת של תא הנוסעים ואמינות טובה למדי. אם תבחר בה בדוק את הגיר האוטומטי היות והוא רגיש מעט.

פורסם

תודה, אבל הפיזור מתאים, מוסיף דעת...

דווקא מהפולקסוואגנים החדישים התרשמתי שיש הרבה תקלות מעצבנות, שלא לדבר על עלויות החלפים?

אני חוזר ושואל אם יכול להיות שנפתרו לא מעט מהבעיות של הגיר האוטומטי של רנו?

פורסם

הגיר של רנו אומנם בדרך להתחלף אך עד אז הוא צרה יותר מכל גיר בשוק ומוכר כמו כף ידו של כל מכונאי גירים (ועדיין תוקעים מחירים).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...