Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטב שתפסיק להתמקד רק בבאלנו. גם לי היתה אחת והייתי מרוצה ממנה, והיא נמכרה תוך שעתיים מהפרסום בחלון (לא יד 2 ולא עיתון, פשוט העמדתי אותה במגרש החניה של הקניון ליד קום העבודה שלי עם פתק "למכירה" בחלון האחורי).

הצד השני הוא שבמבצך צריך לקנות רכב שנמצא למכירה, ובד"כ זה לא יהיה רכב החלומות. צריך גם לוותר על סטיגמות. מה רע בקורולה 1998? מה רע במאזדה 323? אישית ב-15 השנים האחרונות אני מחזיק ברכב מוצא קוריאני ויפאני, אבל בפורום תמצא הרבה מאד אנשים שדווקא מרוצים מתוצרת איטלה, צרפת, ספרד, גרמניה וצ'כיה.

תביא בחשבון שרכישת רכב, היא תהליך הגוזל זמן ומאמץ. אני רכשתי לאחרונה רכב חדש, הקדשתי מספר ימים לסיור בסוכנויות הרכב, בחלקן ביקרתי יותר מפעם אחת. רכב משומש הוא בעיה יותר גדולה כיון שהמכוניות נמצאות ליד בתי האנשים, לא בריכוזים כמו סוכנויות הרכב. תבקש יפה מאבא\אמא את הבלנו הישנה שלהם בשעות הפנאי, אני מניח שהם ישמחו לסייע לך.

יש עוד אפשרות, והיא לברר היכן נמצאים ריכוזים של רכב למכירה באזור מגוריך. אני חיפאי, ובחיפה יש מספר מקמות שבהם אנשים מחנים בסופי השבוע כלי רכב המוצעים למכירה. צא לריכוזים כאלה, רצוי עם חבר המבין ברכב ועם מחירון לוי יצחק ביד, תוכל לסנן את המכוניות המתאימות לך ואז לבצע בדיקה ראשונית בשטח, ואם תמצא מועמדת שבבדיקה ראשונית מתאימה לצרכיך לנסוע למכון הבדיקה ולסכם עסקה.

אף אחד לא יבוא אליך להציג לך את הרכב. אם מדובר ברכב מבוקש הוא יימכר במהירות ללא טרחה רבה מצד המוכר. אם מישהו מוכן לבוא אליך אני הייתי חושד שמדובר ברכב בעייתי.

הכן לעצמך זמן ותקציב לצורך חיפוש הרכב המתאים. צריך לנסוע לראות את המכוניות, צריך לשלם תמות תחבורה לרכב המוצע, לשלם למכוני בדיקה, יש עלויות לאחר הרכישה (תיקוני "יישור קו", ביטוח, העברת בעלות ולעתים גם רישוי שנתי). וכמובן - תביא בחזבון הוצאות שוטפות.

ציינת שהמוכרת של אותה באלנו חבוטה דרשה מחיר לא סביר. לטנגו צריך שניים, אל תסכים למחיר שלדעתך אינו סביר. בשביל זה יש תהליך של משא ומתן, ולפעמים הוא כושל. לא נורא, יש בחוץ עוד מכוניות, ובינתיים אתה חוסך כסף כדי להתקדם בעוד שנתון.

ודבר אחרון: יתכן שהרכב הראשון שתראה יהיה גם זה שישרת אותך נאמנה כמה שנים, אבל אתה בהחלט יכול גם "ליפול" ובעוד כמה חודשים לעמוד מצידו השני של המתרס בנסיון למכור רכב. לא נורא, זה רק רכב, אמנם אתה עובד קשה כדי לממן אותו אבל תפקידו לשרת אותך ולא להפך. אם אתה רואה שאתה משקיע ברכב יותר מדי חזור על התהליך, למרות הקושי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה מודל היה לך? אני החלטתי ללכת על דגם משנת 99 ומעלה, כי הבנתי שמהשנה הזו הפנסים של הרכב שונים ויש כריות אוויר +ABS. אבל ממה שאני מבין זה רק בגרסה של הסופר באלנו? אני בקושי רואה את הגרסה של הסופר בלוחות.

הבעיה שגם אם הם יתנו לי את הרכב שלהם לחיפושים, אני נהג חדש ואין לי GPS ככה שאני גם לא יודע להגיע למקומות.

אני צריך לקבוע אם בן אדם נניח בעיר שלו במקום מרכזי ושהוא יבוא לשם או יאסוף אותי משם תמורת דלק, או לבקש מחבר בימי שישי שלא עובדים.

כמה עולה מכון בדיקה? 350 -400? הבנתי שיש משהו בחולון שיש הנחה לחברי הפורום.

אני רואה הרבה יותר מודעות של בלנו בלוח WIN WIN, אבל רוב המודעות שם בלי תמונות של הרכב.

מה להסתכן ככה וללכת לראות רכב בלי תמונה? יש מעטים עם קילומטרז נמוך אבל בלי תמונה באתר הזה.

או שאולי ללכת על משהו בטוח, אם המחירון זה 20 ורוצים קצת יותר אז סימן שהרכב שמור? תראה אם הרכב באמת מציאה וקילומטרז נמוך, אני מוכן לתת קצת מעל המחירון, העיקר שייצא רכב שמור באמת שיחזיק לכמה שנים. וגם את הגרסה של הסופר, עם הכריות אוויר והABS כמעט שאין בכלל.

נניח אתה מוכר רכב, אני אומר לך תשמע אני רוצה לבדוק במכון בדיקות בראשון שאני סומך רק עליו, מה הבעיה לבוא עם הרכב? כמעט אף אחד לא מוכן.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תוכן חדש...