Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה יש מכון בדיקה באיזור מערב ראשון לציון וכמה עולה הבדיקה?

אני קונה רכב ראשון, החלטתי על סוזוקי באלנו. עכשיו אני יודע שזה רכב אמין וגם די ישן, שנת 99.

נסע 150 אלף. האם יש סיכוי שגם ברכב כזה ישן יש סוחרים רמאים? מה אני צריך לבדוק? קראתי את הנעוץ פה בפורום.

הוא טוען שהרכב רשום על שם אשתו ושאני גם יראה אותה ואת כל הרשיונית, זה לא משהו חשוד?

אני רוצה בעצמי לבחור מוסך בדיקה ומכון בדיקות כי יש מלא בראשון, והוא אמר לי שהוא עובד במזרח ראשון ויש שם מלא מוסכים באיזור תעשייה. יש המלצה? תודה..

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר הכי חשוב שרציתי לשאול!

קרה לי כבר 3 פעמים שהתקשרתי למודעות מיד 2 ואז בהמתנה עד שהבן אדם עונה לשיחה: יש הודעה של יד 2 שלום הינכם מועברים ורק אז האדם עונה.

מה זה אומר? שיד 2 בעצמם וידאו שהבן אדם הוא לא סוחר?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

לא אין קשר, זה משהו חדש שעושה יד 2 לשמור על הלקוח מהטרדות למיניהם, אז אם לבעל הרכב לא רוצה לענות בשעות מסוימות אז הוא רושם זאת במודה עצמה. לגבי הרכב , סוחר, אין שום סיבה שרכב יהיה רשום על מישהו אחר ולא על בעל הרכב. מנסיון.

צרפתי זה הכי אחי

פורסם
איפה יש מכון בדיקה באיזור מערב ראשון לציון וכמה עולה הבדיקה?

יש את קומפיוטסט באזור התעשייה של ראשון לציון, ויש את המעבדה לרכב בחולון. בדיקה לרכב פרטי "רגיל" (לא טנדר או 4X4) עולה 400-500 ש"ח. המעבדה לרכב נותנים 100 ש"ח הנחה לחברי הפורום בהצגת קופון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל עם הרכב של אשתו? והוא מראה לי תעודת זהות שלה ושלו?ורואים שזה אותו שם?

וגם שהתקשרתי אליו, אמרתי שלום בקשר לרכב. לא אמרתי איזה דגם. מה יש לו מספר ניידים?

אני מתכוון לבוא אליו עם הזכרון דברים הזה של לוי יצחק

http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=152&PID=21

רק אם הוא מוכן לחתום על זכרון דברים כזה,+ בדיקת מכון אני אקנה.

וכמובן בדיקת רשיונות והכל, איך אני עוד יכול לבדוק שזה סוחר? בוא נאמר שהרכב שמור והוא רוצה 1000 שקל יותר מהמחירון.

ברור שאם הוא ייראה לי טיפוס מפוקפק או פיפס הכי קטן ברכב אני לא לוקח אפילו לבדיקה. הוא קודם בא אליי להראות לי את הרכב. אם הוא או אשתו יראו לי מפוקפקים אני ישר חותך, יש לי ראייה טובה.

שווה בכלל לקנות באלנו עם 130-150 אלף? או לחכות לעוד רכבים עם פחות קמש?

אם אתה אדם נשוי ויש לאשתך רכב על שמה ואתה מוכר, מה בעייתי בזה?

אני סה"כ רוצה באלנו שנת 99 או 2000 שמורה, ואני כבר שבוע מחפש מה כזה קשה לקנות? :-(

פורסם
לא אין קשר, זה משהו חדש שעושה יד 2 לשמור על הלקוח מהטרדות למיניהם, אז אם לבעל הרכב לא רוצה לענות בשעות מסוימות אז הוא רושם זאת במודה עצמה. לגבי הרכב , סוחר, אין שום סיבה שרכב יהיה רשום על מישהו אחר ולא על בעל הרכב. מנסיון.

לא נכון.

אמא שלי היא בעלת הרכב המשפחתי (רשום על שמה) ואני יודע בוודאות שאם ההורים יחליטו למכור (קרה עם הרכב הישן) אבא שלי ימכור אותו עבורה כי היא לא מבינה בעניינים האלו.

זה לא חייב להיות סוחר, יכול להיות שה"סיפור" שלו אמיתי, אני הייתי ממליץ למצוא דרכים אחרות לגלות אם הוא סוחר או לא, כיוון שדברים כמו מה שהוא סיפור אמיתיים, יתרה מכך, אם כל אחד יחשוב בכיוון שלך להורים שלי תהיה בעיה קשה למכור את האוטו כי מסתבר שידביקו לאבא שלי עיסוק שהוא לא עוסק בו

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שאלה: האם צריך לחשוש יותר מאלו שמתקשרים אליהם מיד 2 ועונה מענה קולי של יד 2, זדומרת שהם הסתירו את המספר שלהם? חשש לסוחרי מנוולים? או אנשים ששומרים על הפרטיות שלהם.

חוות דעת: סוזוקני בלנו : שנת 2000 - רכב יד שניה, שעשה מתחת ל80 אלף ק"מ. האם זה הגיוני?

התקשרתי ועונה בחורה..נראה לי 2 אחיות נהגו על הרכב הזה. האם שווה להתקרב או שמריח חשוד?

ועוד מה היא רוצה 7 אלף שקל מעל המחירון...האם זה שווה בכלל? או שזה לא קריטי ברכב כזה אמין אם הוא עשה 130-140 או 150 או רק 80 אלף? כמובן שאמרתי לך שנכניס תרכב למכון בדיקות ואז כמובן נקזז לה מהמחיר.......

דבר שני אולי זה יותר מסוכן אם 2 נשים נהגו על הרכב רק 80 אלף..הספיקו לעשות יותר נזק מגבר שנוהג לבד 150?

פורסם

סליחה שאני מציף: אני צריך תשובה ל2 שאלות וחושש לעשות טעות.

אני בן 25, הוצאתי רישיון בחודש מאי השנה - האם אני אצטרך לשלם הכל כפול? על ביטוח צד גימל ועל ביטוח חובה? או בגלל שעברתי את גיל 25 אין כפל תשלום? האם שווה עכשיו לקנות רכב שנראה לי מציאה או לחכות שיהיה לי רשיון שנה?

במידה ויקחו ממני כפול, אז הם יקחו ממני כפול רק בחצי שנה הראשונה, ואז שיש לי רשיון שנה יעשו לי הנחה?

האם סוזוקי בלנו שעשתה מתחת ל80 אלף זו באמת מציאה? או שאפשר לקחת גם רכב כזה שעשה 140 כדי לחסוף כסף?

והאם מוצדק לבקש על רכב כזה הרבה מעבר למחירון?

פורסם
שאלה: האם צריך לחשוש יותר מאלו שמתקשרים אליהם מיד 2 ועונה מענה קולי של יד 2, זדומרת שהם הסתירו את המספר שלהם? חשש לסוחרי מנוולים? או אנשים ששומרים על הפרטיות שלהם.

צריך לחשוש מכל מודעה ביד 2. כולם סוחרים בפוטנציה, בין אם הם משתמשים בשירותי ההפנייה הטלפונית של יד 2 ובין אם לא.

חוות דעת: סוזוקני בלנו : שנת 2000 - רכב יד שניה, שעשה מתחת ל80 אלף ק"מ. האם זה הגיוני?

התקשרתי ועונה בחורה..נראה לי 2 אחיות נהגו על הרכב הזה. האם שווה להתקרב או שמריח חשוד?

הקילומראז' הגיוני, אבל לא סביר. תבדוק אם יש היסטוריית טיפולים שמאמתת את נכונות הקילומטראז' הזה.

אני לא מבין את מהות השאלה "שווה להתקרב". אתה לא חותם חוזה לכל החיים עם הרכב, בסך הכל נוסע לראות במה מדובר ובודק את הרכב ואת המסמכים שלו בצורה ראשונית שאינה מחייבת את שני הצדדים לשום דבר. למה שזה לא יהיה שווה?

דבר שני אולי זה יותר מסוכן אם 2 נשים נהגו על הרכב רק 80 אלף..הספיקו לעשות יותר נזק מגבר שנוהג לבד 150?

השוביניסטיות הזאת מטופשת להחריד. חסרים גברים צעירים שקיבלו אתמול רישיון וחושבים שהבאלנו של ההורים שלהם הרבה יצאה ממסלול המרוצים? מה זה משנה מה מין הנהג?

אני בן 25, הוצאתי רישיון בחודש מאי השנה - האם אני אצטרך לשלם הכל כפול? על ביטוח צד גימל ועל ביטוח חובה? או בגלל שעברתי את גיל 25 אין כפל תשלום? האם שווה עכשיו לקנות רכב שנראה לי מציאה או לחכות שיהיה לי רשיון שנה?

במידה ויקחו ממני כפול, אז הם יקחו ממני כפול רק בחצי שנה הראשונה, ואז שיש לי רשיון שנה יעשו לי הנחה?

ביטוח חובה וצד ג' יעלו לך קצת יותר ממה שהוא היה עולה לנהג בן 25 עם 7 שנות ותק ברישיון הנהיגה. זה לא יעלה כפול, זה יעלה יותר. אם אתה רוצה לדעת בדיוק כמה זה יעלה לך, תרים טלפון לסוכן ביטוח ותשאל.

האם סוזוקי בלנו שעשתה מתחת ל80 אלף זו באמת מציאה? או שאפשר לקחת גם רכב כזה שעשה 140 כדי לחסוף כסף?

והאם מוצדק לבקש על רכב כזה הרבה מעבר למחירון?

לקילומטראז' אין יותר מידי משמעות. אולי זאת מציאה ואולי לא.

אם מדובר בבלאנו שעשתה 80 אלף קילומטרים אבל יש לה חלודה בגג, ריפודים קרועים, המזגן מקולקל וגם אין היסטוריית טיפולים מלאה - זאת לא מציאה.

אם מדובר בבלאנו שעשתה 80 אלף קילומטרים, יד ראשונה, נהג יחיד, ספר טיפולים מסודר עד הפסיק האחרון, חונה קבוע בחניה מקורה + כיסוי + מגן שמש וגם מקבלת ווקס פעמיים בחודש - זאת מציאה!

פורסם

תודה רבה אדון פיק!

כן אני אלך לראות את הרכב בלי להתחייב בלי כלום, לראות אם הוא באמת שווה 7 אלף יותר מהמחירון?!@ בחיים לא.

זה רכב יד שניה, לא ראשונה.

האם לרכב משנת 2000 חייב לעשות ביטוח מקיף? או שלא יגנבו רכב כזה?

תראה אני נכנסתי לאתר של ביטוח ישיר לעשות חישוב כמה יעלה מקיף + חובה.

והמחיר יצא בשמיים, 6961 ביטוח מקיף, ו 2504 ביטוח צד גימל, מה הם נורמלים? על רכב משנת 2000?

האם כדאי רק לברר כמה זה צד גימל? וביטוח חובה? שצד גימל זה אומר רק השתתפות עצמית ואין תמיכה נגד גנבות?

פורסם

רוצים על הרכב הזה 27 אלף והמחירון שלו הוא 20.

התקשרתי לביטוח ישיר, מבקשים ממני 1800 שקל על ביטוח צד גימל, ועוד 2400 על ביטוח חובה.

זדומרת 4200 שקל, זה כפול מנהג עם ותק או רק בקצת יותר?

פורסם

אין חובה חוקית לעשות ביטוח מקיף. לא לסוזוקי באלנו ממודל 2000 ולא למרצדס ממודל 2009. אתה בטח לא מצפה ממני שאפטרל סביב הבאלנו שלך כל הלילה כדי לוודא שאף אחד לא גונב אותה. אולי יגנבו ואולי לא, מאיפה לי לדעת? הסיכוי לדעתי נמוך, אבל תמיד קיים.

בהודעה הקודמת כתבתי לך להתקשר לסוכן ביטוח. ביטוח ישיר וAIG יקרים מ-א-ו-ד כשמדובר בנהגים חדשים. תתקשר לסוכן ביטוח. אני חוזר - תתקשר לסוכן ביטוח. לא הייתי ברור? סוכן ביטוח. ביטוח חובה צריך לעלות לך משהו כמו 2000 ש"ח לכל היותר. ביטוח צד ג', כולל ביטוח שמשות וגרירה צריך לעלות 1500 ש"ח לכל היותר. מקיף כבר תלוי באזור המגורים שלך ולכן רק סוכן יוכל לתת לך הצעת מחיר מסודרת.

ואם כבר, אז הנה המלצה על סוכן ביטוח טוב.

פורסם

אוקיי הבנתי, אבל מפחיד אם הרכב נגנב והכל הולך.

משהו שחשבתי עליו, אם לאבא שלי יש כבר ביטוח על רכב אחד אז הוא פשוט יכול להוסיף על שמו גם את הרכב שלי במקיף ואז אני אחסוך קצת כסף?

האם זה סביר שמישהו ישלם על באלנו שנת 2000 27 אלף שח שהמחירון זה 20 אלף? או שהאשה הזו הוזה? כמה גג אפשר לתת על רכב כזה בהנחה שהוא שמור ונסע מתחת ל80 אלף? נגיד חשבתי להציע 22, במידה ואחרי בדיקת מכון אומרים לי שהכל תקין.

האם רכב מתחת ל80 הוא יותר מפחיד? כי בעתיד יגיעו בעיות גיר? רצועת טיימינג וכדומה?

איזה הצעות יש כדי להוריד אותה מהמחיר?

והאם אין מה למהר על רכב כזה כי תמיד יהיו באלנו מציאות בשוק? או שלמהר?

פורסם

נכון, זה לא נחמד לרדת בבוקר לחניה ולגלות שהרכב שלך נגנב. מצד שני, לדעתי זה ממש לא משתלם כלכלית לשלם 7000 ש"ח בשנה ביטוח מקיף לרכב ששווה 20,000 ש"ח. אולי אצל סוכן תצליח לקבל מחיר טוב יותר ואז זה ישתלם לך. אולי אם תבטח דרך אבא שלך תקבל מחיר טוב יותר ואז זה ישתלם לך. אין לי מושג. זה אתה תוכל להגיד אחרי שתתקשר לסוכן ביטוח ותשאל אותו את השאלות האלו.

לגבי המחיר - כנראה שלא. אבל עד שלא תלך לראות את הרכב לא תדע.

תפסיק ללכת סחור-סחור, מישיבה בבית מול המחשב לא תקנה רכב. לך לבדוק כבר את הרכב ותחזור לכאן עם מסקנות.

• תוכן חדש...