Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב ידני, שנת 2002+, אמין וחסכוני (רצוי קטן).

אני מוכן להשקיע באיזור ה-35, עם חריגה קטנה.

ביררתי הרבה, ואני די מתוסכל.

ארשום את הסיכום שלי, הרכבים שאני מתלבט בינהם :

1. פ'גו 206

2. סיאט איביזה

3. פיאט פונטו ספייס

אני מקבל מלא ביקורות סותרות לגבי האמינות של הרכבים הנ"ל (להתרחק מצרפתיות, סיאט לא אמינה וחלקים יקרים , פיאט זה fix it again tomorrow וכו'..).

בנוסף, אני לא מוצא יפניות שמתאימות לדרישות שלי.

אשמח אם תעזרו לי קצת, האם יש רכב שאני מפספס שיכול להתאים? או מה עדיף מבין הרכבים הנ"ל?

תודה רבה על העזרה

פורסם

פיאט פונטו ספייס תוכל למצוא מודלים יחסית חדשים בתקציב שלך. אני קניתי 2005 אוטו' ב 33K. תחפש רכב מטופל ותטפל בו כמו שצריך ולא צריכה להיות בעיה מיוחדת באוטו. מה שבטוח היא חסכונית מאוד. ממוצע 1:15 לפי המחשב עם מזגן כל הזמן. (לפי החישוב שלי 14-15 משתנה בין תדלוק לתדלוק). מבחינת חיסכון תוכל לחפש פיאט פנדה ידני רכב מאוד אמין (לא מניסיון אלא משיחות עם מביני דבר ויש גם אתר גרמני שמסווג רכבים לפי אמינות פנדה במקום השלישי מבחינת אמינות שזה לא רע) הרכב הכי חסכוני שתוכל למצוא במודלים האלה בערך 17-18 לליטר צריכה ממוצעת.

206 תוכל מצוא מודלים מעט ישנים יותר חווית נהיגה יותר טובה במיוחד 1.6 ליטר 110 כח סוס ידני. אבל הטיפולים יהיו לך יותר יקרים כי זה רכב צרפתי. (טיימינג בעיר 3K בפונטו 1500 ש"ח) נחשב יותר אמין אבל גם רגיש להתעללות. טווח טיפולים כל 30K בפיאט 20K.

לפי דעתי יהיה לך קשה למצוא איביזה מתוחזק ושמור כי זה רכב בעיקר לצעירים שלא מרחמים עליו יותר מידי. ובמיוחד לאור העובדה שזה חלק מקונצרן VW שזה לא עושה חסד עם מחירי הטיפולים.

תחפש המלצות על הרכבים בפורומים. אבל תתמקד בעצות של כאלה שמסבירים מה הם כותבים ולא כאלה שכותבים פיאט/סיאט/פיז'ו/ שושנה לא אמינים/הכי טובים.

בהצלחה.

פורסם

בנוגע לאיביזה,

אני מחזיק אחת שנת 2002, ידנית. הרכב אצלי כבר שלוש שנים והוא אמין למדי. מלבד טרמוסטסט שהלך והוחלף לא היה שום דבר טפו טפו. ממה ששמעתי מבעלי איביזות אחרות בשנתונים האלה מדובר ברכב אמין למדי.

בנוגע לחלפים, לאור אמינותה של האיביזה שלי לא נתקלתי בתיקונים יקרים. בגדול, כמו בכל פולקסוואגן או יוצאי חלציה, אם תטפל במוסכי יבואן תשלם הרבה. הכי טוב זה למצוא מוסכניק אמין וזול שמתמחה ברכב ולטפל אצלו.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

זה נכון שיהיה קשה יותר למצוא איביזה שמורה, והחלפים שלה יותר יקרים.

השאלה איך הספייס ביחס לפיג'ו 206 למשל מבחינת אמינות? (אני מבין שהחווית נהיגה פחות טובה).

הייתרון של הפי'גו שאפשר למצוא 1.6 עם 100 כ"ס, ולספייס יש רק 60 כ"ס.

פורסם

רנו מגאן טורבו דיזל ידני יכול להיות אופציה מעולה.

אחי רכש לפני כשבוע מגאן שנת 2007 בדגם המאובזר (בקרת אקלים, מחשב דרך, 6 כריות אוויור, חיישני גשם + אור וכו'..) הרכב מגיע עם מנוע 1500 סמ"ק טורבו דיזל שמרגיש זריז ולא עצל (84 כ"ס 19 קג"מ ב2000 סל"ד) , הרכב מרווח וצריכת הדלק (שזה המרכיב החשוב ביותר עבורו) היא 1/23-24 ק"מ מחוץ לעיר, 1/18 בתוך העיר מה גם שמחירי הסולר זהים למחירי הבנזין כיום (בישוב שלנו יש תחנה של דור אלון שליטר סולר עולה בה 6 ש"ח).

הטיפולים הם סטנדרטים וזולים הרכב יושב טוב על הכביש ואתה נהנה מרכב עם שנתון חדש יחסית ולא עם 8 שנים על הכביש כמו שאתה מחפש (אתה צריך לזכור שאמינות של רכב בן 3 היא טובה יותר משל רכב בן 8 ).

הרכב שהוא רכש הוא שנת 2007 עם 170,000 ק"מ יד ראשונה מליסינג תפעולי (היה צמוד לנהג יחיד במקרה אני מכיר את הבחור) לרכב יש ה.טיפולים מלאה במוסך המורשה, הרכב היה של חברת הליסינג "דורנט" שנסגרה ולכן הרכבים המוצעים למכירה הם במחיר מאוד אטרקטיבי (העו"ד שאחראי על מכירת הרכבים הוא חבר של המשפחה) מחיר הרכב לפי המחירון אחרי שקלול של ליסינג לשעבר וק"מ הוא 48,000 ש"ח, הוא קנה את הרכב ב31,900 ש"ח הרכב עבר בדיקה מקיפה בקומפיוטסט והבדיקה יצאה טובה.

במידה ואתה מעוניין ברכב כזה או משהו דומה (יש להם עוד רכבים שיוכלו לענות על הדרישות שלך ובמסגרת התקציב שלך) אתה יכול לשלוח לי הודעה פרטית ואני יפנה אותך לחבר שלי שהוא העו"ד שאחראי על מכירת הרכבים.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם
רנו מגאן טורבו דיזל ידני יכול להיות אופציה מעולה.

אחי רכש לפני כשבוע מגאן שנת 2007 בדגם המאובזר (בקרת אקלים, מחשב דרך, 6 כריות אוויור, חיישני גשם + אור וכו'..) הרכב מגיע עם מנוע 1500 סמ"ק טורבו דיזל שמרגיש זריז ולא עצל, הרכב מרווח וצריכת הדלק (שזה המרכיב החשוב ביותר עבורי) היא 1/23-24 ק"מ מחוץ לעיר, 1/18 בתוך העיר מה גם שמחירי הסולר זהים למחירי הבנזין כיום (בישוב שלנו יש תנה של דור אלון שליטר סולר עולה בה 6 ש"ח).

הטיפולים הם סטנדרטים וזולים הרכב יושב טוב על הכביש ואתה נהנה מרכב עם שנתון חדש יחסית ולא עם 8 שנים על הכביש כמו שאתה מחפש (אתה צריך לזכור שאמינות של רכב בן 3 היא טובה יותר משל רכב בן 8).

הרכב שהוא רכש הוא שנת 2007 עם 170,000 ק"מ יד ראשונה מליסינג תפעולי (צמוד לנהג יחיד במקרה אני מכיר את הבחור) לרכב יש ה.טיפולים מלאה במוסך המורשה, הרכב היה של חברת הליסינג "דורנט" שנסגרה ולכן הרכבים המוצעים למכירה הם במחיר מאוד אטרקטיבי (העו"ד שאחראי על מכירת הרכבים הוא חבר של המשפחה) אנחנו קנינו את הרכב ב31,900 ש"ח הרכב עבר בדיקה מקיפה בקומפיוטסט והבדיקה יצאה טובה.

במידה ואתה מעוניין ברכב כזה או משהו דומה (יש להם עוד רכבים שיוכלו לענות על הדרישות שלך ובמסגרת התקציב שלך) אתה יכול לשלוח לי הודעה פרטית ואני יפנה אותך לחבר שלי שהוא העו"ד שאחראי על מכירת הרכבים.

תודה רבה על ההצעה, אבל יש לי עכשיו רכב ליסינג..

אני כ"כ הורס לו את המנוע, שאין מצב שאני ארכוש ליסינג (במיוחד שאין לי מושג מי הנהג שהיה לו).

אבל תודה בכל אופן :)

יש עוד דעות לגבי פונטו לעומת פיג'ו?

פורסם

העניין הוא לבדוק באיזה חברה שימש הרכב לפני כן, אם זה היה של סוכני מכירות של חברות תקשורת (שנוסעים כמו איזה שומאכר בסיריון) אני לא הייתי קונה גם אם זה היה ברבע מחיר.

לפי דעתי הפונטו עדיפה על ה206 מבחינת צ.דלק ועלות אחזקה שוטפת, מבחינת ביצועים אני לא ממש מכיר את שניהם, מה גם שתוכל למצוא בסביבות ה38K גרנדה פונטו ידנית ממודל מתקדם יותר (אבל שוב מליסינג).

יש עוד אופ' שיכולה אולי להתאים לך- סמארט, הרכב קטן, חסכוני (1/22), עלות אחזקה מעט יותר גבוהה מהפונטו, שמירת ערך טובה ומנוע נמרץ עד אזור ה70-80 קמ"ש (מנוע טורבו בנזין), הרכב יעלה לך בסביבות ה30-32K לשנת 2003 ואתה נהנה מגיר טיפטרוניק עם 6 הילוכים מרכב יפה יותר מ206 עם גג זכוכית ובקרת יציבות וכו'. (העניין הוא שהוא מתאים ל2 בלבד).

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

סמארט?????

זה הרכב הכי דבילי שיש, כל כך קטן שאתה לא יכול לעשות איתו כלום,

רכב יפה יותר מ 206???

נו באמת :?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
תודה רבה על ההצעה, אבל יש לי עכשיו רכב ליסינג..

אני כ"כ הורס לו את המנוע, שאין מצב שאני ארכוש ליסינג (במיוחד שאין לי מושג מי הנהג שהיה לו).

אבל תודה בכל אופן :)

העיקר לדפוק את המערכת אה? :|

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אני רכשתי פיאט פונטו 2006, במחיר של 33K, מליסינג תפעולי.

הרכב יצא נקי לחלוטין בבדיקה - וכל ליקוי הכי קטן שכן נמצא, תוקן ע"י החברה במוסך מורשה.

בינתיים מאוד מרוצה, עושה לי 13.5-14.5 בתוך העיר (חיפה) עם מזגן דלוק תמידית.

אין ספק שהייתי מעדיף סיטרואן C3 או פיג'ו 206, אבל הן יקרות משמעותית לרכישה - וכנראה גם לאחזקה, אבל מכיוון שאין לי אחת כזו אני לא רוצה להתחייב על המידע הנ"ל :shock: .

פורסם

אהלן , ניסית לעשות חיפוש ביד 2 ?

אפילו ב30 אלף המון רכבים מתווספים : פולו ,שברולט אוואו , יונדאי ( גטס ואקסנט ) ,קליאו , מגאן , פיאסטה ועוד ...

כך שנשאר לך כסף ליישור קו ( רוב הרכבים מתחת ל 30 )

פורסם
אהלן , ניסית לעשות חיפוש ביד 2 ?

אפילו ב30 אלף המון רכבים מתווספים : פולו ,שברולט אוואו , יונדאי ( גטס ואקסנט ) ,קליאו , מגאן , פיאסטה ועוד ...

כך שנשאר לך כסף ליישור קו ( רוב הרכבים מתחת ל 30 )

בדקתי עוד הרבה רכבים, אבל לפי מה שאני חושב הרכבים הנ"ל שרשמת לא בהכרח אמינים יותר, ובנוסף הם זוללים יותר :/

אני רוצה גם רכב קטן, ולא סדאן, וחשוב לי שיהיה ידני. ככה שזה בהחלט מצמצם את האפשרויות.

פורסם
שלום,

אני מחפש רכב ידני, שנת 2002+, אמין וחסכוני (רצוי קטן).

אני מוכן להשקיע באיזור ה-35, עם חריגה קטנה.

ביררתי הרבה, ואני די מתוסכל.

ארשום את הסיכום שלי, הרכבים שאני מתלבט בינהם :

1. פ'גו 206

2. סיאט איביזה

3. פיאט פונטו ספייס

אני מקבל מלא ביקורות סותרות לגבי האמינות של הרכבים הנ"ל (להתרחק מצרפתיות, סיאט לא אמינה וחלקים יקרים , פיאט זה fix it again tomorrow וכו'..).

בנוסף, אני לא מוצא יפניות שמתאימות לדרישות שלי.

אשמח אם תעזרו לי קצת, האם יש רכב שאני מפספס שיכול להתאים? או מה עדיף מבין הרכבים הנ"ל?

תודה רבה על העזרה

אמרת סיאט איביזה, אמרת גם פולו, קורדובה ופאביה.

מכוניות אמינות, חסכוניות, אני מניח שבגיל כזה גם התגברו על תקלות סדרתיות שהיו להן (כמו שמשות נופלות).

אתר רכב שהיה מטופל ברצף וסע לשלום.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...