Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפלגה מוטורית. למה לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שבכמה מדינות, ביניהן אוסטרליה, יש מפלגות שהמטרה שלהן היא לקדם את האינטרסים של הנהגים או קבוצות ספציפיות אחרות בתוך המדינה.

אצלם קוראים לזה MOTORIST PARTY

אני מציע להקים מפלגה שהמטרה שלה היא לקדם את האינטרסים שלנו ושיפסיקו לעשות מהאזרחים צחוק.

כן, יש לנו נושא אחד שסביבו כולם מצביעים (פלסטינים - שמאל\ימין) אבל לדעתי יש מקום לפתור בעיות אחרות שגם מפריעות לנו ביומיום.

לקדם אינטרסים של עולם הרכב זה גם יעזור למדינה מבחינת המוראל וגם יתרום כלכלית ויעזור ברגולציה של נושאים שכיום מפריעים לנו, כמו היבואנים, יבואני החלקים, מוסכניקים מאכערים שלא עובדים כמו שצריך, ספורט מוטורי, אכיפה של עבירות לא משמעותיות רק בשביל להכניס עוד כסף הכיס של המדינה, גופים שמאמללים אותנו כמו אור ירוק ועוד.

אם הייתה כזו מפלגה, מן הסתם שהיה אפשר לשים אותה בכל קואליציה (כי הנושא הוא ספציפי ולא מתנגש עם אינטרסים פוליטיים אחרים) ולשים סוף סוף שר תחבורה שיודע מה הוא עושה ומודע לאינטרסים של הנהגים.

מי פה היה מצביע למפלגה שמגינה על האינטרסים המוטוריים שלו?

פורסם

בפעם האחרונה שהצבעתי לח"כ אשר הבטיח לקדם את הספורט המוטורי המפלגה לא עברה את אחוז החסימה

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

לא ילך. עדיף להכנס תחת מפלגה קיימת - ספציפית, לבחור ח"כ סימפטי ולנסות להריץ אותו בתוך המפלגה (פריימריס) ואחר כך לגייס תומכים. אם ישראל כץ הגיע לאן שהגיע בזכות ועד התעשיה האווירית, אנחנו יכולים גם. היה רעיון של האופנוענים להתפקד לליכוד בתמורה למאבק בביטוח, אבל הם עסוקים בלאכול אחד את השני אז אני לא יודע אם זה צלח. אפשר לבנות על פלטפורמה נייטרלית (מפלגה ללא מצע ואג'נדה, אבל כוח אלקטרולי משמעותי, כמו קדימה), ללכת עם מפלגת השלטון (ליכוד) או לנסות להכנס למפלגה אזרחית לכאורה (עבודה), מתוך תקווה שבאמת תפעל בתחום האזרחי ולא, למרבה האירוניה, תדבק למשרד הבטחון.

הח"כ הנבחר יצטרך לפעול תחת דגל התחבורה, שזה אומר רפורמה מקיפה - במשרד התחבורה, במערך התחבורה הציבורית, בתקנות יבוא הרכב, הספורט המוטורי, האכיפה האלקטרונית, הרחקת אור-ירוק ממוקדי כוח וכן הלאה. זה לא יהיה - זה לא יכול להיות - פוליטיקאי של רייסים. תבינו את זה היטב.

מה הייתי רוצה לראות?

1. עוד פרוייקטי אגרה כמו כביש 6 (לא הפיכת כבישים קיימים לאגרה. זה שוד הציבור). זה עובד נהדר.

2. הפעלת רכבת קלה באמצעות זכיין פרטי באיזור גוש דן.

3. הפרטת רכבת ישראל (אפשר להפריד לחברת תשתית וחברת תפעול, כשלב ראשון).

4. השהייה של פריסת מצלמות המהירות (לא הרמזור) עד בחינה מחודשת של הנתונים (אפשר למסמס את זה עשור בשקט).

5. רפורמה מקיפה במשרד התחבורה, גם במחיר שביתות ואי שקט לכמה חודשים. אימוץ התקינה האירופית בצורה מלאה ושקופה (בלי תקינה מקומית ובלי קומבינות עם היבואנים). בדק בית בכל נושא ייבוא החלפים.

6. השקעה ממוקדת בתשתית, למרות שכאן חל שיפור בשנים האחרונות.

7. הסרת הנגע של "אור-ירוק" מהמערכת הממלכתית. עם כל הכבוד לאג'נדה של אבי נאור, הוא לא גוף נבחר. זה אומר שלא יהיו יותר ניידות עם "אור-ירוק" על הצד, בדיוק כמו שאין ניידות עם פרסומות ל"בת האיכר".

8. גיבוש תוכניות תחבורה לאיזור גוש דן ל10 שנה קדימה והצגתן בפנים הציבור. אין מה לעשות, תל אביב חייבת להסגר בפני כלי רכב פרטיים ותחבורה ציבורית צריכה להיות הפתרון (גם אוטובוסים, לא חייבים רכבת).

9. קידום אוטובוסים חשמליים - אין סיבה שישראל לא תוכל להוות חלוצה בתחום הזה.

10. הפחתת מיסוי הדרגתית על רכישת רכב, בחזרה לרמת ה72% שתוכננה לפני חלוקת המשאבים הכפויה של הבנדיטים באוצר, עם יעד סופי של 40%.

11. עידוד מאסיבי של תחבורה דו גלגלית בתוך ערים. ביטול מס רכישה על אופנועים וקטנועים (גם ככה יש לזה השפעה זניחה לחלוטין על ההכנסות), תוך מתן דגש על חינוך לרכיבה בטוחה (משהו כמו הקורסים של הMSF בארה"ב).

12. ביטול כל הבלאגן של הספורט המוטורי ואימוץ תקנות FIA.

אני חושב שזה כר פעולה מספיק נרחב והגיוני בשביל לפתור לנו כמה בעיות למשך עשור.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בסה"כ 180 איש הצביעו בסקר שהעלה עמית. כשהצבעתי, הזכיר לי הסקר שכבר הצבעתי בעבר...

רוצה לאמור, שאם כאן בפורום כל כך מעט חברים התייחסו לנושא, מה יגידו אזובי הקיר?

מפלגות אינטרס/אג'נדה בישראל הן הרפתקה קצרת מועד, אלא אם הן מונעות בדלק הנגד והשנאה. מפלגות קיצוניות, מפלגות (ע)דתיות, מפלגות מיעוטים. הרפתקת הגימלאים היתה לא יותר מ"קטע" של צעירים שניסו או לא ניסו להביע משהו.

מפלגת נהגים לא תצלח כאן בגלל האופי המחורבן שלנו. ראו כמה מלחמות יהודים מתקיימות בין קומץ פעילים בספורט המוטורי. הוסיפו לכך תקציבים של מפלגה, משכורות וכו' ואנשים יאכלו אחד את השני ללא מלח.

הציבור? אם לצטט את שלום חנוך, הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם. רוב הציבור סבור שמהירות הורגת, שמצלמות מהירות זה דבר טוב ושהאח הגדול יודע מה טוב בשבילו.

פעם חשבתי שאפשר לתקן כאן דברים. התפכחתי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בדיוק בגלל מה שאתה אומר עכשיו, 504, צריך לא להתעסק עם הנושאים הרגישים ישירות ובטח שלא צריך להכניס את זה כמפלגת קצה. נניח שתשובה ירצה עכשיו שהאינטרסים שלו בקידוחי הגז ישמרו, על ידי הפעלת לחץ על הממשלה. האם הוא יקים את מפלגת "קידוחי הגז"? האם הוא יקדם את זה כסעיף עיקרי במצע של אחת המפלגות? כמובן שלא. יש דרכים מתוחכמות בהרבה. אז למה אנחנו כן?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
בדיוק בגלל מה שאתה אומר עכשיו, 504, צריך לא להתעסק עם הנושאים הרגישים ישירות ובטח שלא צריך להכניס את זה כמפלגת קצה. נניח שתשובה ירצה עכשיו שהאינטרסים שלו בקידוחי הגז ישמרו, על ידי הפעלת לחץ על הממשלה. האם הוא יקים את מפלגת "קידוחי הגז"? האם הוא יקדם את זה כסעיף עיקרי במצע של אחת המפלגות? כמובן שלא. יש דרכים מתוחכמות בהרבה. אז למה אנחנו כן?

רועי יקירי,

בשעתו היה לשינוי ח"כ יקר בשם רצאבי שעשה רבות למען האג'נדה שלנו. מישהו זוכר? איפה הוא? מה עלה בגורלו? זוכרים את הצעקנים והמרפקנים שלא עשו דבר. זוכרים את אלו שהתפתלו ממפלגה למפלגה.

הנושאים שכה יקרים ללבנו מעניינים מעטים במדינת ישראל. בין אם בוחרים, בין אם נבחרים ובין אם עובדי ציבור. הסקטור היחיד שיכול להזיז משהו הוא הסקטור העסקי - ולכן אני מאמין שאם משהו יזוז זה יהיה בתחום הספורט המוטורי, כתוצאה מלחץ של יזם רב השפעה שיחפוץ לבנות מסלול, לדוגמה.

מעבר לכך, כפי שאמר ג'ק ניקולסון בסצינת הסיום של יצירת המופת של פולנסקי, דבר לא משתנה בצ'יינטאון...

פורסם

מפלגות אינטרס/אג'נדה בישראל הן הרפתקה קצרת מועד, אלא אם הן מונעות בדלק הנגד והשנאה. מפלגות קיצוניות, מפלגות (ע)דתיות, מפלגות מיעוטים. הרפתקת הגימלאים היתה לא יותר מ"קטע" של צעירים שניסו או לא ניסו להביע משהו.

פעם חשבתי שאפשר לתקן כאן דברים. התפכחתי.

שום מפלגה שהוקמה בדלק השנאה והנקמה לא שרדה הרבה מעבר לבחירות - מפלגת המרכז הינה דוגמא מצויינת לכך.

קיצוניות זה כבר סיפור אחר, וחלק לא מבוטל מחברי הכנסת שלנו בונים קריירה לא רעה מכך.

בוא נניח ותקום מפלגה מוטורית, מה תהייה האג'נדה שלה ?

ביטול מצלמות המהירות ?

אפשרות שיפורי רכב?

מצטער, לא מספיק רציני.

יש לנו נושאים קיומיים קצת יותר בוערים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הבעיה היא שאני לא יכול לתמוך באופנוענים כי הם קשורים למפלגה שלעולם לא הייתי מצביע לה בגלל אינטרסים אחרים.

אני מדבר על מפלגה לגמרי שונה, שלא קשורה למפלגות שמדברות כולן על אותם נושאים.

כמו הירוקים, שלמרות שרובם שמאלנים, הם לא מתעסקים יותר מדי עם הנושא הפלסטיני.

יש להם אג'נדה אחרת.

וחן, לי אין הרבה נושאים יותר בוערים.

שמאל? ימין? זה בדיוק אותו דבר.

שום דבר לא משתנה בגלל ההצבעה שלנו או בגלל מי שבשלטון.

שרון נתן שטחים, ביבי מעלה מיסים וכל הפוליטיקאים למעשה עושים הפוך ממה שהם מבטיחים. זה כבר הפך ללא רלוונטי.

האג'נדה יכולה להיות למשל:

-הקצבת משאבים בשביל להפסיק את הפקקים הדביליים בחלקים גדולים מהארץ

-להפסיק את ההטרדה של נהגים שמתנהגים כחוק והחמרה עם עבריינים כבדים

-בניית מסלולי מירוצים כמו שצריך

-ארגון אירועים מוטוריים בינלאומיים תוך כדי שיתוף פעולה עם מדינות אחרות

-הורדת כמות התאונות עם אמצעים נורמליים ואפקטיביים ולא רק עם אכיפה של עבירות מהירות או אנשים שמשפרים את הרכב שלהם

-להסדיר את העניין של אישורים מעמדה מספר 1 בצורה שתמנע מכל מני עסקנים לעשות לאזרח הקטן את המוות

-להסדיר את המכס עם נהלים כמו שצריך, כמו במדינה מסודרת

-הורדת המיסים המטורפים שיש לנו על רכבים

-להכריח את היבואנים להביא יותר רכבים בטיחותיים

-לעזור ליבוא האישי

-למגר את שיקוץ הליסינג ולעשות שייעשה שימוש כמו שצריך ברכבים

-להסדיר את נושא המוסכים הלא מורשים ולגרום למי שנותן שירות גרוע לשאת באחריות

-לתת תקציבים למשטרת התנועה כדי שבאמת יאמנו את השוטרים לעשות את העבודה שלהם ולדעת לזהות טורבו, סופר, או פשוט פילטר פתוח, ולהוריד מהכביש רכבים מסוכנים באמת, ולא כל אחד שצובע את מכסה השסתומים באדום.

הפחד הכי גדול שיכול להיות זה שארגונים כמו אור ירוק יצטרפו ויתחילו לתת את התורה העקומה שלהם שאומרת שכל מי שעובר את ה30 קמ"ש צריך לקבל 39 מלקות.

פורסם
שום מפלגה שהוקמה בדלק השנאה והנקמה לא שרדה הרבה מעבר לבחירות - מפלגת המרכז הינה דוגמא מצויינת לכך.

קיצוניות זה כבר סיפור אחר, וחלק לא מבוטל מחברי הכנסת שלנו בונים קריירה לא רעה מכך.

קיצוניות קשורה לנגד ולשנאה. הנציונל-סוציאליזם עלה לשלטון ב-1933 לא על רקע מה שהבטיח, אלא על רקע מה שהוקיע ובזכות ניצול ציני ומרושע של מצב רוח לאומי שפוף.

מפלגת המרכז לא קשורה לשנאה ונקמה. היא נעה סביב ארבעה אגואים, היתה אפיזודה חולפת אך באיזשהו מקום סללה את הדרך לקדימה(אני מוצא לא מעט קוי דמיון בין המפלגות האופורטוניסטיות האלו).

ולעניין הטיעון הראשון שלך; תמ"י החזיקה מעמד מספר כנסות, ש"ס חיה ובועטת עד היום, המפלגות הערביות מתחרות ביניהן ברטוריקה פרועה ואנטי ממסדיות, הימין הקיצוני הופך ליותר קיצוני ומתנכר.

פורסם

האמת... יש פה דברים מעניינים.

כל אחד מהדברים שיוסי פירט פה יעזרו לנו להגיע לדבר שלא קשורים למוטוריקה,

שימו לב לתגובותי בכתום

הבעיה היא שאני לא יכול לתמוך באופנוענים כי הם קשורים למפלגה שלעולם לא הייתי מצביע לה בגלל אינטרסים אחרים.

אני מדבר על מפלגה לגמרי שונה, שלא קשורה למפלגות שמדברות כולן על אותם נושאים.

כמו הירוקים, שלמרות שרובם שמאלנים, הם לא מתעסקים יותר מדי עם הנושא הפלסטיני.

יש להם אג'נדה אחרת.

וחן, לי אין הרבה נושאים יותר בוערים.

שמאל? ימין? זה בדיוק אותו דבר.

שום דבר לא משתנה בגלל ההצבעה שלנו או בגלל מי שבשלטון.

שרון נתן שטחים, ביבי מעלה מיסים וכל הפוליטיקאים למעשה עושים הפוך ממה שהם מבטיחים. זה כבר הפך ללא רלוונטי.

האג'נדה יכולה להיות למשל:

-הקצבת משאבים בשביל להפסיק את הפקקים הדביליים בחלקים גדולים מהארץ פקקים עולים לנו זמן, זמן זה כסף. אין פקקים - יש יותר זמן בעבודה או יותר זמן לנוח בבית. זמן לנוח בבית - כח לצאת מהבית. שיפור בתרבות, לא רק בכלכלה.

-להפסיק את ההטרדה של נהגים שמתנהגים כחוק והחמרה עם עבריינים כבדים אני מקווה שהכוונה היא לעצור את כל הדבילים שלא מאותתים וכו, כי אותם בא לי לרצוח. זה אולי יקטין את מספר הנפגעים כל שנה ויעשה את הכבישים קצת פחות מסוכנים.

-בניית מסלולי מירוצים כמו שצריך

-ארגון אירועים מוטוריים בינלאומיים תוך כדי שיתוף פעולה עם מדינות אחרות מירוצים בינלואמיים יביאו צופים מכל העולם. טוב לכלכלה וטוב ל"פרסום" המדינה. משרד החוץ רוצה שנהיה שגרירי ישראל כשאנחנו בחו"ל, אבל מה יותר טוב מלהביא המון צופים נהגים ואנשי צוות לאיזה מירוץ WRC או פורמולה 1?

-הורדת כמות התאונות עם אמצעים נורמליים ואפקטיביים ולא רק עם אכיפה של עבירות מהירות או אנשים שמשפרים את הרכב שלהם חינוך!!! העלאת המועדות לנהיגה נכונה ונהיגה מתקדמת, כולל קורסים.

-להסדיר את העניין של אישורים מעמדה מספר 1 בצורה שתמנע מכל מני עסקנים לעשות לאזרח הקטן את המוות

-להסדיר את המכס עם נהלים כמו שצריך, כמו במדינה מסודרת

-הורדת המיסים המטורפים שיש לנו על רכבים או, שיפור משמעותי מאוד בתחבורה הציבורית. המיסים הגבוהים על כלי רכב הם כי רכב הוא "מותרות". אם הייתה תחבורה ציבורית נורמאלית זו הייתה מותרות.

-להכריח את היבואנים להביא יותר רכבים בטיחותיים

-לעזור ליבוא האישי

-למגר את שיקוץ הליסינג ולעשות שייעשה שימוש כמו שצריך ברכבים

-להסדיר את נושא המוסכים הלא מורשים ולגרום למי שנותן שירות גרוע לשאת באחריות

-לתת תקציבים למשטרת התנועה כדי שבאמת יאמנו את השוטרים לעשות את העבודה שלהם ולדעת לזהות טורבו, סופר, או פשוט פילטר פתוח, ולהוריד מהכביש רכבים מסוכנים באמת, ולא כל אחד שצובע את מכסה השסתומים באדום.

הפחד הכי גדול שיכול להיות זה שארגונים כמו אור ירוק יצטרפו ויתחילו לתת את התורה העקומה שלהם שאומרת שכל מי שעובר את ה30 קמ"ש צריך לקבל 39 מלקות.

דבר אחרון, המון אנשים הצביעו בבחירות האחרונות לקדימה. באופן אישי לא הצלחתי להבין מה הם רוצים... לדעתי (!) מי שהצביע קדימה נתן את קולו למפלגה שתלך עם הרוב.. אם הרוב ילך ימינה לליכוד קדימה איתם. אם הרוב ילך שמאלה למרצ קדימה הייתה הולכת לשם. לצורך העניין, להצביע קדימה זה כמו לקנות מאזדה 3.

לדעתי הפתק של קדימה בבחירות היה צריך להיות פתק לבן... אז אותם אנשים חסרי דעה אולי ישמחו לעשות עם הקול שלהם משהו קצת יותר משמעותי.

אסור לשכוח שבתאונות דרכים נהרגו יותר בני אדם ממה שבכל מלחמות ישראל, ובכל זאת אין התייחסות רצינית ואמיתית להורדת מספר התאונות.

500 הרוגים בשנה זו לא סיבה לפתוח מפלגה?

בהתחלה הייתי נגד הרעיון של מפלגה שכזאת, אבל עכשיו הגעתי למסקנה שזה חשוב ביותר.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

• תוכן חדש...