Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה מספר חודשים סך השמש בצד הנהג במיאטה שלי לא מצליח להחזיק את עצמו. במיאטה הסך לא מחובר במין תושבת כזו כמו ברוב הרכבים אלא מוחזק רק בצידו האחורי ויורד ועולה באמצעות הפעלת כוח. אצלי הפלסטיק שעוטף את המוט שמחזיק את הסך נשבר בצידו האחורי ולכן שום דבר בעצם לא מחזיק את הסך בחוזקה כשהוא למעלה - והוא נופל למצב פתוח.

אין ממש דרך להחליף רק את הסך עצמו וזה לא ריאלי להחליף את כל הפלסטיקה, אז אני מחפש רעיון יצירתי לשמור עליו למעלה, עם העדפה לאפשר פתיחה וסגירה.

הרעיון הבסיסי שלי היה מדבקות וולקרו - יענו סקוץ' שבצדדיו החיצוניים יש דבק. הבעיה היא שבעוד שהסקוץ חזק מאוד (כך שאין בעיה עקרונית לפתוח ולסגור את הסך) - הדבק שחיבר אותו לחלק העליון של הקורה ומהצד השני לסך עצמו פשוט לא החזיק מעמד בחום הישראלי. ניסיתי דבק מהיר, דבק סיליקוני ודבק אפוקסי שאמור להחזיק ב-130 מעלות. אף אחד מהם לא שרד.

אולי למישהו כאן יש רעיון אחר, שלא קשור לדבק וגם כמובן לא כולל קדיחת חורים או פגיעה בפלסטיקה?

מצורפות תמונות לצורך הבהרה. אחת בשביל להמחיש את הפתרון הנוכחי, שנייה בשביל להדגים איך זה נראה פתוח (ביחד עם הוולקרו והדבק האפוקסי).

תודה

רוני

IMG_1734_30.jpg

IMG_1736_30.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אולי ניתן לקדוח לשם כפתור תיק תק או שניתן להצמיד עם מגנט דו צדדי איכותי בדומה לסקוטש'

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

פס מתכת מוצמד לקורה ופס מגנטי לסוכך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

רוני

אחד לנסוע הפוך

שניים יש בתמונה שתי כיפות המחוברות לקורה העליונה. איך הם מוחזקות ? דבוקות או בורג מכוסה בכיפה?

אם בבורג אז לחבר גומיה עבה כאלה שסוגרים תיקים עבי כרס ואז לכרוך את הגומיה על הסך שמש.

אני לא מאמין שראיתי את הצילום עם הדבק והסקוץ'

ונדליזם :shock:ישראלי ליצירה יפנית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אולי....

פחות או יותר מה שעשית עם ה "מאסקינג טייפ" רק שונה. מה דעתך על רעיון כזה:

1. הדבק ריבוע של וולקרו בחלק הפלסטיק העליון

2. הדבק ריבוע של וולקרו בסך השמש עצמו

3. כשאתה קונה וולקרו הוא מגיע במין סליל כזה, אתה חותך משם חתיכה ארוכה שתגיע מריבוע הוולקרו העליון לריבוע הוולקרו התחתון.

4. אתה פשוט מחבר בין שני ריבועי הוולקרו עם החתיכה הארוכה שגזרת לך.

מקווה שהדבק של הוולקרו עצמו יספיק, לפחות לא ייווצר ללחץ גדול כמו הולקרו שאתה שמת, כי ברגע שפתחת את סך השמש זה גם משך את הדבק. עכשיו אתה פשוט משחרר את הרצועה מאחד הריבועים.

פורסם

אתה מתכוון לחתיכות הגומי הקטנות שנמצאות מעל המראה הקטנה שבתוך הסף? לא נראה לי שהן יעילות למשהו, ואני גם מעדיף פתרון שלא מציק בעין כשהסך סגור - וגומיה עשויה להפריע.

הדבק והסקוץ - א. עלק יצירה יפנית, כולה חתיכת פלסטיק מצוקמקת. ב. הכל יורד די בקלות באמצעות גירוד. תאמין לי, הורדתי והחזרתי כבר שלוש פעמים עם שלושה דבקים שונים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אולי....

פחות או יותר מה שעשית עם ה "מאסקינג טייפ" רק שונה. מה דעתך על רעיון כזה:

1. הדבק ריבוע של וולקרו בחלק הפלסטיק העליון

2. הדבק ריבוע של וולקרו בסך השמש עצמו

3. כשאתה קונה וולקרו הוא מגיע במין סליל כזה, אתה חותך משם חתיכה ארוכה שתגיע מריבוע הוולקרו העליון לריבוע הוולקרו התחתון.

4. אתה פשוט מחבר בין שני ריבועי הוולקרו עם החתיכה הארוכה שגזרת לך.

מקווה שהדבק של הוולקרו עצמו יספיק, לפחות לא ייווצר ללחץ גדול כמו הולקרו שאתה שמת, כי ברגע שפתחת את סך השמש זה גם משך את הדבק. עכשיו אתה פשוט משחרר את הרצועה מאחד הריבועים.

תודה על ההצעה. הבעיות הן:

א. אני לא מעוניין בפתרון שייראה כלפי חוץ וחתיכות וולקרו חיצוניות על הקורה ועל הסך שמחוברות בינהן בחתיכה ארוכה הן די בולטות...

ב. אין ממש מקום לשים ריבוע של וולקרו בקורה (חלק הפלסטיק העליון).

ג. ניסיתי כבר עם דבק הוולקרו - הוא ממש לא מספיק חזק. גם כשלא פותחים וסוגרים את סך השמש הוא נחלש מהמשקל של הסך ונופל אחרי כמה דקות. אני חושש שצריך פתרון שלא משתמש בדבק...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ואיך אתה מציע להצמיד את פס המתכת לקורה ואת הפס המגנטי לסוכך?

מפרקים את הפלסטיקה העליונה ומצמידים לחלקה הפנימי ברזל \ מגנט הפוך באמצעות הלחמות פלסטיק.

- אני מודאג שמא המגנט לא יתפס בגלל הפלסטיקה באמצע ( ניתן גם לנסר את הפלסטיקה ולהשחיל דרכה את המגנט בצורה כזו שזה לא יראה מזעזע ( לשיקולך )

לסוכך שמש יש להצמיד גם כן מגנט באמצעות דבק דו צדדי של 3M עמיד לחום ( צבע שחור באריזה אדומה ).

נכון יראו את המגנט על הסוכך שמש אבל זה פיתרון גם כן.

אבל הפיתרון הכי טוב שיש לי להציע -

תחפש מפירוק את הסוכך בלבד, לא ייתכן שלא ניתן להשיג אותו לבד.

פורסם
עוד רעיון, double sided suction cup.

בעיות שיכולות לצוץ:

1. הם לא יתפסו את הפלסטיק

2. תצטרך להפעיל הרבה כח כדי לפתוח את סך השמש

3. חום השמש יגרום להן לאבד אחיזה

http://cgi.ebay.co.uk/4-x-20mm-double-sided-suction-cups-pads-suckers-/200479428556

הוואקומים האלו לא יתפסו על הפלסטיק כי הוא מחוספס.

לפותח האשכול, לדעתי רעיון המגנט נישמע מצויין.

תוכל למצוא זוג מגנטים דקים וחזקים, אחד "תשתול" מתחת לפלסטיק העליון בקורה (תפרק את הקורה ומתחתיו תדביק את המגנט עם אפוקסי), ובתוך הסוכך אם אפשר לפרק אותו אז גם בתוכו תשתול מגנט ובזה ניפתרה הבעיה.

רק אל תגיד שאין זוג מגנטים דקים וחזקים, כי בתוך דיסק קשיח של מחשב קיימים זוג מגנטים בעובי כ-2 מ"מ שהכוח שלהם אדיר, ברגע שהם נצמדים אחד לשני לא ניתן להפריד אותם בכוח היד ללא זוג פליירים, אז בטוח ניתן למצוא מגנטים שלא כ"כ חזקים אבל יתפסו יפה את הסוכך ויעשו את העבודה.

בכל מקרה מתחת לפלסטיק בקורה בטוח אפשר לשתול מגנט שלא יראה לעין חיצונית, ובסוכך מקסימום אפשר לקדוח במגנט חריר קטן ועם בורג ממש קטן וזעיר לתפוס את המגנט.

בדוק אולי בתוך הסוכך עצמו כבר יש בתוכו איזה ברזל שמגנט יתפס עליו, וכל שנותר לך הוא לשתול רק מגנט אחד במיקום המתאים בקורה למעלה.

על הסוכך עצמו ראיתי שיש מעין כיסוי פלסטיק, מה יש מתחתיו מראה?, כי אם המכסה הזה נסגר חזק ולא רופף אז מתחתיו להדביק את מגנט.

פורסם

תמונה מצורפת:

שמתי לב שיש על המכסה הזה בסוכך מעין מסילה כזו, אז חשבתי שתוכל להלסיש בתוך המסילה את המגנט, והמגנט השני יהיה מתכת לכיסוי פלסטיק של הקורה, השאלה היא אם המכסה הזה נתפס די חזק:

IMG_1736_30.jpg

פורסם
מפרקים את הפלסטיקה העליונה ומצמידים לחלקה הפנימי ברזל \ מגנט הפוך באמצעות הלחמות פלסטיק.

- אני מודאג שמא המגנט לא יתפס בגלל הפלסטיקה באמצע ( ניתן גם לנסר את הפלסטיקה ולהשחיל דרכה את המגנט בצורה כזו שזה לא יראה מזעזע ( לשיקולך )

לסוכך שמש יש להצמיד גם כן מגנט באמצעות דבק דו צדדי של 3M עמיד לחום ( צבע שחור באריזה אדומה ).

נכון יראו את המגנט על הסוכך שמש אבל זה פיתרון גם כן.

אבל הפיתרון הכי טוב שיש לי להציע -

תחפש מפירוק את הסוכך בלבד, לא ייתכן שלא ניתן להשיג אותו לבד.

אני לא רוצה לנסר שום פלסטיק, ואני חושש שפירוק שלו הוא יותר מסובך משנדמה - מדובר בפלסטיק שנמתח לכל אורך הקורה. במוסך אמרו לי שזה די הרבה עבודה ולבד אני בטח לא יודע לעשות את זה.

בכל מקרה, הסוכך לבד - גם אם אמצא כזה, אני חושב שבשביל להתקין אותו צריך שוב - לפרק את כל הפלסטיק...

תמונה מצורפת:

שמתי לב שיש על המכסה הזה בסוכך מעין מסילה כזו, אז חשבתי שתוכל להלסיש בתוך המסילה את המגנט, והמגנט השני יהיה מתכת לכיסוי פלסטיק של הקורה, השאלה היא אם המכסה הזה נתפס די חזק:

המסילה זה בעצם מקום לשים כרטיס חנייה כזה, או פתקי תזכורת. בעקרון אפשר להשחיל שם מגנט דק, אבל אני נשאר עם הבעיה של הצד השני - לפרק את הפלסטיקה שלמעלה פשוט נראה לי מסובך מדי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...