Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי משאבת מיים ברכב והמשאבה החדשה מעט נוזלת ככל הניראה מכיוון שלא חיזקתי אותה עד הסוף ואני מיתכוון לבצע לה חיזוק סופי בקרוב שיהיה לי מעט זמן.בנתיים מה שאני עושה כימעט כל יום פשוט מוסיף מיים לרדיאטור כדי שלא ייווצר חוסר מיי קירור. השאלה שלי במידה ואני דואג תמיד שהמערכת תהיה מלאה במיים כמו שצריך ללא טיפה חוסר והאוטו נוסע ללא כל בעייה ולא מיתחמם אפילו טיפה, האם יש עם זה בעייתיות לטווח הארוך? האם צריכה להיות מידת לחץ מסויימת במערכת המיים שבגלל שהיא מישתחררת דרך המשאבה הנוזלת זה עלול להוות בעייה עתידית או מיידית?

אני יודע שמצב זה אינו תקין אבל אני מוודא בכל רגע נתון שאין חוסר במיים כך שהמערכת מלאה קבוע ואסדר זאת ברגע שאוכל (אני מכונאי בין הייתר אז אין בעיית ידע בעניין).

תודה מראש. :)

:)
פורסם

המצב הזה בעייתי במידה מסוימת.

מערכת המים אמורה להיות אטומה ועל ידי זה נקודת הרתיחה שלהם הופכת להיות גבוה יותר.

היות ואצלך אין אטימות מלאה הדבר עלול לגרום למים להכנס לרתיחה בטמפרטורה נמוכה מהמתוכנן ויעילות הקרור נפגמת.

דבר נוסף, אם אתה מוסיף כל הזמן מי ברז אתה מקצר את חיי ראש המנוע, אם אתה מוסיף נוזל קרור מקורי/איכותי העלות של זה יכולה להגיע עם הזמן לעלות תיקון המשאבה

פורסם

תודה על התגובות חברים. המיים שאני מוסיף הם מיי קירור ירוקים, לא ברמה של פרסטון אבל עדיין הרבה יותר איכותיים ממי ברז. מבחינת סוג האטם זהו אטם נייר כך שהנזילה היא לא בגללו אני מאמין. פשוט המשאבה לא מחוזקת לבלוק כמו שצריך. זה יסודר בהקדם האפשרי, רק עד שזה יסודר אני עדיין ימשיך לבדוק בקפידה מיים ולמלא בעת הצורך. דךר אגב, הכמות שאני ממלא כל פעם שזה בערך פעם ביומיים היא 100-200 CC.

פורסם

והרי עידכון מצב המשאבה הנוזלת:

מיסתבר לפי מה שאני רואה שהמשאבה פשוט ניסדקה ואפילו רואים את הסדק שלה דיי בבירור בחלקה העליון. ועכשיו מתחילות כל השאלות והתהיות!!!

כיצד דבר כזה ועוד משאבה חדשה יכול לקרות? בכוונה לא חיזקתי אותה חזק לבלוק כי רואים שהשאבה בנוייה סגסוגת אלומיניום מאוד עדין.

האם יש מצב שהמשאבה לא מקורית למרות שטען בפניי בעל העסק שהמשאבה אכן מקורית? ממה שאני זוכר לפני שהרכבתי אותה לא מוטבע עליה כיתוב של יונדאיי או סמל יונדאיי אלא רק היה רשום עליה "made in korea". האם על חלק מקורי צריך להיות כיתוב של החברה? המשאבה עלתה לי 130 ש"ח, זה מחיר זול מידי למשאבה מקורית?

במידה וזו משאבה חליפית , הם עד כדי כך זבל זול החלפים הלא מקוריים האלה?

מצטער על התקפת השאלות, זה פשוט מעצבים ותודה מראש על התגובות.

פורסם
שלום רב

רוב הסיכויים כי סדקת אותה בהרכבה

בזה אני דווקא בטוח שלא מהסיבה שהיא הייתה אמורה לנזול מלכתחילה ולא כך קרה. רק בערך כשבועיים קצת יותר אחרי ההרכבה היא החלה לנזול.

פורסם

גם אני חושב כמו זיסו למרות שהנזילה לא הופיעה מייד.

אין שום סיבה בעולם למשאבת מים להסדק שהיא מורכבת למנוע בצורה תקינה, אלא אם כן היא הורכבה לא נכון או הייתה כבר סדוקה מעט מלכתחילה - עכשיו לך תוכיח.

פורסם
גם אני חושב כמו זיסו למרות שהנזילה לא הופיעה מייד.

אין שום סיבה בעולם למשאבת מים להסדק שהיא מורכבת למנוע בצורה תקינה, אלא אם כן היא הורכבה לא נכון או הייתה כבר סדוקה מעט מלכתחילה - עכשיו לך תוכיח.

בדיוק דניאל - אי אפשר להוכיח....

לגבי המקוריות של המשאבה...האם חייב להיות מוטבע עליה כיתוב החברה או סמל החברה אם היא מקורית?

האם מחירה של משאבה מקורית יכול להיות 130 ש"ח כמו ששילמתי?

תודה..

פורסם

התכוונתי שתהיה לך בעיה להוכיח שהיה לה סדק עוד לפני ההרכבה, עכשיו שהיא כבר מורכבת, כדי לשכנע את ספק החלף להחליף אותה באחריות.

פורסם
התכוונתי שתהיה לך בעיה להוכיח שהיה לה סדק עוד לפני ההרכבה, עכשיו שהיא כבר מורכבת, כדי לשכנע את ספק החלף להחליף אותה באחריות.

כן כן...הבנתי...כבר אין הרבה מה לעשות עם העניין הזה..

מה בעניין השאלות הנוספות שהעלתי?

פורסם

על חלפים מקורים לרוב מופיע סמל או כיתוב של היצרן הרכב, אך זה לא כלל אצבע. על האריזה תמיד יהיה סמל ושם יצרן הרכב.

• תוכן חדש...