Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אתמול נתקלתי בבעיה באמצע הנסיעה, ראיתי שיוצאים אדים מתחת למכסה המנוע והם גם מגיעים לתוך הלוח שעונים, עצרתי בצד ופתחתי את המכסה מנוע וראיתי שהוונטה (מאוורר) לא עובדת והרבה מים ואדים יוצאים (מושפרצים) ממיכל המים.

גררתי את האוטו הביתה והגיע חשמלאי לבדוק את זה והיה משהו שרוף בוונטה והחליף לי את זה ועכשיו הוונטה עובדת.

אבל הבעיה היא כזאת:

אחרי שהטמפרטורה מגיעה לרמה הדרושה אני רואה שיש השפרצות מים ואדים מהמיכל מים במשך 4-5 שניות ורק אחרי זה הוונטה מתחילה לעבוד והכל מסתדר. אם זה יימשך אז תוך כמה שעות של נסיעה כל המים יצאו.

שהאלות שלי הן כאלו:

1-ממה יכולה לנבוע הבעיה הזאת? איך אפשר לתקן אותה?

2-חשבתי להשאיר את הוונטה במצב עבודה כל הזמן (ללא תלות בטמפרטורת מנוע), בהתחלת נסיעה זה יגרום לכך שהמנוע יקח לו קצת יותר זמן להתחמם וכך תהיה צריכת דלק יותר גבוהה. אבל האם יש בעיתיות אחרת במצב כזה שהיא כל הזמן עובדת? זה יכול לגרום לבעיות רציניות? אצל אבא שלי המצב כזב כבר כמה שנים ואין לו בעיות עם זה.

תודה.

פורסם

שלום רב !

1- תרמוסטט תפוס יכול לגרום לכך שתיווצר לחצי יתר המערכת הקירור, מה שיגרום ללחץ ממיכל העבוי, ובגלל מכסה לא תקין, מים יפרצו ממיכל העבוי, למרות שמערכת הקירור סגורה, ואטומה, ומי קירור לא אמורים לפרוץ מהמכסה, הפיתרון בדיקת והחלפת תרמוסטט לפי הצורך, ומכסה מיכל עבוי חדש ותקיון.

2-להשאיר את המאוור, עובד קבוע הוא טעות, אופיינית לישראלי מחפפף שבוחר בדרך הקלה, הזולה, והלא נכונה, והיקרה לטווח הרחוק.

המנוע לא יגיע לטמפרטורת עבודה, צריכת הדלק תעלה, ואורך חייו של המאורר יתקצר.

את הפיתרון נתתי כבר בסעיף 1, ובנוסף אמליץ על בדיקת ונקוי רדיאטור, והחלפת מי הקירור, לG12+ .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...