Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה ההבדל בין 20W50 ל10W-40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ראיתי בספר הרכב של הדייהטסו שלי YRV

שכתוב ששמן המנוע הוא 20W50 ואפשר גם 10W40.

מצאתי אתמול קבלה ישנה מלפני 5 שנים שהרכב טופל במוסך מורשה דייהטסו ושמו בו שמן !20W50.

ממה שאני יודע שמן 20-50 הוא מינרלי ו10-40 הוא חצי סינטטי.

עד היום גם הייתי בטוח ששמן 10-40 עדיף בהרבה על 20-50 שהוא מיושן.

אז לתנאי ארצנו המדברים מה עדיף -איזה שמן לשים ?והאם יכול להגרם נזק אם מחליפים שמן בשמן

דרך אגב שמתי 10W40 של ליקווי מוליMOS2.(מיכל אפור)

תודה מראש לעונים.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

הארץ שלנו היא לא מדברית (קו המדבריות העולמי נמצא מתחתנו), היא ים תיכונית.

תאורטית שמן המנוע הכי מתאים לשימוש בארץ הוא 10W40 (מבחינת צמיגויות בטמפ' שונות), אבל יש לשים דגש דווקא על המלצת היצרן, שכן הוא תכנן את הרכב ומערכת הקירור והשימון שלו.

קצת תמוהה בעיני העובדה שמוסך מורשה מילא שמן 20W50 במנוע מודרני, יכול להיות שזו טעות בהקלדה בדוח הטיפולים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...