Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה קשה השרשור הזה, הוא חופר, הוא מתסכל .

הוא שם את האצבע על הנקודה הכואבת, ושואל - רגע, למה אין תחרויות ?

שאלה פשוטה, ויש הרבה תשובות מצויינות.

הרשות, היועצים, הביטוח, המשטרה, אוף,,,

אבל לתשובות האלה אין שום אופק, לא מחר, אולי עוד שנה, בכלל לא .

אז אולי בנאדם אינטילגנט היה צריך להבין שלא ניתן לקיים בישראל מירוצי מכוניות, ולרדת מזה .

אבל רגע, למעלה מעשר שנים מתקיימת ליגת ראלירייד מסודרת בישראל, אני כמי שבא משם יודע שיותר מסובך לנהל תחרות ראלירייד שנע על מסלול של מאות ק"מ עם כמה סטייג'ים תחרותיים ובינהם קטעי קישור, מאשר תחרות ראלי ספרינט של סטייג' אחד על 3.5 ק"מ.

איך זה ? אולי אם נמשיך לחפור נגיע למים ? :-D

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פה אתה טועה אריה (ופה גם אני טועה ומצטרף לשרשור)

לדעתי יותר קל לארגן רייד עם תחנות רישום, שאגב לפי הבנתי נעשות בג'י פי אס בימנו מאשר לסגור הרמטית שביל של חמישה או עשרה ק"מ ולאפשר לנהגים לנסוע על עיוור כמעט (מה שלצערנו לא מתאפשר). נהג רייד צריך לראות כדי לנסוע, נהג ראלי אמור לנסוע הכי מהר שהוא יכול גם אם הוא לא רואה מה בהמשך.

ברייד השבילים פתוחים, המרחקים ארוכים יותר, האחריות פוחתת (כיוון שמראש אין סגירות) ומה שנשאר זה למדוד את הזמנים בין תחנה לתחנה. אני לא אומר שזה קל, ביחוד במרוץ כמו חוצה ישראל, אבל יש הבדל גדול בין זה לבין ראלי.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב

ברוך הבא :-D

טוב וחשוב לשמוע את דעתם של המתחרים בעניין, בעיקר את דעתם בנושא המרכזי של השרשור, מה יהיה עם התחרויות ?

לא אני לא טועה, אבל בכוונה לא אכנס להסברים, למה ? כי הלוואי שנגיע לזה.

הלוואי שהשיח בפורום יהיה, על המסלול, על בניית הרכב, הטקטיקה במרוץ, יכולת הנהיגה, יכולת הניווט, ההצלחות והכשלונות, וכל הנושאים המקצועיים של הספורט.

ענף הראלי/ ראליספרינט עדיין לא שם, כי אין תחרויות, אז כל השיח מסתובב סביב נושאים ,,,,.

מתי נדבר ספורט ?

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

אריה,

אתה לא שומר על רמת דיון, אתה לא יכול לומר: "אתה טועה בוא נמשיך הלאה" ולצפות שיתייחסו לדבריך ברצינות.

אני נתתי נימוקים, אפילו דני הסכים איתי :wink: , ואתה בא ומבטל את דברי סתם ככה.

אני בטוח שלא רק אני אשמח להבין למה יותר קשה לארגן ראלי רייד הקפות בלי סגירות מאשר ראלי עם סגירות.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אבל רגע, למעלה מעשר שנים מתקיימת ליגת ראלירייד מסודרת בישראל, אני כמי שבא משם יודע שיותר מסובך לנהל תחרות ראלירייד שנע על מסלול של מאות ק"מ עם כמה סטייג'ים תחרותיים ובינהם קטעי קישור, מאשר תחרות ראלי ספרינט של סטייג' אחד על 3.5 ק"מ.

אריה, אתה אדם חושב וחכם (לא בציניות) תשווה את הנעשה בארץ לחו"ל? אתם משחקים בבור החול.

תקרא את תקנות האירוע ותבדוק אם הרייד בכלל משיק אליהם?

אתה כותב על עשור של תחרויות לא חוקיות, ללא אישורים ואם היו כאלו אתה בוודאי יודע איך הושגו.

החברים שכותבים כאן כותבים על 15 שנה שקדמו לעשור האחרון שאתה כותב, משנת 1985 ועד 2000 שהתחרויות היו חוקיות ונעשו פשוט על פי תקנון ה-FIA, באישור קצין משטרה (רשאי לתת אישור), משרד התחבורה וכד', כול זה נעלם וכיום אנו עומדים מול תהום פעורה עם הרבה סימני שאלה, עם הרבה תקנות, עונשין, ודברים שאנו לא יודעים או לא יכולים להתמודד איתן.

קח לדוגמא את נושא "מנהל אירוע" שבחוק האלימת בספורט, נקרא לילד בשמו "השעיר לעזאזל" בקרות מקרה יחפשו למי לקפד ראשו, נשאלת השאלה מי מוכן לכך? אני לא מכיר הרבה אם בכלל כאלו.

המצב דרך אגב העכשוי הוא המצב הטוב ביותר!!!!!!!!!

אמרו לי שאם אני כותב הרבה אנשים יוצאים מהריכוז בקריאה, אני העלה על "ראש שימחתנו" נושאים מידי פעם שתבינו איפה כולנו עומדים.

ברוך

פורסם

נדב OK .

דיברתי על מסלול ראלי ספרינט, לסגור הרמטית מסלול ראליספרינט באורך של 3.5 ק"מ, באיזה בשביל בדרום שכלב לא מסתובב שם .זה לא בעיה.

אני לא משווה את זה למסלול ראלי שיכול להמשך5 או 10 ו - 20 ק"מ, בטח לא למסלול ראלי רייד שנע על מאות ק"מ .

כולה מדברים כאן על 3.5 ק"מ, מה הבעיה לסגור קטע קטנטן כזה ?

בתגובה הקודמת שלך, למעשה ציטטת הסבר שכתבתי ליובל מלמד שבוע שעבר בפורום גיפולוג :wink:

כאשר הוא שאל אותי למה לדעתי אם בראלירייד ינווטו ע"פ ספר דרך, המסלול צריך להיות סגור הרמטית.

(כדי להקל אני מעתיק לפה למטה, את כל התשובה שכתבתי בגיפולוג )

תחילת ציטוט -

לגבי ניווט ספר דרך - בניווט ספר דרך הנהג נוהג " על עיוור" לפי הנחיות הנווט, לכן חייבים שהמסלול יהיה סגור הרמטי ולא יצוץ אחרי סיבוב איזה עובר אורח.

בשיטת ניווט ע"פ GPS ומפה נוהגים יותר לאט כיוון שהנהג לא מקבל מהנווט אף פעם הנחיות מדוייקות, אלא הנחיות כלליות לגבי הכיוון ואז הנהיגה היא בבחינת " לא רואה לא נוסע "

אני אישית מעדיף תחרות ע"פ ספר דרך, זה הרבה יותר מעניין מהיר ומדוייק

סוף ציטוט

פורסם

חברים

תפסיקו לחרטט בבקשה,המצב היום לאחר יאוש זו עובדה קיימת ואומר את זה בלי ציניות אחד שנלחם נגד כל העולם

בואו נתמקד

קודם כל ביטוח

אח"כ אלוהים גדול

מירוצי מכוניות

פורסם

ברוך

לא הכל מושלם בראלירייד, אני לא משווה את זה לחו"ל, כי אין צורך להשוות .

עובדה היא שכל חודש וחצי יש להם תחרות יפה שהם נהנים ממנה, הם עסוקים בבניית רכבים טובים יותר, באימונים.

אז לא הכל מושלם, אבל אתה יודע, מי שמחפש רק מושלם מוצא את עצמו עם ה,,, ביד. :wink:

שיהיה ברור שכל מה שאני כותב זה לצד תמיכתי בעוסקים במלאכה, שילחמו עד שזה יהיה כשר למהדרין.

פורסם
....( יותר קצר לכתוב מי לא :oops: )

....

ניסיתי להתאפק, יובל, בערך חודש או יותר לא הגבתי כאן אף לא מילה, אבל תגובתך הצינית לא מאפשרת שתיקה, שכן את מה שאני כותב כעת - אתה מכיר ממקור ראשון.

מי שלא צריך להתעסק במלחמות על הטריטוריה שלו...

מי שלא צריך להגן על עצמו מפני התקפות של הגורמים שאמורים לסייע לו...

מי שלא צריך להקצות זמן משאבים וכסף לדברים שהזכרתי...

מי שאחרים לא מטרפדים לו אירועים...

מי שלא צריך לפחד שאם ייתן ידו לאירועים לא חוקיים - ישללו ממנו הכרה...

זה מי שמתחרה!

וגם קצת ביקורת עצמית:

מי שנהגיו לא מפוצלים...

מי שלא מתעסק עם מארגנים תאביי השפעה וכוח...

מי שיודע לעמוד על זכויותיו...

זה מי שמתחרה!

ויכולתי להמשיך עוד ועוד - אבל נראה לי שגם זה יותר מידיי.

אלון

נ.ב.

ולא לשכוח שיש גם החלטת התאחדות לא לעבור על החוק (לפחות אצלנו ב - IRDA). כשחס וחלילה יקרה משהו - נראה אז איפה כל הגיבורים.

ברוך (שליט) צודק בדבר אחד - נראה את "הגבר" שיגיד - אני הייתי מנהל האירוע... האחראי...

כל עוד לא היה אופק למירוצים חוקיים - היה מקום לקיים אימונים (גם אם היו ספק "לא חוקיים") בחזקת - "אין גוזרים גזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה". עתה, משיש אופק (ואני מקווה שפחות משנה - לפחות לספרינטים, בוודאי לספורט עממי) - חובה על כולנו להתאזר בסבלנות ולהגיע לאירועים חוקייים בטוחים ומבוטחים. אם זה לא יקרה בקיץ הקרוב - לא שיניתי מעמדתי דבר - חובה יהיה לחזור ולבקש את עזרת בית המשפט - דעתי משכבר הימים.

אלון

פורסם
אריה אתה יודע למה הראלירייד, עבירות, אופנועים, טרקטורונים, קרטינג מתחרים ? ( יותר קצר לכתוב מי לא :oops: )

כי הם רוצים :wink:....

אני מתקשה להבין, כיצד לאחר שרשור כזה ענייני בוחר היועץ המקצועי

של הרשות לנהיגה ספורטיבית לקנטר את התאחדות נהגי המרוצים בישראל

ולהתעלם מהנקודות החשובות והשאלות הנוקבות שעלו בשרשור זה.

למעלה מכך. אני תמה האם בדבריו של היועץ המקצועי של הרשות יש משום

עידוד לקיום אירועים בניגוד לחוק!

• תוכן חדש...