Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הכוונה?

איזה בעיות?

אני אישית לא חייב שהאור ידלק אצלי כשאני פותח את הדלת.

כשאני פותח את האוטו עם השלט האורות כבר נדלקים וכאשר אני מכבה את האוטו ומוציא את המפתח האורות

שוב נדלקים כלומר בכניסה והיציאה לאוטו יש לי כבר אורות.

הפתרון ב-25 ש"ח לא יכול לעזור לי או מה?

אתה מבלבל קצת את הדברים 8)

כאשר אתה מוציא את המפתח מהסווי'ץ האור בתא הנוסעים נדלק ללא קשר למצב המכני/חשמלי של מנגנון נעילת הדלת מכיוון שהפיקוד בשלב זה מגיע ממחשב בקרת נוחות.

לאחר שתוציא את המפתח מהסווי'ץ ותמשיך לשבת ברכב למשך כ-15-30 שניות האור בתא הנוסעים כבה באופן אוטומטי ובמידה ובשלב זה תפתח את הדלת האור לא יידלק בתא הנוסעים וגם לא התאורה בצבע אדום בדלת צד הנהג אשר תפקידה להזהיר נהגים אחרים שהדלת ברכבך פתוחה בכדי למנוע שמישהו ייכנס לך בדלת.

מנגנון נעילת הדלת מורכב מ-5 מיקרוסווי'צים שתפקידם לזהות האם הדלת פתוחה/סגורה וגם האם נעלת את הרכב בעזרת המפתח או לא אצלך כרגע כנראה רק מיקרוסווי'ץ אחד תקול וזו שאלה של זמן עד אשר עוד מיקרוסוויצ'ים יחזירו את נשמתם לבורא ואז תתקל בבעיות נוספות בזמן נעילת הדלתות.

לשיקולך !

איזה כייף לי :)

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז אתה אומר שאין לי שום פתרון אחר חוץ מלתקן\לשפץ\להחליף את המנגנון?

אין אפשרות לבקש מחשמלאי שיסדר לי ככה שברגע שאני מכבה את האוטו גם האורות יסגרו?

(כמו שמסדרים שגם המערכת תתכבה?)

(המטרה היא שאני לא אשכח אורות דלוקים, לא איכפת לי איך זה יקרה)

פורסם

בוודאי שחשמלאי יכול לבצע קומבינה אבל לרכב כמו שלך המצוייד במערכות אלקטרוניות מתקדמות עדיף לתקן את המנגנון ולחיות בשקט עוד 10 שנים.

פורסם

הזמזם הפשוט הזה פועל רק כאשר אתה מכבה את האוטו ושוכח את האורות דלוקים אין שום קשר לדלתות

תנסה מקסימום ביזבזת 25 שקל

אצלי זה עבד בכל המכוניות שהיו לי (סוזוקי .דייהטסו.פיאט. חיפושית.גולף.גאסטי)

פורסם

גם בפאסאט 2001 שלנו הייתה אותה בעיה, פתאום הפסיק לצפצף על אורות דלוקים. כשלאבא שלי נמאס הוא הלך למוסך, והם חיברו את האורות כך שהם ייכבו לבד כשהמנוע לא עובד.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

נכון, אין אזעקה בדלת של הנהג בגלל הבעייה הזאת, אני זוכר שהייתה לי בעייה באזעקה ובסוף ניתקתי אותה בגלל זה, כנראה שזה בגלל אותו המיקרוסוויץ המדובר שעושה לי בעיות עם האורות, בעצם יש לי עוד בעייה שהחלונות לא נסגרים\עולים אוטומטית כשאני נועל את האוטו עם השלט, יכול להיות שזה גם בגלל המיקרוסוויץ.

עדכון:

הלכתי היום למוסך ושמתי 50 ש"ח על זמזם ועבודה של 10 דקות, זה באמת כל כך פשוט שחבל שלא עשיתי את זה בעצמי ככה הייתי חוסך עוד איזה 20\30 שקל אבל לא נורא חפיף.

וגם המוסכניק עצמו אמר לי שזה הרבה הרבה יותר עדיף מלשלם 850 ש"ח, עכשיו אני עשיתי חישוב קטן כמה אמר מוסך רון שיעלה לי מנגנון חדש?

מוסך רון אמר 600 + 150 ש"ח עבודה + מע"מ כמה יצא? כמעט 850 ש"ח כמו שהמוסכניק אמר לי אז ברור שהוא יודע על מה הוא מדבר :-) .

תאמינו לי שזה הרבה הרבה יותר עדיף לי מאשר בכלל לפתוח את הדלתות הפנימיות בשביל להגיע למנגנון ולהסתכן

בשיבוש של דברים אחרים.

ברגע שיהיו לי עוד בעיות במיקרוסוויץ ו\או בחלון של צד הנהג אז באותו רגע אני אנצל את ההזדמנות לנסות לתקן את

המיקרוסוויץ התקול (כן, וכל זה בשביל לקבל את הצפצוף המקורי חחח).

אני רוצה לציין שאת האוטו שלי אני ממש לא חושב להחזיק עוד 10 שנים, מקסימום גג 3 שנים .

תודה רבה לכולם.

פורסם

תאמינו לי שזה הרבה הרבה יותר עדיף לי מאשר בכלל לפתוח את הדלתות הפנימיות בשביל להגיע למנגנון ולהסתכן

בשיבוש של דברים אחרים.

במידה והעבודה מבוצעת על-ידי מכונאי או חובב שמכיר את הרכב אזי אין שום סכנה לגרום נזק או משהו שיתקלקל.

אתה פשוט רוצה להצדיק את הדרך שבא בחרת 'לסדר' את התקלה.

יום טוב.

פורסם

אתה פשוט רוצה להצדיק את הדרך שבא בחרת 'לסדר' את התקלה.

יום טוב.

מה??? "להצדיק את הדרך"???

לא אתה יודע מה באמת כואב לי הלב שעוללתי זאת לאוטו המסכנון שלי... אני לא אצליח לישון טוב בלילה..

מי שיישמע כולה זמזם שלא עובד...

התגובה שלך ממש שקופה ואני מאחל לך שלא תצליח להפיל אף אחד בפח עם הנסיונות שלך לדחוף בכוח תיקונים יקרים ומיותרים.

יום טוב.

פורסם

חבר פורום יקר,

לי אישית אין שום אינטרס 'לדחוף' לך תיקונים יקרים לרכב מכיוון שאינני בעל מוסך ואני גם לא מקבל טובות הנאה מאף אחד.

אני פשוט אוהב לטפל ברכב שלי ושל מכריי בצורה ייסודית וגם בעתיד כאשר אני הציע את הרכב שלי למכירה אני מעדיף לשמח את הקונה ברכב תקין ב-100 אחוז וללא אילתורים.

כול אחד בוחר בדרך שלו ומכיוון שבחרת להתייעץ בפורום אזי תנסה לפעמים להבין שיש אנשים שמתייחסים לרכב קצת יותר באהבה.

פורסם

חבר פורום יקר,

אני לא מכיר אותך ואין לי מושג מה הן הכוונות שלך אני מגיב לפי מה שכותבים.

להתייחס לרכב באהבה ולשמור עליו טוב את זה אני בהחלט יכול להבין אבל איזו סיבה יש לי להשקיע 850 ש"ח כשאני מקבל את

אותה התוצאה ב-50 ש"ח, איפה ההגיון?

וזה לא נגמר ב-850 ש"ח עם האוטו הזה אבל בכל זאת הוא מאוד מפונק, הוא קיבל טסות חדשות מקוריות 800 ש"ח, מצבר חדש ממותג 750 ש"ח (הישן רק פעם ב.. עשה בעיות), כיסוי הגה מעור איטלקי משובח בהתאמה אישית 80 ש"ח, כיסויים מעור הוא יקבל עוד מעט בסביבות ה-400-500 ש"ח, סמל קדמי חדש 180 ש"ח באיביי(כי הישן נגנב), ונטה מרכזית למזגן 600 ש"ח (בישן 2 תריסים נשברו) חצאיות מחודשות לדלתות 400 ש"ח באיביי (בחברה הן עולות 1200 ש"ח לא כולל מע"מ), קישוטי כרום פנים וחוץ לרכב הנותנים לו מראה דגם 2001 (שלי הוא 2000), 3 תיקוני חלונות פלסטיקים ורצועות חדשות קומפלט 400 שקל כל אחד.

טיפולים יקרים במוסך מורשה, דלק יקר מה עוד?

אין מישהו שלא אמר על הרכב שלי שהוא שמור וכל שבוע וחצי בממוצע שואלים אותי אם אני מוכר.

מישהו הבטיח לי בכלל שכשאני אמכור את האוטו אני אקבל תמורה לע ההשקעה הרבה בו?

למצוא פאסאט שנת 2000 במצב כמו שהוא יצא מהמפעל 100% ... וואללה אני מאחל לך בהצלחה... הכי קרוב שתמצא יהיה ככל הנראה האוטו שלי .

פורסם
הפתרון הנ"ל מבוסס על כך שיש סיגנל (אות) מן המפסק של הדלת. במקרה שלך ככל הנראה אין אות כזה ולפיכך הזמזם לא יפעל כשהדלת תיפתח. זה פיתרון לרכב שאין לו זמזם מקורי או כשהתקלה היא בזמזם עצמו.

הפתרון של זמזם אורות כלל לא מבוסס על מנגון חווי דלת פתוחה, אלא רק על אור חנייה (אספקת + לזמזם) ומתג הצתה (אספקת מינוס לזמזם) ותו לא.

פורסם

אני לא יודע מה איתך. אבל היה לנו פאסאט 2002 , וגם אצלנו זה לא הרתיע על האורות שנישארים דולקים פשוט שהיינו מכבים את האוטו גם אם האורות היו דולקים זה כיבה אותם , ורק בהכנסת המפתח וסיבוב הוא היה מדליק אותם.

VOLVO S60 2.4

HU: alpine 9855 .AMP JBL 1004 . SPK:MORAL PULSE

• חודש מאוחר יותר...

• תוכן חדש...