Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סוף סוף התפנה לי יום שישי האחרון והתפניתי לעבוד על המנגנון הנעילה הפנימי של הרכב שלי (פאסאט 2000).

הורדתי הוראות פירוק של הדלת מהאינטרנט מאיזה פורום שמצאתי כולל הכלים הדרושים לעבודה שאת רובם הצלחתי להשיג לבד והיה כלי אחד מיוחד שמצאתי אצל הפחחייה המקומית.

לאחר שקראתי את ההוראות במלואן פעם אחת התחלתי בעבודה:

פירקתי את הפלסטיקה של ידית צד הנהג הכוללת את כפתורי הפיקוד סגירת\פתיחת חלונות\נעילה וניתקתי את הכבל שמחבר אותו, לאחר מכן נאלצתי לשחרר 3 ברגי ברונזה שתפסו את הפלסטיקה של כל הדלת החיצונית אל הפאנל המתכתי שנמצא מאחוריו.

שיחררתי 2 ברגים שחורים של הפלסטיקה החיצונית של הדלת (ממוקמים למטה למטה) והתחלתי לאט לאט להזיז את כל הפלסטיקה עד שהיא השתחררה מכל העוגנים שתפסו אותה ואז דחיפה קטנה כלפי מעלה וכל הפלסטיקה יצאה החוצה, בשלב זה נעזרתי באחי וביקשתי ממנו שיחזיק את הפלסטיקה בזמן שאני מנתק 3 חוטים שהיו מחוברים שם לפלסטיקה (כל החוטים שונים ואין אפשרות להתבלבל בחיבור של חוט למקום אחר), ברגע שהחוטים נותקו הפלסטיקה הונחה בצד מעל שטיח (שלא יקבל שריטות).

עכשיו עובדים על הפאנל המתכתי.

זה השלב שבו מוציאים את הפאנל המתכתי על מנת להשיג גישה אל מנגנון הנעילה ולהוציא אותו לשם ניתוח החלפת מיקרוסוויץ תקול באחד חדש או בעצם מקומבן ...

דבר ראשון מנתקים את החלון מ-2 התופסנים שלו, התופסנים מחזיקים את החלון והם אלה שבעצם מעלים ומורידים אותו ומשמשים כמעלית.

בפאל המתכתי יש 2 חורים מכוסים בגומי שצריך לשלוף ואז מגלים דרכם את החלון.

זוכרים את הידית הפיקוד שפירקתי בהתחלה בהתחלה? חיברתי אותה שוב והשגתי שליטה על החלון על מנת להרים אותה לנקודה מסויימת שבה יתגלו לי התופסנים של החלון והברגים שנועלים אותם, ברגע שברגי התוחפסנים היו גלויים לי התחלתי לשחרר את הנעילה שלהם (לא לשחרר לגמרי אלא רק 2 או 3 סיבובים בבוקסה על מנת לשחרר את הנעילה ולהשאיר את הברגים במקומם), לאחר מכן הרמתי ידנית את החלון (שהשתחרר מהתופסנים שלו) עד למעלה ושמתי חתיכת עץ בין החלון לגומי הפנימי על מנת שזה יחזיק את החלון במקום (זאת במקום להוציא לגמרי את החלון כפי שרשום לי בהוראות), השתמשתי בכפתור הפיקוד על מנת להוריד את התופסנים למטה והחלון נשאר למעלה תפוס במקום שלו דיי חזק.

עכשיו שהחלון בעצם מנותק מהפאנל המתכתי ניתן להוציא את הפאנל החוצה, מפרקים 10 ברגים מסביב לפאנל כאשר את 2 הברגים שלמעלה שומרים לסוף, אצלי הפאנל היה גם מודבק במן גומי שחור כזה מסביב לפאנל ונאלצתי להשתמש במברג שטוח על מנת לדחוף את הפנל מכל הצדדים החוצה.

לאחר שכל הברגים שוחררו גיליתי, למזלי, שאין צורך להוציא את כל הפאנל החוצה כפי שהיה רשום לי בהוראות, משאירם ככה וממשיכים הלאה.

עכשיו מפרקים את מנגנון הנעילה, ניגשים לצד של הדלת (הסף?) איפה שרואים את המנגנון הנעילה מבחוץ ושם אם מסתכלים טוב מגלים שיש שם פלסטיק שחור עגול שאפשר לפרק ובפנים יש איזה בורג שצריך לשחרר, משחררים את הבורג הזה עד הסוף ואז מבריגים חזרה 2 או 3 סיבובים על מנת לשמורתא הבורד במקום וזה בעצם משחרר את צילינדר הנעילה של הידית החיצונית של הדלת, הולכים לידית של הדלת (איפה שפותחים את האוטו מבחוץ כן?) ושולפים את הצילינדר החוצה (זה הדבר הזה שדרכו מכניסים את המפתח של האוטו), כאשר שולפים את הצילינדר מגלים שהוא תפוס ע"י כבל מתכתי, יש לסמן איכשהוא את מיקום הכבל התפוס ולשחרר אותו (על מנת שניתן יהיה לדעת בהרכבה באיזה מיקום להכניס את הכבל לצילינדר, מאוד חשוב כי זה יכול לשבש לכם את פעולת הפתיחה).

לאחר שהצינדר בחוץ חוזרים למקום שפירקנו את הבורג (זה שהיה מכוסה בפלסטיק שחור עגול) ושם מגלים 2 ברגים גדולים שהם בעצם ברגי M8 בצורת 12 נקודות (מכירים ביט כוכבית שיש לו 6 נקודות? אז הדבר הזה זה 12 נקודות !!!), כמובן שלא היה לי מברג מיוחד שכזה אז ניסיתי מפתח אלן שיש לו 6 נקודות ולמרות שהתפיסה שלו הייתה חזקה היה קשה מאוד לפתוח והעדפתי שלא להפעיל כוח חזק יותר על מנת שהברגים לא ייהרסו..

מה אני אעשה? מאיפה אני אביא מברג 12 נקודות??

למזלי :-) מצאנו מישהו באיזור התעשייה ליד העסק של אחי (תריסים ורשתות אם זה מעניין מישהו) שידע במקרה שמברג M8 עם 12 נקודות נמצא ככל הנראה בשימוש אצל פחחים, אז ניגשתי לפחחייה הקרובה ושאלתי האם יש את המברג ולמזלי אכן כן היה להם את המברג ותודה רבה להם הם פתחו לי את 2 הברגים האלה ועוד הזכירו לי לא לשכוח לחזור עליהם על מנת לחזק אותם :-).

חזרתי לעסק של אחי ולאחר שהברגים כבר שוחררו הייתי צריך רק לסובב אותם החוצה עם המפתח אלן שלי ואז ואז המנגנון השתחרר, הוצאתי את הפאנל המתכתי כמה סנטימטרים החוצה מספיק על מנת להשיג גישה למנגנון ולשחררו מהכבל חשמל\דאטה שחובר אליו והתצלחתי להוציא לגמרי את המנגנון .

עכשיו שהמנגנון בחוץ הכל גלוי וניתן היה לראות את הבעייה, בדיוק כפי שחשבתי, הפין של המיקורסוייץ היה משופשף לגמרי עד כדי כך שהוא הגיע לחצי מגודלו המקורי.

עכשיו מתחיל בעצם הניתוח.

להזכיר שהמטרה שלי הייתה לא לעשות מה שכולם עשו שזה עבודה עקומה ומכוערת שלא תמיד עבדה אלא להיפך לעשות עבודה קלה יותר ופשוטה יותר ובעצם חכמה יותר ובעלת הסיכוי הגבוה ביותר להצליח.

לשם כך השקעתי רבות בחיפוש אחר המיקרוסוויץ המקורי עד שמצאתי אותו באתר של Farnell, מיקרוסויץ של חברת Burgess, למזלי חבר האתר "מרק 10", שעזר לי רבות בנושא הזה ובכלל בנושאים אחרים שקשורים לאוטו שלי, תיכנן לבצע הזמנה מאתר Farnell ועל הדרך הציע לרכוש עבורי גם את המיקרוסוויץ הרצוי (שהרי יש צורך להזמין בכמות מסויימת ובמחיר מסויים על מנת שהמשלוח לארץ ישתלם), קפצתי על ההזדמנות וביקשתי ממרק לרכוש לי 2 מיקורוסויצים רק לייתר ביטחון וגם בגלל שזה עלה רק דולר וחצי כל אחד :lol:.

בסופו של דבר המיקרוסוויצים הגיעו לארץ ומרק טרח ושלח לי במיוחד את המיקרוסוויצים עד לבית והם ישבו להם בנחת בתא הכפפות של האוטו במשך כמה שבועות ככה שיירגעו אחרי המסע הארוך שעברו לפני שהם עוברים למקום החדש.

שוב, תודה רבה לך מרק 10, אתה בהחלט 10 !!!

לאחר ששייפתי קלות את 2 פיני הפלסטיק שהחזיקו את המיקרוסוויץ במקום, שיחררתי אותו בעדינות ותיכננתי להתחיל לעבוד עליו.

בעקרון מה שרציתי לעשות לא עבר הכי הכי חלק, עבר דיי חלק אבל לא הכי הכי... אבל בסופו של דבר זה החליק מעולה ! :smile:

רציתי פשוט לנתק את החלק העליון של המיקרוסוויץ המקורי ולהחליף אותו בחלק העליון של המיקרוסוויץ החדש, מאחר ומדובר במיקרוסוויץ מקורי של היצרן החלק החדש אמור ואכן ישב בול מעל החלק התחתון של המיקרוסוויץ המקורי .

אבל... לאחר שהרכבתי את החלק העליון החדש הסתבר שבעת הלחיצה על הכפתור... אין צליל לחיצה... אחרי בחינה מדוקדת של המנגנון המקורי והמנגנון החדש שנראה זהה לגמרי גיליתי שיש שוני שבקושי ניתן היה להבחין בו, מסתבר שהקפיץ שנמצא במנגנון המקורי היה טיפ טיפונת רחב יותר מהקפיץ של המנגנון החדש ובשל כך הקפיץ המקורי לא נכנס לגמרי לגומחה הפנימית של הלחצן החדש דבר שבתורו גרם לכך שבעת הרכבת החלק העליון החדש ה"לחיצה" כבר התבצעה, הפתרון הפשוט היה פשוט להחליף גם את הקפיץ...

אבל חברים יקרים, הפתגם הידוע "קל לדבר" מעולם לא היה נכון יותר כי לקח לי אולי איזה חצי שעה של עצבים עד שהצלחתי למתוח את הקפיץ המח**בן הזה על הפין שלו תוך כדי שמירה על מיקום המנוף שהחזיק אותו, הזכרתי שזה קפיץ קטנטנן? כדאי שתעבדו בחדר לבן על מנת שאם הקפיץ ייעוף לכם לא תקללו את היום.. (תראו בתמונה שאני מחזיק במשהו קטנטן, זה המנוף יחד עם הקפיץ שמסומן בעיגול אדום, הקפיץ "נעלם" בתוך האצבעות שלי)

אחרי שעניין הקפיץ סודר הרכבתי שוב פעם את החלק העליון החדש והפעם ואללה יש לחיצה טיק טק טיק טק, קטלני !!!

הדבקתי את החלק העליון החדש לחלק התחתון המקורי של מנגנון הסוויץ בדבק מהיר לוקטייט 401, שייפתי ממש טיפ טיפה ובעדינות את הפינים מפלסטיק רק על מנת שייכנסו יותר בקלות לחורים שלהם ולא יישברו בעת הניסיון להחזיר אותם למקום (זהירות ! הפינים האלה הם אלה שממקמים את הסוויץ במיקום הנכון והמדוייק והם החלקים הכי קריטיים, אל תתעסקו איתם יותר מידי), הדבקתי את הפינים מבחוץ לחלק המתכתי של המנגנון (גם עם דבק מהיר) ושמתי 3 נקודות של דבק מהיר על גוף המיקרוסוויץ והצמדתי לחלק המתכתי על מנת שיישב במקום חזק (3 נקודות שניתן יהיה לנתק בעתיד) וזהו..

עכשיו אפשר להסתכל בתמונות המצורפות ולראות את התהליך עד התוצאה הסופית.

מה שנשאר לי לעשות זה מחר פשוט להחזיר הכל למקום ולבדוק שהעסק כולו עובד ושבסופו של דבר הכל יעבוד לי וזה אומר: תאורת פנים בפתיחת הדלת, אור ביטחון בתחתית הדלת, צפצוף הזהרה כשהאורות הקדמיים דלוקים כאשר הדלת פתוחה ובתקווה שגם החלונות החשמליים יעלו לבד בנעילת הרכב כמו שהיה לי פעם וחיבור מחדש של האזעקה שניתקתי בגלל צפצופים בלתי פוסקים ששיגעו אותי כל 5 דקות שייתכן וזה קרה בגלל שהאזעקה כל הזמן "חשבה" שהאוטו "פתוח" בגלל בעיות במנגנון הנעילה...

נראה כבר, עדכון נוסף יגיע בהמשך .

תמונה486.jpg

תמונה488.jpg

תמונה489.jpg

תמונה493 copy.jpg

תמונה494.jpg

תמונה497.jpg

תמונה501.jpg

תמונה487.jpg

פורסם

היי, אני מקווה מאוד לשמוע מחר בשורות טובות.

האמת עשית עבודה יוצאת מהכלל שדורשת המון סבלנות ומקצועיות בעניין פירוק והרכבה מחדש של המקירוסווי'ץ לגורמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

עדכון נוסף:

היום על הבוקר החלטתי לקום מוקדם על מנת להרכיב הכל חזרה כי אין לי זמן אחר לעשות את זה...

עשיתי הנדסה הפוכה והרכבתי הכל, לקח לי 15 דקות (הפירוק לקח יותר זמן..), סידרתי את כל החוטים במקום שלהם וחיזקתי טוב טוב את כל הברגים ונשאר לי רק לקפוץ לפחחייה המחמדייה על מנת שיחזקו לי הייטב את 2 הברגים שמחזיקים את המנגנון במקום (זה חייב להיות תפוס חזק חזק כי כל פעם שפותחים וסוגרים את הדלת ההברגות יכולות להשתחרר), סיימתי להרכיב הכל ובאתי להתחיל לבדוק אם הניתוח עבר בשלום.

אני מניע את האוטו, מניע טוב הכל בסדר... ואז אני פותח את הדלת של צד הנהג .... לאאאאא .... אין אורות !!! התאורה הפנימית לא נדלקת וגם תאורת הביטחון לא נדלקה... איזה באסססה.. השעה כבר שבע ועשרים אני צריך לזוז לעבודה, כל הדרך כולי מבואס... אני מגיע לעבודה אמרתי נעשה עוד ניסיון עושים עוד ניסיון וחרטה.. לא עובד ... :brickwall:

כל היום בעבודה חשבתי רק מה עשיתי אולי שחכתי משהו ומה אני אעשה עכשיו ותיכננתי כבר את ההודעה שאני אכתוב על הניתוח שנכשל...

נגמר העבודה, באתי לחנייה צפצפתי עם השלט אני פותח את הדלת כמובן שיש תאורה פנימית כי היא נדלקת בכל פעם שאני פותח את האוטו עם השלט אבל רגע אחד ... רגע רגע... פתאום אני רואה אור מבצבץ מתחת לדלת... מה זה הדבר הזה? זה לא היה לי מקודם :shock:, אמרתי נו טוב אולי לא שמתי לב... אולי זה סתם היה כבר מקודם...

אני מניע את האוטו ומתחיל את הנסיעה הביתה, נוסע נוסע נוסע עד שהגעתי לחנייה של הבית שלי.

עמדתי לסגור הכל ולנעול אבל הייתה לי תחושה מוזרה בבטן, תחושה שהתחילה עוד מהרגע שיצאתי מהעבודה..

יאללה לפני שהיום נגמר עושים עוד ניסיון, השארתי את האוטו מונע ופתחתי את הדלת ציפיתי לראות את התאורת ביטחון דולקת בתחתית הדלת כמו שראיתי בעבודה, אני פותח את הדלת ואכן התאורה התחתית של הדלת עובדת אבל משום מה הרגשתי כאילו

התאורה חזקה מידי בסביבה... אני מרים את מבטי לכיוון התאורה הפנימית והאור דולק !!! הוא דולק !!! :shock2:

איך זה יכול להיות פתאום???

אני מכבה את האוטו אבל משאיר אורות קדמיים דלוקים, אני פותח את הדלת ופתאום ביפפפפפ !!!

יש! יש! יש! זה עובד !!! :-D:-D:-D

אז מה היה לנו פה?

חומרים וכלי עבודה:

מיקרוסוויץ מקורי Burgess.

לוקטייט 401.

מברג כוכבית T20, T25.

מפתח בוקסה 10mm עם הארכה לפחות 5 ס"מ .

פלייר שפיץ תקין (לא חאפר עם קצה עקום)

מברג כוכבית M8 עם 12 נקודות (חשוב מאוד, לא לנסות עם מפתח 6 נקודות)

*עיצה: בקשר למברג 12 נקודות, תכניסו אותו לבורג ותנו לו מכה או שניים עם פטיש

על מנת שייכנס יותר טוב בתוך הנקודות בבורג ואז תוכלו לחזק טוב יותר, חשוב

לחזק הייטב.

זמן עבודה למנגנון בלבד:

כשעה (רק הקפיץ המסריח לקח לי חצי שעה)

זמן עבודה כולל פירוק והרכבה מחדש:

כשעתיים.

עלות:

הזמן הפנוי שלי + דולר וחצי על המיקרוסויץ .

קישור למדריך פירוק הדלת והמנגנון: (אני חושב שיש כמה דברים שאפשר לדלג עליהם, קראו גם את ההודעה הקודמת שלי)

http://www.taligentx.com/passat/maintenance/doorlockmechanism/

קישור למיקרוסויץ שבו השתמשתי:

http://uk.farnell.com/saia-burgess/v4nst7/microswitch-v4-plunger/dp/1162607

שוב תודה רבה לכולם ותודה מיוחדת למרק 10, עזרת לי מעל ומעבר !

מישהו פה צריך זמזם אוניברסלי מחריש אוזניים?

פורסם

אני שמח שהצלחת לסדר את הבעיה :roll: לא הבנתי למה בהתחלה חשבת שהתאורה לא עובדת ולאחר מכן פתאום זה הסתדר לבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

כי זה היה אחד משלושה דברים שציפיתי שיעבדו והתאורה של הדלת הייתה הכי פחות חשובה מבחינתי ודיי שולית.

הדבר הכי חשוב שרציתי שיעבוד זה הצפצוף הזהרה בפתיחת הדלת בזמן שהאורות הקדמיים דלוקים.

מאחר והתאורה הפנימית לא עבדה הנחתי שהתאורה של הדלת אולי כבר עבדה מקודם ופשוט לא שמתי לב, אבל באמת הייתה לי הרגשה מוזרה מהאור הקטן הזה ובסוף כל העסק "התעורר".

כנראה שלוקח לדברים האלה יום יומיים להתבשל לפני שהאוטו מכיר בתכונות החדשות שמתווספות לו או משהו כזה לא יודע איך להסביר שבהתחלה זה לא עבד בכלל ובסוף היום הכל עבד :-D.

בפעם הבאה אני אעדכן האם החלונות החשמליים נסגרו אוטומטית ו\או האם האזעקה פועלת (לא הספקתי לבדוק ת'דברים האלה).

פורסם

בדיוק למקרים כאלו רכשתי (בשביל הכיף,אלא מה :)) סט של מברגי טורקס מחברה טובה.סט של 32 טורקסים בכל הגדלים והצורות.15 דולר כולל משלוחה לארץ :)

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

עדכון נוסף:

מאחר ובעיית המנגנון תוקנה חזרתי למקום שהרכיב לי את הנעילה המרכזית וביקשתי שיסדרו את בעיית החלונות החשמליים שלא עולים אוטומטית בנעילת הרכב (פעם שעברה טענו שאי אפשר לסדר בגלל בעייה במנגנון הנעילה :wink:).

כמה צפצופים וסיבובי מפתח יחד עם כמה נעילות פתיחות לסירוגין והצליחו לאפס לי את כל הסיפור, עכשיו הכל תקין :-D .

שבוע הבא נחבר את האזעקה.

שבת שלום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כנראה אצלי קיימת אותה בעיה למרות ש...

ברגע שהדלת סגורה חצי כזה זאת אומרת שהיא נוגעת ברכב אך לא סגורה עד הסוף,כאילו לא סגרתם מספיק חזק,

הכל תקין ועובד אך כשאני פותח את הדלת עד הסוף:

נעלם לי האור מלוח השעונים שמתריע אם הדלת פתוחה,

האור בפנים נעלם,

אין צפצוף במתריע על אורות דולקים.

קראתי את השרשור שלך אך עדיין לא הצלחתי להבין מה פשר המיקרוסויטצ'ים האלה ומה תפקידם,

הבנתי שהמיקרו סויטץ שאתה החלפתה עובד כמו סוג של סרוו כזה.

האם תיקון ההלחמות בלוח לא עזר בכלום ?

האם ההלחמות היו סדוקות ?

האם העבודה מסובכת ועדיף להשאיר אותה לבעל מקצוע ?

הבעיה אצלי היא בשתי הדלתות גם נהג וגם נוסע !

פורסם

טוב הבנתי מה הולך כאן אחרי קריאה חוזרת של כל העסק,

השאלה שלי היא האם חייב לפתוח את כל מודול הנעילה רק כדי להחליף מיקרוסויטץ שמרק כינה אותו 1 (זה שמזיז את הלאצ')

איפה ניתן לרכוש מיקרו סויטץ כזה בעלות נורמלית ?

• תוכן חדש...