Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת מאזדה 3 חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הוא מחפש כוח, אין לו מה לחפש עם מאזדה 3 1.6 ליטר. או 2 ליטר, או כמו שאמרו לפניי - אוקטביה 1.4TSI (או אפילו ה-1.2TSI, תלוי בתקציב). יותר חסכונית, יותר חזקה ומרווחות יותר. קורולה לדוגמא (בין אם אוטומטית או לא) יותר חזקה בהרבה מה-3.

בקשר לדלק אז ה-2 שלי אוכלת דלק כשהיא רוצה כמו מטורפת (נניח 1 ל-9 ואפילו פחות בעיר זה סביר). אז ה-3 לא אוכלת דלק? (אותו כוח מנוע +200 קילו).

נ.ב

הפיז'ו 308 1.6 מגיבה הכי פחות טוב והנסיעה שלה לא כיפית - במיוחד בסל"דים גבוהים בגלל שהגיר נכה (המנוע דווקא בסדר ובערך הכי חסכוני בסדר הגודל שלו). היא דווקא מגיעה מהר ל100 - כ9 שניות.

ההונדה סיוויק 1.8 מאיצה בכמה שניות פחות ל100 (בערך 8.5 שניות), היא יותר שקטה משלושת הרכבים - וסביבת הנהג שלה מרשימה מאוד, אם כי ללא תוספות כמו שליטה מגלגל ההגה (בדגם הבסיסי)

צא מהסרט שאתה חי בו. כמו ש-ALEXK רשם לך, אולי בצניחה חופשית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המכוניות המשפחתיות היחידות שיורדות מ 10 שניות במאוץ 0-100, למעט מכוניות ספורטיביות ( MX5 מיטו קופרות למיניהן קליאו GTI לסוגיהם השונים וסליחה אם שכחתי מישהו ), הן אלו המצוידות במנועי 1.4 ומעלה TSI של VAG ופיאט בראבו.

פורסם

היי,

המאזדה 3 1600 היא בהחלט לא עצלנית, אל תסתמכו על מה שאני אומר לכם, פנו אל כל כתבה שכבת עיתונאי שאתם סומכים עליו, ברוב המבחנים היא נחשבת הזריזה (בתגובות והחלפות הילוכים) בהיגוי מעולה, בתקשורת מצויינת.

אני מאוד נהנה ממנה גם כרכב משפחתי בטוח וגם כרכב מהנה לנהיגה.

בעניין מרווח הפנים מאחור, זהו ללא ספק הצד החלש של השלוש, העניין הוא שבמידה ואתם מתכוונים לאכלס שלושה מבוגרים במושב האחורי, כל רכבי הקבוצה לא יעשו עמכם חסד.

לשני מבוגרים יש מספיק מקום גם בשלוש.

הבעיה היא עם קומבינציות של סלקלים וכסאות בטיחות למיניהם וזאת יש לבדוק לפני הרכישה בכל מקרה.

לגבי השלוש 2000 סמ"ק, צר לי על מה שנאמר כאן על כך שאינה מהירה או שהיא עצלנית...

זהו אינו רכב ספורט כמובן אך ביחס לתמורה או ביחס למתחרות הישירות היא תענוג אחד גדול!

בהצלחה,

מועדון השלוש.

אתר מועדון השלוש - מאזדה 3.

פורסם

סליחה, אבל הסיויק יותר נעימה לנסיעה.

ואם הגעתם כבר ל-TSI למיניהם, לא לשכוח משהו פשוט, עלויות אחזקה(!) מטורפות ביחס להונדה/מאזדה.

ה-3 החדשה כבר לא בעלת הגה כיפי כמו פעם, והיא מאד שמנה ביחס לקודמת.

נ"ב, שלא ייראה שאני נגד המאזדה, חס וחלילה. זה גם משנה מה מחפשים, פשוט בעלויות דומות אולי שווה ללכת על הדברים ששומרים על השוק (לא ערך, אלא שוק!)

ה-3 ספיריט מאובזרת היטב, ומרגישה מצויין, פשוט לנהיגה כיפית היא ממש לא בנויה.

ליעד.

פורסם

היתרון הכי גדול של סיוויק זה מנוע + גיר ( אוטומטי 5 הילוכים ) , לאומת מאזדה 3 1.6 עם גיר 4 הילוכים ותאוצה של 13.1 שניות שזה בושה לרכב מודרני. רק במנוע 2 ליטר ישנה תיבה עם 5 הילוכים ותאוצה של 10.4 שניות. סיוויק מאיצה ב10.7 שניות דרך אגב.

יתרון נוסף לסיוויק מרווח בסלון הרכב , לאומת סלון של מאזדה 3 שמרגיש קלאסטרופובי בטירוף. אדם גבוה בקושי נכנס לכיסא נהג במאזדה 3.

לגבי איבזור,לא יודע על מה אתם מדברים. גם במאזדה ןגם בסיוויק יש איבזור די דומה.

פורסם

אז לא נראה לי שתהיה בעיה מבחינת מרווח. זהו אבא שלי כמעט סגור על המאזדה 3 הוא אמר שהוא יבדוק את העניין של המנוע, הצעתי לו גם הונדה וכאלו אבל הוא מתעקש על מאזדה כי כל הרכבים הקודמים שלו היו של מאזדה אז הוא ננעל עליה.

פורסם

ה-3 החדשה אפילו פחות טובה מהישנה.

יש לי 3 חדשה מהעבודה וממש התאכזבתי, מרחבים אינסופיים של פלסטיק קשיח וחלול עם סאונד מגעיל, עיצוב פנים מעייף,

נוחות מושבים פשוט גרועה (כאבי גב כמעט מובטחים), זריזות של צב (לדעתי פחות מוצלחת ממשפחתומטית 1.6 ממוצעת), צריכת דלק 1:10 במשולב (80% בינעירוני) לא כל כך רע (עדיין ליסינג עם כל מה שמשתמע מזה).

מראה מצועצע לטעמי (מה הקטע של המסך של המערכת שמע).

בסה"כ מרגיש רכב כבד וסתמי.

בנוסף ל-3 יש לי קורולה 2003 פרטית, ובכל פעם שאני נכנס אליה לאחר נהיגה ארוכה ב-3 אני מבין כמה הקורולה טובה יותר.

מרגישה מרווחת יותר (ה-3 מרגישה קלסטופובית עקב משטחי פלסטיק עצומים), איכות הרכבה טובה יותר (ה-3 כבר מקרקשת, שנת 2010), איכות חומרים טובה יותר (מספיק להקיש על הדלתות של ה-3 לעומת הקורולה בכדי להבין), איכות נסיעה טובה יותר ומרגישה זריזה בהרבה עם תגובות גיר/מנוע טובות יותר.

והכי חשוב, צריך לזכור שזה רכב בן 8 שנים (על הכביש) עם כמעט 100K ק"מ, ועדיין הוא מרגיש יותר איכותי מה-3 החדשה.

אז אולי אני שופט את ה-3 בחומרה, אבל מרכב שנת 2010 אני מצפה ליותר!

אגב, לגבי הסיוויק, לאימי יש כזה מודל 2008 עם סלון בצבע בז' ופשוט אין מה להשוות בינו לבין המאזדה!! פשוט ליגה אחרת.

כך צריך לדעתי להרגיש רכב מודרני, אחרת למה להחליף רכב ?! :roll:

פורסם

צא מהסרט שאתה חי בו. כמו ש-ALEXK רשם לך, אולי בצניחה חופשית.

חבר, יש דרך להגיד כל דבר. והדרך שאתה אומר אותה די מגעילה.

פורסם

לא רואה כל פסול בדרך ההתבטאות שלי - הרכבים שציינת, לא על הנייר ובמיוחד לא במציאות, אינם מציגים תוצאות כמו שרשמת. לא יודע מהיכן לקחת את הנתונים האלה, אבל הם מופרכים מאוד. זה הכל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברה תודה לכולכם !

אבא שלי סגר על המאזדה 3 1.6

אמורה להגיע עוד חודש משו כזה

אחרי המון בירורים הוא אמר שהכוח שלה מספיק לו רק הבטיחות לא הכי להיט אבל מאזדה עונה על הצרכים שלו בצורה הכי טובה

אני אתן חוות דעת אישית כשיגיע הרכב =]

פורסם

אחרי המון בירורים הוא אמר שהכוח שלה מספיק לו רק הבטיחות לא הכי להיט אבל מאזדה עונה על הצרכים שלו בצורה הכי טובה

אני אתן חוות דעת אישית כשיגיע הרכב =]

יש לי את ה3 במנוע 2 ליטר, המאזדה היא עסקה משתלמת למרות שאחרי חצי שנה הבנתי שהאוטו ממש סבבה(חוץ מזה שהוא די עגלה).

מבחינה בטיחותית המאזדה בטוחה כמו כול שאר המתחרות ואחרי קורס נהיגה נכונה במסלולים יש לי המון ביטחון ברכב ובמערכות הבטיחות ABS וESP.

פורסם

תתחדשו, אז הוא עשה עליה נסיעת מבחן לפני שקנה כן?

ובקשר לבטיחות, כמו שכבר אמרו לך, יש לה 5כוכבים. אביך לא צריך לדאוג בקשר לזה.

תהנו.

פורסם

תודה רבה, וכן הוא עשה נסיעת מבחן גם על הגירסא עם המנוע 2000 והוא אמר שה1.6 מספק אותו. לגבי הבטיחות אני יודע שהמבחן ריסוק שלה 5 כוכבים אבל מכל מיני מאמרים ומאנשים (יכול להיות אנשים שלא מבינים) קיבלתי את הרושם שהרכב לא בטיחותי, כנראה זה שטויות.

פורסם
תודה רבה, וכן הוא עשה נסיעת מבחן גם על הגירסא עם המנוע 2000 והוא אמר שה1.6 מספק אותו. לגבי הבטיחות אני יודע שהמבחן ריסוק שלה 5 כוכבים אבל מכל מיני מאמרים ומאנשים (יכול להיות אנשים שלא מבינים) קיבלתי את הרושם שהרכב לא בטיחותי, כנראה זה שטויות.

אל תקשיב לאותם אנשים, כי זה באמת שטויות.

העיקר שאביך עשה נסיעת מבחן והוא מרוצה מהרכב.

• תוכן חדש...