Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט אונו 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

היום בדקתי פיאט אונו 93' מנוע 1400, את הרכב בדקתי עצמאי. (185,000 ק"מ)

כשפתחתי את המכסה של השמן כדי לבדוק אם הרכב זורק שמן, החלו לעוף טיפות שמן, ממה שידוע לי רכב שזורק שמן מראה שהמנוע/ ראש מנוע לקראת סוף חייהם, אך כשלקחתי את הרכב למוסך שטופל בו במשך 4 שנים האחרונות נאמר לי שכל האונו האלה זורקות שמן, השאלה שלי אם המוסך צודק בטענתו או שבעלת הרכב והמוסכניק עשו יד אחת?

חשוב לציין שבנוסף בדקתי את הרכב גם בנסיעה ולא מורגשת שום בעיה, כמו כן הרכב לא פולט עשן שחור/ לבן מהאגזוז, הכל מרגיש ברכב כמו חדש, בעלת הרכב גם הראתה לי הסטוריית טיפולים של הרכב, הרכב ברשותה 14 שנה! מה דעתכם יש ממה לחשוש?

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

דניאל שלום רב , וברוך בואך לפורום !

כל פתיחת מכסה מלוי שמן במנוע, ובוודאי במנוע בעל גל זיזים עליון,תדרום למטר של שמן מנוע, שתפקידו לשמן ולסכך את גל הזיזים , ונדנדי השסתומים.

סביר, תקין, מה שלא תקין זה לפתוח מכסה מלוי שמן מנוע , במנוע עובד.

לדעיתץי הבלתי מחייבת, הרכב הוא מציאה, ואף אחד לא עושה עלייך קופה, רכב בעל היסטוריית טיפולים של 14 שנה, הוא מציאה

מעניין לשמוע מה המחיר שאתה נדרשת לשלם על הרכב, והאם אתה יכול לסרוק חלק מחשבוניות התיקון האחרונות, וצילום ברור של תא המנוע.

קנייה נעימה, ובהצלחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום וברוך הבה ובהצלחה.גם הטמפרה שלי "זורקת שמן"זה קצת טיפות ולא אדים או גזים.כמה שאני יודע זה נורמלי,בישביל להיות שקט ,עצור באיזה מוסך אחר ושאל.עריכה,צביקה הקדים אותי ועליו אתה יכול ליסמוך.

פורסם

צביקה תודה רבה, למדתי משהו חדש עד היום כך בדקתי רכבים ישנים. (ברכבים כמו פיאסטה פיג'ו 205 הרכב לא זרק שמן..)

המחיר, חשבוניות וצילום של המנוע אני מבטיח להעלות מחר במידה ואני אקנה את הרכב.

שוב תודה, עזרת לי מאוד מהבוקר זה הטריד אותי:-)

תודה גם לך uprtar!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הבטחות מקיימים!

מצטער על האיחור אבל פשוט לא יצא לי לכתוב כאן..

אז ככה, את הרכב קניתי יום לאחר שהתייעצתי כאן, עד עכשיו הרכב נוסע ללא שום בעיות, ואני באמת מבסוט ממנו 555

את הרכב קניתי ב-2700 ש"ח, צילום של החשבוניות לא הסתדר לי לסרוק, אני יכול להעלות תמונה...

יש לי מס' שאלות בקשר לרכב אשמח אם תוכלו לענות לי.

1. בעלת הרכב תידלקה את הרכב בשנים האחרונות, בדלק 96 עם תוסף אשלגן, כבר באותו היום שקניתי את הרכב (המוכרת השאירה לי אותו על האפס) תידלקתי רק שלא היה נראה לי הגיוני לתדלק 96 וגם להוסיף תוסף, מאז אני מתדלק רק 95 עם התוסף, רציתי לדעת אם אני לא עושה טעות, בזה שהעברתי את הרכב לדלק 95. (לרכב יש קרבורטור)

2. אתמול בערב אבא שלי לקח את הפיאט ותידלק אותה 95 *בלי תוסף* (איך לא, הוא רגיל לפוקוס שלו..), רציתי לדעת אם יכול להיגרם לרכב נזק בזה שהוא תודלק ב-95 ללא תוסף? הבנתי ממס' אנשים שמחזיקים רכב עם קרבורטור שהם מתדלקים רק 95 ואין עם זה בעיה.

3. אחרי כל כיבוי של המנוע אני מגלה 2-3 טיפות קטנות של שמן מתחת לרכב, צריך לטפל או שזה אופייני לרכב ישן? (אני בודק פעמיים בשבוע שמן+מים).

4. יש לרכב בעיה שהוא מתקשה להניע בעיקר אחרי שהוא חונה הרבה זמן, לפעמים מניע פעם ראשונה לפעמים שניה, ואחרי חניה ממושכת אפילו שלישית, לרכב גם יש צ'וק שלא הכי עוזר, מה דעתכם יש בעיה או להיתעלם מהנושא?

אשמח לענות לשאלות נוספות בקשר לרכב. ותודה מראש.

DSC00796.jpg

DSC00794.jpg

פורסם

האונו שלי שנת 92 ונוסעת עם 95 בלי שום תוסף, האוטו נוסע אותו דבר

ולי יש עוד קרבורטור, תמשיך לתדלק 95 אין שום שינוי.

Suzuki Jimny

פורסם

שלום רב !

רכבך אמור לנסוע עם אוקטן 95 בלבד, כל אוקטן אחר לא יגרום נזקלמנוע, אלא לכיס בלבד !

לגבי נזילות השמן, יש לשטוף את אזור המנוע החשוד בנזילה, ולהתמקד באזור החשוד בלבד, ואין צורך ומומלץ לא לשטוף את כל המנוע.

לגבי התנעה במנוע חם, האפשרות הסבירה היא שהבעייה בקבורטור מציף המקשה על התנעה במנוע חם, ואו תערובת דלק עשירה.

מומלץ להכנס למכון קרבורטורים מומלץ ובעל שם בתחומו, לבדיקה לא מחייבת , על מנת לאבחן סופית את אבחנתי.

לפי החשבונית האחרונה הרכב עבר החלפת חגורת טיימינג והחלפת מצתים מה שמחזק את קביעתי לבעעית קרבורטור הקשורה לחהתנעה קשה במנוע חם, ולצוק של תקין.

בברכה

צביקה

פורסם

וגם אצלי ,טמפרה 93 דלק 95 ואין שום בעיה.להניע אחרי יומים צריך לימשוך הרבה צוק ובלי לגעת בגז סטרטר קצר ומניע,ומיד להחזיר את הצוק ברגש ,לימנוע טורים גבוהים על מנוע קר.טיפטוף שמן לא צריך להיות גם במנוע ישן ובזה מומלץ לטפל.עריכה=ושוב צביקה הקדים אותי(עד שאני כותב)אז אים הבעית הנעה היא במנוע קר שנח(שעמד) יום יומים, צריך לימשוך הרבה צוק כמו שאמרתי קודם.במנוע חם לא צריכה להיות בעית הנעה ולא צריך להישתמש בצוק.

פורסם
4. יש לרכב בעיה שהוא מתקשה להניע בעיקר אחרי שהוא חונה הרבה זמן, לפעמים מניע פעם ראשונה לפעמים שניה, ואחרי חניה ממושכת אפילו שלישית, לרכב גם יש צ'וק שלא הכי עוזר, מה דעתכם יש בעיה או להיתעלם מהנושא?

אשמח לענות לשאלות נוספות בקשר לרכב. ותודה מראש.

דני שלום רב ! שימוש בצוק, חובה במנוע קר, ברכב זה, גם בקיץ.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה לכם!

עכשיו מבחינת הדלק אני מבין שמעכשיו אני יכול לתדלק 95 בלי להוסיף שום תוסף.

לגבי הנזילה, בדקתי ושטיפת מנוע עולה 50 ש"ח, אבל אחרי שמגלים את מקור הנזילה, צריך להחליף אטם?

קרבורטור מציף, תערובת עשירה- זאת אומרת שצריך לעשות ניקויי קרבורטור? וכמה זה אמור לעלות?

אני רק סיימתי תיכון ואני די תפרן, יש לי במידה מסויימת ידע טכני, יש משהו שאני יכול לעשות לבד ע"מ לצמצם הוצאות, או שעדיף בעל מקצוע?

ועוד דבר רציתי לדעת מאחר והתקציב די זעום, מה עדיף לעשות קודם, או יותר נכון מה איפשר לדחות:cry:....?

פורסם

אים יש לך בעית הנעה במנוע חם אז יש בעיה בקרבטורטור,אמרתה שהבעיה רק במנוע קר ,אז תניע עים יותר צוק.ומיד אחרי שמניע תחזיר חזרה את הצוק שהמנוע לא יצעק.בקשר לנזילות,תנקה את האזור ופשוט תעקוב,תעלה תמונות של הנזילה שתיראה וניעץ לך מה לעשות.

פורסם

כשהמנוע חם רק לעתים רחוקות קורה שהוא לא מניע בהנעה ראשונה, אבל עיקר הבעיה שלי זה כשהמנוע קר.

עכשיו שאני מניע אני משתמש בחצי צוק בערך, אבל הבנתי שצריך לחכות איתו משוך, דקה שתי דקות לאחר שמניעים את הרכב, לא?

הבנתי תודה רבה. וסליחה על כל השאלות פשוט אני חדש בנושא של רכב ישן....

פורסם

כשהמנוע קר אפשר להניע אפילו עים 4\3 צוק,אבל איך שהוא תופס(מניע)להחזיר את הצוק ברגש למצב של כ1500\2000 טורים וזה כדי לימנוע מהמנוע קר לעבוד על טורים גבוהים(לא בריא),ובהמשך לאט לאט להכניס את הצוק חזרה כשהמנוע מיתחמם.אל תידאג זה רגש שמפתחים עים הזמן.(כמו בפיפר)

פורסם

ההסבר של יופיטר , לגבי שימוש בצוק, בעת התנעת מנוע קר,הוא מדויק, כל מילה נוספת מיותרת.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה, הבנתי איך להשתמש בצ'וק, עד עכשיו הייתי מניע מחכה דקה ואז מחזיר אותו בפעם אחת.

שוב תודה אני מחר יעשה ניקוי ויתחיל לעקוב אחר מקור הנזילה, ואם הבנתי נכון אז אין צורך ללכת למכון קרבורטורים...

• תוכן חדש...