Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה עובר עליכם? בזכות רעיונות היעול שלכם, בסוף לא ישאר לי מה לעשות, אחרי שהטנדר הזה כבר ייסע...

מה בדיוק אני אתקן?! איך אני אצדיק את העובדה שאני חייב להגיע למוסך??? :-D:wink:

זו הבעיה? :wink:

כמו שאני ראיתי את ניר - בעל מוסך 'דרך השטח' בשפיים, לא צריך 'תירוצים' להגיע למוסך..., פשוט מגיעים, ומתקבלים בחיוך שבא מלב רחב.8)

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
זו הבעיה? :wink:

כמו שאני ראיתי את ניר - בעל מוסך 'דרך השטח' בשפיים, לא צריך 'תירוצים' להגיע למוסך..., פשוט מגיעים, ומתקבלים בחיוך שבא מלב רחב.8)

צודק! ניר באמת אדם יוצא דופן. בגלל זה אני שובר את ראש איך אני צריך להמשיך ולהגיע גם אחרי שיסתיים הפרוייקט. אבל אל דאגה, יש תוכנית בדרך. יש שלב ב' לשיפוץ... שלא לדבר על הלוטוס והפיאט. בקיצור, ייקח לא מעט זמן עד שניר "יפתר" ממני!

און אני עוקב אחרי כל הפרוייקט,וחייב להגיד שאפו ענק על העבודה!

גאווה ישראלית.

המון תודות על התמיכה. שמח שאתה נהנה. לא רוצה לבעס אותך, אבל אני נהנה יותר! :wink:

און בקשר לדלת אחורית יש ביד 2 בחור שמוכר שני טנדרים כמו שלך אחת לשיפוץ ואחת לחלפים אולי תמצא דלת מתאימה .....

אחלה רעיון. הנושא כבר בבדיקה.

תודה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

בשעתו, כאשר רק התחלתי את הפרוייקט, נתתי מבט ועוד מבט בתיבת הנתיכים המקורית של הטנדר. לא אהבתי את המראה. עוד פחות אהבתי את הנתיכים הישנים הללו. אפילו מצאתי תיבת נתיכים כזו חדשה, בגל-אור, אבל ברגע האחרון החלטתי לא לקנות אותה. מצב המקורית לא היה כזה גרוע בשביל להחליף אותה באותה הצרה, אבל חדשה. משום מה, לא רציתי לעדכן את התיבה למשהו מודרני יותר. אפילו כבר לא זוכר למה.

אז, בשעתו, ניקיתי את הקטבים ואת המגעים, והשארתי אותה כמות שהיא. אלא שכעת, בעת הבדיקות של צמת החשמל המקורית, איתור וזיהוי כמה חוטים לא ברורים שהדלדלו בצמה בעזרת ישראל, גילינו שהתיבה הזו לא משהו. עוד לפני תחילת הפעולה הסדירה של המכונית ואפילו אחרי הניקוי המסיבי, כבר בחלק מהנתיכים התגלו ניתוקים. אז זהו, נפלה החלטה. מחליפים לתיבה מודרנית!

1. "החלפת משמרות" בין התיבות: בכדי לא להתבלבל בסדר החוטים, ראשית ניתקתי חוטים מצד אחד של התיבה הישנה וחיברתי אותם באותו הסדר בתיבה החדשה, שלא ניראת כאן בתמונה.

2. עכשיו יכולתי לנתק את התיבה הישנה ממקומה ולהתקין את החדשה, כאשר החוטים מהצד האחד עדיין מחוברים לתיבה הישנה.

3-4. והנה התיבה החדשה במקומה. מוכנה להתחיל מלאכתה.

5. בהזדמנות זו, כבר ניתבתי את החוטים מכיוון הצמה החדשה לכיוון "מרכז הפיקוד" של הצמה הישנה.

6. למה? בכדי להקל על הצמה הישנה, בבוא העת, נתקין כאן שני ממסרים: לאורות ולצופרים.

13012012813.jpg

13012012814.jpg

13012012815.jpg

13012012816.jpg

13012012818.jpg

13012012817.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

און כול הכבוד על ההתקדמות,אתה מוסיף נתיכים לכול הקווים החדשים נכון? מזגן ,מאורר מנוע.

תוודא אחרי כול השינויים שלא יהיה משהו שלא יעבור דרך נתיך.

פורסם
און כול הכבוד על ההתקדמות,אתה מוסיף נתיכים לכול הקווים החדשים נכון? מזגן ,מאורר מנוע.

תוודא אחרי כול השינויים שלא יהיה משהו שלא יעבור דרך נתיך.

גיל, שלום.

אכן כן. מערכת החשמל החדשה תגובה בנתיכים לכול הקווים שנוספו. אפרט בנושא זה כשנגיע להתקנה של יחידת הממסרים.

תודה על תשומת הלב!

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

במסגרת ההכנות לקראת התקנת יחידת המיזוג הפנימית. והפעם אולי לתמיד, צריך לעשות עוד משהו. להדביק את הבידודים החסרים. כזכור (או לא) השתמשתי ביריעות "סקנד סקין", כאשר המטרה היא לכסות את כל חלל המכונית מבפנים. התחלתי לצפות בשעתו את קיר האש וגם את קיר ההפרדה עם תא המטען, ושם עצרתי.

אלא שעכשיו מתחילים להתקדם גם לכיוון הזה, אז צריך להמשיך לצפות את מנהרת תיבת ההילוכים, לפני שמתקינים את יחידת המיזוג. לא משהו מסובך. לנקות את האבק והלכלוך ולהדביק.

חוץ מזה, צריך להתחיל להכין גם את היחידה הפנימית. בעצם, עזבו מילים, קבלו תמונות.

הנה, ככה זה נראה:

1. מנהרת תיבת ההילוכים - לפני הציפוי.

2. יריעות הסקנד סקין ממתינות לשעתן.

3. ומודבקות למקומן. את ההמשך של הרצפה אעשה לקראת סוף העבודות בתא הנוסעים.

4. פתחי יציאת האוויר מהיחידה. לכאן יתחבר המכסה המסעף את היציאות לכיוון פתחי האוויר בלוח המחוונים.

5. והנה המכסה. מכוער, אני יודע... לא נורא, לא רואים אותו והקונסטרוקציה חזקה.

6. המכסה מורכב למקומו ועכשיו אפשר להרכיב את היחידה ולהתחיל לקבע אותה למקומה.

15012012820.jpg

15012012821.jpg

15012012822.jpg

15012012823.jpg

15012012824.jpg

15012012825.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
כל הכבוד על ההתקדמות ״אלוהים נמצא בפרטים הקטנים...״

היכן קנית את קופסת הנתיבים?

תודה!

את קופסת הנתיכים קיבלתי מינון, החשמלאי במוסך. הייתה לו כזו בחלקים. אין בה שום דבר מיוחד ולדעתי אפשר למצוא כזו בכל חנות חשמל לרכב (נסה בגלאור).

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

קופסאות כאלו יש אצל ד.ש לאופר חיפה.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

רק חמור עושה (או מראה) חצי מהעבודה...

שני מוקדי עבודה היו בשעתו על היחידה. האחד - אלו יציאות לכיוון פתחי האיוורור בלוח המחוונים. השני - כניסת האוויר מבחוץ. אז צד אחד כבר סיימנו והתגאנו בתמונות, עכשיו מגיע תורו של הצד השני.

הנה:

1. זה פתח כניסת האוויר. כל השחור הזה בעינים זה תיקונים שנעשו בפלסטיק וגם שינויים שנעשו בו, כי הזווית המקורית של היחידה לא התאימה לתצורה שנעשה בצד של האוטו.

2. הנה, זה הצד של האוטו. מכאן נכנס האוויר מבחוץ.

3. בכדי לאטום בין היחידה העשויה מפלסטיק, לבין הפיבר המצופה בידוד, הכנו מבעוד מועד חתיכת פלסטיק בתצורת החור, אשר בצידה האחד כבר מודבק ספוג.

4. עכשיו צריך להדביק עוד ספוג אחד בצד השני של הפלסטיק.

5. אז הספוג מודבק למקומו על הפלסטיק והפלסטיק חובר למקומו על ידי ברגים. החורים בספוג זה מיקום הברגים. על כל צרה שלא תבוא בעתיד.

6. וככה זה נראה מזווית. עובי הספוג נחוץ להתאמה בין החלקים.

15012012826.jpg

15012012831.jpg

15012012827.jpg

15012012828.jpg

15012012829.jpg

15012012830.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אחרי שהתאמנו את כניסת האוויר בין היחידה למכונית ואת יציאת האוויר מהיחידה לכיוון פתחי האוורור, הגיע הזמן לחבר את היחידה עצמה שוב למקומה ולהתקין את התושבות המקבעות את היחידה למקומה. השינוי בתושבות, בהשוואה למה שחשבתי לעשות במקור הוא כדלקמן: החלפת שתי תושבות המתכת הדקה לתושבות אלומיניום עבות יותר (וגם קלות יותר לעבודה); הוספת תושבת מימין ליחידה; שינוי תושבת שמאלית תחתונה והחלפתה בתושבת עליונה וגם הוספת עוד תושבת אחת באותו הכיוון.

בבקשה:

1. היחידה מותקנת למקומה - הפעם באמצעות התושבות הקבועות.

2. התושבת הימנית החדשה שנוספה.

3. שתי התושבות התחתונות הוחלפו לכאלו תעשיותיות ומסיביות - הרבה יותר "מהמקוריות" שאני בניתי.

4. ואלו הן שתי התושבות השמאליות. אופן החיבור שלהן מקנה ליחידה חוזק טוב בהרבה מאשר הסידור הקודם.

5. והתושבת האחרונה (ובעצם הראשונה שהוכנה. היא זו שתולה את היחידה.

כל החיבורים נעשו בנקודות עגינה מקוריות על היחידה, אשר עליהן התקנתי את התופסנים הקפיציים עם ההברגות, אז כל שהייתי צריך הוא להשתמש בברגים תואמים וזהו.

16012012838.jpg

16012012834.jpg

16012012835.jpg

16012012836.jpg

16012012837.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ממשיכים שלב: יחידת המיזוג יושבת במקומה, עכשיו נתעסק קצת עם צנרת החימום וגם הניקוז.

צנרת החימום של היחידה מוזנת ממערכת הקירור של המנוע. כזכור, את התשתית למערכת הנחנו כאשר עבדנו בתא המנוע. עכשיו נותר לחבר את שני הצינורות האחרונים - ממערכת הקירור ליחידת המיזוג - ובכך לסגור סופית את מערכת הקירור, על שלל צינורותיה ופיצוליה. כעת, ניתן למלא נוזל קירור ולבדוק את המערכת - אלא שהחלטנו לחכות עם השלב הזה ולבצע אותו בעת ההנעה המסודרת באמצעות צמת החשמל המקורית, ולא בשיטת "גנבים". מעין "חזרה גנרלית" שבה יבדקו מערכות הקירור והחשמל. משם נוכל להמשיך לצינורות המיזוג ו... רצתי קצת קדימה, נחזור להווה.

1. שני צינורות החימום של יחידת המיזוג, המוזנים מכיוון ראש המנוע ומשאבת המים של המנוע מעבר לקיר האש ולכיוון היחידה הפנימית.

2. הצינור התחתון - הוא המקורי של הטריוס ששימש למטרה זו בדיוק. העליון הוא צינור אוניברסלי רגיל.

3. שני צינורות החימום מתחברים לנקודות ההזנה של יחידת המיזוג. הצינור הארוך יותר (ביחס לחבק) יקוצר כאשר אפרק את היחידה החוצה.

4. צינור ניקוז הנוזלים של היחידה. כעת, כאשר היחידה עצמה מקובעת למקומה, ניתן היה גם לקבוע את נקודת הקידוח והיציאה של הנוזל החוצה.

5. גם הצינור הזה הוא הצינור המקורי ששימש למטרה זו בדיוק בטריוס. הפיתולים שעושה הצינור דווקא התאימו למטרת הסטת הנוזלים היוצאים מהמערכת - בדיוק לכיוון השלדה - הצידה לעבר הרווח ולכיוון הכביש שלמטה.

16012012850.jpg

16012012851.jpg

16012012852.jpg

16012012833.jpg

16012012832.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...