Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הם רצו, אבל כולם היו בצבא מגוייסים....

:-D:-D:-D

אז זהו, שלא. בניגוד לזיכרון הקולקטיבי שלנו, דווקא רום כרמל 1301 טנדר מעולם לא גוייס לצבא. אחרי הרבה שנים של הסתמכות על התוצרת המקומית, הצבא החליף את הרום הישראלי בפיג'ו 504 טנדר. את מכוניות הקצינים הרגילות, רום 1301 ארבע דלתות, עוד המשיכו לדחוף לצבא עד תום הייצור, וגם זה ככל הנראה רק כי תע"ש קיבלו את עבודת ריתוך השלדות, אותן העבירו למפעל להרכבה ובזכות העובדה שהמכוניות הוחכרו לצבא בדיל "אקסטרה אורדינר".

אבל ככלל, אין ספק שאלמלא הצבא לא היה צידוק של ממש להמשך הייצור של סוסיתא ורום כרמל לאורך מרבית שנות השבעים, בטח בשנת 1980 ו-1981 בה אפשר היה עדיין לרכוש רום עתיקה לצד מכוניות מודרניות ומתקדמות, בעלות הנעה קדמית וכדומה.

אבל סוסיתא ורום כרמל הן חלק ההיסטוריה שלנו וערב יום העצמאות, שלושים שנה מאוחר יותר, הן מרגישות מיוחדות יותר מאשר מכוניות טובות בהרבה שהגיעו אלינו מארצות הניכר, אבל היו נחלת הכלל בעולם. סוסיתא, ובמיוחד רום כרמל, היו רק שלנו ובזה ייחודן.

ואפרופו יום העצמאות - לפני כחצי שנה שחשבתי לעצמי עד מתי יגמר השיפוץ, נתתי לעצמי שלושה חודשים, אבל אמרתי בקול שאם אסיים עד יום העצמאות, זה יהיה נחמד. אז הנה, יום העצמאות הגיע, ואני עוד רחוק מיום העצמאות (טסט) של הטנדר... אבל - כל עכבה לטובה!

ותודה על המחמאות. בהתחשב בייעוד המקורי של הטנדר הזה, שתוכנן כרכב עבודה צנוע ופרימיטיבי במפעל בתנאי "שדה", כמעט לא חוכמה לעשות משהו יותר טוב שלושים שנים מאוחר יותר...

חג שמח לכולם!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און, פשוט כיף גדול.

אני מכיר את התחושות הנפלאות האלה של לקחת "גרוטאה" ולהפוך אותה לתכשיט שלך.

אני מעולם לא הרגשתי סיפוק גדול יותר מזה.

תמשיך בעבודה המדהימה שאתה עושה.

יום עצמאות שמח.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
מזל שלא אמרת יום העצמאות של איזו שנה :-D

אז זהו, שדווקא אמרתי... אבל גם למדתי במהלך השנים שכל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים! או במילים אחרות - כשאסיים, אסיים.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
איזה יופי

אפשר לשאול מה מידת הצמיגים ? ומאיפה השגת צמיג עם פס ?

תודה

יוסי

הי יוסי, חג שמח.

חייב לך תשובות לגבי הצמיגים.

אלו צמיגים שבאופן יחסי קצת קשה להשיגם. שים לב שייעודם הוא LT (לייט טראק) וכן הם מוגדרים M+S, כלומר כמתאימים לבוץ ושלג. או במילים אחרות, אל תצפה מהם לגדולות ונצורות בכל הקשור לאחיזת כביש - מה שגם מגובה בנתונים שלהם: טמפרטורה, משיכה, רכות.

מה הייעוד שלהם? עבור איזו מכונית?

09052011854.jpg

09052011855.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

סוף סוף רואים את הבודי על השלדה. הרבה זמן שאני עוקב אחריי הפרוייקט שלך פה בפורום.. ואני לא מאמין שהבודי מחובר לשלדה. כל הכבוד! עשיתה לי את היום! שיהיה בהצלחה בהמשך.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
הי יוסי, חג שמח.

חייב לך תשובות לגבי הצמיגים.

אלו צמיגים שבאופן יחסי קצת קשה להשיגם. שים לב שייעודם הוא LT (לייט טראק) וכן הם מוגדרים M+S, כלומר כמתאימים לבוץ ושלג. או במילים אחרות, אל תצפה מהם לגדולות ונצורות בכל הקשור לאחיזת כביש - מה שגם מגובה בנתונים שלהם: טמפרטורה, משיכה, רכות.

מה הייעוד שלהם? עבור איזו מכונית?

און תודה

חג שמח :)

פורסם
:-D:-D:-D

אז זהו, שלא. בניגוד לזיכרון הקולקטיבי שלנו, דווקא רום כרמל 1301 טנדר מעולם לא גוייס לצבא. אחרי הרבה שנים של הסתמכות על התוצרת המקומית, הצבא החליף את הרום הישראלי בפיג'ו 504 טנדר. את מכוניות הקצינים הרגילות, רום 1301 ארבע דלתות, עוד המשיכו לדחוף לצבא עד תום הייצור, וגם זה ככל הנראה רק כי תע"ש קיבלו את עבודת ריתוך השלדות, אותן העבירו למפעל להרכבה ובזכות העובדה שהמכוניות הוחכרו לצבא בדיל "אקסטרה אורדינר".

אבל ככלל, אין ספק שאלמלא הצבא לא היה צידוק של ממש להמשך הייצור של סוסיתא ורום כרמל לאורך מרבית שנות השבעים, בטח בשנת 1980 ו-1981 בה אפשר היה עדיין לרכוש רום עתיקה לצד מכוניות מודרניות ומתקדמות, בעלות הנעה קדמית וכדומה.

חג שמח לכולם!

הפיג'ו 504 טנדר הראשונות נקנו בסוף 82' מאחר ויבוא ה 404 טנדר נפסק באותה שנה.

הרום כרמל 1301 שימשה כרכב צמוד של סאל"ים ועד מהרה היא הוחלפה בפיג'ו 104 ורנו 4.

מה שמעניין זו העובדה שבניגוד לרום כרמל הפרטית שנימכרה רק לצה"ל, הטנדר נמכר במיספרים נאים לשוק האזרחי ובהחלט זכה להצלחה מפתיעה, בעיקר בשל מחיר זול שנבע מהטבת מיסוי מלאכותית, שהיטבה עם תוצרת הארץ.

בשנת 81', עם תום הרכבת ערכות האסקורט שנותרו במפעל בנצרת, וסגירת מפעל רום כרמל, בוטלה הטבת המיסוי, מאחר ולא היה עוד צורך.

לדעתי, הסוסיתא היחידה שהיתה מכונית סבירה לזמנה היתה ה 12 שיוצרה ב 66'-67' וציידה במנוע 1.2 ותיבות הילוכים של פורד.

המעבר הכפוי לשימוש במיכללי הינע של טריומף פגע במכונית, ואילו הרום שהוצגה ב 76' כבר נראתה כמו בדיחה לא מוצלחת ליד מכוניות כמו אלפא סוד או פולקסווגן גולף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני בטוח שראיתי 404 טנדר משנת 88 (לוחית 58 )

כולם היו בייבוא אישי? למה לייבא כזה רכב?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כנ"ל - טנדר 404 משנת 87/88 אינם מחזה נדיר אפילו היום.

ה504 של הצבא עד כמה שידוע לי היו דיזלים (מנועים לא מוצלחים במיוחד).

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

חן - אם בארזים נפלה שלהבת...

ה-404 טנדר יובאה ע"י לובינסקי עד שנת 1988 (ואולי אף 1989) אני זוכר בוודאות שהלכתי למשוך אחת כזאת חדשה עם חבר בשנת 1988.

ה-504 טנדר שנקנו ע"י הצבא בשנים המדוברות היו עם מנוע דיזל כזה שמעולם לא שווק עם ה-404 טנדר בישראל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...