Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטובוס זעיר פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לי שהשתנו הדרישות ב2007 כדי לנהוג ברכב כזה, ומי שהיה לו רישיון c1 צריך רישיון d3 (שמושג על ידי קורס).

למכר שלי יש אוטובוס פרטי זעיר ( דגם m2 בסה"כ 11 נוסעים כולל נהג) ורישיון c1 .הוא לא ידע על שינוי התקנה (שהתירה העלאה של 16 נוסעים אך דרשה קורס לשם נהיגה בדגם הנ"ל). קרתה לו תאונה והביטוח תובע אותו על כך שלא נהג ברכב עם רישיון d3 . מאיפה הוא אמור היה לדעת שפתאום שונתה התקנה ושעליו לעבור קורס? הרכב והרישיון בידיו כבר המון זמן, ועד ליום שינוי התקנה היה לו מותר לנסוע בו עם c1. מי אמור ליידע על שינוי התקנה? משרד הרישוי? ואיך אמורים ליידע? בהודעה נפרדת? בזמן חידוש רישיון הרכב? בזמן חידוש רישיון הנהיגה?

בקיצור- הוא טוען שלא ידע על השינוי ולכן זו לא אשמתו. שהרי שנים נהג עם רישיון c1 וזה היה לפי החוק עד ששונתה התקנה. על מי מוטלת חובת ההודעה על השינוי? על המדינה? על התקשורת?

זה נראה לי לא הוגן שמשנים פתאום תקנה ולא מודיעים לנהגים עליה בצורה מסודרת או פורמלית כלשהיא

פורסם

אולי זה לא הוגן, אך כך הם סדרי עולם.

החוק (כל חוק/תקנה/וכיו"ב) מתפרסם ברשומות והחל מרגע פרסומו רואים את כלל הציבור כמודע אליו.

אי ידיעה אינה פוטרת.

כדאי שיקח עו"ד, אולי יצליח לצמצם את נזקיו אם כי גם זה לא בטוח.

מצד שני, עו"ד עלול לעלות יותר מהצימצום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אין צורך לקחת עו"ד.

המחזיק ברישיון נהיגה לדרגה c1 או יותר לפני כניסת התקינה האירופאית לתוקפה ביום 1-1-07,

רשאי להסיע 11 נוסעים ,למעט הנהג,באוטובוס זעיר פרטי, בתנאי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 3500 ק"ג

ירון מאיר

פורסם

maier,

אלה שעברו משיטה ישנה, לא היו אמורים לקבל היתר בגוף הרישיון החדש ?

ככל שאני יודע, מחזיקי C1 ישנים, קיבלו היתר לנהוג עד 14,999 במקום 12 טון.

ההיתר נרשם בגוף רישיון הנהיגה. לא מצאתי התייחסות לנוסעים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ירון מאיר, תודה על התשובה

אך לא ברור לי. התאונה קרתה ב-2009 . מה שאתה טוען הוא שכל עוד הוא מסיע עד 11 נוסעים אז הוא לא מחוייב בקורס ו- d3 ? למרות שינוי התקנה? והוא לא עבר על החוק כשנסע "רק" עם c1 ?

• תוכן חדש...