Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמונות של 2 אופל ג'י טי מערד......

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכב דומה במצב דומה נמכר בארה"ב במחיר של 500 - 1000 $ .

באירופה, כ 1000 יורו , אולי קצת יותר.

רכב משופץ במצב מושלם עולה כ 4000 $ בארה"ב וכ 3000-4000 יורו באירופה.

אני עדיין לא בקיא במונחים של כמה עולה להביא את זה לארץ, אבל זה המחירים שם.

דר"א , אני מכיר אחת כזו משופצת באופן מוחלט , האוטו בהחלט נראה מרשים.

תכפיל פי 2.3 בערך וזה המחיר בארץ

אתה מתכוון לאדומה מת"א??

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
רכב דומה במצב דומה נמכר בארה"ב במחיר של 500 - 1000 $ .

באירופה, כ 1000 יורו , אולי קצת יותר.

רכב משופץ במצב מושלם עולה כ 4000 $ בארה"ב וכ 3000-4000 יורו באירופה.

אני עדיין לא בקיא במונחים של כמה עולה להביא את זה לארץ, אבל זה המחירים שם.

דר"א , אני מכיר אחת כזו משופצת באופן מוחלט , האוטו בהחלט נראה מרשים.

תכפיל פי 2.3 בערך וזה המחיר בארץ

אתה מתכוון לאדומה מת"א??

כן, צפון תל אביב .

אז אם זה המצב, ניתן להביא לארץ רכב במצב דומה ב כ 10K שקלים .

פורסם
טוב אז נתחיל:

א' סליחה אם פגעתי במישהו (redroze)...

ב' הכוונה באומרי "30K לרכב במצב מיתפורר זה טיפלה מוגזם לא?!" היתה לסיטואציות דומות בהן הרכב נראה שלם וצבוע יפה מבחוץ אבל מיתפורר מתחת לצבע...

אני זוכר שנסעתי לראות פורשה 914 (למי שמכיר, לא מציאה אבל אוטו חביב) נראת די טוב, הבחור ביקש 33K, סבבה, מרחוק (2 מטר) היא נראתה טוב...

כשהתחלתי להציץ למטה ראיתי את הזוועה! הכל (וכשאני אומר הכל זה הכל!) רקוב!!!

ריצפה, הקורות "שילדה" שמחזיקות את המנוע, הסרן הקידמי (חלוד עד כדי כך שהוא זז ביד!), סדקים בגיר, סדקים בשילדה (שהתפתחו לידם ריקבונות, או להפך), כשיושבים באוטו ומורידים את הגג האוטו "ניסגר" (ז"א אם סוגרים את הדלת ופותחים וסוגרים את החלון, הוא לא ממש יכול להיסגר :lol: )...

הכסאות מיתפוררים, מערכת החשמל נירקבה (ויראה לי שמישהו ניסה לתקו את זה "על המידרכה") וכו' וכו'... אגב על המחיר הוא לא ממש הסכים להתפשר...

וזו רק דוגמא אחת... היו הרבה...

ויכול להיות שזו (ה GT) היא עוד אחת כזו...

אני לא אומר שהיא לא שווה את זה... שווה זה יחסי...

לדעתה של כל אם בנה הוא הכי טוב...לא?!

בכל אופן, אם הרכב במצב נורמאלי (בלי רקבונות ריצפה, שלדה עקומה או רקובה וכו'), אולי זה שווה את זה...

בקשר לEBAY, הוא לא האתר היחידי... חפש מכירת רכב בגרמניה.... אני בטוח שתמצא יותר מאחד...

להגיד "גרוטאה" על רכב כזה זה פשוט מעליב, לא יפה ולא מכובד לרכב מדהים שכזה.

בוא נשים דברים על דיוקם, OK? מעולם לא אמרתי שהרכב הזה הוא גרוטאה!!!

אני ציינתי עובדה, לאור הניסיון שלי (שאולי הוא דל אבל הוא ניסיון...) והיא משקפת את נקודת המבט שלי... לאור זאת, סביר להניח כי רק אני יבין אותה ב 100%, לא?

חשבתי לשתף אותכם במחשבות או ברגשות שלי, אולם ישנם אנשים שלא ממש מוכנים לקבל דעה טיפה שונה משלהם... או לפחות לנסות להבין את הצד השני...

ולכן אם הבחור עם GT יזרוק לי מחיר גבוה אני לא אצחק לו בפנים או אעשה לו כל פעולה ישראלית טיפוסית, אלא אלחץ לו את היד ויגיד לו עם כל הכבוד (ומכל הלב) "בהצלחה" ...

אגב פעולה ישראלית טיפוסית היא להתקיף בלי לנסות להבין...

אכן, רכב (וזה כל רכב) אשר מקבל טיפול מסור (בדרך כלל זקנים) ורושמים את הטיפולים מאז שהרכב "בא לאוויר העולם", רכב כזה ראוי למחיר בהתאם...

אבל רכב שנעשו בו אילתורים, תיקוני "שדה" וכו' לא ראוי למחירים "מופקעים"...

זה שאתה מוכן לשלם על זה, לא הופך את זה ל"מחיר הנכון"...

אם כבר להיות מיקצועיים, אז בוא נהיה מיקצוענים עד הסוף... לך לפי Krause, לפי כל פרט... תביט מנקודת מבט אוביקטיבית, ולא של "ילד דלוק" ש"רוצה"!!!

בידידות (אני מקווה שלא ניפגעת)

גילי

נכון ש ה GT די נדירה בארץ, אבל מכאן ועד 30K לרכב במצב מיתפורר זה טיפלה מוגזם לא?!

הכי טוב מוגזם, ככה רק למי שיש המון כסף יוכל לשפץ מכוניות...

הכי טוב שיש הרבה כסף, ככה אפשר גם להקפיץ את הבורסה...

הכי טוב להקפיץ את הבורסה, ככה לא נישאר סיכוי לאנשים מהשורה!

אופל GT במצב כמו RALLY פירסם ב EBAY לא עולה יותר מ 500$

אל תשכחו שליבא רכב מארה"ב זה נורא יקר, וגם טיסה לשם יקרה! ניתן ליבא רכב רמני מארץ מולדתו, גרמניה...

הכי טוב גרמניה, ככה נראה את "כוכבי הילדות" שלנו "הלגה המגמרת" וכו' :-)

בכל אופן, גם שם (בגרמניה) המחירים די דומים ל EBAY, ואפילו יותר זולים (לדעתי ביגלל מיבחר יותר גדול) ...

חבר'ה, אם רכב מסוים הוא נדיר, זה לא אומר שצריך להשאיר אותו להרקב עד שנקבל עליו את הסכום האסטרונומי שאנחנו רוצים!

צריך להיתפשר ולהבין שזו גרוטאה! ושאם נחכה עוד שנה שנתיים לא ישאר לנו כלום...

בקיצור....

יום נעים 8)

גילי

חמוד, עם כל הכבוד, אני קונה באיביי גרמניה כבר חצי שנה ואני צופה שם (וגם באיביי ארה"ב) על מכירות של מנטות ו-GT ותאמין לי שהרבה יותר זול לקנות GT מארה"ב ...

אומנם זה יחסוך קצת במיסיי יבוא כי ה-GT אכן יוצרה בגרמניה אבל 500 דולר זה מחיר בדיחה בשביל GT לאחר שיפוץ. מנטה A משופצת נמכרת באיביי גרמניה במחיר התחלתי של 1000 יורו אז תאמין לי שהרבה יותר זול לקנות מארה"ב ששם אופל לא אומר הרבה לעומת גרמניה ששם יודעים בדיוק מזה מנטה ואופל GT ...

מנטות לחלקים נמכרות ב-300 יורו ושלדות ריקות נמכרות ב-150 יורו. תקח בחשבון שיותר קל ליצור קשר ולדבר עם אנשים מארה"ב כי בגרמניה לא תמיד מוכנים לשלוח לישראל וגם לא כולם תמיד מדברים אנגלית בסיסית.

ועכשיו נעבור ל"שטויות" שרשמת, ה-GT השחורה ממש אבל ממש לא במצב מתפורר, אם זה מצב מתפורר בשבילך אז מצטער לבשר לך שאתה בפורום הלא נכון כי כשאני קניתי את הרכב שלי הוא היה במצב פי 1000 יותר גרוע מה-GT השחורה ...

רואים שהרכב נשמר בקפידות, מכוסה. אם היית רואה איך "שמרו" על הרכב שלי (5 שנים בתוך חצר של בית, הדשא כבר גדל בתוך המנוע, פרצו לאוטו ושברו את כל מה שבא ליד) אולי היית נכנס יותר לפורפורציות ...

להגיד "גרוטאה" על רכב כזה זה פשוט מעליב, לא יפה ולא מכובד לרכב מדהים שכזה. היום יצא לי לדבר עם אשה (!!!!!!) מבוגרת מאוד שיש בבעלותה מנטה A שנת 72 יד ראשונה !!!

היא שוקלת למכור אותה אבל מכיוון שהיא אוטומטית אז החלטתי להפנות אותה לחבר שלי, אבל לא שאלתי אותה כמה היא רוצה על המנטה שלה. ולהגיד לך את האמת, גם אם היא הייתה אומרת מחיר של 30 או 40K ש"ח הייתי אומר לה בהצלחה, מי אתה שתקבע לה מחיר לאוטו ??? יש הרבה אנשים רציניים שיבינו מה זה למצוא רכב מעל גיל 30, יד ראשונה ומטופל כמו שכל 106 רעלי (הטעות במקור) פה בפורום תחלום !!!

ולסיכום, לאחר שאתה מחזיק רכב תקופה ארוכה של זמן אתה נקשר אליו, ולכן אם הבחור עם GT יזרוק לי מחיר גבוה אני לא אצחק לו בפנים או אעשה לו כל פעולה ישראלית טיפוסית, אלא אלחץ לו את היד ויגיד לו עם כל הכבוד (ומכל הלב) "בהצלחה" ...

יכול להיות שיום יבוא ומישהו עם הרבה כסף יסכים לשלם לו את הסכום שהוא רוצה, אבל אם לי או לך הסכום הזה גדול כרגע או נשמע לך דמיוני אז תחשוב רק לשניה, מה זה לטפל ברכב 30 שנה, לאכסן אותו במשך 30 שנה, ואז אולי תבין שהסכום שהוא מבקש עליו לא כזה מופקע ...

אני מסכים עם כל מה שרשמת, רק בקטע האחרון, לא רשמתי עלייך את הקטע של פעולה ישראלית טיפוסית אלא זה מה שבד"כ עושים כאשר שומעים מחיר גבוה הרבה יותר ממה שציפית ...

תראה, אם הייתי מתלהב מהרכב הזה פשוט הייתי הולך ונותן לו סכום שהוא פשוט לא היה יכול לסרב לו וקונה את ה-GT האלה. אבל אתה רואה שאני לא עושה את זה והסיבה היא שהרבה יותר משתלם לייבא כזו מחו"ל וזה מה שאני מתכנן לעשות בעוד כמה שנים (ב"ה) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חברים ,

אני מסכים עם גילי לחלוטין .

גם אני ראיתי כלי רכב שהבעלים רצו מחירים מנותקים מהמציאות והרכב

היה במצב מוזנח , והסוף של כלי רכב כאלו היה - בזבל לאחר פינוי העיריה

או שנרקבו לגמרי במרוצת השנים .

אז ספציפית לגבי מחיר הGT , כן זה אוטו נדיר ומיוחד אבל באמת יש גם

גבול למה שמסוגלים לשלם . וכמובן אם יש עוד להשקיע ברכב .

בעלי כלי רכב חושבים שיש להם מכרה זהב ביד , ראו בפוקוס אופל רקורד

כמו שלי שנת 60 ב - 15 אלף שקל בסך הכל ולא נמכר עדיין .

באמת אם מישהו מוכן לשלם פעם אחת בעשרות אלפים על רכב מסוים

לא בהכרח הופך אותו לשווה את המחיר הזה .

אבל כל זאת דיון סתמי , האם אחד משני כלי הרכב למכירה בכלל

או שאפשר לדבר בכיוון ???

אלעד , אני מאחל לך שפעם תהיה לך GT .

מתאים למנהל אתר אופל :-)

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אכן רכב ניפלא אופל...

אני גדלתי ב-קדת 1200 סטיישן, טוב, לא בדיוק גדלתי, אבל חלק מאוד גדול מהילדות העברתי בנסיעה באוטו הזה, שאותו החליפה, כמה מפתיע, אופל קדט 1200 סטיישן אחרת :-)

אני זוכר איך אבא שלי היה עוזר לחברים שלו (שגם להם היו כאילו מכוניות) לתקן אותן...

אחרי זה באה אופל קדט 1300 שנת 82 (שרתה אותנו כ 8-9 שנים וגם אני זכיתי לנהוג בה...), באיזשהו שלב סבא שלי (עליו השלום) החליט שהוא מבוגר מידי בכדי לנהוג ונתן לאבא שלי את האוטו שלו... נכון אסקונה 1600... שנישארה אצלינו כמה שנים טובות ביחד עם האופל קדט... סביר להניח ששכחתי איזה אופל אחת או שתיים שעברו אצלינו... אהה כל גם לסבא השני היתה אופל :-):!:

באיזהשהו שלב אבא שלי רצה להתקדם, מכרנו את שתי החמודות וקנינו, אופל... אסטרה (איזו טעות), האופל האחרונה במישפחה :lol: ... אחרי זוועה כזו אבא שלי שמח להיפטר ממנה!!! אין לי מושג למה יש לה ולקדט שכל-כך אהבתי את אותו סמל!!!

בכל אופן, כשאני אזקין טיפה, ויהיהו לי ילדים גם להם תהיה קדט כמו שהיתה לי (אני מקווה שהם יאהבו אותה כמו שאני שומר לה פינה חמה בלב)

אחחחח, הגעגועים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אכן רכב ניפלא אופל...

אני גדלתי ב-קדת 1200 סטיישן, טוב, לא בדיוק גדלתי, אבל חלק מאוד גדול מהילדות העברתי בנסיעה באוטו הזה, שאותו החליפה, כמה מפתיע, אופל קדט 1200 סטיישן אחרת :-)

אני זוכר איך אבא שלי היה עוזר לחברים שלו (שגם להם היו כאילו מכוניות) לתקן אותן...

אחרי זה באה אופל קדט 1300 שנת 82 (שרתה אותנו כ 8-9 שנים וגם אני זכיתי לנהוג בה...), באיזשהו שלב סבא שלי (עליו השלום) החליט שהוא מבוגר מידי בכדי לנהוג ונתן לאבא שלי את האוטו שלו... נכון אסקונה 1600... שנישארה אצלינו כמה שנים טובות ביחד עם האופל קדט... סביר להניח ששכחתי איזה אופל אחת או שתיים שעברו אצלינו... אהה כל גם לסבא השני היתה אופל :-):!:

באיזהשהו שלב אבא שלי רצה להתקדם, מכרנו את שתי החמודות וקנינו, אופל... אסטרה (איזו טעות), האופל האחרונה במישפחה :lol: ... אחרי זוועה כזו אבא שלי שמח להיפטר ממנה!!! אין לי מושג למה יש לה ולקדט שכל-כך אהבתי את אותו סמל!!!

בכל אופן, כשאני אזקין טיפה, ויהיהו לי ילדים גם להם תהיה קדט כמו שהיתה לי (אני מקווה שהם יאהבו אותה כמו שאני שומר לה פינה חמה בלב)

אחחחח, הגעגועים...

גילי

קודם כל אני מסכים אם אבא שלך שאופל של היום זה לא אופל של פעם. פעם אופל היו מכוניות פשוטות, אמינות בצורה מדהימה, לא חזקות אבל חסכוניות בטירוף. היום לצערי אופל ממשיכים להעלות מחירים בצורה בלתי הגיונית (אני מקווה שתירוץ היורו שלהם נכון) והתמורה גם לא משהו מיוחד.

ד"א, זה לא מאוחר מדיי לקנות קדט, גם היום הרכב עולה כמה אלפים מסכנים והוא עדיין אמין כמו פעם. במנטה שלי יש מנוע 1200 סמ"ק של קדט (וגם רוב המכלולים הם תערוב של מנטה 1600 וקדט), המנוע הניע בלי בעיה לאחר יותר מ-5 שנים שבו הוא עמד בלי שיגעו בו !!!

ובקשר להודעה הקודמת שלך, למה לייבא 914 כשאפשר לייבא 911 משנות ה-70 !!! הנעה אחורית טהורה בלי שום בקרה אלקטרונית !!!!!!!!!!

פורסם
ובקשר להודעה הקודמת שלך, למה לייבא 914 כשאפשר לייבא 911 משנות ה-70 !!! הנעה אחורית טהורה בלי שום בקרה אלקטרונית !!!!!!!!!!

למה ליבא 914 ולא 911?

א: 911 יותר יקרה, בהרבה!

ב: 914 מורכבת מחלקי פולקסוון... יותר זול לתחזוקה...

ג: אני מעדיף מנוע מרכזי ולא מנוע אחורי... למה? ככה...

ד: אם הייתי רוצה 911 אולי הייתי מיסתפק ב... חיפושית ישנה משופרת עד הגבות... :D

עד כמה שאני יודע אין אלקטרוניקה ב 914 (חוץ מהדגמים המיתקדמים של מנוע ה 2 ליטר, וגם אז זו מערכת "הצתה" ישנה ופרימיטיבית...)

ולדעתי 914 נראת יותר טוב מ911, מה לעשות, אני שונה (שונה זה טוב, לא?!)

יש לרכב את הבעיות שלו, כמו למשל, שילדה גמישה מידי (ש"מיתגמשת" יותר עם השנים), המנוע לא ניבנה לרכב הזה, אלא "נישתל" שם, וקשה מאוד לטפל בו (לדוגמא פילטר שמן הופך לסיוט! צריך להרים את האוטו ולפרק מלמטה!), חלודות בכל מיני מקומות (מקוריים יותר או פחות), הוא לא ממש נוח... ולסיכום, אנשי פורשה אמיתיים לעולם לא יקראו לך "בן בית"!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

למה ליבא 914 ולא 911?

א: 911 יותר יקרה, בהרבה!

ב: 914 מורכבת מחלקי פולקסוון... יותר זול לתחזוקה...

ג: אני מעדיף מנוע מרכזי ולא מנוע אחורי... למה? ככה...

ד: אם הייתי רוצה 911 אולי הייתי מיסתפק ב... חיפושית ישנה משופרת עד הגבות... :D

עד כמה שאני יודע אין אלקטרוניקה ב 914 (חוץ מהדגמים המיתקדמים של מנוע ה 2 ליטר, וגם אז זו מערכת "הצתה" ישנה ופרימיטיבית...)

ולדעתי 914 נראת יותר טוב מ911, מה לעשות, אני שונה (שונה זה טוב, לא?!)

יש לרכב את הבעיות שלו, כמו למשל, שילדה גמישה מידי (ש"מיתגמשת" יותר עם השנים), המנוע לא ניבנה לרכב הזה, אלא "נישתל" שם, וקשה מאוד לטפל בו (לדוגמא פילטר שמן הופך לסיוט! צריך להרים את האוטו ולפרק מלמטה!), חלודות בכל מיני מקומות (מקוריים יותר או פחות), הוא לא ממש נוח... ולסיכום, אנשי פורשה אמיתיים לעולם לא יקראו לך "בן בית"!

גילי

תגיד לי גילי, איך הגענו מאופל GT לפורשה וחיפושית :shock:

אפשר להמשיך את הויכוח הזה עד מחר, לפי דעתי השלדה של ה-911 הרבה יותר מתקדמת וספורטיבית (כולל מתלים וכו') מאשר החיפושית, וגם אני מעדיף מקורי מאשר משופר ...

פורסם

טוב

מדברים על קדט אז אני חייב להשתתף כיאה לבעל רשימת אופלים .

אז ככה , הקדט שלי הקופה הצהובה עמדה 6 שנים ולאחר ניקיון פלטינה , שהיא היתה כחדשה , החלפת פלגים שמן פילטר שמן וטיפול שימון הצילינדרים

לפני התנעה , האוטו היניע מיידית אחרי 3 , 4 סטרטרים ועבד כמו שעון ! ! !

כן - אלו מנועי קדט 1200 . אמינות מוחלטת , כמו סוברו של שנות השמונים .

ואם גילי היית מסתכל באתר המועדון בלוח אז היית מוצא את הקדט 1200

4 דלתות שם למכירה , ומכרתי אותה לחבר בעבור 1000 שקלים , אבל חדשים :-)

נכון שהמנוע היה תפוס ויש להשקיע פחחות אבל האוטו היה שלם ודי שווה

את ההשקעה בו . יש לו מנוע 1200 S שזה SUPER , שיפור מסוים בבוכנות

כך שנותן קומפרסיה גבוהה יותר .

עוד מעט הרכב הזה יופיע במפגשי המועדון בחיפה יפיפה מתמיד ומסודר

כיאה לאופל קדט . אשלח תמונות . דרך אגב המנוע כבר אחרי אוברול ועובד יפה , ואני אפילו עזרתי במציאת כמה חלקים .

גילי אם אתה מאוד רוצה , יש קדט 1100 נדמה לי , 2 דלתות שנת 65

במצב טוב מאוד , נדמה לי אפילו שעם טסט , מנוע טוב והאדון מבקש

משהו כמו 8000 שקל . אין כמעט או בכלל השקעה על האוטו .

אם תרצה שלח לי הודעה פרטית .

זהו בינתיים סיפורי הקדט ....

ביי בינתיים .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

רחוב עין התכלת21/2 ערד.

בסוף הרחוב, היא עומדת, אפשר לזהות את הבית בקלות בגלל שהיא כל הזמן בחנייה מכוסה ורואים רכב מכוסה ממש ממש נמוך ומדהים.

• תוכן חדש...