Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לתבוע אופנוען?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומי5

אבל תספר לחבר שלך שזה בדרך כלל בא להגיד " אתה גם ככה לא מסתכל במראה אז למה אתה צריך אותה " או במילים אחרות "כמעט הרגת אותי ".

זה יכול להיות זה, או למשל: "עכשיו הורדתי לך את המראה, בוא תצא ואחתוך לך גם את הפנים בסכין, כי אני איש אלים ובכלל נוסע על קטנוע גנוב ובלי רשיון נהיגה". ן

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל יש צורך הוכחת הפגיעה, שאותה הוא כמובן יכחיש.

אז בכל מקרה זה יתגלגל לביה''מ. הביטוח במקרה הזה אינו עוזר. הוא אומנם מכסה את הנזק, אבל רק אם הוא גבוה מהשתתפות העצמית. הוצאה של 1,500עד 2,000 ש''ח איננה מצדיקה תביעה של הפוליסה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

המשפט הזה לא הגיע לבד ויחד עם הסתייגות קטנה, כנראה אתה לא מסוגל להבין את הפיסקה כולה או את רוחה, התייאשתי מלהסביר .

יום טוב

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתם באים לטעון שרוכב האופנוע הוא בריון חסר בושה, מבחינתי גם נהג המכונית הוא בריון חסר בושה שכנראה סטה מהמסלול וכמעט מרח את האופנוען.

נניח שחברך ילך למשטרה והאופנוען יגיע למסור עדות, אמנם הוא יחטוף על מה שהוא עשה אבל כנראה שגם החבר שלך, בנאדם לא שובר מראה למישהו סתם כי בא לו, אופנוען ששובר מראה רומז לנהג המכונית שבמילא היא לא בשימוש אז שלא תפריע לאוירודינמיות של הרכב.

שלא תבין אותי לא נכון אני נגד שבירת מראות, אבל אופנוען בשונה מהנהג ברכב חסר עונים לחלוטין על הכביש, ואם נהג כמעט מוריד אותו זה מעין תגובה על הבריונות של נהג הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אין שום הצדקה למעשה האופנוען, ואיך יש כאן בריונות של נהג רכב?

ומה אם כל הפעמים שאופנועים חותכים רכבים האם ראית אי פעם נהג רכב שמנסה לעקור אז לאופנוען את מראת הצד?

קבלו סיפור שבו אופנוען קיבל עונש מיידי שמיים ( או בעצם מייד עצמו).

כביש עמוס הנסיעה מתנהלת באיטיות כעשר עד עשרים קמ"ש, מצד ימין משתלב כביש.

מטבע הדברים של הנהג הישראלי, וזה כבר בעיה בפני עצמה, הנהגים שנמצאים בצד ימין לא נותנים לכביש הצדדי להשתלב בתנועה וזאת ע"י קיום יחסים עם הרכבים שלמפניהם שלא כדרך הטבע.

נמצא כבר צדיק בסדום שרואה את ההמצב ומגדיל את המרווח בינו שלבין הרווח שלפניו על מנת שנהגת תוכל להשתלב בתנועה. שימו לב הוא נוהג בנתיב משלו והנהגת נוהגת בנתיב משלה (ואף מאותת על השתלבות).

לפתע מגיע ממרחק אופנוען שנוסע אומנם במהירות חוקית של 70 קמ"ש אך בהחלט לא מהירות סבירה בהתאם לתנאי הדרך, בנוסף הוא לא נוסע בנתיב משלו אלה נוסע על הקו המקוקו כשהוא משתחל לאורך כל הדרך בין שני רכבים. לנהגת כמובן קשה להבחין בו בגלל שהאוטו שלה נמצא בזווית לכיון ההשתלבות ומעבר הנתיב, והאופנוען כמעט נכנס בה.

אז מה היה עד עכשיו: נהגת רכב שנוסעת כחוק בנתיב משלה מאותת לפני מעבר נתיבים ונוסעת במהירת סבירה לתנאי הדרך. נהג אופנוען שנוסע במהירות לא סבירה לתנאי הדרך לא בנתיב משלו ותוך הדחקות בין רכבים.

העניין היה יכול להיגמר בזה, אך האופנוען היה חייב להוכיח שהוא מסכן, עצר את האופנוע חזר לאחור ותפס את מראת הצד של הרכב בפראת תוך כדי נענוע וניסיון לעקרו ותוך כדי צעקות בסגנון בשביל מה יש לך מראת צד וכו'. ז"א לא מספיק שהוא נוסע שלא כחוק הוא חושב שמגיע לו (ברור הוא אופנוע קטן ומסכן).

ועכשיו מגיע העונש (למרות שמסכנה גם הנהגת על האופנוען באמת שלא רחמתי). הנהגת נבהלה מהצעקות, לא פלא כל אחד היה נבהל והקפיצה את דוושת המצמד, הרכב פגע באופנוע והפיל את האפנוען לכביש.

עכשיו האופנוען המשיך לצעוק אך מכאבים.

פורסם
אני מצטער אבל אם אופנוען היה מעז להוריד לי מראה בכוונת תחילה (בבעיטה או עם הידיים, כמו במקרה הנ"ל) הייתי יוצא מהרכב עם אלת בייסבול ומתיז את תכולת ראשו על הכביש... מי הוא בכלל שיגע באוטו שלי?! לא משנה מה כמעט עשית לו בטעות (בין אם אתה לא יודע לנהוג, ובין אם לא שמת לב. אני לא מדבר על אם אתה עשית לו משהו בכוונה) מה הוא מעז לפגוע ברכוש של מישהו אחר???

בלי להלהים יותר מדי את הרוחות שכבר גם ככה סוערות.

אתוודה שגם אני הורדתי בעברי 2 מראות, האחת כאשר נהג חביב החליט שפס הפרדה רצוף הינו בעצם פס מקוקו לכל דבר ואפשר לחתוך עליו ימינה מבלי להתייחס לאופנוען שנוסע בנתיב (כמובן שזה התחיל בצורה דיי רגועה מצידי, שאלתי אותו למה הוא רוצה לרצוח אותי, והוא ענה לי "זדיין לי מפה אידיוט" ) והשני היה כשעוד נהג רכב חביב החליט לעשות פרסה באמצע כביש חד סטרי עם 2 נתיבים (:shock:) ולנסוע נגד התנועה כדי להיכנס לחניה שפיספס - כן, גם את המראה שלו אפשר למצוא באיזור קניון איילון.

ומה שאני בעצם אומר פה - בעיקר לך X-PLANE, שאם אתה חושב שזה שתצא מהאוטו "עם אלת בייסבול" - אתה טועה מהרבה סיבות,

האחת מהן היא, שהאופנוע תמיד יהיה מהיר יותר, ועם תגובה טובה יותר, שתיים יש לו קסדה :), שלוש אני לא חושב שתספיק לצאת מהרכב.

בכל מקרה, מקרים של "להוריד מראה" זה לא איזה סטנדרט שכל אופנוען מקבל יחד עם הרישיון - אבל יש מקרים שגם בתור בעל רכב - אני בטוח שהיית רוצה להוריד למישהו את הפרצוף מרוב עצבים - ההבדל היחיד הוא שהאופנוען יכול, ולפעמים הכעס שמצטבר (שההבדל מכאן הוא שלך יהיה פגיעת פח - לי יהיה פגיעה בנפש, ולכן ה"עצבים" קצת יותר מוצדקים כאן)

חשוב לי להבהיר שאני נגד כל עניין "הורדת המראות" אבל לפעמים יש אנשים שאם לא פוגעים בהם בכיס, הם ימשיכו הלאה. אני בטוח שאותו אחד ששלח אותי "להזדיין לו מהחלון" יחשוב פעמיים בפעם הבאה.

פורסם

כל רוכב דו"ג ובכללם גם אני יכול להבין את הכעס כשמנסים לפגוע בו.

אתה יכול להסתכל על זה כעל ניסיון הריגה ברשלנות.

אני יכול להבין את הבהלה שאוחזת ברוכב כשמכונית מתפרצת לו והוא נחלץ ממנה בעור שיניו.

לצערי אין לי פתרון למצב של הרוכב ושל הנהג. נסו לסלוח זה לזה ולא להגיע למצב של לשבור מראות.

אם כבר, צעקו, קללו עשו משהו לשחרר קיטור

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

משהו ששכחתי להבהיר:

רוכבי האופנוע נתקלים ב"גרימת מוות ברשלנות" מספר רב (נגיד מעל 5 לנסיעה של 30 ק"מ לכל צד) ביום (נתון מפחיד כשלעצמו) ולכן צריך להבין קצת יותר, שכשאופנוען באמת "מתפוצץ" על מישהו - זה מישהו שעבר את כל הגבולות.

אני יכול להעיד על עצמי, שלרוב אני מנסה להסביר, מנסה לעצור ליד אותו נהג ברמזור, ולהסביר לו שינסה בפעם הבאה לבדוק במראות שאין שם אופנוע - שזה בהחלט עדיף מלנסות להסביר לאמא שלי למה הבן שלה בבית לוינשטיין או בסגולה בפ"ת.

פורסם
אתם באים לטעון שרוכב האופנוע הוא בריון חסר בושה, מבחינתי גם נהג המכונית הוא בריון חסר בושה שכנראה סטה מהמסלול וכמעט מרח את האופנוען.

מאיפה זה נראה לך?

ממקום מושבך בבית?

רוכבי האופנוע נתקלים ב"גרימת מוות ברשלנות" מספר רב (נגיד מעל 5 לנסיעה של 30 ק"מ לכל צד) ביום (נתון מפחיד כשלעצמו) ולכן צריך להבין קצת יותר, שכשאופנוען באמת "מתפוצץ" על מישהו - זה מישהו שעבר את כל הגבולות.

עוד אחד שמעודד אלימות?

מקומם של "מתפוצצים" בכלא. נקודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נכון מקומם של מתפוצצים בכלא, אבל תמיד אחרי תאונה ישר כולכם רצים לכתוב בפורום שמגיע לנהג הפוגע כלא לכל החיים ועוד כל מיני פנינים שבאים מהבטן ולא מהראש, אז פה בגלל שמדובר באופנוען אז מייד הוא מתויג כעבריין

מי שעבריין זה הנהגים שלא מסתכלים במראות בכלל ועשוים מה שרוצים על הכביש כולל עבירות חמורות מאוד

אין מה לעשות בשרשרת מזון הזאת האופנוען הוא החלש והוא יעשה הכל כדי לשרוד.

מבחינתי נהג שעוקף מבלי להסתכל במראות הוא עבריין שעונשו הרבה יותר חמור משבירת מראה, כך שבמקרה הנ"ל הנהג יצא בזול, ובפעם הבאה הוא בטוח לא ישכח להסתכל במראה היקרה שלו (תרתי משמע).

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
נכון מקומם של מתפוצצים בכלא, אבל תמיד אחרי תאונה ישר כולכם רצים לכתוב בפורום שמגיע לנהג הפוגע כלא לכל החיים ועוד כל מיני פנינים שבאים מהבטן ולא מהראש, אז פה בגלל שמדובר באופנוען אז מייד הוא מתויג כעבריין

במה חריצת הדין האוטומטית שלך יותר טובה?

ישר תייגת את תגובת האופנוען כראוייה, מבלי שבכלל היתה התייחסות לנסיבות המקרה.

מבחינתי נהג שעוקף מבלי להסתכל במראות הוא עבריין שעונשו הרבה יותר חמור משבירת מראה, כך שבמקרה הנ"ל הנהג יצא בזול, ובפעם הבאה הוא בטוח לא ישכח להסתכל במראה היקרה שלו (תרתי משמע).

מבחינתי, מי שמעיז לפגוע לי ברכוש, הוא טיפוס אלים שמן הראוי לדרוס אותו למוות, ולפטור את החברה מעונשו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מאיפה זה נראה לך?

ממקום מושבך בבית?

עוד אחד שמעודד אלימות?

מקומם של "מתפוצצים" בכלא. נקודה.

אתה צודק.

נשב כולנו בכלא.

אני אשב בכלא אחרי ש"התפוצצתי" על נהג שרצה לרצוח אותי - והעפתי לו את המראה.

נהג אחר ישב בכלא כי עבר קו הפרדה רצוף והוריד אופנוען - כי לחתוך פס הפרדה רצוף, או לעבור נתיב מבלי להביט במראה בכלל - זו לא אלימות - זו טעות נכון ?

ושנינו ביחד נעדיף לשבת יחדיו ולשחק קלפים בכלא, ולא להיות במצב של אותו אופנוען מסכן ששוכב משותק בבית לוינשטיין, וכנראה לעולם לא ילך, וכנראה שאולי גם לא יצליח להוציא מילה מהפה, או לרוץ עם ילדיו, או לראות אותם גדלים - כי כל הרע שהוא אי פעם עשה היה להעיז לעלות על הכלי הזה עם ה 2 גלגלים.

הריי זה ברור שנהג הרכב עשה "טעות תמימה"- ואם זה במקרה רצח מישהו שלצערו לא היה לו מיגון בצורת 4 גלגלים עם הרבה מתכת אז זה בסדר.. שבחיים הבאים שלו ינהג בשוודית בטיחותית ולא באיזה אופנוע מעפן.

אנשים רואים אופנוענים כפושעים, ככאלו שעושים רק בלאגן בכביש. אבל מי שרכב פעם על אופנוע, יודע שזו הדרך היחידה, אין דרך אחרת להימלט, זה עובדתי שנהג נוסע על 4 גלגלים עם הרבה מתכת מסביב, הוא לא תמיד יעיף מבט למה שקורה בצדי הרכב.

בנוסף רציתי להבהיר שכמו שיש ערסים עם רכבים עם נאונים ושטויות, שעושים צלחות ומוזיקה רועשת בהגזמה וכו', אז גם בקרב האופנוענים יש את הנבלות שעושים בלאגנים, וחותכים, ונוסעים עם קסדת חצי על הצוואר במקום על הראש - אבל הם אינם הרוב, ולמעשה אני מאמין שמעל ל 80% רוצים כן לשמור על החיים שלהם, ולא חותכים, ולא נוסעים כמו מטורפים.

פורסם

לכל האופנוענים והמצדדים בהם בעניין ה - "שהנהג יסתכל קודם במראה..."

ידוע לכם שלפעמים זה לא אפשרי ?

אופנוען הרבה פעמים הוא כמו זבוב טורדני או דבורה.

זיג לפה, זיג לשם. אני נהג - הסתכלתי במראה, אין כלום, מתחיל לסטות, וטראח אופנוען דביל מגיח במהירות.

ויצא לי פעם כמעט לעלות על אופנוען אידיוט שכזה.

אבל תאמינו או לא, הוא התנצל.

וכמה פעמים קרה פה לאנשים שהם זוחלים בפקק במהירות של עד 20 קמ"ש, כלומר מבחינתם הם מעבדים מידע

בראש לגבי תנאי הדרך בהתאם למהירות הנסיעה.

ואז אופנוען שנוסע יותר מהר "חותך" אותם כמו תמיד בזיג זג הקבוע.

ואז, אם הנוהג לא יספיק לבלום, האופנוען ייפול, ואז נהג הרכב אשם ?

לא. האופנוען.

בהחלט קורה שנהג רכב פרטי מסכן אופנוען. אבל על האופנוען מוטלת חובה יותר גדולה לבדוק את עצמו טוב טוב !

כי בגלל פזיזות שלו, אנשים אחרים יכולים להיפגע.

ויודעים מה?

חילה אדם שפוגע באופנוען וגורם לפציעתו הקשה או אף למותו חלילה. אם זה נעשה בגלל רשלנות של האופנוע...

מגיע לנהג העוגמת נפש של משפט ? לחיות על החיים עם זה?

שהאופנוענים ירגיעו קצת עם המצערת.

אני מצידי מודע להם היטב ודואג - משתדל יותר נכון, להשאיר להם מקום בפקקים, ואם אני רואה מגיח מאחורי בנתיב שלי

בניסיון לעקוף אותי ויש לידי רכב בנתיג צמוד, אני אנסה לסטות טיפה לצד השני כדי שהוא יעבור בביטחה.

ואם במראות מדובר,

פעם בדרך לעבודה, ישבתי ליד הנהג, ואופנוען הגיח ולא נזהר ושבר מראה של הרכב והמשיך לנסוע.

אמנם אור אדום, אבל גם אם הייתי יוצא, כשבר הייתי מגיע אליו האור היה מתחלף.

אחד כזה - לא, לא צריך לשבור לו את הראש, אבל שלילה לחודש ימים מרישיון אופנוע,יעזור מאד.

אם יש לו רישיון רכב, אז שינהג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...