Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכשתי C5 PK 2003, מה עכשיו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום, בוקר טוב,

חלקכם יודעים שחיפשתי רכב בחודשים האחרונים, ושהייתי נעול על C5 די מההתחלה, למעט רומן קצר עם פוקוס 2L 2003 מסויימת.

אני מתכוון לכתוב דיון מתגלגל על הסיבות לבחירה ועל חוויותי עם הרכב בפורום כללי, אבל רציתי לשאול כאן מה הם הדברים הראשונים שיש להתייחס אליהם ביישור קו שייערך בשבוע הבא.

הרכב כאמור C5 PK עלה לכביש בסוף אוקטובר 2002, עשה 86K ק"מ, עבר בדיקה במוסך מתמחה ונראה חדש כמעט לחלוטין מבחינת פח - ויותר חשוב מבחינתי - פנים תא הנוסעים.

מפרט ידוע בשלב זה - צמיגי מישלין Energy Saver, מצבר ווארטה חדש. עבר החלפת שסתומים בעבר וכן החלפת יוניט חום(?) לפני כמה שבועות, זאת בנוסף לטיפולים מגובים בפלט מחשב.

מה שכן - חסר בערך קילו(!) שמן מנוע (ימולא בשבוע הבא) וכן ימולא נוזל קרור במקום הקיים.

עיצות והדרכות תתקבלנה בברכה ובתודה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קודם כל תתחדש! כוונתך שהשמן יוחלף בשבוע הבא :| בנוסף כמובן רצוי להחליף לנוזל קירור מקורי הנקרא "טכניק" צבעו כחול.

לגבי כל השאר מומחי הפורום יוכלו לעזור יותר!

בהצלחה עם הרכב וכמובן תהנה ותעדכן!

פורסם

תודה סאם.

אכן, שמן יוחלף במלואו, כנ"ל נוזל קרור.

אגב, אני מתכוון גם לעשות טיפולים במרווחים קצרים יותר מאשר 30K אלף ק"מ או שנתיים, עקב גילו של הרכב, אשמח לחוו"דכם על החלטה זו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תראה, להזיק זה לא יכול את זה אתה מבין :-) רק בכיס. אבל אם יש באפשרותך, הרכב יודה לך :lol:

להחליף פעם בשנה מסנן שמן מקורי! ושמן איכותי יכול רק לעשות טוב למנוע.

כל השאר זה כמובן לאחר ישור הקו, כמובן אם צריך, כי ראיתי שכתבת שהרכב מטופל וישנו פלט עדכני של כל הטיפולים.

אגב אם תרצה יש לי את הפירוט טיפולים לרכבי סיטרואן ופיג'ו עד לשנת 2005 שציינתי למעלה, אני יוכל להוסיף כאן את הקישור אליו. אם זה רלוונטי לגבייך.

פורסם

תודה סאם, אשמח לראות את הרשימה.

לגבי הפגיעה בכיס, אני מאמין שכל שקל שאני משקיע עכשיו יחסוך לי שלושה בעתיד.

Winston S. Churchill -

פורסם

תראה, :-) אני לא יודע, אני במצב מעט דומה, גם אני רכשתי צרפתיה מבית סיטרואן רק את הC3 גם משנת 2003 שעברה 115K, לפני כ3 חודשים.

אצלי הרכב עוד בישור קו :lol: השלב הבא שיהיה בקרוב זה טיימינג ומצתים. חוץ מזה אני מתכוון להכניס את הרכב בעוד כשנה להחלפת שמן ומסנן שמן, לאחר ההחלפה שבוצעה לפני כחודש.

אגב, הרשימה התקבלה מלובינסקי, והיא אמורה להיות רלוונטית לרכבים מהשנים הרשומות בה, כמובן כולל שנת 2003.

סי 3 טיפולים.pdf

פורסם

מציע לך להחליף פילטר מזגן+נוזל בלמים והוצאת אויר+פילטר דלק+ניקוי יסודי של המצערת.

מבחינת החלפת שמנים,אני מציע לך להחליף פעם בשנה שמן לשמן סינטטי מלא איכותי ושלא יהיה דליל.

פורסם

סמי תודה רבה.

רמי, תודה, נראה לי שאני אנקוט גישה דומה, כדי להבטיח אריכות חיים למנוע ולרכב בכלל.

Winston S. Churchill -

פורסם

לדעתי שמן שעבר 15K מאבד מתכונותיו, שמן שעבר 30K יהיה מאוד מזוהם.

כדאי להחליף שמן ומסנן שמן, זה לא כ"כ יקר וזה יכל לעשות רק טוב לאוטו.

לפני יומיים מכרתי פולו 2001, אמרתי למוכר ששאל האם המנוע אוכל שמן:

עד 12000 ק"מ האוטו לא נוגע לי בשמן, הוא מתחיל לאכול שמן לאחר ק"מ זה כי השמן כבר איבד את תכונותיו, לכן אני החלפתי כל 10000 ק"מ, שמן עולה 130 שקל ופילטר עוד 35 שקל!, במיוחד שעם שמן חדש אני מרגיש שהאוטו נוסע יותר "קל".

תתחדש על הרכב, שיהיה במזל.

פורסם

תתחדש. בעניין היישור קו:

שמן מנוע איכותי 5W40 או 5W30. קיימת צריכת שמן מסויימת בדגם מנוע זה, לא להתרגש.

טיימינג כל 90K קמ או 3 שנים, הראשון מבינהם. בדגמים החדשים יותר (הדגם המתוח של ה C5 ממודל 2006) היבואן מיישר קו עם היצרן ל 10 שנים או 120K קמ לפחות.

פלאגים כדאי להחליף כל שנה.

מסנן אויר למזגן כדאי להחליף כל שנה.

נוזל בלמים כל שנתיים.

נוזל קירור יש לבדוק בכל טיפול במוסך (או בבית) את רמת החומציות שלו (עם נייר לקמוס). ליישור קו (לאחר קניה) כדאי לשטוף היטב את המערכת עם מים מצינור גינה ולאחר מכן למלא את המערכת בנוזל קירור מקורי (ולאחר מכן לבצע בדיקות תקפתיות).

ברקסים\בלמים: להקפיד על חלקים מקוריים בלבד (במיוחד רפידות) אם אתה רוצה לשמור את העוצמה והתחושה המקורית של הבלמים.

בכל טיפול תקופתי יש לבדוק את רצועת האביזרים של המנוע (יש רק אחת, גדולה) והמותחנים\גלגלות שלה (אל תשכח, מדובר ברכב בן 8 שנים ורכיבים כאלה מתבלים עם הזמן).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
טיימינג כל 90K קמ או 3 שנים, הראשון מבינהם. בדגמים החדשים יותר (הדגם המתוח של ה C5 ממודל 2006) היבואן מיישר קו עם היצרן ל 10 שנים או 120K קמ לפחות.

פלאגים כדאי להחליף כל שנה.

מספר שאלות ברשותך:

תיזמון - אם הוראות יצרן הם ל 10 שנים למה אתה ממליץ לשלוש שנים? קצת מוגזם, לא? ארבע שנים לא יספיקו?

מצתים - כל שנה? ללא תלות במרחק הנסועה? מה הנחיות היצרן?

פורסם
מספר שאלות ברשותך:

תיזמון - אם הוראות יצרן הם ל 10 שנים למה אתה ממליץ לשלוש שנים? קצת מוגזם, לא? ארבע שנים לא יספיקו?

אני מאמין שאיציק התייחס לרכב מהדגם והשנתון שלי (2003) ולא לדגם השני, משנת 2005.

הגישה שלי היא שככל שהרכב מזדקן כדאי להחמיר ולצמצם טווחי טיפול ולהקל עם נוזלים איכותיים.

Winston S. Churchill -

פורסם
מספר שאלות ברשותך:

בעניין טיימינג אני לא ממליץ על כלום, אלו הם הוראות היבואן וזכותך לעשות מה שאתה רוצה (זה לא הרכב שלי :p)

בעניין מצתים - העלות זניחה ולכן כדאי להחליף כל שנה למען אריכות חיי סליל ההצתה (הנחיות היצרן כל 60K ק"מ).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...