Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוב האנשים מתייחסים לאוטו ולנהיגה כאמצעי בלבד להגיע מנקודה לנקודה, ואין שום רע בזה.

הצרה היא שרמת הנהיגה הכוללת היא נמוכה בהתאם. אי אפשר לצפות מאף אחד להיות שומאכר, אבל יש נהגים שגם את המינימום בנהיגה נכונה לא טורחים ללמוד.

על אחת כמה וכמה בידני,מה לדעתך היה אז קורה ? כאשר היה להם צורך להפעיל עוד מנגנוני חשיבה שמיעה וקורדינציה במוח ?

אולי יצא טוב שעברו לאוטומט ?

מה דעתך ?

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אדרבא- עם גיר ידני אתה יותר "מחובר" לרכב ופחות מתנוון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אדרבא- עם גיר ידני אתה יותר "מחובר" לרכב ופחות מתנוון.

גם נכון,השאלה אם זה מתקיים פיסית,או שזה מה שאנו בלבד חשים.

פורסם

אמנם אני רק בן 21 אבל עברו בידיי 3 מכוניות וכולם היו ידניות,

206,פאסאט והסיאט שאני כרגע איתה,הרכב הבא שלי יהיה אך ורק ידני.

יש המון רכבים שהתלבטתי לגביהם בשנה האחרונה ואחת הסיבות שלא רכשתי רכב חדש היא שלא מציעים בארץ רכבים כאלה עם גיר ידני.

מה שכן, כיום אני מאמין שרוב הרכבים שנמכרים עם גיר ידני הם 90 אחוז רכבי "ספורט" (במונחי א"י).

ואני אישית צופה לזה דעיכה משמעותית מכיוון שבמדינה הזאת לאט לאט כבר אי אפשר להנות אפילו מרכב עם 200 סוסים,כל מקום מחפשים על מהירות וכמו שכולנו יודעים רוב כבישי הארץ והטכנולוגיה החדשה של המכוניות מאפשרת לנו באופן חופשי לשייט ב140-150 קמ"ש שלפי דעתי זאת אמורה להיות המהירות המותרת בכבישים מהירים מה שאסור על פי חוקי מדינת ישראל.

כך שבבוא היום אני צופה לכל הרכבים הטיפה מעניינים עוד שיש ליבואנים להציע נעלמים מהשוק שלנו וכך גם הגיר שמדברים פה עליו.

פורסם

עד עכשיו נהגתי רק על ידניות, אבל מאז שאני אוכל פקק של שעה בבוקר עברתי לאוטומט.

פעם ספרתי כמה פעמים אני דורך את הקלאץ' בפקק בבוקר, אחרי 250 הפסקתי.

פורסם

כמה רעש עושים מהקלאצ' המסכן הזה!:shock:

יש לנו מכונית ידנית ואנחנו גרים בחיפה. לא פעם אני נתקע בפקק ממושך בעליה, וזה ממש לא נורא כמו שאתם חושבים!

בלי קשר לכיף ולתחושת הזריזת, כלכלית, בשביל הפקקים לא שווה לי להוציא עוד קרוב ל10,000 שקלים במעמד קניית המכונית ולשלם על דלק ועל תקלות.

הידני של היום הוא קל לתפעול בצורה מפחידה. לא דורש גרם של מאמץ.

לשם השוואה, יש לי רכב אספנות ובו פקק בעליה כן יכול להעיק, וגם זה לא דרמה.

מרגע שחזרנו לידני (קודם היתה פוקוס 04 אוט', לא עלינו) לא הרגשנו אפילו לא חיסרון אחד, להפך!

ועוד נקודה למחשבה, רמת הנהיגה משתפרת ומתחדדת.

אני בפביה מרגיש הרבה יותר "ער" מאשר במזדה מהליסינג...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

אני גם מאנשי הידני, הבעיה שיתרונות הידני הולכים ונעלמים מהעולם. היום עם הגירים כפולי המצמד מצליחים להגיע לצריכת דלק זהה לידני והמחשבים מצליחים להביא גם לביצועים כמו נהג ידני מנוסה.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

כנהג ותיק עם קילומטרז' רב (כמעט 25 שנות נהיגה וממוצע של כ 35,000 ק"מ בשנה) ועדיפות ברורה לגיר ידני אני יכול להגיד לך שאתה פשוט לא נוהג נכון בפקק.

אני עומד בבוקר בפקק לת"א מכיוון דרום לעיתים די קרובות וכמעט לא נוגע בקלאץ'. הסוד הוא לתפוס את המהירות הממוצעת של הפקק ולנסוע בה. נכון שלאורך הפקק ידחפו לפניך 4- 5 מכוניות אבל כמעט ולא תיגע בקלאץ' ותהנה מנסיעה זורמת.

מבחינתי לידינית יש מספר יתרונות שהם הכיף, העמידות, האמינות, עלויות האחזקה, עלות הקנייה והביצועים (אם כי ה DSG ביטל את הסעיף הזה)

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האם הדריכות המרובות גורמות לנזק בגל הארכובה ?

פורסם

רבים פה מעדיפים את הידני אבל אנחנו אחוז נמוך מהנוהגים בכבישי הארץ.

לראות גיר ידני היום זה כבר מראה נדיר, באופן הפוך לגמרי למה שרואים באירופה.

למי שיצא להסתובב באירופה בשנים האחרונות ולהציץ אל תוך רכבים יודע שגיר אוטומטי הוא גיר שקיים ולא קיים.

אנחנו מפונקים כמו האמריקאים ולכן נוהגים באוטומט.

היום גם אני נוהג על אוטומט למרות שמתגעגע לידני ובקרוב חוזר לידני (כשהאלטו תגיע ביולי)

תכלס היתרון העיקרי לאוטומט הוא היכולת להחזיק טלפון או כוס קפה במקביל לנהיגה - משהו שישראלים אוהבים לעשות.

פורסם

לפני כמה ימים חשבתי על הנושא, ישבתי במרפסת ובדקתי כמה רכבי אוטומטים עוברים וכמה ידניים, הידניים כמעט נכחדו ממדינתנו.

כשהחלפתי את הפיג'ו התעקשתי על ידני, למרות הלחץ מהמשפחה על אוטומט.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

• תוכן חדש...