Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הגיע הזמן לעשות לשרייד שלי טיפול ולרכב של אמא.

עד עכשיו השרייד הייתה מטופלת במורשה, כל הטיפולים בזמן מי שקניתי ממנו ממש הקפיד וגם מרגישים את זה על האוטו.

אני גם לא אחד שנוסע הרבה, אז אני אעשה טיפול פעם בשנה או 15, השנה תקדים בהרבה. הרכב עבר עד עכשיו 110 אלף, טיפול אחרון לפני 9 חודשים. אבל אני רוצה ליישר קו.

בכל מקרה לפי הספר טיפולים של הרכב(שרייד), כתוב שם שצריך בטיפול הבא:

*נוזל הגה כח,

*נוזל בלמים,

*זרועות המתלה: גירוז חלקים מחוברים לשלדה,

*גלי הינה ומפרקים: בדיקת חופשים - הידוק ברגים וגירוז,

*שמן מנוע,

*מסנן שמן,

*החלפת נוזל מערכת קירור(כל 24 חודשים).

האם זה באמת הכרחי כל הרשימה הנ"ל? או שמספיק שמן מנוע, מסנן שמן, פילטר אוויר ונוזל קירור כל 24 חודשים?

יש לחבר שלי גם שרייד והוא כבר שנים מחליף רק שמן מנוע, מסנן שמן ופילטר אוויר, בכל השאר הוא לא נוגע, רק בעט הצורך הוא ממלא נוזל בלמים וכו אם חסר, אך הוא לא מכונאי ואין לו ממש מושג.

לדעת המומחים כאן, מה כן כדאי לעשות מהרשימה הנל?

בקשר לחלקים, זה קריטי אם זה מקורי או חלופי? ובקשר לשמן מנוע אחרי חיפוש קטן בפורום הבנתי שליקווי מולי בצמיגות 10/40, חצי סינטטי, המיכל בצבע זהוב זה מה שהומלץ.

עכשיו בקשר ל 2007 B4, עד עכשיו טיפלנו ברכב במורשה בגלל האחריות יצרן והיא נגמרה.

לפי הספר רכב טיפול 75, צריך להחליף:

*שמן מנוע

*מסנן שמן מנוע

*מסנן אוויר - בדוק והחלף במידת הצורך.

כמובן שדיסקיות ודיסק לבדוק ובמידת הצורך.

בקשר לשמן מנוע בסובארו זה אותו סוג כמו השרייד, 10W/40 כתוב בספר: שמן סובארו סינט 10W/40.

כדאי לקנות את זה עם המותג של סובארו או חברה אחרת?

גם כאן השאלה אם יש איזה חלקים שעדיף ללכת על מקוריים או שחלופיים יעשו בדיוק את אותה העבודה?

אני מעוניין לקחת כמה שפחות "סיכונים", מעוניין לחסוך לטווח הארוך ולא לקצר.

אשמח לקבל המלצה על מקום עם מחירים הוגנים לחלקים באזור ראשון לציון.

בקשר לעבודה, יש לי חבר מוסכניק שיעשה לי את זה אבל בכללי אני רוצה לשמוע את דעת המומחים כאן, לישון בשקט.

תודה רבה והמשך שבוע מצויין.:-D

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...