Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה עוד נסיעה בין עירונית רגילה עם הג'סטי,וחום המנוע מתחיל לטפס לחצי ואף טיפה לחצות אותו, וזה לא אמור להיות נורמלי כי אין תרמוסטט ברכב אז בד"כ הוא לא היה עובר את השליש...

טוב נוסע, אמרתי אולי זה נורמלי כי נסעתי הרבה היום עם עצירות ממש קטנות, וכל פעם התנעה כיבוי התנעה כיבוי ונסיעות ארוכות אז אמרתי טוב נמשיך לנסוע.

ממשיך מגיע כמעט עד הבית,עוצר ברמזור והמנוע מדומם בלי שום התראה, טוב מתניע מחדש(מתניע בלי הרבה בעיות) עוצר כבר בבית,פותח את מכסה המנוע, יוצא ממש קצת עשן ושומע בעבוע של מים. חיכיתי שהאוטו יתקרר ובדקתי מים ברדיאטור התברר שהיה חסר המון,אז הוספתי כמה שצריך. גם לאחר ההוספה המד חום עדין לא כמו שהיה פעם...(פעם = שליש,היום = חצי)

עשיתי נסיעת מבחן קצרה לא בין עירונית אלא בעיר אין כיבוי או משהו כזה, אך כמו שאמרתי המד חום לא כמו שהיה פעם.

בנוזל קירור של הרדיאטור יש מים חומים כאלה,לפי מה שהבנתי זה בגלל שאני ממלא מי ברז רגילים,אך לפי מה שהבנתי זה יכול להיות גם ראש מנוע.

האם זה יכול להיות בגלל כיוון ההצתה השגוי כמו שאמרו בנושא הבא שפתחתי בעבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=312045

או שיכול להיות שהלך ראש מנוע?

תודה רבה מראש!:)

*יש לציין כי ביומים האחרונים ההתנעה נחשבת לקשה ממה שהיה בעבר.

*האוטו לא אוכל דלק או שמן יותר מהרגיל

נ.ב שמן מנוע יש.

פורסם

על פי התיאור התרחיש לא נישמע טוב ואכן סיכוי גדול שניפרץ אטם ראש והמיים בורחים להם ומיתערבבים עם השמן או במצב טיפה יותר גרוע חודרים אל הצילינדרים וזה מה שבעצם עלול להוביל להתנעות קשות או כיבויי פתאומי. בתור התחלה בדוק מצב שמן מנוע, עד כמה הוא דליל והאים קיים עירבוב של מיים איתם. ניתן לראות זאת על מדיד השמן(בועות מיים על השמן) ולעיתים גם על פקק מילוי השמן הצטברות של חומר מוקצף לבן הקרוי "טחינה". בנוסף בדוק מצב פליטת גזים מהאגזוז, האם קיימים אדי מיים בגזים הניפלטים מהאגזוז. אתה יכול לשים יד על האגזוז ברגע שהרכב בטמפרטורת עבודה וליסתום אותו למיספר שניות ותראה אם יש לך היצטברות של אדים על היד- זה מצביע על חדירת מיים לצילינדרים. בנוסף חשוב לא פחות בדיקת מצב רדיאטור וצינורות המעברים ממנו ואליו. אני מדבר על הצינורות הגדולים העליון והתחתון. בדוק מצב גמישות שלהם בזמן שהרכב בטמפרטורת עבודה ומיתחמם. בדוק אם שני הצינורות חמים באותה מידה ועד כמה לחץ מופעל עליהם. יש סיכוי שלכל השערורייה הזו גורם רדיאטור סתום שזו מחלה בלא מעט רכבים מהשנתונים הנמוכים.

:)
פורסם
על פי התיאור התרחיש לא נישמע טוב ואכן סיכוי גדול שניפרץ אטם ראש והמיים בורחים להם ומיתערבבים עם השמן או במצב טיפה יותר גרוע חודרים אל הצילינדרים וזה מה שבעצם עלול להוביל להתנעות קשות או כיבויי פתאומי. בתור התחלה בדוק מצב שמן מנוע, עד כמה הוא דליל והאים קיים עירבוב של מיים איתם. ניתן לראות זאת על מדיד השמן(בועות מיים על השמן) ולעיתים גם על פקק מילוי השמן הצטברות של חומר מוקצף לבן הקרוי "טחינה". בנוסף בדוק מצב פליטת גזים מהאגזוז, האם קיימים אדי מיים בגזים הניפלטים מהאגזוז. אתה יכול לשים יד על האגזוז ברגע שהרכב בטמפרטורת עבודה וליסתום אותו למיספר שניות ותראה אם יש לך היצטברות של אדים על היד- זה מצביע על חדירת מיים לצילינדרים. בנוסף חשוב לא פחות בדיקת מצב רדיאטור וצינורות המעברים ממנו ואליו. אני מדבר על הצינורות הגדולים העליון והתחתון. בדוק מצב גמישות שלהם בזמן שהרכב בטמפרטורת עבודה ומיתחמם. בדוק אם שני הצינורות חמים באותה מידה ועד כמה לחץ מופעל עליהם. יש סיכוי שלכל השערורייה הזו גורם רדיאטור סתום שזו מחלה בלא מעט רכבים מהשנתונים הנמוכים.

גם אני חשבתי על זה שנפרץ אטם הראש.

הרכב לא אצלי כעת, יותר מאוחר שיהיה אצלי אעשה את הבדיקות שאמרת לי.

במידה וזה אטם ראש,מה העלות מחירים?

תודה רבה לך על העזרה.

פורסם
גם אני חשבתי על זה שנפרץ אטם הראש.

הרכב לא אצלי כעת, יותר מאוחר שיהיה אצלי אעשה את הבדיקות שאמרת לי.

במידה וזה אטם ראש,מה העלות מחירים?

תודה רבה לך על העזרה.

זה תלוי עד איזה מצב הגיע הראש ועד כמה הוא נאכל. ישנם ראשים שמהזנחה וחוסר התייחסות להיתחממות הרכב ואכילת יתר של הראש צריכים להביא ראש אחר כי לא ניתן לשפץ את הראש הקיים. הכל תלוי במידת הנזק. יכול להתחיל ב-1000 ש"ח ולהגיע גם ל-3000 ש"ח.

פורסם
זה תלוי עד איזה מצב הגיע הראש ועד כמה הוא נאכל. ישנם ראשים שמהזנחה וחוסר התייחסות להיתחממות הרכב ואכילת יתר של הראש צריכים להביא ראש אחר כי לא ניתן לשפץ את הראש הקיים. הכל תלוי במידת הנזק. יכול להתחיל ב-1000 ש"ח ולהגיע גם ל-3000 ש"ח.

וואו אז זה נחשב נזק רציני...

לפי המילה דווקא אטם לא חשבתי שהנזק גדול כל-כך מבחינה כספית.

פורסם

שנאמר אטם, זה לא אומר שפותחים ראש מוציאים אטם ישן שמים חדש וסוגרים. יש להוציא את הראש לחלוטין, לשלוח לחריטה ויישור לשים אטם חדש לבדוק לחץ במערכת כמו שצריך ורק אז שהכל תקין סוגרים ונוסעים לשלום. החלקים זה גרושים. העבודה על כל הסיפור זה הנזק היקר.

• תוכן חדש...