Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלא 4-איזה שער הכי קרוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממליץ בחום לשקול את 6 :)

אומרים ש-6 הוא הרבה יותר ליגה מ-4. אני ישבתי ב-4 והיה דיי מגעיל.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ממליץ בחום לשקול את 6 :)

אומרים ש-6 הוא הרבה יותר ליגה מ-4. אני ישבתי ב-4 והיה דיי מגעיל.

:mm_yeah:

מסכים בהחלט. אם אתה מסגיר את עצמך \ יש לך אפשרות לבחור- לדעתי עדיף 6. אמנם באמת יש שם משמעת לעומת 4, אבל ב6 התנאים הרבה יותר טובים מכל בחינה שהיא, אם זה באוכל שתקבל, אם זה ביחס של המפקדים ואם זה בתאים \ אהלים שתשהה בהם (תלוי באגף שבו תהיה).

פורסם

טוב לא קראתי מה רשמו לך פה אבל לי יש ניסיון דיי טוב עם הכלא הצבאי גם ב-6 וגםב-4 אז אני אשמח לחלוק אותו איתך :lol:

כלא 4 - חרא כלא , אוכל מסריח ברמות שלא יתוארו , נראה כמו כלא אמיתי עם סורגים , מיטות מבטון (תלוי באיזה אגף אתה סביר שתגיע לב' או ג') ובכללי התנאים ממש על הפנים אבל המשמעת שכונתית.

כלא 6- בית מלון , אוכל מעולה , מיטות מצוינות , טלוויזית בתאים , משמעת שכונה למרות שאומרים שכלא 6 קשה זה שטויות פשוט שכונה של משמעת ( אולי בגלל שבאתי מגולני) בכל מקרה אתה יכול לצאת שם לעבודות רס"ר שזה כיף חיים ואוכלים בחדר סגל , ואם אתה לא מעשן אתה יכול לבקש להיות בתא בלי מעשנים ! בכלא 6 יקשיבו לך יותר לבעיות ולא יזרקו זין כמו כלא 4 כי כלא 4 זה שכונה לטוב ולרע.

אני ממליץ לך במידה ואתה עריק להסגיר את עצמך לכלא 6 למרות שאם אתה שייך לפיקוד מרכז או דרום יעבירו אותך לכלא 4 אז זה לא משנה כל כך.

בכל מקרה כלא צבאי זה שטויות ואל תקשיב לכל מה שאנשים אומרים לך אני אישית נהנתי שם :-)

ראית ששאלת שאלות אז אני אענה לך גם עליהן :

כלא 4 - מותר להכניס שמיכות , כריות , מכונת גילוח , סכיני גילוח ( חשוב מאוד להביא , בכלא מביאים לך סכינים שקורעות את הבשר !!)

כלא 6 - מותר להכניס שמיכות , כריות ,סכיני גילוח , משחות גילות אבל אסור מכונות גילוח לך תבין אותם...

פורסם

האמת היחידה היא שהחוויה שלך בכלא הצבאי תלויה באיזה כלא היית, באיזו פלוגה, עם איזה אנשים היית וכמה הכלא "חם" כרגע מבחינת בעיות משמעת.

תעשה הכל כדי לא להגיע ל-4, במיוחד לפלוגה א', התנאים שם תת אנושיים -

אוהלים קרועים לגמרי, ומבנים עתיקים ומזוהמים.

כשאני הייתי היינו 50 איש על שירותים אחד שנסתם כל 5 דקות - ברמה שאנשים פשוט חירבנו יום יום במקלחות

ו"אין תקציב להביא שרברב אז מצדי תפתחו עם הידיים" (זה פחות או יותר מה שעשינו).

בשביל לקבל רופא צריך לגסוס, וגם אז אם תפסיד את ה5 דקות שיש לך להתפקד במרפאה כל יום כדאי לך למות רק החל ממחר ב12:00 עד 12:10.

אוכל עם שערות, כמויות אדירות של חול וג'וקים - אכלתי שם 21 יום לחם וריבה כי אלו הדברים היחידים שמגיעים סגורים.

אם הכלא "חם" מבחינת התפרעויות (ביום השני שלי שם מישהו ניסה לברוח) אתה תחיה על קוצים כל הזמן כי ישחילו לך ימים על ימין ועל שמאל על כל פאק הכי קטן, זה מגיע למצב שהסיכוי להתחמק מקבלת תוספת ימים שואף לאפס.

לעומת זאת החיים בפלוגה ב', ג', ד' טובים משמעותית מהרבה בחינות - לכן קח את הסיפורים על הכלא הצבאי בערבון מוגבל מאוד.

יצא לי להיות ביחד עם משתמטים, אנשים שגנבו נשק ומכרו אותו לאויב, מכרו מפות ומודיעין לאויב, סחרו בסמים, הטרידו מינית

ועוד הרבה עברות ממש סימפטיות, היה לי ממש ממש ממש כיף במחיצתם.

לעומת זאת היו שם גם סתם אנשים עם עבירות קלות וימים ספורים.

כשאני הייתי כלוא בכלא 4 , מרוב שהחיים שם היו בלתי נסבלים, ובשום פנים ואופן לא ראויים לחייל בצה"ל

שכולה "דפק נפקדות" או נרדם בשמירה - אחד המד"כים ( מדריכי כליאה עלאק, עבד כי ימלוך ברמות שלא ראיתי מעודי - חומר אנושי מהגרועים שיש בצה"ל ובמדינה ) ניסה להתאבד בקפיצה ממגדל שמירה - הכל בכדי שיוציאו אותו מכלא 4.

והוא אפילו לא היה כלוא.

בהצלחה

ים

פורסם

אני באמת לא מבין איך לא סגרו את כלא 4 עדיין , פשוט התעללות בחיילים ! כלא אמור להיות מקום משקם שחיילים ברובם חוזרים אח"כ לשירות תקין , וכשאתה מגיע למקום כזה באמת כבר לא בא לך להשאר בצבא.

פורסם
אני באמת לא מבין איך לא סגרו את כלא 4 עדיין , פשוט התעללות בחיילים ! כלא אמור להיות מקום משקם שחיילים ברובם חוזרים אח"כ לשירות תקין , וכשאתה מגיע למקום כזה באמת כבר לא בא לך להשאר בצבא.

נותר לי רק להסכים.

ועוד הדברים שסיפרתי בתגובתי הקודמת היו חלקיים מאוד :?

היחס שקיבלתי בכלא 4 היה הקש ששבר את גב הגמל מבחינתי והיה לו משקל כבד בהחלטה לסיים

את הרומן שלי עם הצבא מוקדם מהצפוי.

פורסם

KD2 ,הייתי באותה גישה כמו שלך למי פה שזוכר....

כולה דפקת נפקדות? בזמן שאתה היית נפקד יש חיילים שעשו את התורנויות שלך,כן כן.

ונכון שכלא 4 הוא מקום זוועתי,ואני בכלל ישבתי באגף כי באמת המד"כים שם מהחומר האנושי הכי זוועתי.

ילדי כפות - שמרגישים חובה להשפיל אנשים כדי לפצות על הבטחון העצמי הנמוך שלהם.

לכלא 4 נכנסתי ביום העצמאות, ואמא שלי לא ידעה בכלל. ביקשתי לעשות שיחת טלפון בא איזה מד"כ אחד שניתק לי את הטלפון איך שאמא שלי ענתה לי ב3 לפנות בוקר! היא רק שמעה את הקול שלי אומר "אמא" וזהו...

ביקשתי ממנו בצורה יפה לחייג שוב ,הוא ענה ב "מעניין לי את הסבתא שאמא שלך מודאגת" תוך 4 שניות שיחררתי לו את השפורפרת של הטלפון לראש.

קיבלתי 22 יום באגף,אבל היי! היה שווה את זה למען האמת.

אני בטוח שלהבא הוא לא יהיה גיבור כל כך.

פורסם

כולה דפקת נפקדות? בזמן שאתה היית נפקד יש חיילים שעשו את התורנויות שלך,כן כן.

אין ספק בכך, אבל שים את ה"עברה" מול מה שאתה צריך להתמודד בכלא...

עשית עברה "קלה" - חטפת 7/14/21 בהתאם למפקד ששפט אותך, לא תמיד פרופורנציולי לסוג העברה.

לך תהיה בתא / מיטת קומותיים עם סוחרי סמים(ומשתמשים), חיילים שבגדו במדינה(אם במכירת נשק ואם במודיעין),

חיילים שהם עבריינים כבדים (בתקופתי דרור הלפרון היה ב-4), חיילים שהתעללו בפלסטינאים,

חיילים שגנבו מה שאתה רק רוצה, שדקרו...משתמטים גמורים שלא מוכנים בכלל לשמוע את המילה צה"ל וכו...וכו...(אלו דוגמאות אמיתיות מאותם יצורים שחלקתי איתם מיטה/תא/אוהל ).

למה אני צריך להיות עם כל הזבל הזה? מה כבר עשיתי שהורידו אותי לרמה שלהם? למה שמים אותי איתם ביחד ומתייחסים אלי בדיוק כמו אליהם?

זה מעוות לגמרי.

ונכון שכלא 4 הוא מקום זוועתי,ואני בכלל ישבתי באגף כי באמת המד"כים שם מהחומר האנושי הכי זוועתי.

ילדי כפות - שמרגישים חובה להשפיל אנשים כדי לפצות על הבטחון העצמי הנמוך שלהם.

+1

האגף זה בכלל זוועה, שמרתי שם - השתינו עלי, ירקו עלי,

אפילו אחד...

ממש עילוי...

הגדיל ראש, חירבן בפינה - והתחיל לצייר גרפיטי על הקיר עם החרא של עצמו !!!

לכלא 4 נכנסתי ביום העצמאות ואמא שלי לא ידעה בכלל. ביקשתי לעשות שיחת טלפון בא איזה מד"כ אחד שניתק לי את הטלפון איך שאמא שלי ענתה לי ב3 לפנות בוקר! היא רק שמעה את הקול שלי אומר "אמא" וזהו...

ביקשתי ממנו בצורה יפה לחייג שוב ,הוא ענה ב "מעניין לי את הסבתא שאמא שלך מודאגת" תוך 4 שניות שיחררתי לו את השפורפרת של הטלפון לראש.

כלל לא מפתיע אותי רובם חארות לא נורמליים.

להגיע שם לטלפון בכלל היה דבר נדיר, זמנים מאוד מוגבלים שבהם 150 איש צריכים לעשות שיחה

דרך 4 מכשירים...(כשחצי מהם תמיד דפוקים) ולך תזרז את גוש השרירים,סוחר הסמים, שלפניך שחצי שעה לא מספיקה לו עם

החברה שלו, כי אתה רוצה להגיד חצי דקה שבת שלום להורים (במקרה כזה כדאי לך ממש ממש לאמץ את הטיפ בקשר לסבון!)

אני עשיתי שם את יום השואה, הזיכרון והעצמאות(2008 )....בעעעע.

בלילה קולות המסיבות וביום העצמאות ריחות המינגולים של כל ראשל"צ, אני לא אשכח את זה...

הערותיי באדום.

ואסיים בברכת

"פלוגה להימתח"

פורסם

צודק, אצלינו ביחידה כביכול על פחות מ28 ימי מחבוש לוקחים למעצר.

אגב,גם אני ביום העצמאות 2008 הייתי בכלא 4 , אהה וביום העצמאות 2009 הייתי במעצר במחנה נתן שומע את "הפורום" מרעיד לי את התא כשאני מנסה להרדם :cry::roll:.

הבעיה בכלא 4 ,שכביכול לא ניתן להפריד בין האנשים בגלל תקנות של הפלייה ושמירה על סודיות העבירה של אותו אחד - אז צריך לשלב אשכנזי מקיבוץ במרכז,שנרדם בשמירה לבחור שדקר את חבר שלו בגלל סיגריה באמצע ארוחת שבת :roll:.

סך הכל,היה תקופות שאני ממש נהניתי - באגף כששמרו עליי לפחות היו חבר'ה סבבה שהביאו סיגריות.

לדעתי,על עבירות קלות להכניס לכלא זה טיפשות של הצבא - זה משפיע לרוב לצד היותר שלילי כי אתה נמצא לרוב עם הצד היותר שלילי של הצבא.

פורסם
KD2 ,

סך הכל,היה תקופות שאני ממש נהניתי

כבר הבאת את החבר החדש לארוחת שבת אצל ההורים?

ללא ספק אתה מהווה דמות חינוכית , מלח הארץ . אדם שעתידו לפניו . דוגמא ומופת לדורות הבאים. :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כבר הבאת את החבר החדש לארוחת שבת אצל ההורים?

אני? כן ,אמא שלי חולה על בבר :lol:

ללא ספק אתה מהווה דמות חינוכית , מלח הארץ . אדם שעתידו לפניו . דוגמא ומופת לדורות הבאים. :D

לא,אני עבריין צמרת,פושע נאלח שישב בכלא 4 :roll: פשוט עבריין ואדם שצריך לבלות מאחוריי סורגים כדי לא לקלקל את החברה :-P

פורסם

קח בחשבון שאם היחידה שלך יושבת באיזור מרכז אז אם תסגיר את עצמך לכלא 6 יעבירו אותך ל4 כי אתה הולך להשפט בבית הדין הצבאי ביפו ליחידות מרכז,לכול אזור יש את בין הדין שלו לכן זו יכולה להיות סיבה מספיק טובה להעברה.

כן זה נכון שתנאים בכלא 4 פחות טובים אבל לפחות המשמעת שם פחות קשוחה מ6.

יהיה בסדר ידידי עוד שנה,שנתיים זה יעבור(לא הכלא אלה הצבא).:-P

אחלתי לחייל בצלחה בהמשך דרכו.

אדי:wink:

פורסם

לכלא 4 נכנסתי ביום העצמאות, ואמא שלי לא ידעה בכלל. ביקשתי לעשות שיחת טלפון בא איזה מד"כ אחד שניתק לי את הטלפון איך שאמא שלי ענתה לי ב3 לפנות בוקר! היא רק שמעה את הקול שלי אומר "אמא" וזהו...

לתפארת מדינת ישראל

:mm_nah:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לתפארת מדינת ישראל

:mm_nah:

קספר,יש כמה דברים שאני מוכן לסבול בחיים- ואני ממש לא טיפוס אלים/רעשן/בעייתי.

אבל ברגע שאני יודע שאמא שלי מודאגת כי הייתי צריך להגיע ב6 בערב הביתה וכבר 3 לפנות בוקר - והיא בטח הפכה את כל העולם ואני מדבר עם בחור צעיר בגילי, שבטוח מבין את הנקודה והוא שם זין? למה? כי יש לו כומתה כחולה? כי הוא הסוהר שלי?

ושוב,קצת אנושיות נכנסתי לכלא על "שילוב ראוי" לא על סחר בסמים/אלימות/אונס או שום דבר כבד.

• תוכן חדש...