Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה vRS החדשה נחשפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי התמונות היא נראית בכלל לא משהו, יותר גרוע מאיביזה קופרה ופולו GTI.

באמת מבאס שלא נראה אותה אף פעם במציאות, פה בארץ.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי התמונות היא נראית בכלל לא משהו, יותר גרוע מאיביזה קופרה ופולו GTI.

באמת מבאס שלא נראה אותה אף פעם במציאות, פה בארץ.

יוני, בפעם המי יודע כמה - זה עניין של טעם.

אני מוצא שהאיביזה מזעזעת להחריד ומחזק שהפולו GTI נראית טוב מהאחיות.

מוקדם להגיד.

אני עובד על זה... :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קצת דומה מדי לדגם בסיס לטעמי ומחזק את 504 לגבי הגיר הידני. מציק ש- VAG דוחפים את זה לכל מקום. מעניין אם היא תגיע לארץ ובאיזה מחיר אם כן.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אלכס, שקודה ממותגת כפרקטית יותר בקונצרן ולכן היא אינה מציעה גרסת 3 דלת' ומציעה גרסת סטיישן חריגה.

הייתי בוחר דווקא בגרסת הסטיישן הפרקטית והתמימה יותר למראה - ותקראו לי משוגע...

בוא נעשה סדר.

אם אני חייב גרסת 5 דלתות, אני אלך על הפולו ואז הפולו ב 3 דלתות מיותרת.

אם אני רוצה 3 דלתות, אני אלך על האיביזה ואז איביזה 5 דלתות מיותרת.

אם רק סקודה היו עושים סטיישן ספורטיבית, מכאן היתה יכולה להגיע הישועה אבל גם סיאט יעשו סטיישן.

לי זה נשמע כמו יותר מידי גרסאות שמתחרות זו בזו.

emotion of motion

פורסם

לפחות חדשות טובות בנוגע לכיעור של סקודה, לארץ זה לא יגיע.

כתבה מYNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3856211,00.html

ציטוט:

"מתרגשים? תשכחו מזה. צ'מפיון, יבואנית סקודה לישראל, מסרה כי אין בכוונתה לייבא את דגמי פאביה RS ארצה".

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

האם הרכב שלך בכלל ידני?

למעט רכבי חברה אוטומטיים, כל הרכבים הפרטיים שהיו לי עד היום, כולל השניים הנוכחיים - ידניים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אם היא תגיע לארץ עם הדיבורית והטלפון הזה אני קונה.

ועכשיו באמת, אהבתי את העיצוב החיצוני אם כי הפאביה עדיין נראית יותר מדי גבוהה בניגוד לאיביזה/פולו. והפנים נראה שחור מדי. שורה תחתונה, הכל תלוי במחיר ואם סקודה תמשיך במחירים שהיא נוקבת עד היום, עם מודעות לפאביה הזו היא יכולה לזכות להצלחה ענקית.

פורסם

ג'אנטים של עRS, עיצוב פנימי - לקחו את ה"מונית" רחוק מדי.

דווקא בסטיישן היא נראת יותר טוב, אבל סטיישן ולא ידני לא נתפס לי קמעה.

משכנתא זה קל

פורסם
גיא, קודם תנהג ברכב עם DSG ואח"כ תשפוט אם הוא ספורטיבי או לא.

זה לא מעניין אותי האם הגיר ספורטיבי או לא - מדובר בגיר אוטומט לכל דבר ועיניין. ברגע שאין דוושה שמאלית, וברגע שאני רואה רכב ספורטיבי עם האותיות P, R, N, D, S ליד ידית ההילוכים, אני עושה איקס גדול מאוד על הרכב הספציפי.

צורת החשיבה שלי היא כזאת: אם VAG מעוניינת "לדחוף" את הגיר האוטומט-רובוטי שלה לכל חור שהם מוצאים במותגי הקונצרן, מן הראוי שלפחות יציעו גם גיר ידני 6 הילוכים, במיוחד ברכב ספורטיבי שאמור להעניק גם הנאה מנהיגה. אין לך שום הנאה מנהיגה בלי דוושה שמאלית ובלי משחק עם העברת ההילוכים, אלא ביצועים יותר טובים בכך שהגיר מעביר הילוכים מהר מאוד (ואם יש הנאה מנהיגה - היא חלקית בלבד).

רכב בעל גיר אוטומט 5 דלתות קונים לשימוש יומיומי. בשימוש כזה יש פקקים, אנשים נכנסים ויוצאים מהרכב וזה מאוד נוח. לסופ"ש קונים רכב ספורטיבי 3 דלתות ידני, ע"מ להנות מהנהיגה! VAG חייבים להציע את ההצ'בק החמות גם עם גיר ידני 6 הילוכים וגם להוריד 10K ש"ח במחיר לרכב בעל גיר כזה. מה שהם עושים כעת זה חיסכון בעלויות ייצור וציור פס ארוך מאוד על כל חובבי הגיר הידני.

למי שאין כסף להחזיק רכב לשימוש יומיומי ורכב ספורטיבי לסופ"ש ועדיין מעוניין לרכוש רכב ספורטיבי - שיקנה את ה- DSG, אבל כאמור חייבת להיות בחירה בין שני הגירים.

פורסם

אתה צודק שצריך להיות מבחר, אך מצד שני גם העברת הילוכים מאחורי ההגה היא ספורטיבית (ב-F1 מעבירים הילוכים ככה, לא?)

ככה גם שתי הידיים תמיד על ההגה, שזה יותר בטיחותי, אולי גם זה היה שיקול.

יש פה מי שנוהג (קבוע) ברכב עם DSG+TSI ויכול לשתף איתנו כאן את הרושם שלו מפעולה של DSG במצב כזה?

פורסם

כן. במצב SPORT הוא תמיד בהילוך שאתה מצפה ממנו, בין אם מדובר בתנועה זריזה בעיר ובין אם בטיפוס להר הכרמל.

לעומת זאת, במצב D, הוא בד"כ תמיד בהילוך אחד או שניים יותר ממה שאתה היית בוחר לעצמך, אבל מגיב בזריזות ללחיצה על הדוושה.

כמובן, זה בהסתייגות לכך שמדובר בגולף 160. לא בטוח שב- 122 או ב- 1.6 התגובה תהיה זהה, למרות שאוראל RS מדווח שגם ה- 1.6 זוכה לחיים חדשים. גם ה- A3 מגיבה שונה, משום שמדובר במנוע אחר והגיר ממוקם (ואולי גם מכויל) אחרת.

לגבי פלאפים: אני לא חסיד שלהם, ומשתמש בהם לעתים רחוקות, אבל כאשר עושים בהם שימוש, הם מגיבים בזריזות שגורמת לך להשתאות. עדיין, לו היה מדובר ב- GTI (כרכב שני במשפחה), הייתי מבכר ידנית, כי ככה חונכתי. ה"בחישה" חסרה לי מידי פעם, והפלאפים לא עונים על הצורך הזה, אף שנהגי מרוצים טוענים שהם מעדיפים זאת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

העברת ההילוכים במירוצים אינה קשורה. המטרה של נהגי מרוצים היא לנסוע כמה שיותר מהר, לא להינות.

emotion of motion

פורסם

DSG מתפקדת היטב עם מנועים מוגדשים.

בשילוב למנוע אטמוספרי (ה-1.6 של הגולף/ ה-1.6 של האיביזה) העסק מתפקד מעט פחות טוב (דילאיי מסויים בין העברות הילוכים מהירות).

בהחלט חסר לי הקלאץ' ועבודת ה"כפיים".

מצד שני, ה-DSG עושה בדיוק מה שאני הייתי עושה בידני - מורידה/מעלה הילוכים בזמן המתאים (גם ב-D. לא רק ב-SPORT) ועושה זאת בזריזות ורכות (בעיקר ב-D. מעט פחות ב-SPORT).

כמובן שיש לה יתרונות נוספים של צריכת דלק "ידנית" (מדדתי 1:14 בביניערוני עם הגולף) ותמיד שתי הידיים על ההגה (מצויין בנהיגה מאתגרת) :wink:

גיא, בסופו של דבר, רב הרכבים בשוק יהיו רובוטיים או אוטומטיים.

זאת "האופנה" בימינו וצריך לקבל ולהבין את זה - הכל עניין של זמן...

כרגע ההתלבטות המשפחתית היא - ידני או DSG.

את התשובה תדעו בתקופה הקרובה... :-D

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אגב - התמונות הרשמיות שפרסמו עושות לה עוול. יש כמה תמונות מהתערוכה שבהן היא נראית ממש נחמד.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...