Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל הוא לא זבל :)

בוא נסגור את זה ככה -

לתקציב שלי שהוא 3000-3500 שקל אתה חושב שהוא יסחוב ויחזיק את כל המערכת בלי בעיה ואפילו ישאר הספק עודף?

(עזוב את האפשרות לקבל איכות סאונד יותר טובה)

פורסם

בהנחה שזאת המערכת הראשונה שלך, והמקור השוואה שלך הוא מערכת רגילה עם רדיו דיסק ורמקולים, אתה תהיה מרוצה והמגבר יסחוב.

זבל לא הייתי אומר עליו, הוא מגבר נחמד, לא מעבר.

לעומת זאת האודיסון, גם בסדרה הראשונה SRX זה מגבר שמיוצר באיטליה, ושווה לחטוף אותו ב800 שקל מיד שניה.

הוא יקפיץ אותך כמה רמות קדימה מבחינת סאונד.

וכמו שרוני רשם-לא הכל זה הספקים וואטים.

אני לדוגמא משתמש גם במגבר של אודיסון (LRX 4.5) שמוצהר 75 לערוץ, על סט קומפוננט שמוצהר כבעל יכולת ספיגה של 120 (RAINBOW SLC), הגיין של הוופרים על בערך רבע, והגיין של הטוויטרים עוד הרבה פחות מזה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אוקי,

1) מה שאתה אומר בעצם זה שהמערכת שלך לא מנוצלת עד הסוף?

הסבר לי אם תוכל .. :roll:

2) בוא רגע נעשה חישוב קטן על מנת שאני יבין יותר טוב את הנושא,

ההספק הכולל של המגבר ה JBL הוא 600W.

קומפוננט הוא 140WRMS

סאב הוא 350RMS

מכאן נובע:

140+350=490

כלומר נשאר לי עוד 110W שבהם אוכל לדחוף רמקולים אחוריים?

תקן אותי אם אני טועה.

תודה רבה לך!

פורסם

אתה לא בכיוון, עוד פעם אתה מתעסק בוואטים.

בוא ננסה את ההסבר הבא: כיום אני משתמש במגבר איכותי שנותן 75 ואט לערוץ, ושומעים טוב (אתה מוזמן לשאול את ELADGOL1 שרכש סט של ריינבו אחרי ששמע את המערכת שלי).

בהנחה והייתי מחבר מגבר של JBL לצורך העניין, שמוצהר 100 וואט לערוץ, סביר להניח שלא הייתי מתקרב בכלל לתוצאה שהשגתי עם מגבר שעל הנייר הוא חלש יותר מבחינת הספק.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
אתה לא בכיוון, עוד פעם אתה מתעסק בוואטים.

בוא ננסה את ההסבר הבא: כיום אני משתמש במגבר איכותי שנותן 75 ואט לערוץ, ושומעים טוב (אתה מוזמן לשאול את ELADGOL1 שרכש סט של ריינבו אחרי ששמע את המערכת שלי).

בהנחה והייתי מחבר מגבר של JBL לצורך העניין, שמוצהר 100 וואט לערוץ, סביר להניח שלא הייתי מתקרב בכלל לתוצאה שהשגתי עם מגבר שעל הנייר הוא חלש יותר מבחינת הספק.

אז איך יוצא ככה שהוא חזק יותר מעשית, ועל הנייר יש לו פחות הספק?

מה הפקטור הנוסף שאני מפספס פה?

פורסם

אלעד האם יש איזשהו הסבר מדעי לטענות שלך?

אני אישית גם מאמין בזה, בדיוק כמוך, אך הייתי שמח לקרוא איזה דיון בפורום שלנו על זה שמלווה בהוכחות או משהו דומה...

זאת אומרת השאלה שלי היא:

האם יש הוכחה לכך שהעדיפות שסט כמו הייבריד לדוגמא יוגבר 110WRMS ממגבר איכותי (GENESIS אוSINFONY לדוגמא)

מאשר שיוגבר 140WRMS ממגבר ממוצע (HIFOCNIS או PG לדוגמא)?

אם כן, הייתי רוצה לדעת למה, ואם לא תדע להסביר לקשר אותי לאיזה לינק או דיון שהיה בפורום הזה או אחרים (גם באנגלית אפשר).

תודה, שרון.

פורסם

איכות רכיבים, הנדסת אנוש,איכות הרכבה,תכנון זה בגדול.

לרדת לרמת הפרטים הטכניים כמו מה ההבדל בין טרנזיסטור/נגד/קבל איכותי יותר לאיכותי פחות ואיך הוא משפיע על הסאונד, זה כבר מעבר ליכולותיי והבנתי כרגע.

אבל צריך להבין את הרעיון הכללי.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

הבנתי אותך.

אז עכשיו אני יתקן את השאלה שלי בקשר להספקים:

מגבר ה- JBL מספק כמות מסויימת של הספק לקומפוננט ולסאב.

הסאב כידוע תופס ערוץ אחד והקומפוננט 2 ערוצים.

המגבר הוא בעל ארבע ערוצים, מכאן,

המגבלה היא שאני לא יכול להוסיף רמקולים אחוריים מכיוון שהם דורשים 2 ערוצים,

ונשאר בתכלס ערוץ פנוי 1?

תודה וסליחה על הבורות :lol:

פורסם
איכות רכיבים, הנדסת אנוש,איכות הרכבה,תכנון זה בגדול.

לרדת לרמת הפרטים הטכניים כמו מה ההבדל בין טרנזיסטור/נגד/קבל איכותי יותר לאיכותי פחות ואיך הוא משפיע על הסאונד, זה כבר מעבר ליכולותיי והבנתי כרגע.

אבל צריך להבין את הרעיון הכללי.

כמובן שאני מבין את מה שרשמת, אני גם חושב כך, פשוט רציתי הסבר יותר מעמיק ומדעי בנושא, בכל מקרה מחר נריץ חיפוש.

לילה טוב, שרון.

פורסם

ארז, לא נשאר לך ערוץ פנוי. צדקת שרשמת ש2 ערוצים משמשים לקומפוננט.

אבל כדי לחבר סאב, מגשרים את 2 הערוצים הנותרים, איך עושים את זה פיזית: לוקחים פלוס מערוץ אחד, ומינוס מערוץ שני.

יש גם בד"כ תרשים על המגבר שאומר איזה ערוצים צריך לגשר כדי לחבר לסאב.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

תודה ענקית!

אין לך מושג כמה קצוות אתה סוגר לי פה.

לפי הדברים שלך עד כה,

1) אין דבר כזה מגבר 4 ערוצים שיכול להחזיק קומפוננט+סאב+רמקולים אחוריים?

2) כמה עולה כיום מגבר מונובלוק סביר שיחזיק רמקולים אחוריים בערך של כ- 300 שקל +- ?

3) במידה ואני אחליט לקחת קומפוננט שהוא נמוך בהספקו מההספק שמייצר המגבר - זה אפשרי?

תודה :-)

פורסם

בכיף, שמח לעזור.

1.צודק אי אפשר

2.מגבר מונובלוק הוא מגבר בעל ערוץ אחד שמיועד לרוב להגברת סאבים, אם תרצה להגביר רמקולים אחוריים, אתה צריך מגבר 2 ערוצים. אני חושב שאין טעם בזה, במידה ואתה מתעקש על רמקולים אחוריים, תחבר אותם להגברה של הרדיו דיסק.

3.זה אפשרי, אבל צריך להיות עדין מאוד בכיוונים, כדי שלא יקרה מצב שהמגבר הוא OVERKILL לרכיבים, למערכת הראשונה שלך- לא הייתי ממליץ על מהלך כזה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

רגע,

אתה אומר שאפשר לחבר את הרמקולים האחוריים לרדיו-דיסק והם יעבדו כמו שצריך?

באמת תודה לך! אין לי יותר שאלות חוץ מהאחרונה למעלה.

בימים הקרובים אודיע על מבנה המערכת הסופית ואשמח לשמוע דעות :)

• תוכן חדש...