Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TOYOTA SEQUOIA- מפלצת חדשה בחיפה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדהים לראות כיצד דיון תמים על רכב הפך לויכוח דה-לגיטימציה לקטגוריה בעולם הרכב. פתאום צצים רואי חשבון, מהנדסים בכירים בתעשיית הרכב, מהנדסים ב-EuroNCAP, סוציולוגים, פסיכולוגים, היסטוריונים, מומחים באיכות הסביבה ומתחילים לזרוק טיעונים מכל הכיוונים כמה זה רכב מזהם, לא בטיחות, מיותר, לא משתלם לאחזקה, סוציומטי, שלדה מיושנת, טכנולוגיה מיושנת, לא בטיחותי להולכי רגל, לכלבים וחתולים, גורם לרגשי נחיתות, מפחיד נהגים ושאר הטיעונים.

תסלחו לי רבותי, אבל כסף זה דבר סוציומטי. כמו שאנשים בעלי יכולת כלכלית רוכשים בתים מפוארים למשפחה בת 4 נפשות, מותגים, מחשבים ניידים של אפל בלי שום קשר לצרכים או יחס מחיר-תמורה ככה יש אנשים שרוכשים רכבים כמו טויוטה סוקויה. לאנשים יש כסף הם רוצים לפנק את עצמם ולהגן על האנשים שהם אוהבים. אם כולם היו רוכשים רק את הדברים שהם צריכים הכלכלה העולמית הייתה קורסת.

רכב כמו סקויה לא כוס התה שלכם אין בעיה. לגיטימי לחלוטין. אבל די, מספיק לחפש חסרונות בנרות. צרות עין שלכם כבר עוברת קווים אדומים. אני לא אתפלא אם מתארגנת כנופייה "משחיתי הסוקויה" שכבר תראה לאותם רכבים מה זה להיות סוציומטים ולהפחיד נהגות חדשות.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העניין הוא שיש תחלופות טובות יותר שיענו על הדרישות כמו הצורך בפינוק, איכות וכח בצורה טובה יותר מאשר הרכב הזה.

דבר חשוב מאוד שמבדיל רכב כמו האמר(שעולה למיטב ידיעתי סביבות ה600 אלף שקל) מרכב שיענה הרבה יותר טוב על צרכים של ביצועים, איכות וכל הפאר שאפשר רק לבקש(לדוגמא הE קלאס ויש עוד דוגמאות) זה הגודל שלו ומה שמגיע עם זה.

לכן, כן, (לרוב) מי שבוחר ברכב הזה לא בוחר בו רק כי הוא רוצה לפנק את עצמו. הוא בוחר בזה כי הוא גם מעוניין בדברים שהם מעבר לכך(דברים כמו שצויינו בת'רד הזה).

פורסם
מדהים לראות כיצד דיון תמים על רכב הפך לויכוח דה-לגיטימציה לקטגוריה בעולם הרכב. פתאום צצים רואי חשבון, מהנדסים בכירים בתעשיית הרכב, מהנדסים ב-EuroNCAP, סוציולוגים, פסיכולוגים, היסטוריונים, מומחים באיכות הסביבה ומתחילים לזרוק טיעונים מכל הכיוונים כמה זה רכב מזהם, לא בטיחות, מיותר, לא משתלם לאחזקה, סוציומטי, שלדה מיושנת, טכנולוגיה מיושנת, לא בטיחותי להולכי רגל, לכלבים וחתולים, גורם לרגשי נחיתות, מפחיד נהגים ושאר הטיעונים.

תסלחו לי רבותי, אבל כסף זה דבר סוציומטי. כמו שאנשים בעלי יכולת כלכלית רוכשים בתים מפוארים למשפחה בת 4 נפשות, מותגים, מחשבים ניידים של אפל בלי שום קשר לצרכים או יחס מחיר-תמורה ככה יש אנשים שרוכשים רכבים כמו טויוטה סוקויה. לאנשים יש כסף הם רוצים לפנק את עצמם ולהגן על האנשים שהם אוהבים. אם כולם היו רוכשים רק את הדברים שהם צריכים הכלכלה העולמית הייתה קורסת.

רכב כמו סקויה לא כוס התה שלכם אין בעיה. לגיטימי לחלוטין. אבל די, מספיק לחפש חסרונות בנרות. צרות עין שלכם כבר עוברת קווים אדומים. אני לא אתפלא אם מתארגנת כנופייה "משחיתי הסוקויה" שכבר תראה לאותם רכבים מה זה להיות סוציומטים ולהפחיד נהגות חדשות.

כמעט מוזר שעד עכשיו לא הצלחת להפנים, בלי קשר כמובן לעמדתך העקרונית, את טענת הנגד שכאמור אינה נוגעת לזכותך לעשות מה שאתה רוצה עם הכסף שלך, לרבות ניקור מסיבי עד זוב דם של עיני הסביבה (כך להבנתי אתה מפרש את הסיבה בשלה יש מתנגדים למכוניות הללו ). הבעיה נובעת מהעובדה שכלי הרכב הללו מזיקים ומסוכנים לשאר האנשים שחולקים יחד אתך את אותה פיסת כביש. ובכדי שיהיה ברור, הנזק אינו רק לבריאותם הנפשית. עמדת קודמך בדבר הסיבות לצורך להחזיק "מפלצות" כאלו, רק מקבלת חיזוק מעמדתך לפיה ג'יפ יוקרתי אינו יותר מאשר נניח שעון יוקרתי.

פורסם

ההבדל הוא שאני עם המקבוק שלי לא פוגע באף אחד. כנ"ל עם הבגדים והשעונים. אין לזה שום השפעה על אף אחד אחר.

אין לי בעיה עם ה bling, יש לי בעיה עם הגודל.

אם עדיין לא הבנת, אני ממש לא חושב שכולם צריכים לקנות מונדיאו או סופרב. שיקנו E קלאס, A6, סדרה 5, עם ג'אנטים ענקיים, כרום, מה שבא להם. עם המשאיות יש לי בעיה.

emotion of motion

פורסם

אין ולא צריכה להיות שום בעיה עם רכבים כמו הסקוויה. לי, אגב, הוא נראה חסר טעם לחלוטין, אבל מכאן ועד להגיד לאותו אדם לרכוש כל רכב אחר שהוא זו כבר בעיה כי מכאן (ולאור הנימוקים שצצו פה) צריך לפסול כל רכב שיש לו אלטרנטיבה וזה פשוט לא ייתכן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כולכם פה מתלוננים שהמשאית הזו מטרידה את המשתמשים בכביש בשל גודלה, ובשל כך שאנשים משתמשים בגודלה בשביל לעלות על מדרכות.

ומה עם הקטנועים שחותכים אותנו בכביש אפילו שהם קטנים בכמה מטרים מהג'יפ ענק הזה? ומה עם הקטנועים שמטיילים לנו על המדרכה בשביל לחסוך רמזור?

אין קשר בין הגודל לבין ההפרעה לתאונה, גם אופניים בידיים הלא נכונות יכולות להוות מטרד לתנועה.

לנו הישראלים זה נראה קצת הזוי להשתמש ברכב כזה כרכב יומיומי משפחתי וכל אחד מאיתנו היה כנראה בוחר למשפחה שלנו מאזדה 6 או מאזדה 3 או קורולה, לי נראה שכל המתלוננים לגבי הזיהום והתפיסת מקום שהג'יפ הזה תופס פשוט מקנאים בתרבות המוטורית שיש לאמריקאים לעומת התרבות ליסינג ששולטת לנו בארץ.

הכל שאלה של תרבות ולמרות שאני אישית לא אוהב את הג'יפ הזה בכלל וחושב שבכסף הזה אפשר לקנות משהו יותר טוב עדיין הייתי מעדיף לראות פה ושם איזה ג'יפ או איזה רכב ספורט נדיר מאשר להיתקע ברמזור עם כל המאזדות שחוזרות הביתה.

ורק בגלל הכבישים הלקויים פה בארצנו שגורמים בלאי מואץ למערכות שונות ברכב (במפרים בגובה של הר, כבישים מלאי בורות והצפות למינהן) הייתי מעדיף ג'יפ מאשר סטיישן נמוכה שכל בור מורגש כמו סלע בגב.

פורסם

הקטנועים הם בדיוק ההפך מהדבר הזה. הם לא תופסים חניה ולא תופסים מקום על הכביש כמעט. כשקטנוע חונה על המדרכה נשאר המון מקום לעבור כי הוא קטן. כשמשאית חונה על המדרכה היא חוסמת את כל המדרכה.

כשקטנוע מאבד שליטה, הוא מסכן את עצמו בעיקר לעומת משאית כזאת שמאבדת שליטה ועלולה להרוג אותך.

רומן, יש הרבה דרכים שאפשר להיות יחודי בהם בעולם הרכב. לא חייבים לנהוג על בהמה ענקית בשביל זה.

emotion of motion

פורסם

מהות הייחודיות היא ביטוי האני האישי של כל אחד, לא האני האישי של מישהו אחר. להגיד לאותו בן אדם לא לקנות ג'יפ בהמה כמו הסקוויה בשל כל אותם נימוקים לא שונה במאום מלהגיד לי, למשל, לא לקנות מכונית ספורט כי היא אנטי סוציאלית, מעודדת הפרת חוק, צורכת משאבים מתכלים, מוציאה עיניים, אין מה לעשות אתה בארץ, לא פרקטית וכל נימוק מונפץ ומופלץ אחר שתעלה על הדעת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אלקס K עזוב קטנועים, פורשה שנוסעת 200 קמ"ש לא פחות מסכנת אותך מסקוייה במהירות חוקית, וצעיר שיכור בליסינג של ההורים גם לא פחות מהם.

כמו שאמרתי, אין שום קשר לכלי כמעט אבל כן יש קשר למי שמחזיק בכלי.

נכון שקטנועים שחונים על המדרכה לא ממש מפריעים, אבל הדרך שבה הם עולים למדרכה כוללת רכיבה, היא נורא מסוכנת לעיתים.

ודרך אגב לא חסר רכבים פרטיים שעולים על מדרכות עם משולש פועל בשביל לקנות סיגריות. תפסיקו לעשות מבעלי ג'יפים כאילו הם מתנהגים לכביש כאילו הוא של אבא שלהם.

דרך אגב קשה לי לראות אמריקאי בהאמר עוצר על המדרכה עם משולש בשביל לקנות סיגריה כאשר הוא מנצל את גובה הרכב בשביל לעלות על מדרכה, לעומת זאת אני רואה יום יום ישראלים ברכבים פרטיים נמוכים עושים זאת.

שוב, עניין של חינוך ותרבות מוטורית מה שאין לנו כל כך בארץ.

פורסם

פורשה ב-200 וקטנוע מסכנים אותך בדיוק באותו האופן - לא מסכנים כלל, אלא אם אתה חיים הכט, כמובן.

גם התרבות המוטורית האמריקאית לא מושמלת בכלל - אין שם משמעת נתיבים (יש משמעת נתיב - כל אחד תופס נתיב ומתנחל בו), יש הרבה road rage, carjacking - לא הכל ורוד שם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמובן שזכותו של כל אדם לעשות בממונו ככל העולה על רוחו, ולמרות מה שכתבתי מי שרוצה ויכול שיקנה ושיהנה. דעתי ודעת אנשים אחרים בשרשור זה נותרת בעינה - לנו זה נראה מיותר. זו דעה בין דעות כמובן ואין צורך לקחת אותה לכיוונים של וויכוח בין אישי. מי שאוהב יעילות \ עיצוב \ ביצועים \ אחיזת כביש לא קונה רכב כזה. מי שאוהב נוכחות \ נוחות \ תחושת ביטחון יקנה טויוטה סקויה ואין ממקומנו לבוא אליו בדרישות להחליף את רכבו.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

rk אף אחד לא מושלם, אבל מהבחינה של מגוון רכבים אמריקה "לא רואה אותנו ממטר".

פשוט ניסיתי להראות בתגובה הקודמת שלי שמי שקונה ג'יפ כזה ענק ומאסיבי לא בהכרח קונה אותו בשביל שתהיה לו אופציה לחנות על מדרכות כמו שאנשים רבים פה בשירשור טוענים שלכך ג'יפ משמש, הוא קונה אותו כי זה מה שהוא צריך ואוהב.

מצד אחד תוקפים פה בשירשור את הנושא של הגודל של הג'יפ מצד שני לפני כמה ימים איזה ילד פה בפורום קיבל סמארט וגם אותו תקפו שהרכב לא שימושי כי הוא קטן מידי על אף שהוא לא מזהם ולא צורך דלק כמעט, מצד שלישי בעלי הדו"ג סובלים ממחירי ביטוח הזויים ומשנאה של בעלי הרכבים אליהם בשל זיגזוגים וכו', מצד רביעי לא ניתן להחזיק בארץ רכב ספורט טהור גם מבחינת זה שאין חוק מוטורי והכבישים לא מתאימים, בקיצור מה שאני מנסה להגיד, בארץ זה "3 או לא להיות" (הכוונה למאזדה 3).

תמשיכו להלעיז על כל אחד שנוסע ברכב "מיוחד" שהוא לא רכב ספורט, זו הסיבה שהתרבות והמגוון של הרכבים אצלנו בארץ נראית ככה, אחרי זה מתפלאים למה תצפית של ג'יפ סוחפת כל כך הרבה עמודים של שנאה, ואל תגידו שזה בגלל הזיהום והבטיחות, כי גם במקרה של הסמארט פה בפורום שלא מזהמת כמעט ויש לה כלוב וכו וכו היו לא מעט עמודים של תלונות.

אבל עם מישהו יפתח שירשור "התחדשתי במאזדה 3" נראה את התגובות שיהיו שם.

פורסם

מקנאים בתרבות המוטורית שיש לאמריקאים לעומת התרבות ליסינג ששולטת לנו בארץ.

.

מאיפה לדעתך הגיעה "תרבות" הליסינג ארצה?:?

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

dj dani - זה כי מתלוננים פה על כל דבר. בעניין מה שהיה עם הסמארט אני בכלל לא מבין מה הבעיה - תלמיד תיכון לקח בדיוק את הרכב שמשרת את צרכיו הכי טוב, והרגו אותו. גועל נפש.

116_Veloce - תאמין לי שהסקוויה היא גם לא כוס התה שלי. בדיוק כמו שאני מעריך שהאלפא שתתאים לי ולך היא לא כוס התה של אותו בעל הסקוויה. זו מהות התרבות המוטורית.

Citroën Visa - אם כבר, תרבות הרכב מהעבודה הגיעה מאנגליה ולא מארה"ב. בארה"ב נפוץ הרבה יותר הליסינג המימוני.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...