Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חזרתי עכשיו ממוסך טויוטה (פ"ת)

נאמר לי שאין נזילות ומקור הבעיה במנוע עצמו (כמה מפתיע...)

הטיפול הוא כמובן החלפת מנוע, וניתנה לי הצעת מחיר של כ 12000 ש"ח למנוע מפרוק, שלפי מה שהבנתי הם סביב ה 80-90 אלף ק"מ...

בהנחה שהמנועים האלו הם משנת 2005 ומעלה, ואילו המנוע שלי 2003 עשה קצת פחות מ 95000 ק"מ, קצת נעלבתי...

בכל מקרה, רמזתי לנציגת השירות שעשיתי לא מעט שיעורי בית בנושא, וזה ש"אין שום בעיה במנועים" לדבריה (כנציגת טויוטה) לא אומר שהבעיה לא קיימת בכמות מטורפת של רכבים בארץ ובעולם. ושמנועים הוחלפו גם אחרי תקופת האחריות.

אמרתי לה שאני מוכן להכנס לגוגל אצלה במשרד, ולכתוב רק "קורולה 2003" ולחתום לה שלפחות 2 עמודי התצאות הראשונים יהיו על התקלה הזו.

היא אמרה שהיא תנסה להגיש בקשה ליבואן טויוטה, ותחזיר לי תשובה עד סוף היום, האם הם מוכנים להשתתף בעלות ובכמה.

אני ממתין.

יש לציין שבנתיים הרכב נוסע כמו שצריך, הוסיפו לי בנתיים שמן, אבל זה נראה לא טוב מבחינתי.

אשמח לקבל עצות לגבי המשך ההתנהלות שלי מול טויוטה...

תודה

שמוליק

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה על ההקפצה, עוד מידע חשוב שאולי רלוונטי למי שיגיב:

1. במוסך נמסר שהכמות החסרה היא חצי קילו שמן (אני הערכתי 0.65 ק"ג וגם נסעתי קצת מאז...)

הם אמרו שהוסיפו את הכמות החסרה בכל מקרה.

2. התייעצתי טלפונית עם המוסכניק "המשפחתי" שלנו (לא מורשה טויוטה) והוא טוען שלדעתו (מבלי שראה עדיין את הרכב)

מדובר בצריכה סבירה לדגם המנוע ולגילו, ושלדעתו אם שמים שמנים איכותיים ועוברים להחלפת שמנים כל 10000 ק"מ

במקום 15 אלף, זה די והותר כדי להבטיח תפקוד תקין למנוע.

לדעתו, אם המנוע חי עובד, ניתן ליישר קו ולטפל בו כראוי מבחינת שמנים וכו' - הרי להחליף מנוע תמיד אפשר.... אז למה

לא לנסות להאריך את חייו?

3. אציין שהמנוע עדיין מתפקד מבחינת חווית הנהיגה בצורה תקינה לחלוטין, ואני פשוט חושש עד כדי פרנואיד בעקבות כל המידע על רגישות המנועים ברכב זה.

4. שאלה טכנית לא קשורה בכלל, איזה נוזל מוסיפים כאשר חסרים מים (מזוקקים? רגילים? חומר ייעודי?)

אשמח להתייחסותכם ובמיוחד על מה שאמר המוסכניק שלי (לא טויוטה)

תודה רבה

שמוליק

פורסם

אני ממש לא אומר שזה תקין ולי אישית זה ממש היה מפריע אבל היה לי אופנוע סוזוקי GSX שנת 86 שהיה אוכל

0.5 ליטר מחיפה לתל אביב זה אומר שעם הכל אפשר לחיות השאלה אם אתה מוכן למצב הזה

בברכה . אבי !

פורסם

חביבי מדובר בפאק ידוע

ברשותי ווקטרה מודל 91 יד ראשונה שהגיע ליומולדת 100000 והאוטו לא נוגע בגרם שמן!!!

לפני כן היה לי גולף SDI דיזל נמכרה עם 400000 ק"מ היה "אוכל" בערך רבע ליטר בין טיפול לטיפול.

הגולף היתה מונית לשעבר של אבא שלי מנוע עבד 12-14 שעות ביום. נמכרה עם מנוע מקורי!!!

כיום יש לנו גולף פלוס דיזל טורבו 0 תקלות כבר 250000 ק"מ.

ועוד אומרים טויוטה "שיא" האמינות :roll:

היום, מחר ? טויוטה :shock:

פורסם

היות והמנוע עובד (לא רע בכלל טפו טפו), אגש למוסכניק שזנחתי לטובת המורשה של טויוטה,:lol: אבקש ממנו את דעתו בנושא.

להחליף מנוע, אפשר תמיד, ואם דינו של המנוע לההרס בסופו של דבר... אז למה לי להקדים את המאוחר...

אולי טיפול מושקע של מוסכניק מנוסה ומיומן, יאריך את חיי המנוע, מה שטויוטה מעדיפים לא להתעסק וללכת על האופציה הקלה מבחינתם.

שמוליק

פורסם

אני ממליץ לך לגשת לחבר הפורום מוסך רון שרק לפני שבוע טיפל במנוע מהסוג שמותקן אצלך ברכב.

רון ידוע במומחיות שלו ובמחירים השפויים.

03-5373204

איזה כייף לי :)

פורסם
אני ממליץ לך לגשת לחבר הפורום מוסך רון שרק לפני שבוע טיפל במנוע מהסוג שמותקן אצלך ברכב.

רון ידוע במומחיות שלו ובמחירים השפויים.

03-5373204

כנ"ל - מסכים מאוד .

עם בדיקה של בעל מקצוע ואח"כ טיפול נכון - לדעתי יש אפשרות להנות עם המנוע הנ"ל .

אבל - חכה קודם לתשובה מיבואן טויוטה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

1. ראשית, עדיין לא קבלתי תשובה ממוסך טויוטה לגבי היבואן. ואני בכוונה משאיר את הכדור בידיים שלהם.

2. שנית, החלטתי לחזור למוסכניק שלי שאני סומך על אמינותו ונסיונו. בקשתי ממנו לבדוק את המנוע, בדגש על צריכת שמן ובוצה.

הוא בדק, ואמר שלדעתו המנוע בסדר גמור, הוא כבר עשה באותה הזדמנות טיפול 10000 (כבר הגיע הזמן) ואמר שצריכת השמן יכולה להשתנות גם כתוצאה מסוג השמן, תוספים שונים, אופי נהיגה, מהירויות נהיגה וכו'.

לאחר בדיקה מקיפה, הוא אמר שאין כל צורך בטיפול מיוחד, הוא עשה רק טיפול רגיל, החלפת פילטר שמן, פלגים וכו' - בקיצור טיפול 10000 כל כל המשתמע מכך. עלות הטיפול אגב, 600 ש"ח כולל עבודה וכולל מע"מ.

הוא החליף את כל השמן לסוג שלטענתו איכותי יותר, והוסיף תוסף (ששכחתי את שמו) - הוא אמר לי שלדעתו לא כדאי לעשות פלאשינג בגלל סיכונים אחרים שיכולים להיות, ולדעתו מצב המנוע לא מצריך זאת.

אגב, השמן הקודם לא היה כל כך שחור, מה שמעלה ספק באיכותו.... אבל זו השערה שלי בלבד.

בקיצור, נסעתי כבר קרוב ל 600 ק"מ מאז הטיפול, מדדתי הבוקר (לאחר לילה שלם) שמן - והוא לא ירד במילמטר מהנקודה העליונה (מדדתי מיד אחר הטיפול כדי שאוכל להשוות)

אני לא יודע אם זו אינדקציה מספיק טובה, אבל המדידה הקודמת טרם הטיפול הראתה צריכה של 0.65 ליטר שמן ל 1400 ק"מ

כלומר אם הייתי נשאר באותו יחס, הייתי צריך לראות חוסר של כ 0.3 ק"ג שמן - שזה משהו שכבר צריך להראות בקלות על המדיד.

אז אני לא יודע כבר מה לחשוב...

זו עובדה שצריכת השמן ירדה משמעותית אחרי טיפול שגרתי לרכב.

מטרידה אותי מאד העובדה שבטויוטה היו עם יד קלה מאד על ההדק לגבי החלפת מנוע, שעלותו כ 12000 ש"ח (מפירוק)

עושה רושם שהם מכסתחים את עצמם בגלל בעיות ידועות במנועים, ומחמירים גם כשלא צריך - הבעיה היא שזה על חשבונו של הלקוח.

כרגע לשמחתי הרכב נוסע מצויין, סוחב מצויין וצורך שמן בצורה הגיונית

מה גם שבספר כתוה שצריכת השמן היא ליטר שמן ל 1000 ק"מ....

לשיפוטכם.

תודה לכל מי שטרח וענה בשרשור הארוך הזה.

שמוליק

פורסם

שמן איכותי הוא דבר חשוב ביותר,מה שמעורר שאלות לגבי איכות השמן במורשה טויוטה,צין מה שמו במורשה יצרן וצמיגות

לא צינת איזה שמן המוסך המשפחתי שם לך?גם יצרן וצמיגות

גם מומלץ אולי במקרה שלך לקצר את הזמנים בין טיפולים

מה אופי הנסיעה שלך,נסיעות עירוניות,נסיעה בין עירוניות באחוזים?

פורסם

מוסך טיוטה אמרו שהם שמים 10W30 (כמו שמומלץ) - לא ידוע לי איזה יצרן

המוסכניק שלי לדעתי שם 10W40 ואני אברר מי היצרן.

המוסכניק שלי המליץ לקצר את זמני הטיפולים לכל 10K במקום כל 15K ובכל מקרה לא יותר משנה - אצלי זה שנה ו 10K הפ פחות או יותר אותו הדבר.

ב4 החודשים האחרונים, אני מעריך שיחס הקליטומרז שלי היה 40% בינערוני, 60% עירוני. ככל יעבור הזמן, רוב מוחלט של הניסיעות יהיו עירוניות וזה יהיה המצב הרגיל מבחינתי.

בנסיעות בינעירוניות מהירות הנסיעה היא 100 קמ"ש +- בממוצע.

שמוליק

פורסם
עדכון:

1. ראשית, עדיין לא קבלתי תשובה ממוסך טויוטה לגבי היבואן. ואני בכוונה משאיר את הכדור בידיים שלהם.

2. שנית, החלטתי לחזור למוסכניק שלי שאני סומך על אמינותו ונסיונו. בקשתי ממנו לבדוק את המנוע, בדגש על צריכת שמן ובוצה.

הוא בדק, ואמר שלדעתו המנוע בסדר גמור, הוא כבר עשה באותה הזדמנות טיפול 10000 (כבר הגיע הזמן) ואמר שצריכת השמן יכולה להשתנות גם כתוצאה מסוג השמן, תוספים שונים, אופי נהיגה, מהירויות נהיגה וכו'.

לאחר בדיקה מקיפה, הוא אמר שאין כל צורך בטיפול מיוחד, הוא עשה רק טיפול רגיל, החלפת פילטר שמן, פלגים וכו' - בקיצור טיפול 10000 כל כל המשתמע מכך. עלות הטיפול אגב, 600 ש"ח כולל עבודה וכולל מע"מ.

הוא החליף את כל השמן לסוג שלטענתו איכותי יותר, והוסיף תוסף (ששכחתי את שמו) - הוא אמר לי שלדעתו לא כדאי לעשות פלאשינג בגלל סיכונים אחרים שיכולים להיות, ולדעתו מצב המנוע לא מצריך זאת.

שמוליק

מוסך טיוטה אמרו שהם שמים 10W30 (כמו שמומלץ) - לא ידוע לי איזה יצרן

המוסכניק שלי לדעתי שם 10W40 ואני אברר מי היצרן.

שמוליק

האם התוסף הוא "תוסף דבש" או "oil treatment" מסוג כלשהו?

אם כן, תוסף כזה+ שמן סמיך יותר, אז אין פלא שצריכת השמן "ירדה".

אבל כדאי שתבדוק את המשמעויות של שימוש בתוספים כאלו-בייחוד לטווח הארוך (דובר רבות כאן בעבר),

לדעתי זה לא פתרון לבעייה.

פורסם
למרות שאני מחשיב את עצמי עם הבנת הנקרא מפותחת, לא הבנתי מה אופן הטיפול ומה העלויות הצפויות בהנחה וזו אכן התקלה...

אז ככה מציע לך לבדוק במוסך (מורשה או לא לפי בחירתך) את קומפרסיית מנוע ואז יהיה ברור ומובן לשאלה:אם המנוע תקין.

• תוכן חדש...