Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב,אצלי בטויוטה אני שם 5W30

בסובארו שלי משנתון 93 אני שם 10W40 .

אולי יש לך נזילה....או שאולי עבר משהו על המנוע הזה,מי יודע?!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה חושב שיש קשר בין סוג השמן לעצם החוסר בו??

לא, אבל הצמיגות הזו מתאימה לאקלים ולרכב ובעלת נטייה פחותה יותר לתצרוכת שמן דרך טבעות בוכנה.

פורסם
שלום לכלכם,

לפני כחודשיים וחצי, טיפלתי בנזילת שמן ברכב (טויוטה קורולה 2003) - שהייתה מאזור המותחן.

אכן, לאחר הטיפול לא ראיתי בחניה כתמי שמן חדשים, וגם הגעתי למוסך כחודש אחרי הטיפול לוודא שאין נזילות, הם עשו שטיפת מנוע ואמרו שלא נראה שיש נזילות נוספות. (אם זה משנה - מוסך טויטה שפילמן)

מאז אותה בדיקה, נסעתי כ - 2500 ק"מ. היום בדקתי שמן, והוא הגיע רק מעט מעל החור הנמוך במדיד (נכון שזה עדיין תקין אבל זה ירד ממצב של מלא, או כמעט מלא)

בכל מקרה, קניתי שמן בתחנת דלק (וכמובן נעשקתי במחיר, אבל לא רציתי לקחת סיכון הייתה לי נסיעה ארוכה לעשות)

ומתוך בקבוק של 1 ליטר, הוספתי כמעט את כולו עד שהמדיד היה שוב בחור העליון.

בספר הרכב כתוב שהמרחק המוערך בין 2 הנקודות הוא כ 1.3 ליטר, ואני הוספתי משהו כמו 0.85-0.9 ליטר.

אציין גם, שהוספתי שמן כאשר האוטו לא היה קר לגמרי (כמו אחרי לילה שלם) ואני מניח שהייתי יכול להוסיף את כל הבקבוק אם האוטו היה קר.

שאלתי היא, בהנחה שאין יותר נזילות, או שהם כאלה מנוריות שלא מגיעות אפילו לקרקע, זו אכילת שמן סבירה? (קרוב לליטר אחרי 2500 ק"מ)

האוטו עשה עד היום כ 93,300 ק"מ

שאלה שניה, אני יודע שהמלצת היצרן היא לשמן 10w30 חצי סינטטי, לא היה כזה ואני שמתי במקום 10w40 חצי סינטטי, עד כמה זה משנה? בכל מקרה זה היה נראה לי עדיף מאשר להסתכן בלחץ שמן נמוך.

תודה מראש לעונים

שמוליק

בכדי להעריך את חיי המנוע וצמצום הבלאי ותופעת הבוצה אני ממליץ לעבור לשמנים איכותים ויקרים מאוד והם:

השמנים הללו תוכננו במיוחד עבור ייצרני רכב למירווחי החלפת שמן של עד 30K extended oil change intervals.

ELF Excellium LDX 5W-40

Motul 8100 X-Cess 5W-40

Shell Helix Ultra 5W-40

איזה כייף לי :)

פורסם

הלילה פרסתי עיתונים מתחת למנוע.

בבוקר לא ראיתי ולו טיפת שמן אחת.

כנראה שהבעיה היא לא נזילה.

מה עוד יכול לגרום לירידת מפלס שמן כל כך משמעותית?

שמוליק

פורסם
תקרא טוב ואל תפסח על המסמכים המצורפים. שום דבר לא חד משמעי . אפשר רק להשכיל

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=297726

תודה, נתקלתי בשרשור הזה.

אני לא מבין, אתה חושב שאני סובל מאותה בעיה הממתוארת שם לגבי צריכת שמן?

ואם כן, מה צריכה להיות ההתנהלות שלי מול מוסך טויוטה? הרכב טופל מאז רכישתו רק במוסכים של טויוטה, תחילה "בכור" ועכשיו "שפילמן".

בכל מקרה, מילאתי שמן אתמול, לא ראיתי נזילות אחרי לילה שלם. איפסתי את המונה ואני אמדוד את צריכת השמן לעומת הקילומטרז'. אני חושב שאם אגיע אם נתון זה למוסך, יהיה קל יותר לאבחן את הבעיה.

תקן אותי אם אני טועה,

ייתכן ובכל מקרה כדי לסור למוסך בהקדם?

שמוליק

פורסם

איפסתי את המונה ואני אמדוד את צריכת השמן לעומת הקילומטרז'. אני חושב שאם אגיע אם נתון זה למוסך, יהיה קל יותר לאבחן את הבעיה.

תקן אותי אם אני טועה,

מסכים איתך !

אל תשכך לעדכן ...

בברכה . אבי !

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבטחתי לעדכן, אז ככה:

היום שוב מדדתי שמן , כאמור לאחר שמילאתי בוודאות עד קצהו העליון של המדיד.

הרכב נסע 1400 ק"מ, וכעת מפלס השמן נמצא בחצי מהמדיד, במונחי הרכב מדובר בכ-0.65 ליטר של ירידה במפלס השמן.

לא ראיתי שום נזילות מהרכב.

מה אתה אומרים? זה סביר? לגשת למוסך?

שמוליק

פורסם

אני לא חושב שזה סביר בכלל, אני אומר לך הרכב שלי עבר 130 אלף ולעולם לא הוספתי שמן בין טיפול לטיפול,בחיים לא היה חסר,בנוסף לרכב 0 תקלות עד היום מעבר לטיפולים שוטפים, אם זה מצב נדיר? אז לא,כי גם לרכבים מהעבודה המצב זהה , אז אם כך ואם אין נזילה, אז לאן נעלם השמן?

אני הייתי רץ למוסך.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא שמתי לב (אומנם לא עמדתי מאחורי הרכב כדי לראות) אבל נדמה לי שזה משהו שאפשר לראות גם מפנים הרכב. - ולא ראיתי עשן.

אני חושב שאגש למוסך בתחילת השבוע.

חצי מדיד זה עדיין תקין לנסיעה, נכון? אני לא רוצה להוסיף שמן לפני שיבדקו את הרכב.

שמוליק

פורסם
שמוליק מנוע שצורך שמן בכמויות כאלה אמור "לעשן" מהאגזוז , האם שמת לב אם הוא "מעשן" ?

זה לא כמות לעשן. יתכן כי צריכת השמן מתרחשת רק בעומס הנסיעה ואז רק הנוסעים ברכבים מאחור יבחינו בעישון.

• תוכן חדש...