Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב לידיעה מהיום בכלכליסט:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3385289,00.html

כמעט מחצית מהתדלוקים - 46 אחוז - בדלקן.

כמה כלי רכב יש בארץ? 2.3 מיליון נכון ליוני 08, אולי היום טיפה יותר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3562138,00.html

כמה ליסינג?

בדצמבר היו 191 אלף מכוניות רשומות בליסינג כלומר בסה"כ 8 אחוז מכלל הרכבים!

http://motocar.co.il/article/11802.aspx

את המסקנות תעשו לבד.

פורסם

יש כמה באגים מהותיים במסקנה שלך (בכותרת).

אז קח בחשבון:

1. דלקן זה לא רק ליסינג. זה כמעט כל רכב מסחרי וציי רכב. כן, אלה שנוסעים הרבה.

2. מי שנוסע הרבה סביר שיקח ליסינג. מי שנוסע מעט, לא משתלם לו כלכלית לקחת רכב בליסינג, ולכן גם סביר שהוא לא יתדלק בדלקן.

3. כן, למי שיש רכב ליסינג לא ממש אכפת מצריכת הדלק וכמות הקילומטרים. מה חדש?

:turn-l:
פורסם

דווקא הכותרת שלך כמעט צודקת. רק ש-8% האחוז הללו הם כלי הרכב הכבדים - אוטובוסים, משאיות ומסחריות גדולות - ולא רכבי הליסינג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אינטל לא מחלקת רכבים. העובדים משלמים עליהם במיטב כספם.

גם אני שונא את התופעה הזאת שנקראת ליסינג, אבל בואו נצמד לעובדות.

פורסם
אם אינטל הייתה חברה שלי במקום לחלק לעובדים רכבים הייתי מחלק להם אופני כביש מקצועיים וקסדה.

תבוא להיות בוס בהולנד.

כאן אופניים זה הטבה שהיא חלק מהתנאים הסוציאליים של מעסיקים מכובדים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לא יודע אם הייתי מחלק אופניים באינטל אבל בהחלט הייתי מציע רכבי מיני/קומפקט, ידניים, דיזל(אני בכלל הייתי שמח לראות את הכנסת מחוקקת כזה חוק).

תחשבו איזה חיסכון אדיר בכסף, משאבים וזיהום אם כל רכבי הליסינג היו מחר מוחלפים לדוגמא ב C4/C3 דיזל ידנית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי נטקאר סיטרואן C3 וC4 דיזל כבר לא מיובאות בכלל. חבל מאוד, במיוחד בהתחשב בעובדה שהC3 דיזל ידני חסכוני ברמה מדהימה (מה שלא יגרום לו להטבות מס כלשהם)

פורסם
תחשבו איזה חיסכון אדיר בכסף, משאבים וזיהום אם כל רכבי הליסינג היו מחר מוחלפים לדוגמא ב C4/C3 דיזל ידנית.

שהישראלי המצוי יירד לרכב שהוא לא 1600-אוטומט? ועוד (רחמנא לצלן) ידני?! פחח הצחקת אותם :roll:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
שהישראלי המצוי יירד לרכב שהוא לא 1600-אוטומט? ועוד (רחמנא לצלן) ידני?! פחח הצחקת אותם :roll:

סלח לי שאני לא מוכן לנסוע בחדר כושר על גלגלים. יש אנשים שרוצים לנסוע בכיף ואיזי במקום לקיים את טקס הקלאץ'. ולמה רק ישראלים? אמריקאים, יפנים, סינים, קוריאנים. כולם מעדיפים אוטומט. רק אירופאים רוצים ידני משיקולי קמצנות נטו.

פורסם

פעם החברה שלי היתה מוכנה לתת לעובדים לבחור בין מאזדה לנטיס בז' למאזדה לנטיס כסוף (ברצינות!), בטענה שזה מסובך מדי לנהל ריבוי דגמים, ושהם לא רוצים ליצור מצב של אי שויון וקנאה (שוב, ברצינות!).

אחרי לחץ מהעובדים (ורמז שגם הדרישות מהפרוייקטים מסובכות, אז אנחנו מתאמצים) ההיצע גדל.

היה לי העונג לנסוע חצי שנה ברכב ליסינג, כי מדרגת ניהול מסויימת ואילך, רכב צמוד היה הטבה בלתי ניתנת להמרה לשכר. לקח לי זמן, אבל הנוהל שונה :-D

שום הנהלה היום לא תרצה להצטייר כלא ירוקה.

הבעייה העיקרית לדעתי היא שאין תמריץ מספיק לקחת בליסינג כלי רכב קטנים. המחיר החודשי והשווי למס קרובים מדי למחירי המשפחתומטית 1600, וצריכת הדלק איננה מעניינת את העובדים.

פורסם

יכלה מדינת ישראל לעודד את הרכבים הירוקים לתחום הליסינג ובכלל על ידי ביטול המסים על רכבים היברידים , על ידי כך להוזיל את הרכבים ולהפוך אותם נגישים לכל.

אבל למה למדינה להפסיד כסף על מיסים ועל אובדן הכנסות מהמס על הדלק אשר ייחסך ??

דרך אגב, משום מה גם בתחום ההיברידי אין תחרות בין הונדה לטויוטה אשר מחירי הסיביק והפיריוס זהים לחלוטין ועומדים על 151 א"ש..

תחרות במיטבה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קשור אבל לא קשור......

אותי מעניין יהיה לראות כיצד יראה שוק רכבי יד 2 בעוד משהו כמו 5-7 שנים.....מה יהיה אחוז המכוניות שיוצעו למכירה ממגרש או מפרטי שתהיה להם היסטורי של ליסינג

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם
סלח לי שאני לא מוכן לנסוע בחדר כושר על גלגלים. יש אנשים שרוצים לנסוע בכיף ואיזי במקום לקיים את טקס הקלאץ'. ולמה רק ישראלים? אמריקאים, יפנים, סינים, קוריאנים. כולם מעדיפים אוטומט. רק אירופאים רוצים ידני משיקולי קמצנות נטו.

כן. אצלנו ממשיכים לבזבז דלק, אבל מבטלים את הבורקסים והפירות בפגישות עבודה, סופרים לך כמה שיחות טלפון עשית לחו"ל, מקטינים את הסיבסוד של המעסיק בהשתתפות בארוחת צהריים, מאלצים אותך לנצל את כל יתרת ימי החופשה, ולפעמים גם מקטינים את השכר ב 5%.

חסכון של 30% בצריכת הדלק של צי הרכב בחברה גדולה יכולה לכסות את כל הדברים האלה.

הגיון עקום מאוד.

וזה לא קמצנות נטו, זה חסכון, ובחברה עסקית חסכון בהוצאות מביא לגידול ברווחים, וגידול ברווחים מביא לגידול במשכורות ובבונוסים, ובטחון גדול יותר במקום התעסוקה וכו' וכו'.

אז אתה מוכן באופן פעיל לחסום אפשרות גידול ברווחי המעסיק שלך רק על מנת שלא תצטרך להעביר הילוכים לבד.

אין ספק - איש רחב אופקים אתה... :brickwall:

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...