Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה

ממש כיף לראות את המכונית מורכבת ונוסעת! כל הכבוד! האמת שאני מתרגש למדי.

מכונית זו היתה ועדיין קרובה מאוד לליבי, מאחל לכם שתצליחו לסיים בזמן ואכן למצוא מימון לנסוע לתחרות בחו"ל.

זה עדיין בניהולו של ערן שר?, מי מוביל את הצוות?

זה אתר שליווה את הפרוייקט שלנו דרך האוניברסיטה.

http://w3.bgu.ac.il/sae-car/

אם יש לכם שאלות ותהיות אשמח לעזור.

עומר

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם,

שמחתי לקרוא את התגובות של כולכם.

אני לא מזלזל באף מהנדס או בכישורים של החבר'ה כאן או בכלל. אני מעריך את כולם.

ג'רמי - אני לא אוהב לדבר בהכללות מכיוון שאני לא אוהב שמכלילים אותי .

אל תגיד שכל מה שבונים בבית הוא לא מהונדס נכון או מהונדס יתר על המידה שזה פחות או יותר אותו דבר.

חוץ מ2 מקומות בישראל כל השאר נכנסים להגדרה של "בונים בבית" ואם יצא לך לראות איזה כלים בארץ אני מניח שאולי תבין שטעית בהכללה שלך. אני לא מדבר על ילדים שיש לאבא שלהם רתכת במחסן אז הם חותכים איזה אוטו ועושים לו קשת התהפכות.

אני יהיה הגון ואזמין אותך לצפות בפרוייקטים של אחרים וטובים ממני, אם תרצה שמות אני גם אתן לך כי אני לא חוסך מחמאות מאנשים.

זה שאני משתמש ברדיאטור קיים ולא מייצר רדיאטור מאפס זה כי אין לי רשימה ארוכה של ספונסרים (אני אומר את זה מתוך קנאות בריאה :p ) מלבד המשכורת שלי ולכן אני מעדיף לעבוד עם הקיים כי יש עוד דברים מעבר לזה בחיים.

אין לי טענות כלפי המקצועיות של חברי הצוות, מה שנראה לי מוזר הוא דווקא הלוח זמנים.

לפי מה שאני רואה וקורא ,הבנייה בתחום המוטורי בארץ מתחלקת לשני זרמים.

המהנדסים שמנסים לחסוך כל גרם וחושבים איך לבנות רכב עם 400 קילו ו 700 כוח סוס לעומת אלה (שאני משתייך אליהם ) שמעדיפים לא לחסוך במשקל (ביחס נורמלי ליעוד ולמנוע של הכלי ).

יש עוד הרבה דברים חכמים לעשות מעבר לחשוב איך מורידים עוד קילו.

ג'רמי - בנושא המשקל דווקא עדיף לחשוב איך מייעלים את המשקל המוקפץ כדי שיהיה יותר איזון בין המשקל המוקפץ ללא מוקפץ - אם גם חשוב ההתנהגות של הרכב ולא רק הגרמים שמופיעים על המשקל.

יחד עם זאת אני יודע שהתכנון של רכב אספלט הוא שונה מאשר רכב שטח והיתי שמח לשמוע מכם על הפתרונות וללמוד מהעבודה שלכם.היתי שמח אם תעלו גם את התכנון לרשת זה מעניין לא פחות מתמונות של ריתוכים :>

בהצלחה בהמשך הפרוייקט :)

עדי,

שלום עדי,

אל תטעה - אני בהחלט לא מזלזל באף אחד שבונה מכונית בחצר האחורית (להיפך - יש לי המון הערכה לכל אחד כזה), ואני בטח שלא יכול לעשות הכללות לגבי אנשים שאני בכלל לא מכיר.

הלוואי ואני הייתי בעל הכשרון, היכולת והאמצעים לבנות מכונית אצלי בחצר (פעם הספקתי לפרק את עודפי המשקל מחיפושית 72 לפני שהוא נגנב לי).

אבל השיקולים בבניה כזאת, וסדרי העדיפויות, הם שונים לגמרי מאשר הפרוייקט של ה SAE , ולכן לא מתאים לייעץ לסטודנטים האלה על פי השיקולים של בניה ביתית.

בשביל נהיגות כיף בשטח, 100 ק"ג יותר 100 ק"ג פחות לא עושים את ההבדל. זה לא מה שחשוב.

בשביל אלה שמתחרים במסגרות כאלה ואחרות - עם כל הכבוד וההערכה, רמת הספורט המוטורי בארץ עדיין לא הגיעה לכזו שהרכב שמהונדס יותר טוב יביא יותר נצחונות. רכב שלא מהונדס מספיק טוב לא יצליח לגמור מירוץ, אבל בכל השאר, כשרון הנהג הרבה יותר משמעותי. (אני לא יודע איזה סוגי רכב אתה בונה. אם מדובר ברכבים לתחרויות עבירות אז אני לא מבין בזה כלום ומוטב שאשתוק)

למיטב ידיעתי, קטגוריית הבאגים במסגרות השונות די פתוחה, ומותר למעשה לעשות כמעט הכל.

בפורמולה SAE יש הרבה מאוד אילוצים ומגבלות שצוות התכנון חייב לעמוד בהם. הם לא מקבלים דף חלק.

הדיון על משקל מוקפץ/בלתי מוקפץ הוא מאוד מעניין, אבל כבר חורג מהשרשור הזה.

והערה אחרונה - אם יש לך רק 400 ק"ג, אתה לא צריך 700 כ"ס.

מי שבונה באגי ששוקל יותר מטונה (וראיתי כאלה), מוצא את עצמו מחפש כל הזמן איך להביא עוד כוח, וזה עולה לו בעוד משקל, ועוד סיבוך ופחות אמינות...

אם הייתי בונה לעצמי באגי, אני הייתי משקיע יותר זמן בהפחתת משקל מאשר בהגדלת הספק.

המכוניות שהכי נהניתי לנהוג בהן בעבר ידועות במשקלן הנמוך ובהספקן הצנוע, ויחד עם זאת היו להן יכולות הרבה יותר גבוהות ממה שהיית מצפה.

ונותר רק לצטט את קולין צ'אפמן האגדי: "Just add lightness"

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
שלום עדי,

בשביל נהיגות כיף בשטח, 100 ק"ג יותר 100 ק"ג פחות לא עושים את ההבדל. זה לא מה שחשוב.

בשביל אלה שמתחרים במסגרות כאלה ואחרות - עם כל הכבוד וההערכה, רמת הספורט המוטורי בארץ עדיין לא הגיעה לכזו שהרכב שמהונדס יותר טוב יביא יותר נצחונות. רכב שלא מהונדס מספיק טוב לא יצליח לגמור מירוץ, אבל בכל השאר, כשרון הנהג הרבה יותר משמעותי. (אני לא יודע איזה סוגי רכב אתה בונה. אם מדובר ברכבים לתחרויות עבירות אז אני לא מבין בזה כלום ומוטב שאשתוק)

למיטב ידיעתי, קטגוריית הבאגים במסגרות השונות די פתוחה, ומותר למעשה לעשות כמעט הכל.

בפורמולה SAE יש הרבה מאוד אילוצים ומגבלות שצוות התכנון חייב לעמוד בהם. הם לא מקבלים דף חלק.

הדיון על משקל מוקפץ/בלתי מוקפץ הוא מאוד מעניין, אבל כבר חורג מהשרשור הזה.

והערה אחרונה - אם יש לך רק 400 ק"ג, אתה לא צריך 700 כ"ס.

מי שבונה באגי ששוקל יותר מטונה (וראיתי כאלה), מוצא את עצמו מחפש כל הזמן איך להביא עוד כוח, וזה עולה לו בעוד משקל, ועוד סיבוך ופחות אמינות...

אם הייתי בונה לעצמי באגי, אני הייתי משקיע יותר זמן בהפחתת משקל מאשר בהגדלת הספק.

המכוניות שהכי נהניתי לנהוג בהן בעבר ידועות במשקלן הנמוך ובהספקן הצנוע, ויחד עם זאת היו להן יכולות הרבה יותר גבוהות ממה שהיית מצפה.

ונותר רק לצטט את קולין צ'אפמן האגדי: "Just add lightness"

ג'רמי ערב טוב,

לדעתי כל ההודעות האחרונות חורגות מהשרשור הזה ולא רק הנושא של משקל מוקפץ\לא מוקפץ.הסיבה שרשמתי אותו היא כדי להראות שמשקל הוא לא רק מה מראה המחוג שהכלי עומד על המאזניים.

גם בבאגים יש דרישות שצריך לעמוד בהם - לא מחמירים כמו בFSAE אבל בהחלט יש.

לגופו של משקל (ואני אנסה לסכם דיון שהיה לפני כחודשיים בפורום אחר ), הקטגוריה המובחרת של הבאגים נקראת טרופי טראק. טרופי ממוצע שוקל 2500 קילו.צמיג שטח 33" שוקל 45 קילו , תכפיל ב4 ותגלה ש4 צמיגים לבד שוקלים 180 קילו , תוסיף לזה סרן אחורי וקדמי וכבר קיבלת משקל לא מוקפץ של בערך 400 קילו. היש היגיון להתחיל לחסוך משקל ביתר הכלי ולהגיע למצב של משקל בלתי מוקפץ 400 קילו ומשקל מוקפץ 500 קילו ? כנראה שלא...

אפשר לומר שחרגנו מהנושא של השרשור, לכן אני רק אומר שהפרוייקט שהחבר'ה מרימים פה הוא יפה מאד וכל הכבוד להם ! עבודה מקצועית ויפה.

המשך שבוע טוב,

זה לא משנה שגדלת בלול תרנגולות כל עוד בקעת מביצה של ברבור...

פורסם

אין ספק שטרופי טראקס מצטלמים טוב אצל האמריקאים, שמבחינתם, יותר גדול/כבד זה גם יותר טוב.

רק תחשוב על דבר אחד: אם הם לא היו שוקלים 2500 קילו, הם לא היו צריכים צמיגי 33", או מנוע V8 עם חמוצים שאני לא יודע כמה הוא שוקל, או מתלים עם מהלך של מטר.

הבאגי של שלסר שהתחרה בהצלחה בדקאר במשך שנים שוקלת "רק" 1400 ק"ג, ולא נראה לי שיש לה יכולות פחותות.

עניין פילוסופי אני מניח...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני רוצה לנצל את הפורום הזה ולהודות לכל האנשים היקרים שבנו את הרכב שאנו עובדים עליו השנה. הם באמת הקבוצה הראשונה ורק בזכותם הפרויקט הזה קיים:

עומר וערן (מתלים), אסף ואלון (מנוע), אלדד ומור (שלדה), שחר ואדגר (בלמים וגלגלים), ניר ושלומי (הנעה), מאור ואבי (אינטגרציה), וכמובן לירוסלב וגידי שניהלו את הכל (ומצטער מראש אם שכחתי מישהו...).

במידה ומישהו מכם קורא את ההודעות כאן, ומכיוון שאנחנו ממשיכים את העבודה שלכם, נשמח אם תבואו ותשתפו אותנו בידע והניסיון שרכשתם. אני בטוח שהקבוצות השונות שמתחילות לעבוד על הרכב החדש ירוויחו רבות מכך. תרגישו חופשי ליצור קשר.

פורסם

נדב וג'רמי שלום ,

אני מדבר על כלי שמסוגל לגמוע 200 קילומר בשטח בכמה שיותר מהר .

ג'רמי, אני לא יודע אם זה פילוסופי או לא - אבל בהחלט הרבה אנשים חלוקים בעניין הזה . כנראה שגם אני ואתה :>

ושוב -אני מצטער שגנבנו לכם את השרשור ופתחנו דיון משלנו :) אז אני יוסיף ואני מניח שכולם יסכימו איתי שהפרוייקט יפה מאד וראוי.

בהצלחה בהמשך,

עדי.

זה לא משנה שגדלת בלול תרנגולות כל עוד בקעת מביצה של ברבור...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום אחרי הרבה מאוד זמן

סורי היה בחינות, עבודה ושאר ירקות

העדכון החם הוא שהחיפוי למכונית מוכן

והכל זה בדיוק בזמן ההכנה של המכונית, לארוע אוטומוטור הקרוב בפסח, בגני התערוכה.

יותר מנשמח לראות את חלקכם מבקרים

גיליBGR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המכונית מוכנה,

וכבר עומדת בביתן 15 באוטומוטור.

אתם מוזמנים לבוא ולבקר.

תמונות יועלו בימים הקרובים.

שיהיה חג שמח

• תוכן חדש...