Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצגתי כבר את עצמי בשרשור ההיכרות..

אז עכשיו קצת על התחרות, פורמולה SAE היא תחרות בסגנון פורמולה, כלומר מרכב פתוח רק הכל קצת יותר קטן.

קיימות הגבלות רבות מבחינת תקנון התחרות שבראש ובראשונה שנפח המנוע לא יעלה על 610 ס"מק.

בתחרות משתתפות כ- 250 קבוצות מרחבי העולם במספר אירועים, שמתרחשים במהלך השנה במספר מקומות בעולם, מכל מיני אוניברסיטאות.

הנה הקישור לאתר התחרות : http://students.sae.org/competitions/formulaseries/

בשרשור הזה אני ינסה לעדכן התקדמות של העבודה שלנו במהלך השנה הזו ובמהלך שנה הבאה.

כמו שאמרתי כבר בשרשור השני, קיימת כבר מכונית אחת שבנו לפני מספר שנים אותה שיפרנו ונמשיך לשפר במהלך השנה הזו, ותהיה מכונית נוספת אותה אנו מתכננים על מנת לייצרה בשנה הבאה ולהעמיד אותה כך שתהיה מוכנה להתחרות באירועים שיהיו.

כל מי שמעוניין לשאול מה מי מתי ולמה מוזמן תמיד..

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה ניראה יותר כמו קארטינג או באגי ופחות דומה לרכב פורמולה.

מה אם כל הצורה האוירודינמית של הרכב? הקשת התהפכות גבוהה מאוד לא?

בכל מקרה בהצלחה.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

כל הכבוד!

לא ידעתי שיש בארץ ליגה לFSAE

לפני כ3 שנים רציתי להתחיל לבנות אבל החלטתי לוותר מכיוון שהרכב לא שימושי בארץ.

אז עברתי לבנות רכבי שטח ( יש בפורום שטח כאן שרשור של הפרוייקט שלי)

מדוע אין דפרנציאל לכלי ?

והאם שיניתם יחס העברה בגיר ?

כל הכבוד על הבנייה.

בהצלחה בהמשך,

בסיס

זה לא משנה שגדלת בלול תרנגולות כל עוד בקעת מביצה של ברבור...

פורסם
זה ניראה יותר כמו קארטינג או באגי ופחות דומה לרכב פורמולה.

מה אם כל הצורה האוירודינמית של הרכב? הקשת התהפכות גבוהה מאוד לא?

בכל מקרה בהצלחה.

שלום מאור,

אני אנסה לענות לך בשם גילי - יצויין שאין לי שום קשר לפרוייקט וכל מה שאני אומר זה מידע אישי שלי.

אם החבר'ה בונים בשביל להתחרות אז אני מניח שהם למדו את התקנון של FIA לבניית רכב מרוץ.

מידת הקשת התהפכות היא לפי תקן FIA מינימום 90 ס"מ אם אני זוכר נכון.

מה שאתה רואה בתמונה זה שלדה עם כלוב התהפכות, כשמתכננים שלדה לא מתייחסים לאווירודינמיקה של הרכב. מתייחסים לצורה ההנסים שתיהיה חזקה ושתוכל להתמודד עם כל הכוחות שמשפעים עליה,ויש הרבה כאלה.

את האווירודינמיקה משיגים בעזרת חיפוי על השלדה.

מקווה שעניתי לך על שאלותך,

פורסם

לגבי נושא הגיר והדיפרנציאל

כרגע מורכב על הרכב דיפרנציאל מוגבל החלקה

ולא ידוע לי אם שינו את יחסי העברה של הרכב

ולגבי שאלתך מאור

אכן עדי צדק על לגבי החיפוי אך התקנות שאנחנו כפופים אליהם הם של התחרות formula sae

אם יש שאלות נוספות אני ישמח לענות...

פורסם

אהלן !

מצורף כאן קובץ אינפורמטיבי מאוד שיסביר על התחרות והפרויקט שבו אנו משתתפים, יענה על מספר רב של שאלות ואולי יעלה שאלות נוספות..

חשוב לציין!

אנו מחפשים ספונסרים לפרויקט הן מבחינת החלקים והכי חשוב כסף לטוס לתחרות, יש מספר חברות שתומכות בפרויקט אך אנו זקוקים לתמיכה רחבה ככל האפשר, נשמח לקבל עזרה ולשמוע רעיונות! יש כאן הזדמנות לעזור במינוף פרויקט אדיר ולייצור קשר עם האקדמיה בנוסף לחשיפה ופרסום שאנו מציעים באמצעות הרכב.

אתם מוזמנים לשאול ולהתעניין, יהיו כאן הרבה אנשים שישמחו לענות!

מכתב פנייה מפורט - מכונית מרוץ.doc

פורסם

ברכב הנ"ל מורכב דיפרנציאל מסוג TORSEN (אם עדיין לא פירקו אותו)

כמן כן - התוכנית היא שהמנוע סוזוקי היה צריך להיות מנוהל ע"י מערכת של NATIONAL INSTRUMENTS.

לא פשוט לביצוע - אבל בבניה נכונה (וארוכה מבחינת זמן) ניתן להגיע לביצועים מדהימים.

הנה דוגמא ליכולת :

1

2

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

זה הרכב שנבנה בבן גרוריון לפני כ-3 שנים שנקרא ספרינט אוף בן גוריון?

אני לא מצליח להבין אם אתם בניתם או שקניתם למטרות של תחרויות....

פורסם

זה אוטו הרכב לדעתי, ואפילו באותה המסגרת.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

זה אותו הרכב ברמת העיקרון למעט מספר שיפורים ושיפוצים..

מטרת הקבוצה היא ללמוד מהרכב הנוכחי ולהפיק ממנו לקחים, על מנת לתכנן ולבנות מכונית , שתגיע לתחרות בינלאומית עד סוף השנה הבאה, כחלק מפרוייקטי גמר של קבוצה גדולה של סטודנטים להנדסת מכונות באוניברסיטת בן גוריון.

בנוסף עוד במהלך השנה הנוכחית מתבצעים מספר שיפורים ברכב הנוכחי, בעיקר במערכת הקירור ובתא הנהג.

פורסם

אההה אוקיי,

כבר חשבתי שנבנתה עוד אחת בישראל , כבר שמחתי שאולי בעתיד תיהיה גם ליגה בישראל, אבל כנראה שלא :>

בכל מקרה בהצלחה !

איזה שינויים אתם מייעדים למערכת הקירור ?

פורסם

ליגה לא ממש בתכנון..

או אפילו תחרות בודדת כחלק מהסבב של האירועים מסביב לעולם לא מתוכננת בארצנו הקטנה..

המטרה העיקרית שלנו היא להעמיד מכונית שתשתתף בתחרות בחו"ל ובין היתר על ידי כך ליצור חשיפה בארץ לתחרות ולספורט..

• תוכן חדש...