Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

ברשותי מאזדה 323 סדאן שנת 95.

הבוקר, כאשר הנעתי את האוטו לנסיעה גיליתי שנורת בלם היד נותרה דלוקה, ולא כבתה עם הורדת בלם היד.

ממהר לעבודה הזמנתי מונית, ואמרתי לעצמי שאטפל בעניין מחר.

כשחזרתי סיפרה לי אחותי שנסעה באוטו היום, ושמה לב לכך (כנראה שאם הנורה דולקת אבל האוטו לא מעלה עשן הכל בסדר מבחינתה) שבנסיעתה הראשונה הנורה כבתה לאחר כעשרים דקות נסיעה. כאשר נסעה ברכב שוב הנורה כבתה לאחר פרק זמן דומה, אך במהרה נדלקה שוב, במהלך הנסיעה.

מה עלולה להיות הבעיה, וכמה קשה יהיה לי לפתוח את הארנק?

תודה רבה...

פורסם

יש לך כנראה ירידה במפלס נוזל הבלמים כתוצאה מנזילה.

שנוזל הבלמים יורד מתחת לרמה מסוימת הנורה דולקת קבוע.

ראה כאן בשרשור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=289449&highlight=%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%AA+%D7%91%D7%9C%D7%9D+%D7%99%D7%93

בכל מקרה תקנה נוזל בלמים תמלא וסע בדחיפות למוסך קרוב כמה שיותר.

אל תשתמש ברכב כרגע- במצב הזה אתה עלול להקלע למצב של -אין בלמים!

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

1. כבה מנוע

2. פתח מכסה מנוע

3. לשם פתיחת פקק פתח המילוי יש לסובב את הפקק נגד כיוון השעון (מחוגים זזים אחורה). בדרך כלל על פקק מילוי נוזל הבלמים או על המיכל מצויין איזה נוזל בלמים יש למלא. ראה תמונה לשם המחשה בלבד כיצד נראה מיכל נוזל בלמים.

4. מלא נוזל בלמים DOT3 או DOT4 תלוי איזה סוג קיים במערכת אצלך ברכב עד לגובה שבין סימן MAX-MIN

5. סגור את הפקק עם כיוון השעון

6. גרור את הרכב למוסך

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

תבדוק את מנורות הבלמים (שמישהו ילחץ על הבלמים ואתה תביט מבחוץ), ברכב הנ"ל כאשר אחת ממנורות הבלמים נשרפת נדלקת אותה נורה שאתה מדבר עליה. יכול להיות שיש בעיה במגעים באחת הנורות ולכן זה לפעמים עובד ולפעמים לא.

פורסם

סוג הנוזל בלמים DOT3, ניתן להחליף את כל הנוזל בלמים ולעבור ל DOT4.

אין לערבב בין הסוגים של נוזל הבלמים.

במידה וחסר נוזל בלמים במיכל אז אני ממליץ בחום לגרור את הרכב למוסך יש סכנה בטיחותית ממשית.

להערכתי יש נזילה במשאבת אופן האחורית (יש להחליף את שני המשאבות במידה ואחת נוזלת).

עלות משאבת אופן חליפית כ70ש"ח X2, נוזל בלמים DOT3 תחליף את כל מה שיש במערכת, תצטרך כמעט חצי ליטר עולה כ 50ש"ח.

אלו מחירי החלקים, תוסיף לזה עבודה.

חשוב מאוד שהעבודה תתבצע במוסך מקצועי, יש לנקז אוויר ולבצע בלימות מבחן לאחר גמר העבודה(המכונאי יבצע זאת).

אל כעת ברכב עד לתיקון הבעיה, משום שאם יש נזילה ממשאבות האופן יש סכנה, משום שנוזל בלמים הוא דליק ביותר תוסיף לזה את החום השורר בתוך התוף והתוצאה....

פורסם

לפי הסימון במיכל נוזל הבלמים כרגע יש מעט יותר מהמינימום.

סביר שהנורה נדלקה כאזהרה לכך שהנוזל עומד לרדת מתחת למינימום, או שמא מדובר כנראה בבעיה אחרת?

תודה רבה לכולכם על העזרה.

פורסם

אין בעיה אחרת. מומחי הפורום אבחנו נכון. לא סביר שמפלס הנוזל לא יהיה שלם לחלוטין. יש לך נזילה וכמו שהסבירו לך, מאד מסוכן לנהוג כך ברכב. גרור למוסך מקצועי שיאבחן את מקום הנזילה ויבצע ניקוז ובדיקת בלימה פיזית כמו שהוצע לך מעלי.

רוצה לאבחן לבד?

חפש סימני נוזל בלמים סביב הבוסטר והמשאבה הראשית

חפש רטיבות במשאבות האופנים,בברגי הניקוז ובחיבורי הצינורות שלהם.

אם תחפש מספיק ביסודיות, תמצא.

לתקן לבד, אני ממש לא ממליץ לך.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...