Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי זאת הייתה מדידה של 110 כ"ס בגלגלים?

נשמע יותר הגיוני.

מה שבטוח זה שממנוע אטמוספרי בנפח של 1.6 ליטר לא תקבל בחיים 15 סוסים משינוי של צ'יפ בלבד.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה hgt,מישהו כאן יכול לאמת לי את דבריו בקשר לקפיצים של סימוני? (שעדיף לי לקנות כבר בארץ ולא להביא מחו"ל קפיצים אחרים)

האם קפיצים עם "שם" יותר טוב ומפורסם יתנו בכלל תמורה טובה יותר?

ובקשר לאוטו,הבחור אמר שלפני שבאתי הוא הלך לצחי "להוריד" את הצ'יפ מכיוון שהוא ראה שאני צעיר ובאתי עם אבא שלי (דרך אגב,אני בן רק בן 18).

ומתי שאני ירצה שאני יתקשר אליו והוא ילך איתי לצחי "להעלות" את הצ'יפ..

האטו נוסע עכשיו נחמד,כמו פולו gti שיש לה צ'יפ אגזוז ופילטר..ואני מבין שלפי דברי הבןאדם האוטו יכול לסוע יותר חזק,אז למה לי לא לנסות..נכון?

בכל מקרה,נראה לי שאני יטפל קודם בנושא ההתנהגות של האוטו..וגם את כל זה אני יעשה לאט לאט. אין לי יותר מידי כסף והדברים האלה עולים פשוט המון..

אם למישהו יש איזה"תוכנית" :) שלמה כזאת על איך לשפר את התנהגות האוטו אז יהיה נחמד מצידו לכתוב לי אותה..(שלמה=איזה קפיצים/בולמים/הא לשים ספייסרים?/קאמבר? (מזה??)

ובלי כל קשר,עניין השיפורים כנראה ידחה קצת,כי אני כרגע מתכנן על איזה קורס נהיגה מתקדמת (יש המלצות?)

פורסם

תיקון טעות,התכוונתי לכתוב שאני רק בן 18..

כנראה הידיים קצת התבלבלו לי..

פורסם

יש לי טונות של קטלוגים ולינקים בנושא פולו, כולל כאלה של VW RACING עם חלקים של GROUP N לאוטו שלך.

מה התקציב שלך ומה סדר העדיפויות ?

אני הייתי מטפל בבולמים וקפיצים קודם, אייבאך מעולים, אבל נחשבים לשוברי עצמות מדופלמים. אצלי יש בולמי בילשטיין שתוכל להשיג בגרמניה בקלות, יחד עם קפיצים פרוגרסיביים של OMP יצא SETUP טוב מאוד.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

בוקר טוב

:-)

הפונטו שלי הינה מודל 2001 לכל המתעניין.

ולעניין הקפיצים- והיה וסימוני נושאים תקן TUV אזי יש להניח שהם טובים מספיק.

בעניין המחיר - יקירי , מדובר בשוק האירופאי - יורו אומר לך משהו? יקר יקר ...

אני לא מניח שיש הבדלים במחיר אם בכלל ואתה יודע מה?

אולי יותר סביר שתחפש מוסך שאתה מכיר שירכיב לך במחיר טוב וכך תוכל להנות ממחיר נוח.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

דבר ראשון, אני לא מכיר את הפולו היטב, אבל.

הנה מספר דברים שכדאי לשים לב אליהם.

1. VW עבדו הרבה עם בילשטיין (בגולף דור 1+2 אולי גם בבאים), לכן יכול להיות שהם יתאימו לרכב (מבחינת התנהגות) יותר טוב מקוני.

2. אני לא הייתי נוגע בכוח מנוע, צודק מי שמכר לך. גם ככה ע"י שיפור אחיזה תשיג יותר.

3. חלקים שיש צורך במכונאי להתקנתם עדיף לקנות בארץ ולעשות עיסקה של קניה+הרכבה, לפעמים זה יוצא זול.

4. ספייסרים על האחוריים (שם שמים אותם בד"כ), מרחיבים את הציר האחורי, כאשר הציר מורחב הוא אוחז טוב יותר, לכן הרכב יטה פחות להיגוי יתר (תחת יציב מאוד).

לגבי ניסיון עם ספייסרים תשאל את זרזיר תומר וגל.

5. קאמבר, במיוחד על הקדמיים, מדובר על שינוי הזווית של הגלגל, למשל במקום שהגלגל יהיה בניצב לכביש הוא יהיה בזווית מסוימת (קאמבר שלילי - כאשר החלק התחתון של הגלגל נוטה החוצה לעומת העליון).

היתרון בזה הוא בפניות, כאשר תכנס לפניה והרכב יטה על הצד תקבל מקסימום אחיזה (כעת כל הגלגל יהיה על הכביש).

החסרון הוא באחיזה פחותה בקו ישר ובמלחמת הגה בתאוצות חזקות (במיוחד על קרעי האספלט שלנו).

לגבי הקאמבר, תבדוק אם צריך לקנות רכיב מיוחד לשינוי קאמבר במיתלה, יש חברות שאי אפשר לשנות בהן קאמבר עם החלקים המקוריים (פיז'ו).

נ.ב.

אתה עם הפולו האדומה שבא ביום שישי?

אם כן היא מאוד יפה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

בוקר טוב.

קאמבר הוא מידת ההתכנסות של הגלגלים הקידמיים בהאצה. הוא נשלט ע"י הסטראט ברייס או "מוט הגישור". קפיצים - כל חברה בעלת תקן TUV תספק סחורה איכותית, אך התוצרת המועדפת לרכבי VW תמיד היתה ותהיה שילוב בולם קפיץ של אייבאך ובילשטיין.

הספייסר הוא מעין דיסקית אשר "יושבת" על ה"נבה" ומוציאה את הגלגל מילימטרים ספורים עד סנטימטרים אחדים החוצה. ע"י הרכבת הספייסר, תרחיב את מיפתח הגלגלים ותעניק יותר אחיזה לציר שעליו הם מורכבים. כשהחלפתי מנוע למנוע כבד יותר וחיפשתי פיתרון לבעיית אובדן האחיזה מאחור, החלטתי על ספייסרים (כסף לסרן קומפלט לא היה). לאחר ניסוי ותהיה (שיט!! אה!!! לא לעשות צלחת!! אה!!!!) בחרתי בזוג סייסרים של "סימוני" אשר משרתים את מטרותי היטב.

לגבי 140 כ"ס מצ'יפ... נו... שויין. יש לך ווסת. הוא לא מוסיף כוח. רק תגובה. יכול להיות אפילו שהוא מוריד כוח עקב OVERFUELING שחונק את המנוע.

אלמנט (תודה לשייקה פולי וגברי שכולם לקוחות שלי ) תחליפי עשוי בהחלט להיות יותר יעלי (הבנתם, גששים)כיוון שתא המנוע של הפולו בנוי כך שרק אוויר חם מגיע אל הפילטר. מה שכן - הייתי נפטר מכל הצנרת ומותח צינור אחד אל קידמת הרכב (ר' XRRALLYE).

לגבי מע' הפליטה - על הכיפאק, אבל לא נותן הספק מטורף, כי המקורית של הפולו GTI יעילה מאוד.

בקיצור - 140 כ"ס אין שם. אבל מה זה בכלל משנה? מרוצה? אחלה. לא מרוצה? שתי סטירות...

וברצינות - אני מקווה שתשפר בחוכמה ,כי יש לך אחלה אוטו, וממה שנראה לי- אתה בדרך הנכונה.

ד"א - תמיד תקפיד לערוך סקר שוק ולעולם אל תתלהב ותקנה מוצר ללא התייעצות. הרי לכל סדנה יש את הדעות שלה, כל אחד הכי מבין והכי צודק, ולא תמיד זה הכי נכון...

אז בהצלחה ותעדכן אותנו מה קורה עם האוטו (ואם הג'נטים למכירה).

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

:)תודה על הכל,יהיה לי קצת קשה להגיב על זה בצורה מסודרת..אס אני מצטער מראש

1.האייבאך ובילשטיין,התכוונת לבולמים של בילשטיין וקפיצים של אייבאך נכון?

וכשאני ינמיך,בכמה מילימטר להנמיך?

ומה עם איזה מוט מייצב? לא מומלץ?

2.הספייסרים הבנתי מנסיונך האישי שהם מומלצים,נכון? (עוד דבר שטוב בהם זה שהם זולים),והקאמבר-אתה ממליץ לשים את זה? אני רוצה שהאוטו ישב טוב בסיבובים,אבל גם לא רוצה שתהיה לי בעיה בהאצות,מה שהבנתי שהם עושים..

3.בקשר לצנרת,באיזה מקום ללכת לברר על זה?

4.נכון שהגיוני שבאוטו יש מצב של OVERFUELING והגעתי למסקנה שדרך הגיונית אולי לפתור את זה היא פשוט להוסיף מקור מסויים שיכניס עוד אוויר,אני צודק? אם כן אז יש דבר כזה בכלל,ומהו?

ומהו אלמנט תחליפי לווסת?

5.לערן,את הבילשטינים שלך,מאיפה קנית?

*כמו שהזכרתי אבל שלי נוסע בקרוב לגרמניה,אתם לא חושבים שאם הוא יביא ארבע בולמים של בילשטיין וארבע קפיצים של אייבאך,זה יהיה יותר זול מבארץ??

ושוב,תודה!

נ.ב-אני לא זה עם הפולו האדומה(שלי כסופה)..

ואם תומר כבר הזכרת את הג'אנטים-אז הם למכירה..

נההה סתם....:)

פורסם

1 אני שמח לשמוע שהג'נטים למכירה. 17 זה תמיד טוב. שיט. זה בצחוק. עדיין - זה ג'נט גניב להחריד ותעשה בשכל אם תביא נועלי גלגלים.

2 30 מ"מ. אייבאך.

3 קאמבר מושג באמצעות הסטראט ברייס והוא ישפר את האחיזה משמעותית.אבל את זה תקנה כאן. זה זול וגדול פיזית.

4 ספייסרים לא יתנו הרבה אם אין לך צורך בהם לשם פיתרון בעיית איזון זו או אחרת.

5 גרמניה... פולקסוואגן... DEYTCHLAND UBER ALLES כשזה מגיע למחירים. אבל מניסיון - 4 בולמים וקפיצים שוקלים הרבה ותופסים המון מקום. שאבא שלך לא יבוא לארץ עם כתף פרוקה,יתן לך את החלקים,פאקט מלבורו לייט ושתי סטירות... :lol:

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

בגרמניה יש חנויות שיפורים כמו חול, D&W זה מקום טוב להתחיל, הקטלוג שלהם שוקל כמוני -

http://www.duw.de

הבולמים נקנו בספרד ע"י חבר שאם נותנים לו רכב עם פחות מ300 כ"ס הוא מתחיל להתבלבל ונוהג כמו עגלה :wink:

ואני מצטרף להמלצה לא להביא הכל ביחד, זה כבד :!:

וחוץ מזה 4 צינורות עם קפיצים שנראים בשיקוף, איך להגיד...לא ממש מרגיעים את ביטחון השדה.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

אוקיי אז ככה:

1.הגאנטים-חשבתי על נועלי גלגלים אבל זה נראה לי קצת מסורבל,תאר לך אותי יוצא למסיבה או כל מקום ופתאום מתחיל להתעסק עם הגלגלים מתלכלך ומסתבך...:)

2.אתם בטוחים שרק 30 מ"מ?? כי איזה בחור(לא חנות-רק נתן לי עצה) אמר לי להנמיך כמה שאני יכול,כי אחר כך אני תמיד ידע שיכלתי להנמיך ולאחוז יותר,ואני יתבאס..האמת היא שזה נשמע לי דיי נכון.. -אם אני טועה תקנו אותי-

3.כמה עולה הקאמבר הזה?

4.אז אתם בעצם אומרים שהספייסרים לא יתנו הבדל מורגש ממשי ויהוו סתם בזבוז כסף?

5.התכוונת שהמחירים בגרמניה יהיו זולים נכון?

ובקשר ללא להביא הכל ביחד,למכס,ולבדיקות הבטחוניות-אבא שלי הוא יבואן של חלקי חילוף למכוניות(לאגרים,רצועות,רפידות ברקסים וכו'...),כלומר שהוא מקבל כל מיני משלוחים מכל מיני מדינות(בניהן גרמניה) ולא דיברתי איתו על זה עדיין אבל אני לא חושב שתהיה בעיה להכניס את ארבעת הבולמים וארבעת הקפיצים לאחד המשלוחים..

6.לערן-כמה עלו לך הבולמים? ובכמה הנמכת את הפולו שלך?

נ.ב-יש לך אולי עוד לינקים בסגנון של זה ששמת פה? כי אותו לא ממש הבנתי בגלל השפה..

ו-תודה רבה!

פורסם
אוקיי אז ככה:

1.הגאנטים-חשבתי על נועלי גלגלים אבל זה נראה לי קצת מסורבל,תאר לך אותי יוצא למסיבה או כל מקום ופתאום מתחיל להתעסק עם הגלגלים מתלכלך ומסתבך...:)

לא מתלכלכים ולא מתעסקים עם הנועלי ברגים.

בסה"כ מדובר בסט של 4 ברגים , אחד לכל גלגל.

ראש הבורג מיוחד ולא סטנדרטי ונדרש מתאם שמגיע עם הסט לצורך פתיחת/סגירת הבורג

הרעיון מאחורי זה להקשות על הגנב בפירוק הגלגל.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

רצוי לא להגזים בהנמכה אל תשכח שאנחנו גרים בישראל והכבישים פה נעשים בידי מע"ץ

דבר שני הנמכה מוגזמת תיגרום לאפשרות לפגיעות בחלקים חשובים בתחתית הרכב

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

אופס התבלבלתי בקשר לנועלי גלגלים החלפתי את זה בטעות בסנדל,לא יודע למה..

איפה אפשר לקנות את זה?

ובקשר להנמכה-אני יודע שיש את הסיכון הזה אבל אני מעדיף להנות יותר,ויש והיו אנשים שהנמיכו את האוטו ב40-45 מ"מ....

ותומר וערן,שתהיו פה תתיחסו בבקשה לשאלות שלי.....

• תוכן חדש...