Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Bridge-amping

mindbomb
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להסבר ממומחי הפורום מה אני "מפסיד" (אם בכלל) כשאני מגביר סט קומפוננט באמצעות גישור של שני ערוצים?

פירוט:

נגיד שברשותי סט קומפוננט, 4 אוהם, לא הכי נציל שיודע לספוג 140W, מגבר 4 ערוצים שמוציא 65WX4 לערוץ ב4 אוהם או 2X150W לערוץ 4 אוהם בגישור. אז אני מגשר ומחבר לקומפוננט (כרגע אני לא מתייחס אם זה אקטיבית או פסיבית) כדי לסחוט אותו טוב יותר.

הרסתי SQ? damping factor? THD באופן כללי? בכמה? כמה זה שמיע?

משמעותי? מומלץ? לא מומלץ?

עזרתכם.

תודה!

פורסם

הרבה תלוי ברמת המגבר והקומפ' שיש לך.

I. אם מדובר בקומפ' פשוט יחסית אז השינויים באיכות הסאונד ובשליטת הרמקול ע"י המגבר יהיו ככל הנראה זניחים.

II. אם מדובר ברמקול טוב (לא מדבר איתך על HI END) ומגבר טוב מאוד אז הגישור לא אמור לפגוע במשהו שמיע (למרות שפילוסופית זה לא הכי נכון), אבל אז זה לא הכי נכון, כי ככל הנראה מדובר במגבר יחסית יקר ואפשר למכור אותו במחיר טוב ולהשיג מגבר 2 ערוצים טוב.

III. אם מדובר ברמקול ממש טוב ובמגבר טוב-בינוני אז באמת הגישור לא לעניין ואין טעם להחזיק רמקול ברמה גבוהה ולהגביר אותו עם אות לא משהו. רמקולים ברמה גבוהה מנגנים טוב רק כשהם מוגברים ע"י מגבר ששולט עליהם בצורה מדוייקת (כמובן גם יש חשיבות רבה להתקנה לאיטומים ולנפח בו מנגן ברמקול) במצב כזה עדיף או לרדת ברמת הרמקול (לא לרמקול זבל אלא למשהו בינוני+) או להתאמץ ולהשיג מגבר ברמה הנדרשת. 

בברכה.

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

זה מעניין גם אותי.

מושגים כמו "רמקול טוב ", "HI END", "מגבר טוב מאוד", "רמקול ממש טוב", "מגבר טוב-בינוני" קשים להגדרה, לכן אני אנסה לתת דוגמה.

יש לי זוג סופרמו פיקולו/דוטק מוגברים אקטיבית באמצעות HELIX A6 עם 2 ערוצים פנויים. האים כדאי לעשות גשר עבור דוטק?

פורסם

מדובר בוופרים של דוטק אני מבין? ההספק שה-A6 מספק להם הוא די והותר ואין צורך בגישור לדעתי.

לא הוואט חשוב, אלא השליטה באלמנט, ונתון ה"שליטה" גבוהה היותר כאשר הערוץ עובד בהתנגדות גבוה יותר..

כאשר אתה בגישור - כל ערוץ עובד ב- 2 אוהם ולא ב-4

פורסם

ברידג' אמפינג :-D

התופעה שמתרחשת היא סכימת שני ערוצי הגברה לערוץ אחד מה שמשלב גם כן את כל מה שמתלווה לזה כמו רצפת רעש יותר נמוכה, אחוז עיוות יותר גבוה ודגרדציה נוספת של הדמפינג פקטור.

זה די הגיוני להניח שבמידה ואנו סוכמים שני ערוצים לערוץ אחד והאות הנכנסת נשארת כשהיתה, המשקל של האות יקטן, הרעשים יגברו והיכולת של המגבר באלמנטים תפגע גם כתוצאה ישירה של זה וגם מגורמים אחרים (שאותם אני לא כל כך יודע עד היום :-D)

אבל זה זניח כשמדובר במגבר טוב, אבל עדיין מתבצע בפועל.

תיקח בחשבון שכתוצאה מסכימת הערוצים אתה לא יכול לעבוד בהתנגדות נמוכה מ4 אוהם - אבל גם זה פחות או יותר מיתוס שלאחרונה דובר עליו רבות בפורום שקשור לכך שברגע שההתנגדות יורדת, גם הנצילות של הרמקול יורדת ביחד איתה וכשההתנגדות עולה גם הנצילות עולה ובגלל ההתנגדות גם השליטה באלמנטים הרבה יותר טובה אבל לא חקרתי יותר מידי בנושא גם כן...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קיצר, לאחרונה נהיינו מדעיים מידי:

שמיע ומשמעותי? או בלתי-שמיע וזניח?

קיצר2 (עוד יותר פרקטי):

מגבר 4X100 מחובר רגיל לקומפוננט 140W, שאינו נציל מאוד.

או מגבר 4X65 שנותן 2X150 בגישור מחובר לאותו קומפוננט.

שניהם מגברים ברמה גבוהה, וכנ"ל הקומפוננט.

שאיפה - SQ.

מה עדיף?

פורסם

לתת 100 וואט לרמקול שדורש 140 וואט גם אם אינו נציל ברוב המקרים זה יותר ממספיק.

למעט רמקולים יוצאי דופן כמו פוקל K2P שמוצהרים 100 ובאמת צריך לתת להם את כל המאה האלה לפחות או אילייט שמוצהרים 200 ובאמת רצוי לתת להם את ה150

כל עוד אין לך בעיה של חוסר הפסק אין סיבה שתקריב ערוצי הגברה.

הנושא של גישור נועד לפתור בעיות של חוסר במונובלוק, זמינות יתרה של ערוצי הגברה - אז אפשר לצמצם כמה

או באמת חוסר תקציב לקנות מגבר בהספק מתאים.

סה"כ עבודה בגישור ברוב המקרים לא תגרע מהתוצאה בצורה שכזו שאתה באמת תגיד אוי זה זוועה ולפעמים בדיוק מהסיבה שאתה מוצא את עצמך במצב שבאמת חסר לך בו הספק, עבודה בגישור תיתן מענה.

אבל אתה מתעד את עצמך לרכישת מגבר, תרכוש מראש מגבר מתאים ללא צורך בבזבוז ערוצי ההגברה שלו - זה פשוט חבל.

סבלנות משתלמת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לתת 100 וואט לרמקול שדורש 140 וואט גם אם אינו נציל ברוב המקרים זה יותר ממספיק.

למעט רמקולים יוצאי דופן כמו פוקל K2P שמוצהרים 100 ובאמת צריך לתת להם את כל המאה האלה לפחות או אילייט שמוצהרים 200 ובאמת רצוי לתת להם את ה150

כל עוד אין לך בעיה של חוסר הפסק אין סיבה שתקריב ערוצי הגברה.

הנושא של גישור נועד לפתור בעיות של חוסר במונובלוק, זמינות יתרה של ערוצי הגברה - אז אפשר לצמצם כמה

או באמת חוסר תקציב לקנות מגבר בהספק מתאים.

סה"כ עבודה בגישור ברוב המקרים לא תגרע מהתוצאה בצורה שכזו שאתה באמת תגיד אוי זה זוועה ולפעמים בדיוק מהסיבה שאתה מוצא את עצמך במצב שבאמת חסר לך בו הספק, עבודה בגישור תיתן מענה.

אבל אתה מתעד את עצמך לרכישת מגבר, תרכוש מראש מגבר מתאים ללא צורך בבזבוז ערוצי ההגברה שלו - זה פשוט חבל.

סבלנות משתלמת.

אז ככה, אתה מחלק את הדברים שלך לאלמנטים ספציפיים (K2P, אלייט וכו').

אם ברשותי מגבר בעל 4 ערוצים שמצהיר כ75W RMS לערוץ (JL Audio 300/4),

המגבר נותן בגישור (3/8 אוה"ם, 2 ערוצים) 150W RMS.

מפרט טכני:

- הספק ב-75W X 4 RMS 1.5-4Ω 11-14.5V

- גישור לסאב bridged3-8Ω 150W X 2 RMS 11-14.5V

- אחוזי עיוות נמוכים מאוד 0.03%

- טווח תדרים 5HZ - 32KHZ

- רגישות אות לתדר S/N Ratio*: >108.5dB

- קרוסאובר מלא לכיוון עדין HP/full/LP 12-24db

- דרגת איכות - CLASS A/B

- מידות 340mm x 235mm x 60mm

- כניסת אות 2-8V וולט

- Damping Factor: >200 @ 4 ohm per. ch./50 Hz

>100 @ 2 ohm per ch. / 50 Hz

- Slew Rate±25 V / µS @ 4 ohm per ch.

וברשותי סט קומפוננט (2Way) - הרץ היי אנרג'י (הדגם הראשון),

מפרט טכני:

קומפוננט בעל הספק מקסימלי - 200W P.M.P.O.

הספק נומינלי - 100W RMS .

טויטר - נודיניום.

טווח תדרים 60HZ - 22KHZ .

תדר קרווסאובר 3.5KHz 12/12db.

רגישות אות לתדר (נצילות) 92db 1w/1m.

התנגדות כללית 4 אום.

האם (עם התייחסות ספציפית לרכיבים הללו) שווה להגביר בתצורת גישור ל2 ערוצים שיחולקו לקומפוננט?

תודה רבה.

Aviad Vaizman

Fujitsu TEN Eclipse 7100 color

Hertz Hi-Energy HSK165 + ML 28 @ JL Audio 300/4

Ascendant Audio Havoc 12 @ Sundown Audio SAZ-1500D

פורסם

ה- 75W של ה-JL בכלל לא פריירים! (לא מדובר במגבר איכותי במיוחד אבל הוא רחוק מלהיות חלש)

אני אישית הייתי חושב פעמיים לפני שאני מגשר מגבר כמו JL לסט ברמת ה-K2P/אליט

הסט הנ"ל מאוד "רגישים" למה שהמגבר נותן להם - מגבר 'מלוכלך' יורגש מידיית, מגבר בעל יכולת שליטה נמוכה על אלמנטים לא ינצל 50% ממה שיש לסט ברמה הזאת לתת.

בקיצור בגדול צריך הספק גבוה יותר מ-75W לקומפ' האלו אבל קודם הייתי ממליץ לחבר ללא גישור ולשמוע ואם ממש הרמקול לא מנוצל אז היית מנסה גישור. ומשם השאיפה שלי הייתה להתקדם למגבר הרמה ובעוצמה המתאימה לסטים הנ"ל.

אם ה-JL עדיין לא אצלך מראש תקנה מגבר 2 ערוצים תואם.

פורסם

אתה בטוח במה שאתה אומר?

"לא מדובר במגבר איכותי במיוחד אבל הוא רחוק מלהיות חלש"

זה אחד ממגברי הSQ הטובים בעולם חבר!

Aviad Vaizman

Fujitsu TEN Eclipse 7100 color

Hertz Hi-Energy HSK165 + ML 28 @ JL Audio 300/4

Ascendant Audio Havoc 12 @ Sundown Audio SAZ-1500D

פורסם

אני מתייחס לאלמנטים ספציפיים כי אלו אלמנטים שעם אחד מהם יש לי המון נסיון ולשני נחשפתי רבות.

מעבר לכך יש לך מגבר טוב שסביר מאוד להניח שהוא בכלל אנדרייטד - אני מאמין שחבר פורום כמו ניר יוכל אפילו לתת חוות דעת עד כמה.

אפרופו - אני מעולם לא אהבתי את השידוך של הגברה של JL למוראל למשל... אבל שוב, זה רק אני.

הרץ היי אנרג'י עד כמה שזכור לי הוא סט שלא מסובך להגביר אותו או להתקין אותו אם יש לך מגבר שמוציא עבורו 75 וואט לערוץ לא הייתי ממהר לגשר בשבילם ערוצי הגברה, הייתי קודם כל מנסה בצורה הרגילה.

Pioneer TS-X150

פורסם

חס וחלילה, אין מה לחלוק עליי

אני מציין את הדיעה שלי בלבד ותו לא.

עד היום לא שמעתי מערכת אחת שהיו בה רמקולים של מוראל עם מגבר של JL שיצא לי להתלהב בה מהתוצאה.

מצטער - זו האמת שלי.

לא באתי לקבוע שום עובדה - ציינתי - אבל זה רק אני...

ובדרך כלל אני מוסיף "ואני פולני... :-P"

אולי הייתי צריך להוסיף גם הפעם :shock:

Pioneer TS-X150

פורסם
אתה בטוח במה שאתה אומר?

"לא מדובר במגבר איכותי במיוחד אבל הוא רחוק מלהיות חלש"

זה אחד ממגברי הSQ הטובים בעולם חבר!

מעניין כמה עוד מגברי "SQ" טובים ברמה עולמית אתה מכיר?

• תוכן חדש...