Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת Line Driver מ-ebay - משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל די פשוט ולא סוטר אחד את השני - קודם כל הזרם שהאלטרנטור מסוגל לספק נניח 80 A זה בסל"ד אופטימאלי ( בדרך כלל באזור ה2200-2500 ) ומן הסתם שאתה לא כל הזמן נוסע בסל"ד הזה . דבר שני - תבין שכשאתה רושם שהמצבר שלך הוא 120

A זה לא 120 לכל זמן שתרצה אלה לזמן מוקצב (ראה הסבר קודם ) . אתה נוסע וצורך 50 A באופן קבוע והאלטרנטור צריך לפצות על זה בכדי לשמור על המצבר מלא . כמו כן זמני פריקה וטעינה הם שונים לגמרי . הרי אתה מבין שלרוקן מצבר אתה

יכול די מהר (אפילו במספר דקות) אבל בכדי להטעין אותו בחזרה דרוש זמן רב .

כמו כן יש עוד המון סיבות שבדרך כלל האלטרנטור מבחינת יכולת הספקת הזרם יהיה יותר חזק מהמצבר - רוב הרכבים הפרטיים

אם מנוע בנזין המצבר יהיה בין 45-60 AH ואלטרנטורים בין 60-85 A .

הרי מספיק שהרצועה של האלטרנטור לא מתוחה כמו שצריך או בלאי טבעי של האלטרנטור עצמו ואתה כבר לא תקבל את הערך הנקוב עליו .

יש לך עוד צרכן די רציני ברכב וזה סטרטר בזמן הנעה - אני בטוח שראיתה על המצברים חוץ מנתון של AH עוד מספר בין 150-400 A . זה נתון שמתיחס ליכולתו של המצבר לספק זרם רגעי בזמן הנעה . זאת אומרת ברגע שרק הנעתה את האוטו

כבר נגסתה במצבר . אם אני זוכר נכון רק בכדי לפצות על זה אלטרנטור צריך לעבוד כי 15-20 דקות ולא בסל"ד סרק .

תשמע זה הכל הסברים די על רגל אחד - אם אתה רוצה להתעמק בזה לא חסר ספרות בנושא אבל את העקרון אני מאמין שאתה הבנתה . :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פשוט לא נכון

אם המוצר עצמו עד 50$, לא משלמים מיסים (כבר היו מספיק דיונים על זה)

רק אם תשלח עם USPS EXPRESS או שירות אקספרס אחר, יקחו לך עוד 35 שח עמילות מכס

טעות.

תשלום המיסים מתבצע מול מחיר המוצר+ עלות השילוח יחדיו.

במידה וסה"כ של שניהם יחד לא עובר את ה50 דולר= פטור ממיסים.

במידה סה"כ שניהם יחד עובר את ה51 דולר = תשלום מיסים בשיעור של 34.9% במקרה הנ"ל.

under construction..

פורסם

אלכסנדר: תודה רבה על ההסברים :)

אני לא מחפש להעמיק בזה עד כדי מצב של לקרוא ספרים על זה, אלא רק כדי להבין בעצם איך הכל פועל ואת הבסיס שכל חובב סאונד ברכב צריך לדעת.

אם לומר את האמת, הייתי בטוח שאפשר להסתפק רק במצבר (זה מה שהבנתי מאחת מההודעות של חבר פורום כאן בשרשור אחר שלי)

אבל כנראה שאין מנוס משדרוג אלטרנטור, אם אני באמת רוצה לנצל את הרכיבים שלי ברכב.

תודה לכל החבר'ה שעזרו בשרשור.

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

אם האלטרנטור מספיק חזק, הוא גם יימלא את המצבר וישמור עליו בטעינה מלאה, וגם יספק את צורכי המערכת

לדוגמא אצלי :

המערכת צורכת כ-90 אמפר כמעט ביציב, וכ-115 אמפר בעליות שיא, (בפיקים רגעיים מן הסתם הרבה יותר)

אצלי אלטרנטור 150 אמפר של בוש,

מספק מספק כ-100 אמפר בסרק, ומעל 170 אמפר בסל"ד (מעל 1400 סל"ד)

אז למעשה אצלי, האלטרנטור מספק הרבה יותר משהמערכת צורכת,

ולכן אין לי צורך במצבר מיוחד (למרות שלהזיק זה לעולם לא מזיק, וגם עוזר בפיקים רגעיים)

פורסם

למה יש פיקים? המערכת לא אמורה להיות יציבה? (צורכת הספק מסויים של אמפר וזהו)

איך מתבטאים פיקים כאלה במערכת סאונד?

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

תיקח טרק פשוט מאוד למשל שנקרא FEAVER של זמרת בשם אלה פיצג'רלד.

זה טרק שעשו לו רימסטרינג דיגיטלי והוא מככב בהרבה דיסקי בדיקה למערכות SQ

זה קטע יחסית שקט עם זמרת שיש לה קול מופלא, חצוצרה ותיפוף עמום ברקע.

יש שמה שני קטעים שהמטופף נותן פעימה חזקה מאוד על טוף שמוציא באס מאוד נמוך - זה פיק מטורף מבחינת המגבר שמרים את הסאב וופר.

עכשיו תיקח קטע של תופים סיניים - מדובר בקטע שאורכו כ10 דקות שבהם יש רגעים שהמטופפים נותנים בום, אבל בום, ממש רגעי וקצר וכל השאר שקט - זה גם פיק מטורף.

כל פיק רגעי כזה הסאבים דורשים תשומת לב מיידית מהמגבר שהם מחוברים אליו וזה זקוק להרבה זרם בכדי לאפשר להם לעבוד נכון - אלטרנטור פשוט לא יספיק לתת את המענה במצב שכזה ואז יש לך בנק שנותן לך הלוואה מהירה שנקרא המצבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם אם יש לאלטרנטור מה לספק ("עודף" אמפר נקרא לזה), הוא לא יוכל לעזור ברגעי פיקים?

אני מניח שהקבל כבר יעשה את העבודה במצבים האלה, לא?

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

בעקרון כן, הקבל יעשה את העבודה הזו

הבעיה היא שבקטע מוזיקלי אחד יכולים להיות לך מספר מטורף של פיקים, הקבל יתרוקן בשלב מסויים ואם יש לך מערכת חשמל שהיא לא מספיק חזקה הוא לא יטען בזמן אם בכלל ואתה תשאר עם אותה הבעיה.

אין! קבל זה לא פתרון מושלם לכל הצרות שלך, אל תחפש בכוח למצוא לו הצדקה.

קבל טוב עולה בין 600 לאלף שקלים, למה אתה לא מוכן להשקיע קצת יותר בשדרוג של אלטרנטור? זה בלתי נתפס, גם לא פתרת את הבעיה וגם השלכת הרבה כסף לפח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לזה בדיוק התכוונתי:

גם אם יש לאלטרנטור מה לספק ("עודף" אמפר נקרא לזה), הוא לא יוכל לעזור ברגעי פיקים?

אגב, השדרוג שלי למערכת החשמל (אלטרנטור לצורך העניין) מתוקצב בכ-1500 ש"ח~

דבר שמספיק בערך לאלטרנטור של A150, במידה ואני אצטרך יותר, אני אשקיע עוד קצת במידת הצורך.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

אני מציע לשדרג אך ורק אצל צביקה

בעבר בעל מקצוע מסויים שדרג פה להרבה אנשים את האלטרנטור, ולא מעט אנשים פה הולכו שולל בצורה מעוררת רחמים,

אני לא אזכיר שמות,

אבל אחד המשתמשים רכש אלטרנטור 120 אמפר והמשפץ אמר לו שהאלטרנטור הזה הוא "150 אמפר עכשיו, כי החלפתי לו ווסט" שזה שטות מארץ השטוטניקים,

חבר פורום אחר נסע בידיעה שיש לו ברכב אלטרנטור של 160\170 אמפר שעה, רק שבפועל לאחר בדיקה על סקופ במקום אחר, התגלה שהאלטרנטור מוציא 131 אמפר בשיא סל"ד שזה בערך הנתון שמוציא האלטרנטור 120 הסטנדרטי של הרכב שלו.

בקיצור יש הרבה נוכלויות בתחום הזה,

היתרון אצל צביקה מלבד היותו חבר פורום, ואדם שאוהב את התחום,

זה הגינותו כבעל מקצוע.

בהצלחה

פורסם

אני נמצא לא מעט שנים בפורום, ואני עוקב כמעט אחרי כל התגובות.

כבר מהיכרות שטחית שלי איתו (פורומים בלבד), אני יכול להבין שהוא בן אדם הגון.

מה גם שאני בטוח שלא ממליצים עליו סתם.

כשאני אקבל את הרכב החדש, אני אסע לי-ם להחליף את האלטרנטור.

תודה רבה לכולם:-)

בעקבות ההודעה הבאה:

• תוכן חדש...