Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב מטרייד אין של אחד ממוסכי השירות של מאזדה במעמד הקניה נמסרה לידי היסטוריית הרכב ושם לא צויין דבר משמעותי מלבד טיפולים כלליים. לאחר הקניה התברר לי שצריך להחליף ממיר קטליטי בעלות גבוהה מאוד.

הצלחתי להשיג את היסטוריית הטיפולים המפורטת של הרכב ואכן מצויין שם במפורש כי בוצע עדכון תוכנה למחשב ואם התקלה תחזור יש צורך בהחלפת הממיר הקטליטי.

האם לא קיימת חובת גילוי נאות ? האם ניתן לפנות לגורם כלשהו ?

פורסם

שלום,

האם ניסית לפנות לאותה הסוכנות, שמכרה את הרכב, בדרישת תיקון, על בסיס הנתונים בקשר לתקלה בעבר, וצורך החלפת ממיר במיקרה של תקלה חוזרת ?

כמה זמן עבר ממועד הרכישה?

האם קיבלת אחריות על הרכב לפרק זמן מסויים (ואם כן, מה היה כלול בה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פניתי אליהם והם מתנערים בטענה שהרכב נקנה מהטרייד אין ולא מהמוסך ואיפסו לי את התקלה

מדובר במוסך עד רעננה שירות מאזדה ובמקום בשטח המוסך קיים טרייד אין

מה לעשות???

פורסם

בכל מקרה ממיר אוניברסלי תחליפי יעלה משמעותית פחות מממיר בחברה, אתה יכול לשאול אצל מתקיני האגזוזים.

אני הייתי לאחרונה אצל אפי אגזוזים והייתי מאד מרוצה.

פורסם

1. לבדוק את ההסכם שלך איתם, מה הם חייבים לך ומה לא. בהתאם לממצאים -

2. לפנות לטרייד אין עצמו ולא למוסך, כי אם הם מכרו לך את הרכב, הבעיה שלך היא איתם. בהתאם לתגובה -

3. לנסח מכתב, מומלץ ע"י עו"ד (כדי שלא תגרום נזק לעצמך בכתיבה לא נכונה). בהתאם לתגובה -

4. פניה לבימ"ש לתביעות קטנות.

51 קג"מ :shock::lol:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

הרומן המתמשך שלי לא נגמר

בעקבות תקלה 421 הוחלף ממיר קטליטי לאחר כשבוע שוב דלקה הנורה "בדוק מנוע" והפעם הייתה תקלה 431 אובחנה תקלת חיישן חמצן .לפי המחשב החיישן(החדש) מייצר אות קבוע כלומר אינו פועל.במוסך אומרים שאם התקלה חוזרת צריך לבדוק רציפות בחוטים למחשב???

לציין שמדובר במוסך שירות של מזדה וכבר השקעתי מעל 7000 ש"ח !!!

מה עושים?

פורסם

א. כמו ש-D.liven כבר כתב, יש לבדוק את לשון ההסכם(אם כי אני בספק שהם לקחו אחריות כלשהי).

ב. בהנחה והם לא התחייבו על שום דבר בהסכם, עולה השאלה האם הם ידעו, או היו צריכים לדעת על התקלות במעמד מכירת הרכב(לפי היסטורית הטיפולים וכו'). אם תצליח להראות שהיה עליהם לדעת על התקלות, אז חלה עליהם חובת גילוי לקונה. מאז שנת 2008 חובה זו מעוגנת בחוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), כלומר אין צורך להוכיח קיומה של חובה זו והיקפה בכל מקרה לגופו. לפיכך, משלא גילו לך את הליקויים, קמה לך עילת תביעה לסעד כספי בגובה הנזק(עלות התיקונים + בזבוז זמן וכו').

ג. מצד שני, אם קשה להוכיח כי הם ידעו על התקלות במעמד המכירה, עליך לזכור שלא מדובר ברכב חדש(לא ציינת מאיזה שנתון), ולכן לכאורה יש להם טענת הגנה טובה כי מדובר בבלאי טבעי או בתקלה שארעה לאחר סיום העסקה(כלומר הם עצמם לא ידעו על התקלות).

* אין לראות באמור משום יעוץ משפטי ו/או תחליף ליעוץ משפטי. כלומר, מומלץ להיוועץ בעו"ד.

בהצלחה !

פורסם

שימו לב

לאחר פניה לאיגוד המוסכים נמסר לי כי מאחר שהמוסך אינו מוכן להליך בוררות התלונה נסגרת !!!

איגוד המוסכים לטובת האזרח חה חה חה ...

פורסם

שוב..

חשוב לקרוא את חוזה המכר.

האם יש אחריות ומה היא מכסה?

לגבי האיפוס שבוצע במוסך (זו עם ההערה שאם האיפוס לא מצליח...) כמה זמן נעשתה לפני מכירת הרכב?

אם זה נעשה שבוע לפני, אפשר לטעון לחוסר תם לבת שהרי המוסך ידע או צריך היה לדעת שמדובר בסיכוי סביר לתקלה יקרה.

אם האיפוס נעשה זמן סביר לפני מכירה הרכב והרכב נסע עוד X ק"מ (בכוונה אני לא מציין זמנים וק"מ) אז לא בטוח שאפשר לטעון כנגד.

בכל מקרה, תמיד יש את האופציה של תביעות קטנות.

אגב.

חשוב לדעת מה היה מחירו של הרכב ביחס למחירון (אם הרכב נמכר במחיר גבוה מהמחירון אתה יכול לטעון שציפית לקבל רכב מטופל עד הפרט האחרון,לדוגמא)

כמה זמן חלף מהיום בו קיבלת את הרכב ועד שהתקלה אובחנה?

האם ההערה של המוסך היתה נגישה לך במעמד הקניה? (אם כן, יוכלו לטעון שידעת שיש חשד)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

אנשים פה מנסים לעזור לך, שואלים שאלות ונותנים עצות כדי שתוכל לצאת מהתסבוכת במינימום נזק, אתה מצדך הפכת את השירשור הזה לבלוג של "תלאותיי ברכישת מזדה" ללא שום התייחסות לאלה שענו לך. ביקשת יעוץ לגבי התמודדות מול הטרייד אין, אבל כנראה התמקדת בפיתרון התקלה. אם כבר השירשור הזה היה נראה כמו שירשור מקומו היה בפורום טכני ולא פה.

פורסם

אני בטוח שרכשת את הרכב חשבתה מה כבר יכול להיות ? רכב יפני לא מתקלקל !!!

צר לי לאכזב אותך אבל המציאות אחר , ואגדות עם יפניות זה רק באגדות .

תקן ביוקר כמו שרק יבואן יפני יודע לעשוק , ושכח מהסיפור .

• תוכן חדש...