Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה סובארו גאסטי שנת 90 קרבורטור כמובן.

כאשר הרכב מונע בלי צוק הטורים עומדים על 1100 סל"ד ויורדים לאט לאט עד שהרכב נכבה לחלוטין לאחר מספר שניות, שלוחצים גז מרגישים שהמנוע חנוק מאוד. בלחיצה בריאה על הגז הסל"ד עולה לפעמים ואז יורד חשוב לציין שגם תוך כדי נסיעה הרכב רוצה להתכבות ומרגישים כל הזמן קפיצות כאלו והשתנקיות יש מצב אפילו באק פיירים.

הבעיה אינה חולפת גם כשהרכב חם ובחום עבודה שלו.

כאשר הצו'ק משוך סל"ד הסרק נמצא על כ-3000 סל"ד, במצב זה הרכב עובד הרבה יותר עגול לא נכבה בסרק ומשתנק פחות תוך כדי נסיעה התופעות לא חולפות גם כאשר הרכב חם.

הנסיון שלי דל מאוד בקרבורטור, מה יכולה להיות הבעיה?

היכן יושבת משאבת הדלק בגאסטי?, היא מכנית?

אשמח לשמוע פתרונות אפשרים לבעיה.

פורסם

3000 סל"ד סרק זה לא משהו שהייתי מסגל לרכב שלי.

FIRST THING FIRST,

מתי עבר הרכב טיפול שכלל החלפת פילטרים, פלאגים, שמן מנוע וכו' וכו'?

אל תדאג חבר, עוד נגיע לעניין הקרבורטור.

כמה זמן הרכב ברשותך? האם ידוע לך מתי פעם אחרונה עבר טיפול בקרבורטור?

האם ידועה לך צריכת הדלק העכשווית?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
3000 סל"ד סרק זה לא משהו שהייתי מסגל לרכב שלי.

FIRST THING FIRST,

מתי עבר הרכב טיפול שכלל החלפת פילטרים, פלאגים, שמן מנוע וכו' וכו'?

אל תדאג חבר, עוד נגיע לעניין הקרבורטור.

כמה זמן הרכב ברשותך? האם ידוע לך מתי פעם אחרונה עבר טיפול בקרבורטור?

האם ידועה לך צריכת הדלק העכשווית?

אז ככה, ההורים שלי רכשו את הרכב בשביל משלוחים לעסק, הרכב נרכש היום לאחר שבמהלך השבוע אני בדקתי אותו לפני שהם רכשו, שאני בדקתי הוא עבד תקין.

מתי בדיוק עבר טיפול אני לא יודע אבל מה שכן הרכב בהחלט מטופל ושמור ועבר טסט לפני משהו כמו חודש+, בנוסף המנוע הוחלף לפני מספר שנים ממנוע 1000 ל-1200.

בכל מקרה התכוונתי לבצע בו טיפול בקרוב.

פורסם

פורשה, בלי לזלזל, אבל תראה מה ענית לי ומה אני שאלתי.

כרגע הרכב שלך לא מתנהג כמו שצריך וזו הבעיה שבגללה פתחת את השרשור הזה, לכן, אם תוכל לתת תשובות יותר מפורטות - גם לא יודע/ לא זוכר זו תשובה שממנה ניתן להתקדם הלאה.

פורסם
3000 סל"ד סרק זה לא משהו שהייתי מסגל לרכב של צודק בהחלט גם אני לאי.

FIRST THING FIRST,

מתי עבר הרכב טיפול שכלל החלפת פילטרים, פלאגים, שמן מנוע וכו' וכו'? לא יודע בדיוק אבל הרכב הייה מטופל לדברי הבעלים הקודם.

אל תדאג חבר, עוד נגיע לעניין הקרבורטור לא חשבתי אחרת.

כמה זמן הרכב ברשותך? האם ידוע לך מתי פעם אחרונה עבר טיפול בקרבורטור? הרכב מהיום, שוב אינני יודע את התשובה.

האם ידועה לך צריכת הדלק העכשווית? לא בדקתי עדיין, הרכב לא במצב שמאפשר נסיעה ארוכה לבדיקה.

תשובותי באדום, מקווה שהפעם זה מובן.

פורסם

פורשה שלום רב !

ראשית התייחס בכובד ראש לבקשתו של ארז וולף וספק פרטים, לכבי הטיפולים שהרכב עבר בתקופה האחרונה, אם בכלל שכוללת החלפת מסננים שמן ודלק, והחלפת מצתים ופלטינות.

בנוגע לבעיות שהזכרת, ברור כשמש שבעייתך קשורה קרוב לוודאי לבעיית קרבורטור, הזקוק לנ'קוי שיפוץ וכוון, וליד מלטפת של בעל מקצוע אמין ומקצועי בתיחום, בעל המלצות בתחומו.

ערוך חיפוש על המלצות חמות על בעלי מקצוע, ותמצא קרוב לוודאי אחד כזה.

משאבת הדלק ברכבך חשמלית ,והיא נמצאת מתחת לרכב, בחלק האחורי שמאלי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

פורשה שלום,

צביקה אל תרתח 8) אך לפני שירוץ לטפל בקרבורטור אני ממליץ במצב שכזה שהרכב יעשה לו טיפול וכמה שיותר מהר.

דבר ראשון בצע לרכב מה שנקרא "יישור קו", שזה מעין החזרת הרכב לכשירות בצורה יעילה ככל האפשר.

מה זאת אומרת? הכנס אותו למוסך או בצע ברכב טיפול 10,000 במיידי לשם התחלה. העלויות זולות מאוד והרכב אפילו פשוט יחסית לטיפול.

בדוק תחת מכסה המנוע לליקויים או נזילות כלשהם אשר אתה מגלה בעין. גומיות ורצועות ייבשות, צינורות יבשים וסדוקים וכו' (כולל צינורות ברקס, אל תסמוך על מילה של אף אחד שלדבריו הרכב במצב "מעולה" - ראה את סיפורו החדש של בני ל' :|, זה הבטיחות שלך בראשונה)

אחרי שעשית זו, ראה איך הרכב מתנהג ומהי צריכת הדלק, לאחר מכן, חזור ועדכן ורוב הסיכויים באמת שטיפול מקצועי בקרבורטור כמו שממליץ ידידי צביקה יוסיף לך קילומטרים לנסיעה וחיסכון לכיס. (במיוחד כשמדובר ברכב לנסיעות קצרות - אמרת מישלוחה?!)

בברכה,

ארז.

יש המון חומר בפורום על יישור קו לרכבים ומידע אודות הג'אסטי.

פורסם

ארז וולף, ידידי המכובד שלום רב !

אינני רותח ואינני כועס, על שום מילה או משפט שמגיע ממך.

אני מודע לכך שכוונתך טובה וישור קו הוא דבר מומלץ ובלתי נמנע, אך בוודאי תסכים איתי, שרכב שכבה בעת עצירה ומחייב נסיעה עם צוק, ונסיעתו בעיר, כך שכל עצירה הוא עלול להתכבות, נסיעה במצב כזה היא נסיעה בזבזנית בדלק, ומסוכנת ומחייבת ,תחילה טיפול דחוף בבעיית הכבוי, וישור הקו יטופל בהמשך,וסובל דחוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הכל יכול להיות, גם סתימה במאייד וגם פילטר דלק סתום, גם בורג כיוון הצתה שהשתחרר ממקומו.

לכן אני חושב שקודם עדיף לפתוח מכסה מנוע לפני שמתקדמים בכלל לכל מקום ולראות מה נראה תקין ומה מתפרק לך ביד.

לדוגמא, קניתי בעברי רכב וכשלחצתי על פלאנג' מתכת הוא התפורר לי ביד, מזל שגיליתי את זה מיד עם הבאתו הביתה אחרת הייתי נזקק לעשות לו ראש מנוע תוך ימים ספורים מרכישתו.

ובקיצור, קודם תבדוק אם בכלל כשיר לתנועה, אח"כ תקרטע כל הדרך לנתניה מבחינתי.

פורסם

טוב אז ככה היום כבר נסעתי עם הרכב יותר, במהלך נסיעה במהירות שיוט אין כל בעיה הוא נוסע חלק וסוחב מצויין (אפילו מצויין מידי ביחס למנוע הצנום ציפיתי להרבה פחות מחץ).

מבחינת תצרוכת דלק אז כן הוא כנראה שותה קצת יותר ממה שהוא צריך אבל לא באופן מוגזם.

פעם אחת לא הצלחתי להניע אותו במהלך היום, המתנתי כמה דקות והצלחתי להניע שדוושת הגז הייתה לחוצה במלואה ובנוסף משכתי קצת צו'ק.

אז בוצע היום טיפול שכלל החלפת מסנן שמן ואויר (פילטר דלק הייה תקין), שמן מנוע, פלאגים ופלטינה שהייה צריך להחליף גם.

לדברי המוסכניק צריך לשפץ את הקרבורטור הוא לא במצב משהו בכלל והוא לא הצליח לכוון אותו יותר מידי.

אני נמצא בצפון(איזור טבריה עפולה), אני צריך המלצות לבעלי מקצוע מומלצים שיסדרו את הקרב', מה העלות המשוערת לשיפוץ קרב' או ניקוי קרב' (מה ההבדל בינהם?).

פורסם

אין הבדל, מדובר באותה פעולה, פירוק הקרבורטור לחלקים, ניקויו, החלפת אטמים, החלפת חלקים במקרה הצורך (מקרים נדירים) הרכבתו חזרה לסעפת וכיוונו.

אם כבר עשית טיפול חבל שחסכת את החמישה שקלים על הפילטר דלק, עיף היה כבר להחליף עכשיו. הרכבים האלה מאוד רגישים לסתימות ולכלוך בפילטר.

בנוסף לפלטינה הייתי מחליף גם מכסה מפלג ורוטור שעלותם לא גבוהה אבל זה אני (אם כבר יישור אז עד הסוף), אם הוא במצב תקין אין סיבה ממשית להחליף.

אני יכול להמליץ לך על צביקה חבר הפורום אשר מומלץ פה רבות. אמנם נסיעה של שעה מהבית שלך, אך הטיפול והחסכון בדלק יהיה שווה את זה.

פורסם

אמרתי למכונאי שיחליף את הפילטר דלק הוא בדק ואמר שאין צורך.

בכל מקרה ישנה בעיה חדשה שצצה פתאום אחרי הטיפול, הרכב מתכבה כל כמה מאות מטרים ומסרב להניע עד שמנתקים את המכסה של המפלג קצת ומשחקים איתו ומחברים מחדש, הרכב מניע ושוב נכבה כעת הוא לא רוצה להניע בכלל.

קצת לפני שזה קורה יש סימן מאוד ברור, מד הסל"ד משתגע לפתע ללא קשר לסל"ד המנוע ואז המנוע מגמגם טיפה ונכבה וחוזר חלילה.

• תוכן חדש...