Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי, יש חיסכון של כ40,000 ש"ח. (עיגלתי את החיסכון בדלק כלפי למטה).

תוסיף את החיסכון מאגרת רישוי, של עוד כ4000 ש"ח.

פער המחירים בין הבנזין לדיזל- כ 15 אלף ש"ח. נשארנו עם 29 אלף ש"ח.

לגבי הביטוח חובה, כמעט ואין פער במחירים.

לגבי הצד ג'- גם אין פער במחירים.

לגבי המקיף (גניבות וכדו')- מדובר פה בפער שבין כמה מאות בודדות של שקלים עד אלף ש"ח בשנה בלבד, תלוי בהצעה. בין 2700 ל3600 ש"ח (על דיזל, ע"פ מחשבונים של חברות הביטוח שיש באינטרנט, לא כולל זאפ), ועל בנזין המחירים יחסית דומים. ואל תשכח שהפאביה החדשה מיועדת ללקוחות פרטיים ולא לנהגי מוניות, ומכאן ההפרשים הקטנים (יחסית לאוקטביה, למשל). כמובן שכדאי שתבדוק מול הסוכן ביטוח שלך ובאיזור שלך.

לפחות במקרה שלנו (ויש לנו רכב גניב יותר מהפאביה החדשה, מפני שהדגם הזהה לשלנו שימש גם נהגי מוניות רבים, ואנחנו גרים באיזור גניב מאוד) הפער היה 800 ש"ח בערך בין הדיזל לבנזין, לטובת הבנזין.

סה"כ אחרי הביטוח והפער בין מחירי הרכב חוסכים ב-4 שנים בין 24,000 ל28,000 ש"ח.

כשכתבתי לדעתי בלבד, התכוונתי לעל סמך חישובים שעשינו בעבר כשהתלבטנו בין דיזל לבנזין. (לפני מס' חודשים).

ואני מסכים עם מה שMike808 אמר לגבי מנועי הדיזל המודרניים. וכדאי שתעשה נסיעות מבחן.

ואתה, עשה את הטוב בעיניך, ואת מה שתרגיש בנוח איתו. אני פשוט חושב שאתה מגיע עם יותר מדי סטיגמות לגבי הדיזל (רועש, יקר), ואנא תקן אותי אם אני טועה.

נ.ב. ומה לגבי סחירות עתידית כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגרת הדיזל בוטלה כבר לפני יותר משנה. כיום אין הבדל במחיר אגרת רישוי בין דיזל לבנזין (אם כי דגמי הדיזל לרב יקרים יותר ולכן בד"כ שייכים לקבוצה גבוהה יותר).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

צודק. טעות שלי. אך עדיין החיסכון משמעותי למדי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
לדעתי לא תמצא רכב שעונה להגדרות שלך יותר טוב מפיגו 308.

את הsx4 הייתי מוריד ראשון מהרשימה,בתור מישהו שכל היום על הכביש אין פלא שהנוחות והבידוד רעשים בראש העדפותיו,הsx4 ממש לא נוחה ובידוד הרעשים זה משהו שפשוט..שכחו לשים..

הקבעון שלך זה משהו.

ה SX4 מבודדת רעשים ברמה גבוהה ביותר. זה היה אחד השיקולים שלי בבחירת רכב חדש, כתשתית בסיסית להתקנת מערכת איכותית. לא נוחה? מצטער, יש לה מושבים על הכיפאק ואין שום תלונות על טיפול מערכת המתלים והגלגלים במפגעי מע"צ.

BUKI, לדעתי ה SX4 היא פשרה מצויינת. כעת, עם מנוע חזק וחסכוני יותר (קבוצה 5, נדירים מנועי ה 1,600 שנמצאים בקבוצה הזאת) ESP וארבעה בלמי דיסק היא אפילו יותר קורצת מהדגם ה"ישן".

אני בכל אופן מאוד מבסוט ממנה. אם תרצה יותר פרטים כולל צריכת דלק מדוייקת לאורך 9,000 ק"מ פנה אלי בפרטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מציע לבוקי שינהג ב308 וב sx4 ויחזור עם רשמיו משני הרכבים,כל זאת בתקווה שהוא יראה את הודעתי ושלא ימחקו לי גם את ההודעה הזאת..

פורסם

SX4 תהיה יותר נוחה בעיר וקצת יותר זריזה.

יש לנו SX4 פרטית ו308 ליסינג.

מנסיוני 308 יותר מתאימה לשיוטים ארוכים בלבד, ברגע שAL4 מטפס להילוך גבוהה והממיר ננעל.

עד 90 קמ"ש היא איומה בביצעים וקשיחה.

ל308 יש חיסרון משמעותי אחד גדול שלא קשור למכניקה אבל מאוד מקשה על הנהיגה.

החלון הקדמי המשופע משקף את כל הניקלים באיזור ידית הילוכים.

זה פשוט מסנוור בקיץ. הדבר היחיד שעוזר - משקפי שמש מקטבות (POLARIZED). אבל הג'וקר שזה מקטב גם את הזכוכית והיא נראת כאילו יש נקודות כחולות על השמשה.

אני נוסע עם חולצה שאני מניח על איזור ההילוכים. לא בטיחותי במיוחד.

אני בהחלט הייתי שוקל I30 דיזל. CRDI החדשים שלהם פשוט מצויינים.

פורסם

אתה הרי בהודעות שלך רשמת שיש בעיה רצינית עם הsx4 שממש לא רואים את הדרך בגלל שהקורות מסתירות לגמרי{ניתן לבדיקה בהודעות הקודמות שלך} אז עכשיו אתה מקשקש שב308 אתה מסתנוור מהמסגרת של הידית של הגיר?!..,ודרך אגב נהגתי כמה פעמים ב308 ונסעתי בsx4 שם באמת יש בעיה,ב ו307-308 [ועוד המון רכבים שיש להם ציפוי מבריק למסגרת של הגיר] כמובן אין ,מה שגובל בבדיחה עצובה זה שאתה "טוען" שהסוזוקי נוחה יותר מה308..תגיד לי אתה אמיתי??

לפותח השרשור אני באמת מציע ללכת ולבצע נסיעת מבחן ברכבים הרלוונטיים מבחינתך,כי באמת אנשים רושמים שטויות בקצב.

פורסם

בניגוד אליך דעתי לא משוחדת.

יש לי גם גישה בלתי מוגבלת לשתיהן ושעות הגה מכובדות על שתיהן, כנראה גם בניגוד אליך. (ביום יום אני נוהג בסובארו B4, תבדוק את ההודעות שלי לאחור שוב)

אני לא חושב ששתיהן מתאימות לצרכים שהוצגו וחושב שכן צריך רכב דיזל, רצוי ידני ולכן המלצתי על יונדאי.

אני גם לא אמרתי שSX4 עדיפה, אלא להיפך, לנוכח הצרכים שהוצגו מצאתי את 308 כיותר מתאימה לטיולים ושיוטים ארוכים.

(אצלי היא ליסינג אז ממילא נסיעות ארוכות עושים איתה)

אבל מה לעשות? סוזוקי באמת עדיפה בעיר בכל פרמטר אפשרי, למעט הסמל, כולל, זריזות, תצרוכת הדלק, נוחות ואיבזור. זאת האמת, Just face it. whether you like it or not.

פורסם

עוד אופצייה שהיא אמנם לא כך האצ'בק, אבל יכולה להתאים זו סקודה אוקטביה בנזין.

במחיר של 120,000 שקלים אתה מקבל רכב מבית פולקסוואגן וגיר DSG ומחיר יותר משתלם מגולף.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ahbrony,

כבודך במקומך שמור, ודעותייך לגיטימיות. בנוסף, אני אוהב להדגיש את העובדה כי ה"צרפתיות" זוכות אצלי תמיד ליחס של כבדהו וחשדהו עקב דעות כאלו ואחרות שיש לי בנושא.

אבל כמו שאמר PIZO, לטעון כי ה308 פחות נוחה מהסוזוקי נראה לי קצת קצת מוגזם. הנחתי את ישבני באי אלו עשרות רכבים,

במהלך חיי, וה308 באמת סופר נוחה מבחינת מבנה כסא הנהג, התמיכה, בליעת המהמורות (ועוד אומרים שזאת קשיחה יותר מה307....). לא נהגתי בSX4, אבל אלא אם סופר מיני יפנית זאת הביאה בשורה חדשה מבחינת הנוחות לעולם, קצת קצת קשה לי להאמין שהיא יכולה להתחרות בסעיף זה ב308.יתכן שאני טועה.

גם אני לא נתקלתי בבעיה כלשהיא בנושא השתקפות של ידית ההילוכים אצלי בשום מצב ובשום דרך. לא ברור הנושא הזה.

בכל מקרה, בעל המאה הוא בעל הדעה. ואם הוא לא אוהב זאת זכותו.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ה SX4 במיוחד בדגם 5 הדלתות היא אחד הרכבים הפחות נוחים אשר עליהם נהגתי בשנה האחרונה.

גם ה 308 שאינה מבריקה בתחום הנוחות עדיפה על הסוזוקי בכל הפרמטרים הקשורים בנוחות, ובפער לא קטן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני משוחד??לללךך יש sx4 לי א-י-ן 308,כל ההודעה שלך אתה מחפש במה להשמיץ את ה308 כדי להצדיק את הרכישה שלך של הסוזוקי,זה פשוט מצחיק,כמו ילד קטן,אז מי משוחד?..

מעניין איך בכלל עברנו לדיון הזה? אוי אברוך, גוועלט! מישהוא אמר משהוא על 308.

אני רוצה להתנצל בפני BUKI על זה שכמה חובבי צרפתיות עשו כאן TROLLING לשרשור שלו.

נכון שבפריים ליס המבחר לא גדול, אבל עדיין אני אישית בחרתי ב308 על פני מגאן וC4. זאת נקודה שמשום מה מפספסים. את כל הטיולים הרחוקים בשבת אני עושה בפיג'ו 308 קומפורט 2009 חומה מליסינג. היא בסדר אבל לא יותר מזה. במיוחד בגרסת ליסינג מדוברת . אני יודע בדיוק על מה אני מדבר וזה מתוך כמה אלפי קילומטרים טובים.

אתה יכול לקרוא לי ילד קטן. אין לי בעיה.

כדי לסכם את העניין, אני חוזר ואומר שוב לאלה שבטנק ויש להם קשיי קליטה. תקראו טוב טוב ולאט:

אני גם לא אמרתי שSX4 עדיפה, אלא להיפך, לנוכח הצרכים שהוצגו מצאתי את 308 כיותר מתאימה לטיולים ושיוטים ארוכים.

(אצלי היא ליסינג אז ממילא נסיעות ארוכות עושים איתה)

אבל מה לעשות? סוזוקי באמת עדיפה בעיר בכל פרמטר אפשרי, למעט הסמל, כולל, זריזות, תצרוכת הדלק, נוחות ואיבזור. זאת האמת, Just face it. whether you like it or not.

פורסם
עוד אופצייה שהיא אמנם לא כך האצ'בק, אבל יכולה להתאים זו סקודה אוקטביה בנזין.

במחיר של 120,000 שקלים אתה מקבל רכב מבית פולקסוואגן וגיר DSG ומחיר יותר משתלם מגולף.

האוקטביה ביזנס מגיעה עם גיר הטיפטרוניק 6 הילוכים המוכר ולא עם DSG. זו האוקטביה היחידה שנמכרת בקבוצה 2.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השירשור הזה, הפוקוס עדיין לא הוחלפה, יש לה כרגע כ 130 ומשהוא אלף קילומטר, ממוצע שנתי כ 40 אלף.

ההחלפה שוב חזרה להיות רלוונטית.

עברה כמעט שנה ואולי הצטרפו מתמודדות חדשות.

לאחרונה נהגתי בפולקסווגן פולו 2010 - כל הדגמים עם גיר DSG ירדו מהפרק.

וגם לא מעוניינים יותר בסוזוקי SX4.

מתחיל לחשוב ברצינות על C3 פיקאסו.

יש אולי רעיונות אחרים ?

תודה רבה.

פורסם

זה מצחיק.

נכנסתי לשרשור, קראתי את ההודעה הראשונה וחשבתי לעצמי "איך הוא לא חושב על C3 פיקאסו דיזל?". ואז הסתכלתי על התאריך...

הוא יכול להתאים בול לדרישות שהצגת בהודעה הראשונה. ראיתי אותו באולם, התרשמתי ממנו ראשונית לטוב (פרקטיות) ולרע (עיצוב חיצוני, פשטות יתר), ועכשיו אני מחכה לנסיעת מבחן שנקבעה לעוד מס' שבועות.

• תוכן חדש...