Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפשים כיוון למכונית, שתחליף פורד פוקוס 5 דלתות מודל 2008, שאולי תוחזר לליסינג.

מדובר ברכישה פרטית של מכונית חדשה מיבואן.

הפוקוס אחרי שנתיים על הכביש צברה 90000 ק"מ, וגם המכונית החדשה תעשה קילומטר'ז שנתי דומה, אולי מעט פחות.

הרכב עבור בחור כבן 30, רווק, שעובד רחוק מהבית, ומרבה לטייל בארץ, עם חברה/חברים.

בעיקרון, הפוקוס האצ'בק מתאימה לו, והוא מרוצה ממנה, למעט 2 נקודות - ביצועים חלשים, ורעשי כביש במהירות שיוט.

הדרישות מהרכב החדש -

תקציב עד 125 אלף ש"ח.

גודל - משפחתית קומפקטית במבנה 5 דלתות, או סופר מיני גדלוה, כלומר לא סיריון/סוויפט/מאזדה2.

נוחות נסיעה ומרווח פנימי חשובים מאוד. וגם שקט בנסיעה.

התנהגות כביש, תקשורת ממהגה, הנעה מנהיגה וכו' לא חשובים.

גיר - לא עקרוני, אין בעייה עם ידני, וכמובן לא עם אוטומטי.

רצוי רכב זריז יותר מפורד פוקוס.

הרכב נקנה לתקופה של 5-6 שנים.

כרגע, הכיוון הוא הונדה גיאז' ידנית 1.4 או סוזוקי SX4 5 דלתות.

אשמח להמלצות נוספות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם נסועה כזאת (45,000 ק"מ בשנה) כדאי להסתכל גם לכיוון רכבי דיזל. שיהיו יותר חסכוניים בדלק וגם אמינים.

בתקציב הזה יש את סקודה פאביה tdi ידנית, או רומסטר tdi ידנית שהיא יותר מרווחת מהפאביה.

לגבי נוחות הנסיעה ברכבים אלו, לטעמי היא טובה. לא יודע איך היא בהשוואה לפוקוס.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

גם פיז'ו 207 יכולה להוית אופציה ראויה.

אולי כדאי לחכות לפיאט פונטו אבולושן (מתיחת פנים מקיפה) שבטוח תוצע עם תיבה ידנית.

I30 דיזל עולה בדיוק 125 אלף שקלים והיא מכונית מאוד טובה, בהשוואה לפוקוס הביצועים יהיו טובים יותר אבל רעשי הנסיעה הם ברמה דומה. הפוקוס גם נוחה יותר.

פורסם

גם אם היא הייתה עולה רק 10000 ש"ח לא הייתי קונה.

לטעמי, עיצוב הסיוויק 5 דלתות מהדור הנוכחי, בוטה וצעקני מידי.

וגם פיזו 308 לא נראית טוב, לדעתי. עיצוב כבד ומגושם.

בעיקרון, אנו חושבים על האפשרויות הבאות, אני יודע, שיש פאר מחירים גדול ביניהם, ולא כולן באותה קבוצה :

1. SX4 האצ'בק (אוטומטית, אין משהוא אחר)

2. הונדה ג'אז החדשה, ידנית. אני יודע, שהיא יקרה ללא פרופורציה, אך העיצוב והתפישה הכללית של הדגם הזה נראים לי מאוד.

3. גולף 1.6 ידנית, הדגם הבסיסי ביותר, בגבול העליון של התקציב.

4. איביזה DSG

5. פג'ו 207

מבין אלו, במה הייתם בוחרים ?

פורסם

אני לא יודע אם הסתכלת על השרשור הזה, אבל מדובר בכ- 45 אלף ק''מ לשנה שזה המון!

במקרה כזה עדיף רכב דיזל שיהיה חסכוני יותר.

תנסה את הסקודה פאביה דיזל (או הרגיל או הספייס).

רכב שעבורך לא יצרוך הרבה דלק, מאובזר מאוד, נאה ואיכותי.

אופציה שנייה, כפי שנאמר כבר זה היונדאי I30 דיזל.

שלומי.

פורסם

לא רוצים דיזל, היום החיסכון לא משמעותי עד לא קיים. והוא די מתקזז עם מחיר קניה של הרכב, שיקר בכ 10% מגירסת בנזין מקבילה.

וגם, למרות ההתקדמות האדירה של הדיזלים בשנים האחרונות, זה עדיין "לא זה" והם לא משתווים מבחינת שקט ופעולה חלקה, לבנזין.

פורסם

את הsx4 הייתי מוריד ראשון מהרשימה,בתור מישהו שכל היום על הכביש אין פלא שהנוחות והבידוד רעשים בראש העדפותיו,הsx4 ממש לא נוחה ובידוד הרעשים זה משהו שפשוט..שכחו לשים..

גיר ידני לא הייתי לוקח ל"בילוי" כל היום בכבישי ישראל.

ולכן מה שנשאר לך זה ה207 והאיביזה,תבצע נסיעות מבחן בשני הרכבים ותראה מה מוצע חן בעיניך.

נ.ב שאתה בפגו כדאי לך בכל לבדוק את ה308 למרות שאתה לא אוהב את העיצוב שלה,הרכב ממש מתאים לדרישות שלך אחד לאחד.

פורסם
לא רוצים דיזל, היום החיסכון לא משמעותי עד לא קיים. והוא די מתקזז עם מחיר קניה של הרכב, שיקר בכ 10% מגירסת בנזין מקבילה.

וגם, למרות ההתקדמות האדירה של הדיזלים בשנים האחרונות, זה עדיין "לא זה" והם לא משתווים מבחינת שקט ופעולה חלקה, לבנזין.

חיסכון לא משמעותי ?

החיסכון בנסועה הזו של 45K בשנה משמעותי מאוד , דיזל מודרני לא יתקשה בנהיגה רגועה לספק תצרוכת של 1:18 בכביש בין עירוני.

תמיד מדהים אותי איך באירופה הדיזל הוא המנוע הנפוץ ביותר, ומכירות רכב מצויד במנוע דיזל מגיעות בחלק מהמדינות ללמעלה מ 60% !!.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כשפתחתי את השירשור, הייתה לי הרגשה, שאני אצטרך לתת את החישוב הזה, אז הנה, בבקשה, תגיד לי, מה כדאי ומה לא :

ניקח לדוגמא את סקודה פאביה, שכל כך אהובה בפורום, וקיימת בגירסאות בנזין ודיזל מקבילות.

TDI 1.9 ידנית עולה 125 אלף ש"ח.

בבנזין, גירסת איבזור מקבילה קיימת רק עם גיר אוטומטי, אז, נניח, שגירסת איבזור מקבילה היא ה 1.6 ספורט, שעולה 95 אלף.

צריכת דלק ממוצעת, לפי יצרן, היא 1 ל 13 בבנזין, 1 ל 20 בדיזל. לא יודע, עד כמה זה אמיתי, אבל נשתמש בנתונים האלו לצורך חישוב.

יש תחנות, שמוכרות סולר במחיר גבוה מהבנזין (רוב התחנות), ויש כאלו, שמוכרות בזול יותר.

נניח, שסולר ובנזין עולים אותו דבר, 6.5 ש"ח לליטר.

45000 ק"מ בשנה שווים ל 3461 ליטר בנזין = 22500 ש"ח.

או 2250 ליטר סולר, שעולים 14625 ש"ח.

הפרש של 7800 ש"ח לשנה.

כלומר, רק אחרי כ 4 שנים יתכסה ההפרש במחיר הרכב, זה בלי לקחת בחשבון את הביטוח היקר יותר של ה TDI, והטיפולים התכופים יותר.

וגם, במקרה הזה, אף אחד לא יחפש תחנות דלק מוזלות, בגלל חוסר זמן, והרכב יתודלק בכל תחנה מזדמנת, מה שאומר, שכנרה מחיר הסולר יהיה גבוה יותר ממה שרשמתי.

אתה עדיין חושב, שזה כדאי ?

פורסם

לא משמעותי? ניקח כדוגמה את פאביה:

גירסת הבנזין צורכת אחד ל12. הדיזל אחד ל18 (אפשר להגיע ליותר, תלוי בסגנון הנהיגה).

מחיר ליטר בנזין- כ 6.5 ש"ח.

מחיר ליטר סולר- כ 5.5 ש"ח. (תחנת דלק סדש)

בשביל 45k קילומטרים אתה צריך 3750 ליטרים של בנזין, שעולים כ25,000 ש"ח.

בדיזל אתה צורך 2500 ליטרים של סולר, שעולים כ 14,000 ש"ח.

זה יוצא חיסכון של 11,000 ש"ח בשנה, כפול מס' השנים שהרכב יהיה ברשותך. (וזה לפני העובדה שהולכים לבטל את אגרת הרישוי על רכבי דיזל).

וכמובן הכוח שזמין כבר בסל"ד נמוך בדיזל הוא קצת ממכר. שונה לחלוטין מאופי המנוע הבנזין.

ועוד שיקול- בעוד 4-5 שנים כשתרצה למכור את הרכב, יהיה לך הרבה יותר קל למכור רכב דיזל עם קילומטראז' של 200,000 ק"מ מאשר בנזין עם קילומטראז' זהה, מפני שבדיזל זה קילומטראז' סביר יחסית, בעוד שבבנזין הוא יהיה עצום באופן יחסי, ובשוק יהיו מציאות הרבה יותר טובות.

נכון שמנועי דיזל הם יחסית רועשים, אבל במהירות שיוט (110 קמ"ש) הסל"ד הוא כ2000 סל"ד, ולא מרגישים כמעט את הרעש. בבנזין הרעש מהמנוע יותר מורגש (לא יודע איך הרעש בגירסה הרובוטית).

מנסיעות לא ארוכות בדיזלים החדשים- הם דווקא די חלקים. הכי טוב שתנסה נסיעת מבחן.

שיהיה לך בהצלחה בהחלטה. וכמובן שהאמור לעיל הוא דעתי בלבד.

נ.ב. כתבתי את כל הנ"ל מנסיון משפחתי- שבעבר התלבטנו בין דיזל לבנזין, ולקחנו לבסוף את הבנזין, ועם נסועה של 30,000 בשנה ראינו שהיה כדאי לקנות דיזל, וזה מעבר לכך שלקח לנו כמה חודשים למכור את האוטו.

עריכה: אולי הטיפולים תכופים יותר בדיזל (אחד ל15K) אבל בכללי המנוע יותר עמיד ויותר אמין. במיוחד בעומס של נסועה ממושכת. ומחירי הטיפולים הם לא יקרים. (אם לא בונים על מורשה- אין לנו נסיון כלל עם מורשה).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

בוקי, המחיר שאתה נתת לגבי הפביה - מתייחס לפביה 1.6 "ספורט" ידנית (וגם זה מחיר בסיס ולא מחיר על הכביש). פביה 1.6 "ספורט" טיפט' נעה סביב 110K (אולי טיפה פחות).

צריכת דלק עירונית - בין 1:8 (במידה ותופסים את כל הרמזורים והפקקים הקיימים) ל-1:11 (במידה והכל זורם חלק, בלי עמידה ברמזורים ופקקים).

צריכת דלק בינעירונית - בין 1:12 (במידה והתנועה "כבדה") לבין 1:16 (במידה והכל זורם חלק כמו באוטובאן :wink:).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שיהיה לך בהצלחה בהחלטה. וכמובן שהאמור לעיל הוא דעתי בלבד.

הכל טוב ויפה, רק איפו בחישוב שלך נכנס מחיר הרכב עצמו ?

ומחיר הביטוח החובה ?

פורסם

כנראה שלא נסעת ברכב שמצוייד במנוע דיזל מודרני. בפולקסוואגן פסאט וג'טה למשל שמשתמשות במנועים שונים, רעש הדיזל נוכח רק בהאצות, בזמן שיטו הרכב שקט ונעים בזכות סיבובי המנוע הנמוכים. כל לחיצה קטנה תקפיץ את המנוע לתחום היעיל שלו. אני מצאתי את הג'טה דיזל יותר נעימה מדגם ה-2 ליטר FSI שיצא לגמלאות לא מזמן.

הפסאט בכלל מאיצה כאילו אין מחר ומשאירה את גרסת הבנזין תחת צל גדול. בשילוב עם תיבת ה-DSG המעולה פשוט תענוג לנהוג במכוניות האלה. אבל גם בנסיעה ב-I30 דיזל לא סבלתי והמנוע שקט יותר ממנוע הבנזין 1.6 והכוח זמין יותר.

• תוכן חדש...