Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על החלפת מנוע בוולוו 240 (נפח 2300 מקורי)

אני רוצה להחליף למנוע 2300 של 940

1. האם מבחינת החוק ניתן להחליף למנוע בנפח זהה מוזרק (המנוע המקורי קרבורטור כמובן)

2. האם החלפת מנוע לחדש יותר תחייב אותי להחליף גם את הגיר (האוטומטי) לגיר של 940?

רב תודות

פורסם
מדובר על החלפת מנוע בוולוו 240 (נפח 2300 מקורי)

אני רוצה להחליף למנוע 2300 של 940

1. האם מבחינת החוק ניתן להחליף למנוע בנפח זהה מוזרק (המנוע המקורי קרבורטור כמובן)

2. האם החלפת מנוע לחדש יותר תחייב אותי להחליף גם את הגיר (האוטומטי) לגיר של 940?

רב תודות

(1)לעיניין החוקיות - יש צורך לברר במח' התקינה של משרד התחבורה, ניתן להעזר במח' הטכנית של היבואן.

(2)כן, הגיר של ה-240 וה-940 אינם זהים, כמו כן אין זהות במיקום ההרכבה ואביזרים נלווים אחרים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

1. האם אתה אומר שהחלפת המנוע מבחינה טכנית הוא עסק מסובך? מה זה "אביזרים נלווים" והאם תושבות המנוע של ה- 940 שונות? (מקום ב- 240 יש, אתה מתכוון לכל האלקטרוניקה?)

2. אני יודע שעושים את ההחלפה בחו"ל, האם לדעתך בארץ היא אינה משתלמת?

3. מה עם המנוע של ה- 740 מהדגמים המאוחרים (GLI) גם הוא 2300 הזרקה. האם גם איתו צריכה להיות בעיה טכנית בהרכבה? האם נכון הדבר שמנועי הקרבורטור של 740 הראשונות ושל ה- 240 זהים וכן גם הגיר?

פורסם

שלום.

החלפת מנוע מ740 ל940 הזרקה זה סיפור מהתחת..

צריך מנוע וגיר והם לא מתאימים בתושבות מה שעושים בחו"ל לא מרשים

לעשות בארץ בנוסף צריך מערכת חשמל, מחשב, משאבת דלק חשמלית,

צנרת דלק ללחץ גבוה.

ובנוסף לכל הצרות המנוע של ה940 הוא חרה של מנוע!!!

לגבי המנועים של ה740 וה240 הם זהים רק רצוי להשיג גם את סעפת

יניקה + קרבורטור כי הקרבורטור של ה740 הוא קרבורטור מצוין

להבדיל מהקרבורטור של ה240 הוא חרה של קרבורטור ומה שלא תעשה

המנוע ירעד ויוכל דלק כמו חזיר

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

להחליף מנוע של 240 בכזה של 940 לא פשוט - עד כאן הבנתי

חוצמזה אתה כותב שכדאי להחליף קרבורטור וסעפת יניקה של 240 בכזאת של 740 וגם את זה הבנתי, אבל:

1. למה גם סעפת יניקה? הרי הסעפת יניקה של 240 ממש מפלצתית, מה ההבדל בין הסעפת של 240 ובין הסעפת של 740?

2. אני שאלתי לגבי מנוע של 740GLI, כי ל- 740 היה גם מנוע מוזרק (שהגיע ארצה בדגמים המאוחרים) והאם אפשר לשים אותו במקום המנוע של 240?

רב תודות, העניין ממש חשוב לי

פורסם

ממה שאני יודע (ויש לי קצת ידע בנושא, ניתן להשתיל מנוע של 940 ב-240.

זה מצריך שינוי מיקום של חלק מהאביזרים הנלווים, אבל לא משהו קריטי.

בשנים האחרונות של ה-240 המנוע עצמו זהה למנוע של ה-740/940 למעט המיקום של חלק מהאבזרים הנלווים.

לא מעבירים את מערכת ההזרקה למכונית בה יש קרבורטור בשל השינויים הגדולים המחוייבים בנמערכת החשמל, אלא מרכיבים את הקרבורטור במקום מערכת ההזרקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
להחליף מנוע של 240 בכזה של 940 לא פשוט - עד כאן הבנתי

חוצמזה אתה כותב שכדאי להחליף קרבורטור וסעפת יניקה של 240 בכזאת של 740 וגם את זה הבנתי, אבל:

1. למה גם סעפת יניקה? הרי הסעפת יניקה של 240 ממש מפלצתית, מה ההבדל בין הסעפת של 240 ובין הסעפת של 740?

2. אני שאלתי לגבי מנוע של 740GLI, כי ל- 740 היה גם מנוע מוזרק (שהגיע ארצה בדגמים המאוחרים) והאם אפשר לשים אותו במקום המנוע של 240?

רב תודות, העניין ממש חשוב לי

שלום.

חיב להחליף את הסעפת אם אתה רוצה שהקרבורטור יתאים

כי הם שונים

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני החלפתי בשבוע שעבר את הגיר ב240 85' (2 ליטר קרבורטור 4 היל') שלי בגיר של 940 (4 הילוכים).

אני כבר דיברתי עם המוסכניק שלי כבר לא פעם על להחליף מנוע של 240 באחד של 740/940 והוא אף פעם לא אמר שצריכה להיות בעיה (מבחינה מכאנית, חוקית אני לא יודע).

בכל מקרה אם תשים קצת לב, תבחין שדגמי וולבו (240, 740, ו-940) דומים מאוד בכל החל מעיצוב, וכלה במכאניקה, מתלים, התנהגות כביש וכו'. ה740 מרגישה גירסה מעודנת ומשופרת מעט של ה240 וה-940 של ה-740.

המלצה חמה, פשוט תיפטר מה-240, אני הייתי עושה את זה אם הייתי יכול!

פורסם

קראתי שמשרד התחבורה משלם 3,000 ש"ח על גרוטאות עכשיו..

תשקול את זה...

פורסם

אתה כנראה לא מטפל ברכב נכון.

ה-240 בצירוף תחזוקה שוטפת ומונעת (לא יקרה כלל) היא סוס עבודה שלא מת

(מובן שיש לאוטו תכונות דינאמיות מובנות שאם אפשר לשנותן...) ואני מכיר לא מעט כאלה שחצו את החצי יובל (וחצי מיליון קילומטרים ועדיין מסוגלות לעמוד בניסעה של כ-20000 ק"מ בשנה ללא בעיות מיוחדות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

בדיוק:

מי שמדבר כך על ה-240 אין לו מושג קלוש איזה אוצר יש לו מתחת ליד. אני מתקרב לשנה העשירית שלי עם ה-240 שלי,

(משנת 1982 על הכביש); ואחרי החלפה למנוע 2300 וגיר 4 הילוכים קדמיים - נהנה כמעט אך מאמינות ללא תחרות; תאוצה פנטסטית ומכונית ללא תחרות, ורק נדרש לטיפולים קבועים מראש ושידרוגים מתוכננים.

• תוכן חדש...