Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יכנס שמן לדלק כי באיזור בית המשאבה המכנית השמן נמצא כאדים בלבד ולא כנוזל לעומת הדלק שנמצא במשאבה כנוזל ולכן הוא ידלוף לשמן בזמן קרע בדיאפרגמה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דניאל בזה אני לא מסכים איתך לחלוטין !

אם תפרק את משאבת הדלק מהראש ינזול לך בערך כוס שמן !

תאמין לי כבר פירקתי אותה כמה פעמים :cry:

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

אין שימוש ישיר למשאבת דלק מכנית, מה שנשפך זה לא השמן שנמצא מאחורי הדיאפרגמה אלא בבסיס. לרוב יש אפילו קולר אטימה או מחזיר שמן שדואג שלאיזור הדיאפרגמה לא יגיע שמן.

פורסם

לפי התמונה השמן בכוס ניראה נקי מדי בשביל שמן שדלף מהמנוע למשאבה אלא אם החלפת אותו ממש לפני הבדיקה.

אולי אם הבנזין ניקה אותו ???

עוד משהו, הפלגים רטובים אבל בצילום הם לא ניראים אותו הדבר, השני והרביעי משמאל ניראים די שונה מהראשון והשלישי . אם זה היה הדלק אז קח בחשבון שאותו דלק מגיע לכל הצילינדרים ולכן לא צריך להיות הבדל במראה הפלגים.

הייתי מנקה את הפלגים מרכיב, נוסע ובודק אם הם ניראים שוב אותו הדבר בסדר הזה

פורסם
לפי התמונה השמן בכוס ניראה נקי מדי בשביל שמן שדלף מהמנוע למשאבה אלא אם החלפת אותו ממש לפני הבדיקה.

אולי אם הבנזין ניקה אותו ???

עוד משהו, הפלגים רטובים אבל בצילום הם לא ניראים אותו הדבר, השני והרביעי משמאל ניראים די שונה מהראשון והשלישי . אם זה היה הדלק אז קח בחשבון שאותו דלק מגיע לכל הצילינדרים ולכן לא צריך להיות הבדל במראה הפלגים.

הייתי מנקה את הפלגים מרכיב, נוסע ובודק אם הם ניראים שוב אותו הדבר בסדר הזה

עודד שלום רב !

מי טוען ששמן דלף לדלק, ולכן צבעו צהוב?

החשד הוא בסולר שמהול בדלק, שהופק את צבע הדלק מירוק בהיר לצהוב כהה, כמו צבע של שתן, והוא סמיך, ואינו מתאדה, משום שולר לא מתאדה ומתדף כמו בנזין, באוויר הפתוח.

צבע הפלגים, ניראה כמפוייח,בגלל תערובת דלק עשירה, או סולר שמנוני שלא נשרף היטב בניצוץ של הפלג.

אין צורף במעבדה של הטכניון כדי להסיק כמעט בביטחון רב, שהדל ק הניראה בתמונה, מהול בסולר, ורק ההמלצה שנתתי, לבצע נביעת מבלן עם דלק באוקטן 95, שיחובר ישירות למשאבת הדלק, תוך מספר דקות העשן יעלם לגמרי, במידה והחשד שלי לא יפרך, ויתבבר לשמחת פותר השרשור כנכון.

הציד הבא ריקון טנק הדלק, החלפת מסנן דלק, ניקוי הקרבורטור, ותוך מספר קילומטרים לא רב העשן יעלם, ובא לציון גואל.

לטובת פותח השרשור, עדיף שהדלק אכן יהיה מהול, מאשר יתברר שיש לפתוח שוב מנוע.

רק חבל שהשרשור לא נפתח, עם גלוי העשן הסמיך, ולא לאחר שנפתח, ושופץ המנוע בצורה חלקית.

בברכה

צביקה

נ.ב- אולי ראייתי לקוייה, אך איני מבחין בהבדל בין צבע אלקטרודת כל המצתים, והם ניראים לי מפוייחים בצורה שווה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ולכם אורן וצביקה שאלה טכנית. אתם טוענים שלא יכול להיות ששמן יעבור לדלק בגלל שבמשאבת השמן יש לחץ גבוה יותר. אבל...

תקנו אותי אם אני טועה. המשאבה עובדת בשיטה של דיאפרגמה ולה שני צדדים.

היא למעשה מבצעת שתי פעימות: יניקה של דלק מהטנק, דחיסה של דלק לקרבורטור.

בדחיסת הדלק לקרבורטור אני מסכים איתכם שלא יכול להגיע אליה שמן אבל ביניקה של הדלק אם יש חריר בדיאפרגמה האם לא יכול להיות שהוא יונק דלק + שמן ?

ביניקת המשאבה נוצר תת לחץ שיכול למשוך שמן פנימה(במידה ויש חריר בדיאגרמה).

בדחיסת המשאבה, השמן המעורבב בדלק יכול לחזור חזרה לשמן.

אם אין לך ריח של דלק בקרטר, לא זה המצב.

בנוסף, אם אכן הבעיה היתה בדיאפרגמה, המנוע היה מקרטע בסל"ד גבוהה, בגלל חוסר בלחץ הדלק.

נראה שהבעיה היא בדלק מהול בסולר, או שמן שנותר באגזוז מלפני השיפוץ, כפי שכבר כתבתי.

בועז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לצערי עדיין לא.

הזמנתי מחו"ל מכשיר מדידה מיוחד לקוטר צילינדר שלא הצלחתי למצוא בארץ (בטח לא במחיר של eBay) וכשהוא יגיע אני אפרק ראש ואבדוק אם הצילינדרים אווליים.

בנוסף אשלח את הראש לבדיקה אם יש שם איזשהו מעבר פגום.

מה שמחשיד אותי שבסופו של דבר הבעיה היא לא בדלק אלא במנוע עצמו, זה שהשמן שעל הפלאגים שחור. ולכן נראה שהשמן מגיע מהמנוע ולא מהדלק.

tool.JPG

פורסם

כן, נתתי לו לשתות דלק מבקבוק כמו תינוק, והתינוק עדיין מעשן, איזה תינוק עארס :-)

פורסם

שלום רב !

מה כמות הדלק שבבקבוק, יתכן ובקבוק של ליטר וחצי או שתי ליטר עדין לא מספיק לשם רענון הדלק המהול בסולר,יתכן וצריך שנים עד שלוש בקבוקים של דלק, וחייבת להיות ירידה משמעותית והדרגתית , במיסוך העשן, עד שיעלם לגמרי, באם לא לצערי יש לחזור לנקודת ההתחלה, צילנדרים אובלים ובעייה מכנית וחבל..

בברכה

צביקה

פורסם

הי צביקה,

נתתי לו לשתות משהו כמו 200CC. אבל מה שעצר מבחינתי את התהליך של המשך הבדיקה זה מה שכתבתי למעלה שהפלאגים היו רטובים בשמן שחור.

נראה לך שאני מפספס משהו ???

פורסם

גולדן שלום רב !

עדיין לא שוכנעתי שהדלק לא מהול בסולר !

200CC זוהי כמות דלק שולית, שלא יכולה לשרוף את הסולר הקיים עדיין בקרבורטור ובצנרת הדלק, והעשן הנראה זהו תוצר לוואי של סולר , שנדבק לדפנות דוד הפליטה, ולסעפת הפליטה והצנרת פליטה, ויצר שכבה שומנית, שלא ניתן לנטרל אותה ב200 CC, ויש צורך ב6 עד 10 ליטר לפחות.

מצב המצתים כעת הוא לא אינדקציה, מראה השומני השחור והמפוייח, הוא תוצר לוואי של סולר שלא מצליח להשרף, בתהליך השריפה במנוע, והוא זקוק לטמפרטורה גבוהה מאד לשם כך, אך פליטתו דרך צנרת הפליטה, מתבאטת בעשן לבן, ופיוח המצתים, ברגע שבמצתים יציתו בנזין נטו , הם ישנו את הגוון משחור ללבן/ אפור, וזאת בתנאי שגם הקרבורטור יהיה מכוון נכון.

המשך לנסוע עם מיכל רזרבי, שיעקוף את טנק הדלק, וחזור לעדכן.

בברכה

צביקה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

להלן העדכון המיוחל !!!

יום שישי זה, לאחר שבוע עבודה לסירוגין, סיימתי את הפרגולה בבית שתאפשר לי לעבוד על הרכב בנוחות.

מיד בסיומה התפנתי לשרייד המכורה וסידרתי לה טנק דלק חילופי חדש, מבקבוק 2 ליטר עם דלק חדש וצינורות חדשים.

אחרי 2 דקות של סטרטרים הצלחתי להניע ולשמחתי לאחר כ-5 דקות עבודה ושריפה של כליטר דלק המנוע הפסיק לעשן.

אז כמו שחששתי לאחר "בדיקת השתן" שעשיתי , הדלק מהול במשהו כמו שמן, סולר או משהו אחר.

אני אדאג לבצע ריקון של טנק הדלק לחלוטין ואעדכן בהמשך.

תודה לכל המוחות העוזרים

שבת שלום,

ירון

• תוכן חדש...