Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, עזרה מקצועית פה תעזור.

להלן השתלשלות הארועים.

קיבלתי את הרכב הזה במצב מעשן כבד.

ביצעתי בדיקת קומפרסיה וכל הבוכנות הראו 185 PSI מה שכשלעצמו נראה תקין.

לפי כל הממצאים הנחתי שבעיית העישון נובעת מגומיות שסתומים ולכן קניתי סט שלייף (שיהיה הכל על כל מקרה) והחלפתי גומיות שסתומים.

לצערי הרכב נשאר בדיוק באותה התמכרות לעישון.

אז החלטתי לעשות לו חצי אוברול. פתחתי מנוע הזעתי יום שלם והחלפתי רינגים לגרים.

אבל שוב לצערי הרכב נשאר בדיוק באותה התמכרות לעישון.

בעת פירוק המנוע:

1. הצילינדרים נראו יפה מאוד וללא מדרגה

2. כל טבעות השמן בכל הבוכנות היו תפוסות ומלאות פיח

3. לא שלחתי את ראש המנוע לבדיקה

מאיפה בשם ההוא שם למעלה מגיע שמן לבוכנות ???

האם יכול להיות איזה בעיה בראש המנוע שלא קשורה לגומיות השסתומים שממנה נמשך שמן לבוכנות ???

תודה מראש לעוזרים

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ירון שלום רב !

פענוח ה"תעלומה", קשור בסעיף מספר 2 !

זה מה נהוג לומר, הכתובת על הקיר,לא הדלקת פנס ולכן לא ראית אותה.

כתבת שטבעות השמן שעל הבוכנה היו תפוסות קשה בפיח.

במקרה שכזה, קיימת שיטה לנקות את הפיח, בחריצי הצילנדר, ואי הקפדה על ניקיונם, בעזרת שיטה מיוחדת, בעזרת רינג ישן שבור , ורצועות מיוחות שהשם פרח מזכרוני כרגע, גורם להרכבה לקוייה של הטבעת השמן החדשה, מה שגורם לגריפת שמן לעבר תא השריפה, והתוצאה עשן לבן וסמיך, ושריפת שמן גבוהה.

קיים שרשור דומה בנושא הקפדה על נקוי בוכנות מפיח, שנהותן הסבר מדוייק בשימוש בפלסטיג או מזהו דומה, שדיון שנערך על ידי בעלי מקצוע תותחים בפורום, וממה שזכור לי כעת היה מעורב בו אורן בן סימון.

ערוך חיפוש ותמצא עצות כיצד לנקות חריצי בוכנה מפיח, מבלי לסרוט את החריצים.

בנוסף יתכן והיה צורך בליטוש קל של הצילנדרים כדי לגרום חיספוס קל(הוניג) ובהזדמנות זאת גם לנקות מבוצה את אגן השמן ורשת סינון משאבת השמן.

באיזה צמיגות אתה משתמש כעת, ומה שם יצרן השמן?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הי צביקה,

תודה על התגובה.

אני מודע לחשיבות ניקוי החריצים ומעברי השמן ולכן ניקוי חריצי הבוכנה בוצע באמצעות כלי יעודי (מצ"ב תמונה)

בהקשר לשמן אני משתמש ב-10W40 לפי ספר הרכב

אםיש לך רעיון נוסף לבדיקה / דיאגנוזה אשמח לשמוע

תודה

ירון

piston.jpg

פורסם

כמו כן אם פרקת כבר ראש מנוע היית שולח אותו לבדיקה, צריך לבדוק מובילי שסתומים. לפעמים חופש במובילים יכול לגרום לבלאי בגומיות שסתומים ולעישון. כמו כן באיזה שמן אתה משתמש?

פורסם

golden, אתה יכול לפרט על המכשיר (עלות, כיצד הוא עובד מהיכן רכשת, שמו בישראל?).

אחרי החלפת רינגים אתה צריך לעשות הונינג לא כך (אובר סייז)? כיצד עשית זאת בתנאים ביתיים, כלי ייעודי? אילתור עם מקדחה?

אודה לך מאוד על התשובות.

פורסם

זכריה שלום רב !

ירון משתמש בשמן בצמיגות 10/40, יצרן השמן לא ידוע.

הערתך לגבי מובילי שסתומים , אכן במקומה.

המלצתי להחליף את השמן הנוכחי שספח בוודאי פיח אליו, ולעבור לשמן מינרלי בצמיגות 20/50.

יש לבדוק חשד לחדירת דלק לשמן, ממשאבת הדלק המכנית, יש לבדוק מפלס שמן, ודלילות השמן, במידה ומפלס השמן גבוהה באופן חשוד, השמן דליל כמים ומסריח מדלק מהול בשמן, ותצרוכת הדלק גבוהה באופן חשוד, יש להחליף משאבת דלק, שמן מנוע ומסנן שמן.

ירון לא ציינת האם העשן הלבן הוא בדרך קבע, בסלד סרק או רק בהאצת מנוע, בהתנעת מנוע קר בלבד, או רק במנוע חם , במישור או בירידה, בעת עזיבת דוושת התאוצה, והאם צריכת השמן גבוהה, וכמה.

משלב זה אפנה את המקום למומחים בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

הי צביקה..

הדיון סביב שהשמן וצמיגותו אינו רלוונטי לדעתי במקרה זה מכיוון ש:

1. אני משתמש בצמיגות לפי יצרן

2. גם כשהוספתי לשמן, לצורך הבדיקה, לפני הטיפול במנוע תוסף להצמגתו "שמן דבש" לא השתנה כלום !

העישון הוא רצחני בכל מצב. קר, חם, עליה, ירידה.

אבל... נקודה מעניינית רצח מה שאמרת על משאבת השמן !?!? יתכן ששמן נשאב למערכת הדלק !

איך אני יכול לבדוק את הנושא ?

האם זה יהיה בסדר לספק לקרבורטור, באופן זמני, דלק דרך בקבוק בגרויטציה ?

תודה

ירון

פורסם

הפוך גוטה הפוך

משאבת דלק מכאנית שפועלת ע"י דחיף שמופעל באמצעות גל הזיזים העליון

הכוונה היא דליפה של דלק מהמשאבת דלק לתוך ראש המנוע והתערבבות הדלק עם השמן

קובי

פורסם
הי צביקה..

הדיון סביב שהשמן וצמיגותו אינו רלוונטי לדעתי במקרה זה מכיוון ש:

1. אני משתמש בצמיגות לפי יצרן, ירון בצמיגות לפי יצרן אין מניע להשתמש כאשר יש אטימה מלאה של טבעות השמן, והם מורכבות היטב לפי הוראות יצרן ולא הפוכות, ושאין חריצים בצילנדרים, שנבאו מפיח ומשקעים שהצטברו בצילנדרים וגרמו להם לשחיקה.

2. גם כשהוספתי לשמן, לצורך הבדיקה, לפני הטיפול במנוע תוסף להצמגתו "שמן דבש" לא השתנה כלום !

אין להשתמש בשמן דבש בכל מקרה, אך אין מניעה להשתמש בשמן חצי סינטטי, מתוסף במוס 2.

העישון הוא רצחני בכל מצב. קר, חם, עליה, ירידה.

אבל... נקודה מעניינית רצח מה שאמרת על משאבת השמן !?!? יתכן ששמן נשאב למערכת הדלק !

איך אני יכול לבדוק את הנושא ?

האם זה יהיה בסדר לספק לקרבורטור, באופן זמני, דלק דרך בקבוק בגרויטציה ?

תודה

ירון

ירון הערתי את תשומת לבך לגבי משאבת הדלק, ולא משאבת השמן !

במשאבת דלק מכנית, יכול להיווצר מצב, שהדיאפרגמה מגומי נקרעת, וחלק מהדלק עובר דרך מוט הדחיף, שנע בגלל סיבוב פיקת גל הזיזים, ומשם חודר לשמן, ומדלל אותו ,וזאת הסיבה לעשן הלבן הסמיך בכל מקרה,בסלד גבוה או נמוך, ובמקרה חמור, גם להדלקת נורת לחץ השמן בסרק, ולהתחממות המנוע, בגלל חוסר קירור של השמן מנוע המדולל בדלק.

הבהרתי לך בצורה פשוטה, כיצד לבדוק שמן מנוע מדולל בדלק, שמן דליל כמים מסריח, ומפלס שמן גבוהה באופן חריג, ועלייה בתצרוכת הדלק, מחזקת את ההשערה שלי.

בברכה

צביקה

פורסם

מערכת נשם נבדקה? יכול להיות ששסתומי המערכת או מפריד השמן, שהוא חלק ממכסה השסתומים, לא תקין ושמן עולה לסעפת היניקה והקרבורטור.

הבדיקה אמורה להיות פשוטה, לנתק באופן זמני את צנרת הנשם ולראות האם העישון מפסיק.

במידה וזה לא הגורם, לפני שרצים לפתוח מנוע שוב, כדאי בודק תצרוכת שמן בפועל. שאריות של שמן יכולות להמצא המערכת הפליטה וזה יכול לגרום לעישון למשך זמן רב עד שכל השמן נשרף לאיטו מהמערכת. אם לא נרשמת תצרוכת שמן גבוהה אז זה באמת המצב והעשן יעלם לאחק מספר נסיעות.

אם בכל זאת יש תצרוכת שמן, יש לבדוק את מעברי השמן בראש מנוע בבדיקה בלחץ, יכול להיות מעבר שמן סדוק לכוון הבוכנה.

אם יש מצת אחד בודד שרטוב משמן אז יש לחשוד בסדק או במוביל שסתום בלוי.

לפני הראש, אפשר להוריד סעפת יניקה ולראות אם על גב השסתומים יש שמן, שמעיד על מובילים או מערכת נשם (במקרה שכול השסתומים מפויחים) לא תקינה..

עוד אפשרות, שחיקה בחריצי טבעות הבוכנה או סדק בבוכנה.

זהו, על רגל אחד.

פורסם

חברים תודה, נכשלתי באצבעות בהקלדה.

אכן הבנתי את דברי צביקה והתכוונתי למשאבת הדלק המכנית, אך משום מה כתבתי משאבת שמן.

דלק בשמן בנקודה זו בזמן לא מעניין אותי לצורך הדיאגנוזה. יותר מעניין אותי שמן בדלק, שכן אם ישנו קרע קל בדיאפרגמה תיתכן שאיבה של שמן למערכת הדלק ואספקתה לכל הצילינדרים מה שגורם לרכב לעשן כמו קטנוע 2 פעימות והרטבת כל הבוכנות והפלאגים.

נראה לי שאני אקמבן אספקת דלק זמנית בגרויטציה לקרבורטור תוך כדי ניטרול המשאבה הרגילה ואראה מה מצב העישון.

אני אבדוק בערב כשאחזור מהעבודה ואעדכן בהתאם.

במידה ואכן כך המצב יוחלפו כמובן המשאבה, השמן והפילטר.

דניאל, לגבי נשם, זה לא זה. גם זה נבדק וגם פילטר האויר נקי ברמות על.

אם יש למישהו עוד רעיונות לקראת הדיאנוזה היום בערב, אשמח לשמוע.

יום טוב

ירון

פורסם

האפשרות הסבירה היא, כפי שנתקלתי לא פעם במנועים שנסעו עם עשן לפני השיפוץ תקופה ארוכה, שמן שנמצא באגזוז.

לא אשכח לעולם את הפרצוף של הלקוח שהיה נוכח במוסך, כאשר המנוע הונע לאחר שיפוץ ועישן.

יש לנסוע כ-100 ק"מ, או להפעילו במקום פתוח על 2000 סל"ד כדי שהאגזוז יתנקה, ולא לפתוח שוב את מנוע לפני זה.

כדי לקצר את זמן הבדיקה, יש לפרק את האגזוז מהסעפת ולבדוק אם העשן פסק. רצוי להניע עם אוזניות.

בועז.

פורסם

העשן הוא למעשה אדי שמן שחלקו נשאר באגזוז והופכים לשמן שחור.

פורסם

שלום רב !

אכן המומחים עלו על התעלומה שלך, העשן הוא תוצאה של שריפת שמן שהצבר עם השנים בדוד הפליטה, עם הזמן הוא יעלם אך עד אז אתה מזהם את האוויר, ומסתכן בהורדה מהכביש ובקנס כספי גבוה, מניידות של איכות הזביבה.

מה שיחייב אותך בסופו של דבר להחליף ממילא ,דוד פליטה שנסתם כבר, בגלל גודש השמן שבתוכו.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...