Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני שבוע סוף סוף עברתי (בעזרת יוסי אלפיין) להגברה אקטיבית

אני רוצה לכוון TIME CORRECTION במכשיר אקליפס 7200

יש נוסחא לכיוון: מרחק בין הנהג לרמקול הרחוק ביותר מינוס מרחק בין הנהג לרמקול שעבורו מכוונים TC והתוצאה לחלק ב34.

השאלה היא איזה רמקול אני לוקח בתור הרמקול הרחוק ביותר?

טוויטר ימני או סאב?

ואיזה אלמנט אני מעלה/מוריד DB וכמה?

תודה

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

לא הייתי נצמד לנוסחאות בעניין זה.

באופן כללי השימוש בTC צריך להיעשות במשורה. נגיעות קלות פה ושם. אני לא בעד לתת ערכים גדולים ו'אמיתיים' לכל האלמנטים כמו שראיתי שעושים בביט1 למשל.

"תרחיק" את האלמנטים הקרובים אליך, רוצה לומר, מיד וטוויטר שמאל בעדינות, בערכים קטנים, ותראה מה אתה מקבל. בצד ימין ובסאב לא הייתי נוגע.

אגב, אם אתה משתמש בדיסקי הדגמה לביצוע הכוונון, עשה זאת שוב עם מוסיקה רגילה שאתה אוהב. ייתכן ויהיו הבדלים ולכן תעבוד על זה שוב בצורה זו.

פורסם

צביקה התיחס לנקודה ואני אף מוסיף לזה.

במשך שנים הייתי מכוון בעזרת ולפי דיסקים אודיופילים מקצועיים. הייתי מגיע במערכות לכיוון קרוב למושלם של במה ותמונה לפי הטרקים היעודיים לבדיקות.

בפועל שהייתי שומע מוזיקה רגילה המצב שונה וכיוון בדיסק מקצועי לא בהכרח יהיה אופטימלי למוזיקה בדיסקים השונים .

לכן אני מכוון לפי ובעזרת המוזיקה שאני שומע ביום יום . הרי אני מכוון מערכת כדי שתישמע טוב ושאני יהנה מהמערכת ולכן הכי טוב לכוון לפי מה שאני באמת שומע.

מה שכן אפשר ורצוי להשתמש בדיסקים האודיופילים השונים בשביל ללמוד ולהתנסות בכיוונים ולקבל יותר מושג וניסיון בדברים שונים ובהשפעותיהם אבל בשורה התחתונה לכוון לפי מה שבאמת שומעים .

לגבי ה TC -

למרות שאני מהנדס ולמרות שאני בן אדם אנליטי , ולמרות שאני מאוד אוהב נוסחאות - לטעמי זה טעות לכוון לפי חישוב כזה או אחר את ה TC. הדרך הנכונה היא לעשות זאת לפי האוזן . שב בנקודת ההאזנה ותשנה את הערכים . אם יהיה שינוי לטובה זרום איתו עד לנקודה שתשמע לך הכי טוב . אם אין שינוי או שהוא לא מורגש אז אל תשנה יותר. פשוט לא ?

:wink:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה רבה לכולם!

האמת שאני לא משתמש בדיסקים אודיופילים בכלל,מכוון לפי מה שאני מכיר ושומע בד"כ

את הכיוון בעזרת הנוסחא הזאת רציתי לעשות כשלב ראשוני וכנקודת התחלה לכיוון לפי האוזן.

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר - חשוב גם להכיר באמת את המוזיקה שאיתה מכוונים.

אני לא מתכוון שצריך להכיר כל מילה ותו בשיר, אלא להכרה של תמונת הסטריאו.

לשם כך יש לשמוע את המוזיקה בסביבה אופטימאלית כמה שיותר (מערכת ביתית טובה, מוניטורים לשדה שמיעה קרוב וכו', דווקא אוזניות פחות מומלצות למטרה זו מכיוון שהתמונה בהן נוטה להיות צרה מאד).

סתם בתור דוגמא - אפשר לכוון TC עם שיר מסויים כך שהזמר נשמע בדיוק באמצע (מתוך מחשבה ששם הוא אמור להיות) ואז לגלות שבמקור הוא אמור להישמע בכלל מעט שמאלה מהאמצע.

זה כלל די בסיסי בסאונד - כדי לכוון נכון צריך רפרנס טוב. זו הסיבה שכל טכנאי סאונד מחזיק איתו תמיד דיסק של קטעים שהוא כבר מכיר מכל בחינה אפשרית, לצורך כיוונים ובדיקת ציוד.

בגדול זה לא רעיון רע להתחיל לפי נוסחא ואז להמשיך לפי האוזן, אבל הניסיון מלמד שלפעמים ממש אין קשר לנוסחא ואתה רק מסתבך ככה.

לכן - הייתי מנסה את הדרך הזו, אך לא מדלג על הניסיון להתחיל מאפס וללכת רק לפי האוזן.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
תודה רבה לכולם!

האמת שאני לא משתמש בדיסקים אודיופילים בכלל,מכוון לפי מה שאני מכיר ושומע בד"כ

את הכיוון בעזרת הנוסחא הזאת רציתי לעשות כשלב ראשוני וכנקודת התחלה לכיוון לפי האוזן.

מה זה דיסק אודיופלי?

פורסם

דיסקים לבדיקה וכיוון מערכת כמו דיסקים של FOCAL,MCINTOSH ועוד

ECLIPSE 7200 MK II

• תוכן חדש...