Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נוהג בסובארו B3 אוטומאטית שנקנתה חדשה בתחילת 2008. כבר בטיפול 15000 הוחלף לה דיסק הבילום. במוסך החברה המליצו לנו להשתמש בהילוכי הספורט בירידות ואכן אנו מעבירים להילוך שלישי או שני כאשר אנו נוסעים בירידה. עם זאת, לקראת כל טיפול 15000 הבלמים מתחילים לצייץ וכשאנחנו מגיעים לטיפול שוב מוחלף סט דיסקים - זו הפעם השלישית ברצינות.

במוסך ממשיכים להאשים את בעיקר את האופן בו אנו נוהגים במשפחה (וקצת את הרי ירושלים) אבל זה נראה לי מאוד לא סביר מאחר ואנחנו באמת נהגים זהירים ודי משעממים.

מעבר לעלויות הכספיות התחלתי לדאוג גם לביטחון הנסיעה ברכב שהבלמים שלו נשחקים כל כך מהר.

האם התופעה מוכרת למישהו?

מה אני יכול לעשות?

פורסם

כמו שרשמתי אנחנו בהחלט לא מסתמכים רק על הבלמים ודואגים להוריד הילוך באופן ידני עוד לפני האוטומט כדי לא להעביר את כל העומס לבלמים.

בהחלט יש הרבה ירידות בנסיעה וגם את הפקק בכניסה לירושלים שדורש שימוש בבלמים אבל זה לא הרכב הראשון שלנו ולא הרכב היחיד במשפחה ומעולם לא הייתה לנו בעיה קבועה כזו.

פורסם

צר לי שאני מקפיץ את ההודעה. אני אשמח לעוד אינפורמציה בעניין אם יש למישהו.

האם ייתכן ויש משהו מעבר לגורם האנושי?

האם יש משהו שאני יכול לעשות עוד בנהיגה, מעבר להורדת הילוך בירידות, כדי לשפר את הישרדות הבלמים?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עברו פחות מחודשיים מאז שהרכב יצא מהמוסך בפעם האחרונה. לפני מספר שבועות שוב התחילו להישמע חריקות וציוצים כלוחצים על הבלמים (בעיקר כשמרימים אותם אחרי האטה). חוויית הנהיגה הופכת למעצבנת מאוד ואני מרגיש דיכאון כל פעם שאני מגיע לירידה, שמא אשמע עוד ציוץ כזה לאחר שלחצתי על הברקס.

האם למישהו יכול להיות רעיון איך אני יכול לפתור את הבעיה הזו? האם יש רכיב אחר בין הדוושה לדיסק הבלמים שראוי לבדוק? האם יש מערכת בלמים אחרת שאפשר להזמין, או להתאים לרכב?

פורסם

דיסק בלם*.

כשאתה מחליף את הסט דיסקים, מחליפים לך גם את הרפידות של הברקס?

אתה מבצע את התיקון במוסך מורשה?

פורסם

כמו שציין הבחור מעליי, תבדוק תרפידות גם כן ,

חוץ מזה חריקות בבלימה זה לא מעיד על מערכת בלימה לקויה ,

זה יכול להיות סתם לכלוך או חתיכת ברזל נסורת בין הרפידה לצלחת ,

חוץ מזה רפידה זה סוג של תערובת דחוסה ובדרך כלל יש שבבים של ברזל ברפידות

שגורמות לחריקה בעת עצירה

*ובכל הצלחות יש חריטה של הגודל ,הרוחב, התקין ןלפני שמחליפים לך בפעם הבא

תבקש לראות תמידה של הצלחת ,חיביים לבדוק בדרך כלל לפני שמחליפים ,

*ועוד דבר שבקש לראות שלא "דוחפים" לך תחליפי אורך החיים שלהם באמת יותר קצר,

אבל גם בבירור מעל 15K .

0502222535 לחלקים :-P

פורסם

נסיעה בירידה כאשר רק הרגל על דוושת הבלם יכולה

לגמור צחות ודיסקות ולבשל את כל המערכת

רגישות התגובה לדוושת הבלם גובה .

תנסה לבדוק את צורת הנהיגה שלך ושל כל המשתמשים ברכב

(מספיק אחד שלא ממש מוריד את הרגל לא לוחץ אבל לא מוריד את הרגל על מנת לקבל את מה שאתה מספר ).

בהצלחה

אורי

פורסם

תשמע,

קודם כל זה בכלל לא הגיוני מה שאתה אומר פה, הדיסקים נגמרו כבר מעל 3 פעמים ורפידות אף פעם לא החליפו לך??

משהו מאוד מוזר פה, פעם הבאה שמחליפים לך דיסקים תבקש גם שיחליפו לך את הרפידות, כי הרפידות גורמות לשחיקה של הדיסקים.

במכתב שאתה כותב ליבואן, תציין את זה שלא החליפו לך רפידות, ורק דיסקים מחליפים לך.

במצב נורמאלי מחליפים רפידות לפני החלפת הדיסק!

אני לא יודע מאיזה חומר הרפידות שלך בנויות, אבל כנראה ששמו לך רפידות מפלדה שלא נגמרות לעולם, ושוחקות את האמא של הדיסקים.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

לפני שאתם עושים פה סקנדל, שימו לב לטרמינולוגיה.

יש הרבה מוסכים שקוראים לרפידות דיסקיות, ולדיסקים צלחות.

תבדוק טוב מה החליפו לך!

פורסם

את האמת אתה צודק.

הכי קל, לבעל הרכב - תעלה לפה תמונה/סריקה של המסמך של הטיפול 15 אלף + מה החליפו שם.

ד"א, אחרי שהחליפו לך את הדיסקים, הביאו לך את הקודמים? הגמורים, אני מתכוון.

פורסם

הם קוראים לזה בחשבונית "סט דיסק בילום ק אימפרזה" והמחיר הוא 475.91 ש"ח. אני די בטוח שכל דבר אחר שרשום שם לא קשור ישירות לבלמים.

הם לא הביאו לי את הסטים שהם הוציאו.

פורסם

השם נשמע כמו סט דיסקים, אבל המחיר נשמע כמו סט רפידות:roll:

קודם כל, מוזר מאוד שלא הביאו לך את הסטים שהוציאו, או שהראו לך אותם.

פעם הבאה שאתה מחליף, תבקש שיראו לך את מה שהוציאו, בכל מוסך מכובד ובטח שבמוסך מורשה! חייבים להראות את החלקים הישנים שהוחלפו!

הייתי ממליץ להחליף מוסך, למרות שמוזר שיעבדו עליך כי זה מוסך מורשה.

דבר שני - אם זה רפידות, ורוב הסיכויים שזה רפידות, אתה תמיד יכול לקנות רפידות משופרות שיחזיקו לך הרבה יותר זמן.

בהצלחה.

ד"א, מה שקורה בד"כ שהרפידות הולכות כ"כ מהר זה שהרפידות מתחממות מס' פעמים ואח"כ מתפוררות.

מה שקורה עם רפידות בלימה משופרות - עשויים מחומרים הרבה יותר חזקים ועמידים בחום גבוה.

פורסם

שלום

מה שהוחלף אצלך אלה רפידות הבלם, המכונות גם דסקיות בילום, זה ודאי

מחירן של צלחות בלם קדמיות מקוריות כפול, אם לא משולש.

בנוסף אין מצב שצלחות ירדו ממידת המינימום המותרת תוך 15000 ק"מ

רוב הסיכויים שמדובר באופיין נהיגה של הנוהגים ברכב

שים לב: גם "ליטוף" תמידי של דוושת הבלם, שלא גורם לבלימה ממשית, גורם לחיכוך של הרפידות

בצלחות הבלם וגורם לשחיקה מוגברת של הרפידות.

זו פעולה שנעשית בהרבה מקרים אינסטינקטיבית ללא שימת לב.

נסו לשים לב ולא ללטף את דוושת הבלם ובדוק תוצאות

בצע בדיקת בלמים יזומה כ 7500 ק"מ מהטיפול

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• תוכן חדש...