Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
במקום להשאיר אותנו במתח (ואותך ביסורים), סע לצביקה שיסתכל לך על הקרבורטור. איך שזה נשמע, הפתרון מצוי בידיו.

נמרוד

צביקה זה הפתרון הקל לא? ולפי מה שאומרים פה הדעות חלוקות לא? כלומר, ההשקעה (לא רק הישירה אלא גם הפסד שעות עבודה, וכו)לא ודאית.. בלי לזלזל בצביקה כמובן...הפתרון יכול להמצא בידי בעלי מקצוע שונים..אני מכיר את זה מהתחום שלי...

וחוץ מזה, אם ישר על כל דבר הייתי הולך לבעל מקצוע לא היה מתפתח השרשרור המעניין הזה שבו כולנו לומדים קצת לא?

דבר נוסף, זהו לא הרכב המשפחתי. ביום יום אני (מתוקף היותי קודם כל רוכב אופניים מקצועי , בלב ובנשמה) מתנייד כל יום לנתניה ע"ג אופניים ורכבת (מכונאי בחנות אופניים מקצועית). הברנדה נוסעת רק לשם הנסיעה (היא שתיינית של דלק), בשביל שלא תתקלקל מחוסר שימוש. אני נוסע איתה פעם פעמיים בשבוע.

אני לחוץ על תקינות הרכב כי בעוד חודש יש לי מילואים. כלומר יש לי חודש לנסות לפתור את העניין, ולא בא לי להיתקע.

ירון, איך הלחיצות ממלאות את הקרבורטור בדלק? מה הלוגיקה?

פורסם

"הסתם" כבל שנמשך מהלחיצות שאתה נותן, מזרימות דלק מהקרבורטור לתוך סעפת היניקה.

כך שמיד עם סיבוב המפתח להנעה , יהיה בתוך סעפת היניקה דלק מוכן אל הצילנדרים.

כך את חוסך את הזמן של הגעת הדלק לצילינדרים.

וזה שווה ל מתן סטרטר קצר יותר.

נסה את זה.

כך אני מניע את הרכבים שלי בכל יום.

ירון מאיר

פורסם

סיבות לאי התנעה המנוע, לאחר חנייה ממושכת:

פקק מיכל דלק אינו אוטם כראוי

דלק "ישן" המכיל פטריות הסותמות את מעברי הדלק מעל חודש

התעבות מים בתוך מיכל הדלק

דליפה בקו ההזנה מהמיכל

דיאפרגמה בלויה במשאבת הדלק (מאבדת את מתח הממברנה)

בנדיקס הסטרטר מנתק מוקדם מדי (בעיה נפוצה לדגם)

הסטרטר אינו פועל במלוא עוצמתו ומהירותו

מצבר

כבלי המצבר

מתח תקין לסליל ההצתה

חוטי הצתה

מצתים סוג מתאים ונקיונם(מפוייחים עקב נסיעות קצרות)

קומפרסיה נמוכה (טבעות בוכנה שחוקות)

משיכת אויר בבסיס הקרבורטור

משיכת אויר מסעפת היניקה

נקיון הקרבורטור חשוב עד מאוד כולל מעגלי ההזנה ציר המצערת

פורסם

שלום רב !

אני קורא ולא מאמין!

הפתרון קיים והוא בין עינייך, אתה מקבל שלל עצות , חלקם נכונות חלקם לא שייכות כלל לעיניין, אתה מעדיף ללכת לפתרון בדרך הקלה והלא נכונה, ומעדיף לחפש את הפתרון מתחת לפנס, ולא במקום שנרמז ונכתב לך רבות.

בעייתך בקרבורטור בלבד!

כל ניסיון אחר הוא בזבוז כסף !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
סיבות לאי התנעה המנוע, לאחר חנייה ממושכת:

פקק מיכל דלק אינו אוטם כראוי

דלק "ישן" המכיל פטריות הסותמות את מעברי הדלק מעל חודש

התעבות מים בתוך מיכל הדלק

דליפה בקו ההזנה מהמיכל

דיאפרגמה בלויה במשאבת הדלק (מאבדת את מתח הממברנה)

בנדיקס הסטרטר מנתק מוקדם מדי (בעיה נפוצה לדגם)

הסטרטר אינו פועל במלוא עוצמתו ומהירותו

מצבר

כבלי המצבר

מתח תקין לסליל ההצתה

חוטי הצתה

מצתים סוג מתאים ונקיונם(מפוייחים עקב נסיעות קצרות)

קומפרסיה נמוכה (טבעות בוכנה שחוקות)

משיכת אויר בבסיס הקרבורטור

משיכת אויר מסעפת היניקה

נקיון הקרבורטור חשוב עד מאוד כולל מעגלי ההזנה ציר המצערת

אחלה תשובה! צביקה, האם מכון קרבורטורים מסוגל לשים את היד על כל אחד מן הסעיפים ? לדעתי התשובה היא שלא.

את הקרבורטור הנוכחי קניתי כמשופץ ממכון קרבורטורים מומלץ. עלותו כ 350 ש"ח. אבל מה, אחרי חצי שנה התחיל לפתח בעיות. אני בטוח שלא הוחלפו לו אטמים מפני שיש לו 2. מה שמרמז על רמת שיפוץ ירודה אם בכלל. לא השקיעו בישור המשטחים , לכן שמו שני אטמים. ואיך אני יודע את זה? פתחתי אותו. ולמה שארצה? פשוט , היו בעיות.

המצוף התמלא בדלק. מה שגרם להצפת דלק. גם את הדיאפרגמה של הווקום בטוח לא החליף.

את הקרבורטור שלי הוא דרש בתמורה ל"החלפה". אני שם כסף שאת שלי, הדפוק, הוא פשוט הניח על המדף בשביל הפראייר הבא.

למה שאחזור אליו? כמה שפחות בעלי מקצוע עדיף. עדיף ללמוד כמה שיותר ולעשות הכל לבד. כמובן שעם החלפת בלמים ומערכות מסובכות אני לא מתעסק, אבל החלפת מצוף ודברים קטנים? את הפגמים שהתגלו סידרתי לבד.

ללכת אליו שוב, או לנסות מישהו אחר בשביל בעייה שיתכן ולא קשורה לקרבורטור? חוטי הצתה הוא בדק? לא. פלטינה ניקה? לא.

העיקר ציין שהם מבצעים תאום מנוע ,עלק. כיוון עם מברג את התערובת ושלום. והמלצות שקיבלתי עליו מפה עד מחר...

אני מאמין שבשביל רכב שיעבוד מצויין , צריך לבדוק חלק, חלק. לא רק קרבורטור. קרבורטור טוב יתן שיפור, אבל בנדיקס שמנתק מוקדם או גומיות סדוקות, מצתים לא מתאימים...מכון קרבורטורים לא יכול לבדוק הכל: לא ראיתי שיש לו ליפט לבדוק לי את כל קו הדלק לאורכו אם אין נזילות. ידוע כי כל פגם מוריד מיעילות המערכת..כיוון הצתה הם לא מבצעים כי אין להם אקדח. נו מה? כמובן שהוא לא ירשה לעצמו בדיקה כזאת לאוטו כמו שלי. עדיף לו להתעסק במערכות משוכללות יותר עם פחות עבודה ויותר רווח. לגיטימי.

אני בטוח שהרבה חברים פה נתקלו בתופעות כאלה. ובטח יכולים להבין למה אני מנסה להבין ולעשות לבד כמה שיותר.

צביקה, אני לא מכיר אותך. כשאחליט להגיע למכון קרבורטורים, אגיע אליך. אני מניח שאתה בעל מקצוע מעולה וישר. תרשה לי להגיע אליך כשארים ידיים.

אני לא מחפש דרך קלה. אלא את הדרך הנכונה, שהיא ללמוד ולהחכים. (במגבלות הסבירות כמובן).

פורסם

עכביש שלום רב !

בשמו של עדי ובשמי, ובשמם של קוראים נוספים, שקוראים, את השרשור ההזוי, ברצוני לשאול אותך, כיצד התניע הרכב הבוקר?

תודה מראש על התשובה.

בברכה

צביקה

פורסם

בדיוק עכשיו אני חוזר מלמטה. הבוקר קריר וזה ניסוי טוב. האוטו הניע בנסיון השני, די מהר עם גז וצ'וק משוך 3/4 דרך. לאחר שהנעתי, הורדתי צ'וק לחצי, הטורים יציבים , והמנוע יציב ולא מתכבה.:-D

כל השיפור הזה הושג ללא קשר לקרבורטור. אני בטוח שעם קרבורטור חדש או משופץ בצורה יסודית התוצאה תהיה יותר טובה.

מבחינתי השיפור אדיר. אנסה לנקות את הקרבורטור, ואז אבדוק אם יש שיפור...

אגב, ירון, נראה לי שהטיפ שלך עובד...

פורסם

אגב, ירון, נראה לי שהטיפ שלך עובד...

אני מנסה לעזור לך,

אני לא כותב דברים סתם.

אני מניע כך את הרכבים שלי (בעלי קרבורטור) בכל פעם.

ההתנעה מהירה ולא צריך "לשרוף" את המתנע.

ירון מאיר

פורסם
אוטו הניע בנסיון השני, די מהר עם גז וצ'וק משוך 3/4 דרך. לאחר שהנעתי, הורדתי צ'וק לחצי.

דבר ראושון זה בהחלט אחד השירשורים הכי הזויים שהיו פה בפורום.

דבר שני (ואני מאוד אשמח אם יתקנו אותי בעלי מקצוע )אסור להתניע עם צוק וגז ביחד, מתניעים עם צוק מלאה שליש רבע לא משנה

ולאחר מכן אחרי שסוגרים את הצוק אפשר ללחוץ על הגז.

וכמו שרשמת כבר מקודם אם הקרבורטור שלך דפוק למה אתה מתעקש לבדוק את מערכת הדלק???

את הקרבורטור הנוכחי קניתי כמשופץ ממכון קרבורטורים מומלץ. עלותו כ 350 ש"ח. אבל מה, אחרי חצי שנה התחיל לפתח בעיות

אם אתה מתעקש לבצע את התיקון לבד, תפרק את הקרבורטור תנקה אותו טוב עם חומר לניקוי קרבורטורים, תקנה קיט לשיפוץ הקרבורטור תכוון אותו כמו שהייצרן דורש.

ואם כל זה לא יעזור תפרק את משאבת הדלק תנקה אותו ותבדוק שכל חלקיה עדין "חיים".

אני לא חושב שיכול להיות פה משהו אחר מכיוון שהחשמלאי שבדק לך את הרכב שלל בעיות חשמל.

בהצלחה בשיפוץ.

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם

תודה על התגובה:

קודם כל, למרות ההנחה שכל הבעיות בהתנעה נבעו מהקרבורטור, במהלך השבוע לא נגעתי בכלל בקרבורטור. השגתי שיפור משמעותי רק מהחלפת כבלי הצתה (לא היה מיותר), כיוון וניקוי פלטינה, וכמובן, עצות של מספר חברי פורום (תודה בין השאר לירון מאיר). השיפור נע בין חוסר יכולת להתניע במשך 5 דקות לבין רכב שמניע בקלות יחסית.

את הבעיות שהיו לי אז, עם הקרבורטור פתרתי בשעתו לבד, לאחר שצביקה הנחמד הציע לי את שירותיו והחלטתי, בנימוס, לנסות לבד בנתיים. בעיית ההתנעה החריפה לאחרונה.בעצתו של צביקה, אני בהחלט מתכוון לבדוק את נושא הקרבורטור שוב. יש לי 2 קיטים לשיפוץ, ועוד 4 קרבורטורים ספייר. את הידע והנסיון של צביקה כנראה אין לי עדיין.. אבל יש רצון ללמוד. מה בדיוק הזוי פה? למדתי שיש גם את עניין המשאבה החשמלית שמספר חברים פה המליצו עליה בחום, וחלק כלל טוענים שלא נחוצה.

אם אחליט בסופו של דבר לגשת למכון קרבורטורים , זה יהיה אחרי שטיפלתי בכל מה שמסביב: חשמל, מצתים,מש' דלק וכו'.

אז , מה הזוי פה? זה שאני לא מספיק מבין? זה שאני מנסה להבין? זה שהדעות חלוקות? זה שאני מתעקש לנסות לבד? האם השרשור ארוך מדי? האם עצבנתי מישהו? מישהו נעלב? רבותי, זה חלק מהתחביב.

תודה רבה ושבוע טוב לכולם.

פורסם
דבר ראשון זה בהחלט אחד השירשורים הכי הזויים שהיו פה בפורום.מסכים איתך בהחלט !

דבר שני (ואני מאוד אשמח אם יתקנו אותי בעלי מקצוע )אסור להתניע עם צוק וגז ביחד, מתניעים עם צוק מלאה שליש רבע לא משנה

ולאחר מכן אחרי שסוגרים את הצוק אפשר ללחוץ על הגז.גם עם משפט זה אני מסכים איתך, אין צורך לפמפם עם הדוושה

תאוצה כשהצוק משוך !

וכמו שרשמת כבר מקודם אם הקרבורטור שלך דפוק למה אתה מתעקש לבדוק את מערכת הדלק??? שאלה טובה !!!

אם אתה מתעקש לבצע את התיקון לבד, תפרק את הקרבורטור תנקה אותו טוב עם חומר לניקוי קרבורטורים, תקנה קיט לשיפוץ הקרבורטור תכוון אותו כמו שהייצרן דורש.כאן אתה טועה, אם הוא היה מסוגל לבצע זאת, הוא היה עושה זאת כבר מתחילה, ולא קונה קרבורטור דפוק ממכון קרבורטור , מומלץ(על ידי מי מומלץ ?)ב350 שקל !

ואם כל זה לא יעזור תפרק את משאבת הדלק תנקה אותו ותבדוק שכל חלקיה עדין "חיים".

אני לא חושב שיכול להיות פה משהו אחר מכיוון שהחשמלאי שבדק לך את הרכב שלל בעיות חשמל.

בהצלחה בשיפוץ.

החשמלאי שלל בעיות חשמל, אני שולל בעיית משאבת דלק, אך העכביש נטפל עכשו, לבעיות קומפרסייה בנדיקס סטרטר, וכל מיני מרעין בישין אחרים, ולא לקרבורטור שהוא הלב של המנוע, והתחום הכי מוזנח, והמטופל לא בצורה מקצועית !

בברכה

צביקה

פורסם
תודה על התגובה:

בעצתו של צביקה, אני בהחלט מתכוון לבדוק את נושא הקרבורטור שוב.

צביקה, מה לא ברור פה? אם לא אצליח לבד אפנה למכון קרבורטורים -אחר מן הסתם. אתה כועס על משהו?:|

• תוכן חדש...