Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה המצב:

א. מצבר מרוקן אבל חי.בן שנה וחצי.הוחלף אלטרנטור לפני שבוע.

ב. בכבלים- נדלק אורות לוח מחוונים

ג. פותח סוויצ'- יש נקישה(טלאק)בודדת.

שאלות:

1.בהנחה שאני מצליח להטעין את המצבר איך ניתן לוודא שמדובר בסטרטר?(אין לי מד זרם)

יש טעם לפרק את הסטרטר ולראות אם הוא תקין?

2.במידה וזה סטרטר - מה היא האופציה העדיפה א.לשפץ את הקיים ב.להחליף מפירוק ג.לקנות משופץ.

3.עלויות...?

תודה רבה

שנה טובה

פורסם

דבר ראשון תנסה להניע את הרכב עם כבלים טובים (לא אלו שמוכרים באוטו דיפו ב 30 ש"ח). אם מניע סימן שהתרוקן המצבר אם המצבר והאלטרנטור תקינים, ואין סיבה שלא, אז הם יטעינו את המצבר והכל יפתר.

אם עדיין לא מניע תבקש ממישהו שייתן סטרטר ותן מכות על הסטרטר יכול להיות שהוא נתפס. תוודא גם ששני הברגים שמחברים את הסטרטר להואזינג של הגיר מחוזקים והסטרטר יושב כמו שצריך במקום. (הסטרטר ברכב שלך יושב בצד הנהג מתחת לגלגל ספייר).

במידה ואכן הסטרטר תקול אני מציע לשפץ או לקנות משופץ העלויות הן לא גבוהות (בסביבות 150-250 ש"ח).

פורסם

כודם כל, נסה להתניע בכבלים מרכב אחר. אם תצליח, הווה אומר כי המתנע תקין.

פותח סוויצ'- יש נקישה(טלאק)בודדת.

זו ההפעלה של ממסר המתנע, מה שאומר שהבעיה היא לא בחיבור להמתנע

מצבר מרוקן אבל חי.בן שנה וחצי.הוחלף אלטרנטור לפני שבוע.

איך ולמה התרוקן המצבר? מצבר בן שנה וחצי לא אמור להתקלקל כל כך מהר, אלא אם פרקת אותו ליותר מ 50% מהקיבולת שלו למשל במקרה של אורות דולקים כל הלילה או נסיעה ארוכה עם אלטרנטור מקולקל. במקרה כזה, לאחר טעינה מלאה קיבולת המצבר לא נפגעת אבל זרם ההתנעה שלו יורד בצורה דרסטית

למה הוחלף אלטרנטור? בכל מקרה, חזור מיידית לחשמלאי רכב שהחליף את האלטרנטור ובדוק כי האלטרנטור/ווסת תקינים והמצבר מצליח להטען. אם כן, תצטרך להחליף/לחדש מצבר.

פורסם

לפי מה שאתה אומר כנראה המצבר שלך מרוקן , ובכל מקרה נראה לי שהסטרטר שלך נתפס, או שהוא כבר גמור,

אם הרכב ידני תנסה להניע בדחיפה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כודם כל, נסה להתניע בכבלים מרכב אחר. אם תצליח, הווה אומר כי המתנע תקין.

פותח סוויצ'- יש נקישה(טלאק)בודדת.

זו ההפעלה של ממסר המתנע, מה שאומר שהבעיה היא לא בחיבור להמתנע

מצבר מרוקן אבל חי.בן שנה וחצי.הוחלף אלטרנטור לפני שבוע.

איך ולמה התרוקן המצבר? מצבר בן שנה וחצי לא אמור להתקלקל כל כך מהר, אלא אם פרקת אותו ליותר מ 50% מהקיבולת שלו למשל במקרה של אורות דולקים כל הלילה או נסיעה ארוכה עם אלטרנטור מקולקל. או שחבר השאיל ממך את האוטו ,שומע דפיקות

במנוע, ממשיך לנסוע כאילו כלום ופתאום (במפתיע..) הרכב מדומם.. רצועת מאוורר מרוטשת ..

במקרה כזה, לאחר טעינה מלאה קיבולת המצבר לא נפגעת אבל זרם ההתנעה שלו יורד בצורה דרסטית

המצבר כרגע לאחר 3 פריקות מלאות עד הוולט האחרון - מה זה אומר על הזרם התנעה?

למה הוחלף אלטרנטור?גמר את חייו. בכל מקרה, חזור מיידית לחשמלאי רכב שהחליף את האלטרנטור ובדוק כי האלטרנטור/ווסת תקינים והמצבר מצליח להטען. אם כן, תצטרך להחליף/לחדש מצבר.

תודה.:lol:
פורסם

לפי התיאורים שלך אני מעריך כי מדובר באוטומט של הסטרטר אחד משופץ עולה כ200 שקלים חדש 250 שקלים

מיכאל.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם
לפי מה שאתה אומר כנראה המצבר שלך מרוקן , ובכל מקרה נראה לי שהסטרטר שלך נתפס, או שהוא כבר גמור,

אם הרכב ידני תנסה להניע בדחיפה.

ניסיתי, לא מניע (די הגיוני כי כנראה אין לו מספיק לניצוץ כי האימבולייזר גונב לו)

אגב, איך הסוויצ' צריך להיות בזמן דחיפה?

פורסם
דבר ראשון תנסה להניע את הרכב עם כבלים טובים (לא אלו שמוכרים באוטו דיפו ב 30 ש"ח). אם מניע סימן שהתרוקן המצבר אם המצבר והאלטרנטור תקינים, ואין סיבה שלא, אז הם יטעינו את המצבר והכל יפתר.

אם עדיין לא מניע תבקש ממישהו שייתן סטרטר ותן מכות על הסטרטר יכול להיות שהוא נתפס. תוודא גם ששני הברגים שמחברים את הסטרטר להואזינג של הגיר מחוזקים והסטרטר יושב כמו שצריך במקום. (הסטרטר ברכב שלך יושב בצד הנהג מתחת לגלגל ספייר).

במידה ואכן הסטרטר תקול אני מציע לשפץ או לקנות משופץ העלויות הן לא גבוהות (בסביבות 150-250 ש"ח).

תודה רבה

פורסם
במקרה כזה, לאחר טעינה מלאה קיבולת המצבר לא נפגעת אבל זרם ההתנעה שלו יורד בצורה דרסטית

המצבר כרגע לאחר 3 פריקות מלאות עד הוולט האחרון - מה זה אומר על הזרם התנעה?

למצבר רכב ישנם שני מאפיינים עיקריים: קיבולת (אמפר/שעה) וזרם התנעה (אמפר)

לאחר פריקה מלאה, הקיבולת כמעט ולא תיפגע אבל זרם ההתנעה יקטן. אם נאמר יש לך כרגע מצבר עם קיבולת של 55 אמפר/שעה וזרם ההתנעה שלו במקור היה 200 אמפר, אז לאחר הפריקה המלאה זרם ההתנעה שלו הוא כ 100 אמפר בלבד (הספק של כ 1200 ואט), הספק שלא יאפשר לסובב את המתנע+מנוע במהירות הנכונה תוך כדי אספקת מתח של 12 וולט למערכת ההצתה. מה שאומר שכנראה שתצטרך להחליף/לחדש מצבר.

לפני זה, כדי לשלול בעיית מתנע, נסה את הדבר הבא: נתק את הכבל של הפלוס מהמצבר שלך, חבר את הרכב שלך עם כבלים למצבר ברכב אחר כשהמנוע של הרכב אחר כבוי, הכבל של הפלוס מהמצבר שלך יחובר ישירות לכבל מהרכב האחר. נסה להתניע, אם תצליח, החלף/חדש מצבר.

פורסם

לפני זה, כדי לשלול בעיית מתנע, נסה את הדבר הבא: נתק את הכבל של הפלוס מהמצבר שלך, חבר את הרכב שלך עם כבלים למצבר ברכב אחר כשהמנוע של הרכב אחר כבוי, הכבל של הפלוס מהמצבר שלך יחובר ישירות לכבל מהרכב האחר. נסה להתניע, אם תצליח, החלף/חדש מצבר.

1.להניע את הרכב ה"חי" לאחר החיבור + + הישיר ?

2. מינוס לגוף הרכב המת ומינוס לחי?

3.הטענה במשך 20 דקות מרכב לרכב מומלצת? דגשים?

תודה

פורסם

שלום רב !

גש לחשמלאי שהחליף לך את האלטרנטור, שיבדוק באם קיים ממסר חיצוני כעזר לסטרטר, בתוספת הארקה, תקינה לבלוק המנוע, באם אין ממסר , סכוי טוב שהרכבת ממסר, תפתור את בעייתך לצמיתות.

חזור לפורום לעדכון.

בהצלחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...