Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת פיג'ו 206XS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני מחפש את הרכב הנ"ל שנתון 2001.

התקשרתי למס' מוכרים אשר טוענים כי מחיר הרכב הינו 37,500 ש"ח

לאחר בדיקה שלי במחירון לוי יצחק ראיתי שהמחיר הוא בכלל 31,500 ש"ח.

מה הסיפור של המוכרים אשר טוענים כי המחיר גבוה כ"כ?? מנסים להוציא ממני יותר?!

פורסם

המחירון המקובל בשוק הוא זה של לוי יצחק אבל לאחרונה אנשים גם מתייחסים למחירון בYAD2 וזה נובע מהעובדה שיש הפרשים בין 2 מחירונים אלה ומי שמוכר תמיד מחפש את המחירון שיגיד שהרכב שלו שווה יותר מן הסתם.

אבל לפני שאתה מתרגז, תבדוק בדגם XS מה התוספות המקוריות הסטנדרטיות שמגיעות בדגם זה ולעיתים ישנם תוספות כמו גג נפתח, ריפודי עור וכדומה שיש עליהם תוספת במחירון ועליך לשקללם במחירון של לוי יצחק.

כמו כן תשאל את המוכרים האם המחיר שלהם הוא מחיר המחירון או שמשוקלל - יש המוסיפים עוד כסף על יד וק"מ נמוך.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

כן, אני מבין את זה...

אבל עם כל הכבוד לתוספות, 6,500 ש"ח מעל המחירון?

נראה לי מוגזם.

בכל מקרה תודה על התשובה, זה פשוט מתסכל כי נראה שרוב בעלי הדגם הנ"ל הם, איך אני אומר בעדינות, ערסים.

פורסם

כבעל 206 XS לשעבר, תבדוק שתי דברים , דגם עם ה110 כס, ודגם עם 90 כס, תבדוק תוספות מקוריות שמיקרות את המחיר כגון, סאנרוף(חצי גג), וגאנטים מקוריים, ריפודי עור הגיעו רק בדגם GTI, וכמובן אל תתרגש מכל אחד שרוצה 7 מעל המחירון, לא חסר סוחרים, יש ביד 2 בערימות, שמנסים להכניס כמה שיותר כסף לכיסם, תשאל כבר בטלפון אם הם מתחייבים לגיר מנוע ושילדה שיהיה חתום בטופס רציני(עו"ד וכו.), לגבי מחיר אחרי בדיקה שיראו שיש תיקונים ב7 אלף, הם ירדו מהענן, אם תרצה עוד יעוץ דבר איתי בפרטי..

צרפתי זה הכי אחי

פורסם

תשתדל לא לשלם עבור התוספות באוטו כי

א. לא באמת צריך אותן

ב. לא תקבל עליהן כסף כשתמכור

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

המוכר יכול לדרוש כל סכום שבא לו.

מוצג מחיר שבעל הרכב מעוניין לקבל, באזור של המחירון או לא, זאת זכותו. האם הוא יצליח למכור, זה כבר משהו אחר.

לדעתי על כסף צריך לדבר רק אחרי שראית את האוטו ובאמת יש על מה לדבר.

אח"כ כמו שנאמר, לוקחים לבדיקה, מורידים על הליקויים.

בסוף מנסים להגיע לפשרה שתהיה מקובלת על שני הצדדים.

לדעתי מוכר רציני לא יתווכח איתך על כסף עוד לפני שראית את הרכב.

(ותבדוק טוב טוב את הסאנרוף - עלות התיקון גבוהה והמנגונים לא ממש טובים )

יואב

יואב :arrow:

פורסם

קודם כל, זה ברור שכל אחד יכול לדרוש כמה שהוא רוצה.

אבל השאלה באמת למה מלכתחילה לדרוש סכומים כ"כ גבוהים מהמחירון? זה פשוט מרגיז.

ד"א, תודה על הטיפ.

פורסם

אני יודע שלא זאת שאלתך, אבל בכל זאת, אחי רכש פגו XT 2002

במשך שנה או פחות הלכה לו המשאבת דלק והגיר נגמר והיו צריכים להחליף. שני הטיפולים עלו כ7000 שקל (לא במורשה).

במורשה רצו 10000 רק על הגיר.

אני יודע שזה אוטו יפה וחמוד ונראה פרקטי זריז וחסכן, אבל זאת בעצם מפלצת עם פטיש למוסכים.

לא ממליץ על הרכב.

תעשה חושבים

פורסם

הוא לא "נראה", הוא באמת פרטי זריז וחסכוני.

הוא מדבר על xs שמגיעה ידנית ולכן אין מצב שהתקלה שהייתה ברכב של אחיך תקרה לו...

אני מתחיל שנה רביעית עם xs וחוץ מהגג שאכן בעייתי וגם יקר, לא ביקרתי במוסך מלבד לטיפולים הסדירים (שהם כל 25000 ק"מ - עוד דבר שמראה על החסכוניות).

זה שקניתם רכב לא מטופל/לימון לא משליך על כולם, ה206 היא אחד הרכבים היותר אמינים של פיג'ו ובכלל.

פורסם

ל206 יש אמינות סבירה בהחלט ואין סיבה לפחד מהודעות לא מגובות שמבוססות על ניסיון מר עם רכב בודד.

בשנים האלו יש נטייה לדליפה של נוזל קירור מאטם הראש המקורי. החלפה של אטם הראש המקורי פותרת את הבעיה לזמן ארוך אבל כדאי לשים לב לזה כשבודקים את הרכב. כמו כן, לשים לב לבלאי של המשולשים (יקרים יחסית להחלפה), קומבינות במערכת החשמל, תקינות המזגן (צריך לקרר או לחמם טוב בכל מצב) ותקינות כל המחוונים בלוח השעונים.

חוץ מזה, לפני שנה וקצת רכשתי את הXS שלי. מחיר המחירון של לוי יצחק היה מעל 40K ש"ח והסמיילי שמבטא יותר מכל את התחושה שלי כשאני קורא את ההודעה שלך הוא: :bigcry:.

אני לא בא להגיד לך כמה לשלם על רכב ספציפי, אבל כן כדאי לך לשלם קצת יותר על רכב טוב, שמור ומטופל שלא עבר תאונות. אתה עלול לגלות שכל שקל ש"חסכת" במחיר הרכישה יעלה לך בשניים אחר כך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הדעות חלוקות

חלק אומרים שהבעיה במתקינים בארץ שחיברו "סגירה אוטומטית" לסאנרוף ואפילו כשהוא סגור כל פעם שאתה נועל את הדלת מופעל לחץ על המנוע וגלגל השניים שבו נשבר/נשחק

מצד שני יש טענות שהמנוע עצמו חלש ולא מסוגל לשאת את משקל הגג ולכן שובק חיים

ולבסוף השמש הישראלית שמייבשת את המסילות ובשילוב עם הסיבות לעיל תוקעת את הגג, המנוע מתעייף ומת.

בכל מקרה - מנוע חדש (חלק די פשוט ודי קטן) עולה כ4000 ש"ח, אם הרצועות התייבשו - 300-500 ש"ח

עלות תיקון במורשה בין 4500-6000 ש"ח

ניתן לקנות מנוע מפרוקיה באזור ה500-1000 ש"ח אבל רוב הסיכויים שגם הוא ימות בשלב זה או אחר.

בניגוד למה שרשמו מעלי - אני מעולם לא נתקלתי בבעיה של רטיבות/נזילות.

פורסם

לילה טוב.

ראשית אני בעליו של xs 04.

שנית אם מחירון משוקלל מכיל בתוכו סאן רוף, ג'נטים וכדומה זה חלק מהאוטו וחלק מהמחיר. לא רוצה לשלם חפש אחת בלי סאן רוף ובלי ג'נטים. גם אתה תדרוש את המחיר כולל התוספות.

כמו כן, ק"מ נמוך למשל, זה בהחלט פרמטר שהמוכר יכול לשקלל ולדרוש מחיר משוקלל ולדעתי בצדק- רכב בן 8 עם 30000 לשנה לא שווה כמו אחד עם 15000 לשנה במידה ומטופל בזמן וכמו שצריך. שוב לא רוצה, חפש רכב עם ק"מ גבוה יותר וזה נכון לכל רכב ולא רק לאוטו הזה.

נכון הסאן רוף בעייתי וגם נכון שעלות התיקונים די גבוה (אם כי לא כפי שנאמר בהודעה הקודמת אלה יותר לכיוון ה1000-1500). ד"א, אני מכיר 3 אנשים לפחות (חוץ ממני) שהסאן רוף אצלם מתופעל ידנית זמן רב וללא כל בעייה. חוץ מזה רכב מהנה, אמין בצורה משביעת רצון ובעל עלויות אחזקה נמוכות מהממוצע וזה מתחיל כבר בביטוח.

אל תשווה בין הדגם האוטומט, בטח מהשנים שאתה מחפש לxs.

ולבסוף הייתי קורא שוב את תגובתו של צביקה (שידע לתת עצות מועילות ולעזור בהתלבטות גם שאני נזקקתי ועל כך תודה) ולכאלה כמוהו: ותיקים בפורום, מנוסים בדגמים הנידונים ולא חיים משמועות, בעלי מקצוע, רציניים ועוד כאלו שהידע שלהם מבוסס טיפה יותר מאשר אלו שאח שלהם..., חבר שלי..., ראיתי פעם בחנייה אחת.

אם אתה שואל על xs מדוע אתה צריך להתייחס לבעייה בגיר של הxt? ויותר מזה, מדוע זה רלוונטי לשירשור זה?

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...